Öyle bir erkek yok..

aslında dediğiniz gibi bu yönü de var. ne bileyim ben çok ümitsizleştim galiba :)

Üzgünüm ama ben annenize katılamayacağım.Bir erkeğin eşine prenses gibi davranması bir kraliçenin elinde büyüdüğünün göstergesidir diye bir söz var çok beğendiğim.Yani eskisi şimdisi yok bu işin.Evet ailede şekillenir çocuk bu doğru ama ne sonuçta her birey kendi başınadır.Olgunluğa erişmesiyle ilgisi olduğunu düşünüyorum ben hala annesinin sözüyle hareket eden bir kişi zaten kişisel gelişimini tamamlamamıştır ki.Kadınlarda da hata şurda olgunlaşmadan bir erkekle evlenmesi.Kendi kararını almayan ,kendi aklıyla düşünemeyen bir erkeğin bence ailesine suç bulmamak lazım.

doğru ama bence aileler de sağlayamıyor bunu. yetiştirmeyle de alakası var.

mesela ailem bana hep doğruyu yanlışı göstermiş seçimi bana bırakmıştır. hiçbir seçimim için de beni yargılamamış hep arkamda olmuşlardır.

etrafımda gördüğüm örneklerde annelik babalık haklarını kullanarak çocuklarının kararlarını etkileyen aileler var. ne bileyim ya valla gözüm kalmadı bu hayatta :)

Söylediğiniz gibi siz denk gelmemiş olabilirsiniz ama ben hala normal kabul edilen erkeklerin olduğunun düşüncesindeyim.Ailelere de çok suç bulmamak lazım kendisini yetiştiremeyen bir erkeği anne babası nasıl etkileyebilir ki?

doğru ama mesela yengem kuzenimi kız gibi büyüttü, cam filan siliyodu çocuk şimdi annesinden korkuyor söz dinlemek zorunda mesela. babayla takılmamış hiç.

psikologlar da diyor ya hani erkekler arabayla topla, kızlar bebeklerle oynasın. kız gibi yetişmek var erkek gibi yetişmek var ne bileym :)

ben özellikle eşlerini kaybetmiş ya da eşlerinden ayrı yaşayan kadınların evin en büyük erkek çocuğunu(tek erkek de olabilir) bi süreden sonra kocaları yerine koyduğunu düşünüyorum.

özellikle ilk erkek çocuğa karşı inanılmaz bi ilgi ve hayranlık oluyo ev halkında.her şeylerini ona yüklüyolar.her şeyi ondan bekliyolar.

evet ve gelinleriyle paylaşamıyorlar.

Tamam çocukluktaki her şey gelecekteki kişiliği etkiliyor psikoanalizciler bunu söyler ve doğru bir teoridir.Ancak kadınların yetiştirdiği için kötü olması gibi bir durum söz konusu değil ben bunu kastediyorum yani siz ilk iletinizde annenizin öyle söylediğini yazmışsınız ona karşılık söyledim

yok kötü olduklarını iddia etmedm birey olamadıklarını söyledm bazılarının :)

niyetm tartışmak değil bu arada dertleşmekti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…