öyle bir yerdeyim ki :(

senioritaemira

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
18
2
3
40
selam kızlar, siteye bugün üye oldum yani anlayacağınız acemiyim :) size danışmak istediğim bir konu var. başımdan bir evlilik geçti yaklaşık iki yıl önce ve yaklaşık 5,5 ay öncede nişanlandım. hepimizin bildiği gibi başlarda daha doğrusu nişanlanan kadar herşey resmen rüya gibiydi. nişanlım dubai doğumlu aslen suriyeli. önceden özel bir firmada hostestim.kendisiyle arabistanda tanıştık. daha sonra benim için türkiyeye yerleşti.sonrasında da benimle nişanlanmak evlenmek istedi. kendisi benen 2 yaş küçük ve evlilik yapmamış daha önce. onu bu konuda uyardım oda ailesini çağırdı.babası dubaide petrol mühendisi annesi ise suriyede.babası ve annesi ayrı değiller(yıllarca dubaide yaşamışlar ama annesi suriyeye dönmek istemiş,savaş çıkıncada dubaiye tekrar vize alamamışlar) annesi geldi nişan zamanı,istanbulda ne kadar avm tarihi yer varsa hepsini gördü neredeyse. sonra bazı tatsızlıklar yaşandı. küçük bir örn. nişan alışverişi için gittiğimiz kuyumcuda, beğendiğim bileziği(nişanlım pahalı diye almadı)beni istemeye geldiğinde kendi almış ve takmıştı. bunu söylediğimizde" kocam bana para yolladı, bu kimseyi ilgilendirmez dedi". gb gb sonra başka şeylerde oldu ve son dk babasınıın sağlık sorunları bahanesiyle nişanı yalnız annesiyle yaptık. 6 ay geçti. bir tık yok. biz yanlız ev istedik çünkü benim kendime ait evim var. baştan tmm dediler sonra abisi ticarette kaybetmiş vss vss dediler evlenin kiraya çıkın ya da 1 yıl bekleyin diyorlar. hadi neyse dedik. geçen günde nikah tarihi alalım ona göre aileme söyleyeyim de bakalım müsaitler mi falan deyince ailem şok oldu.oğlum ailenin gelmesi gerekir, kim neyi nasıl yapacak. öyle kendi kendimize iş mi olur vs. kardeşi tatile diye geldi 6 aydır onda kalıyor. her ay başka bir sorun(ilk önce vize problemiydi, sonra çalışma izniydi yok şimdi pasaport......)anlayacağınız yani benim hissettiğim aile istemiyor bunuda söylemiyor ama böyle böyle resmen taş koyuyorlar.benim üzüldüğüm ise nişanlımın bunları görmemesi. ve ben bunları söylediğimde resmen kendimi o kadar kötü kalpli hissettiriyorum ki.ahh o kadar çok şey var ki...çok seviyorum duygusal biri, onunla çok eğleniyorum, en kötü zamanlarımda çok destek oldu ama ne hikmetse ben hayatına girene kadar onu önemsemeyen ailesi şuan baş tacı. ve ben hayatımda böyle şeytan bir kadın ne gördüm ne duydum.annesi evdeyken birlikte markete çıktık biraz dışarda başbaşa kaldık die suratına tokat attı.türkçe ve ingilizce bilmediğinden ne dediğini tam anlamadım fakat beden diliyle niye beni yanlız bıraktın evde diye kızdığı çok açık. ne yapcağım bana bir akıl verin, ailesini bana karşı müdafa edip onların yaptıklarını görmezden gelmesi ise beni hepten çıldırtıor. sizce bunca şeye rağmen, seviyorum seviliyorum diye devam mı etmeliyim yoksa ailesini baz alıp bu ilişkiyi bitirmelimiyim??????

ailesiyle kültür çakışması çok yaşarsınız baksana oğluna tokat bile atmış yalnız bıraktı diye.

Bu adamı ne kadar tanıyorsun ? Evlenme sebebi başka nedenler olmasın ?
Yaptığın tek hata kayınvalidenin taktığı takıya laf etmen, sana almayıp kendine alıp takmış olabilir bu onun seviyesidir.
Laf ettiğin için sende onun seviyesine geçmiş oluyorsun.

Bence sormanız hata sevgi her şeye yetmiyormuş işte görmüşsünüz. Bir de yanlış anlamayın ama daha önce evlenmişsiniz onun için biraz daha deneyimlisiniz. Ve yine bu nedenle çok daha ince eleyip sıkı dokumaşısınız. Aklı Havada biri olamazsınız

Reactions: Amy

kesinlikle bitir, yoksa daha çok acı çekersin, adam anasından bu yaşta b.ktan bi sebebten tokat yiyor yine de hala anasını savunuyor, kayınvalide adayınsa tam bi m.nyak bence
bir ay ağlar unutursun, bu aile size hayatta huzur vermez

Reactions: Amy
Bu işten vazgecseniz iyi olur... Okurken bile tırstım. Nelerdir Necidirler diye.
Hep bi bahaneleride var... Annesinden yedigi tokattan sonra senin yüzüne nasıl baktı. Yada annesiyle nasıl konuştu.
Çok tuhaf

Kaynana işte iyisi nadir bulunuyor Turk de Olsa Suriyeli de Arap da olda Heryerde Kaynana
Ailen nasıl anlaşacak Nişanlının ailesi ile sana yapılandan sonra..
Bence siz mutlu olun gerisi onemli degil ama siz anlasamıyorsanz yapacak birseyiniz yok.

Tokat atması garip ama kültürel bir şey bence. Yani bize çok büyük bir olay gibi geliyor ama onlarda daha olağan ki yapıştırıvermiş. İranlı bir kadın da ipten aldığı suçluya tokat atmıştı misal.

Türkiye içinde bile farklı yörelerde birçok alışkanlık, kültür, töre, adet çatışması yaşanıyorken yabancı birinin ailesiyle uyuşamamanız normal.

bugun oğluna nişanlısının yanında tokat atan, yarın senide dövmeye kalkar, hatta ailecek dövmeye kalkarlar, aylarca gelip evinize çöreklenirler, eğer evlenmek gibi hata yaparsan bu söylediklerimi hatırlarsın

annesi evlenme yaşına gelmiş oğluna hem de nişanlısının önünde tokat atıyorsa ve nişanlın da bunu sindiriyorsa senin de ileride sindirmen gereken çok şey olacak. Bunu göremiyor musun?

cnm zipzip sormadan ben sorayım yaş kaç
eğer farklı ülkelerde yaşayacaksanız nişanlında iyi biriyse olabilir. zaten şu aileleride evlendikten sonra değerleniyor

aynen oğlunu döven senide döver birde çocuk niye bu kadar pasif kültürlerinde büyüklere saygı çok fazla ama bari senin yanında haklı olduğunu söylesin birde aileyi tanımıyorsun çok gizemli geldiler iyi düşün nişanlın türkiyede kalmak için belki senınle evlenmek istiyor bunuda düşündün mü hiç bir öyle birşey hissettim analamadım

ne oldukları bile belli değil bu devirde babamıza bile güvenimiz çok zorken siz iyi Suriyeli birine güvenmiş sevmişsiniz. bana çok tekin gelmedi bu aile sanki herşey oyun gibi geliyor.. dikkat edin kendinize biran evvel bırakın gitsin ..

Benim üzüldüğüm benim beğendiğim takıyı bana değil kendine almasından ziyade, ben bu durumu bir mesaj olarak algıladım tabi yine emin değilim,çünkü bana nişanlım limitimi çok aşar dedi sonra annesinin umursamaz tavrı, bana kocam para gönderdi bu kimseyi ilgilendirmez demesi bana mesaj gb geldi ondan çok içerledim. yoksa sonuçta bana özel üretilmiş bir takı değil :)

boşanma sebebim eşimin cinsel tercihi farklıymış bunu sonra anladım. dolayısıyla evlilik konusunda çok tecrübe yok, aklıma gelince havada olamayacak kadar meşgul

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…