• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öyle bir yerdeyim ki :(

sadece sözlerinde yola çıkarak babasının petrol mühendisi olduğuna yada ( tabiii bunun bir önemi yok) ailesinin maddi durumuna, hayata bakışına, hayattaki pozisyonuna inanma, sen onları gerçek anlamda tanımamışsın ve tanıma ortamın olmamış çünkü adamlar gelmiyorlar nişana, istemeye... bence sakın o adamla evlenme, kötü bir annesi var adam da annesine tokatına dahi ses çıkartmıyor. Bu işi burada sonlandır. Umarım ki bizlerden yorum beklediğin gibi söylenen yorumlarıda dikkate alır öyle hareket edersin:KK12:. Senin davranışlarına gençlik diyeceğim gençlik değil, tecrubesilik diyeceğim e ikici evliliğin hostessin evin var neden bu tecrubesizce hareketler. Hem bide nereden biliyorsun onlar senin evine, maddi durumuna bel bağlayarak haretket etmiyorlar. Sen onları nereden tanıyon nereden ne bu cesaret.

evet ailesini hiç tanıma şansım olmadı. en büyük yanılgımda armut dibine düşer, erkek rkadaşım iyi onlarda iyidir die düşündüm hep. olan olumsuzlukları ise düzelir diye mi bilmiyorum görmezden gelmeye çalıştım bugüne kadar. evlilik mevzuuna gelince çok uzun bir evliliğim olmadı, çok kuralcı bir ailede yetişmemden belki ilişki tecrübemde olduğunu söyleyemem yalan yok. zaten artık son olaylarda da baktım ki tahammülüm sınırlarında. çok mutsuzum ve artık bunu ona da söylüyorum. hep çabalayan ben, anlayış gösteren benim ailem. ama ona sorsanız, her zman istediğimiz olmaz, o istemez mi evlenip mutlu olmak, ama şöyle ama böyle....inanın artık gözüm korktu. birde öyle bir şey ki; hani biliyorsunuz %100 haklısınız öyle diyor böyle diyor sonuç kendinizi her şeyi problem eden(ona göre bunlar çokküçük şeyler) hasta biri gb hissediyorsunuz :(((

Arap ülkesinde bulunmuş biri olarak ırçılık olarak algılamayın ama arap erkekleri çok istisna değilse tercih sebebim olmazdı..O anne yarın bi gün Allah muhafaza çocuğun olmasa çok rahat kuma alır üstüne..benden söylemesi..hatta anneye gerek yok çocuk da bi zaman sonra ister kültürlerinde var çünkü..karşı çıkınca da peygamber sünneti diyorlar farz kılmayan adamlar :))

:KK42: olabilir, haklısınız

Sizin isiniz cok zor. Bile bile lades denir mi? Tanimadiginiz etmediginiz insanlarla evlilik nasil düşünülebilir anlam veremiyorim..

Sizin isiniz cok zor. Bile bile lades denir mi? Tanimadiginiz etmediginiz insanlarla evlilik nasil düşünülebilir anlam veremiyorim..

1 yıldır arkadaşımdı, gerçi tarih tanımak için yeterli olmayabiliyor. niceleri yıllarca birlikte olup kısa zaman sonra yyeni yeni huylar keşfediyor. kimbilir belki de bu sorunlar benim şansıma çıktı karşıma belkide yaratıcıdan bir sinyal, bilemiyorum ki...

1 yıldır arkadaşımdı, gerçi tarih tanımak için yeterli olmayabiliyor. niceleri yıllarca birlikte olup kısa zaman sonra yyeni yeni huylar keşfediyor. kimbilir belki de bu sorunlar benim şansıma çıktı karşıma belkide yaratıcıdan bir sinyal, bilemiyorum ki...

Olabilir. Bence bir iş var bunlarda.

durum onu gösteriyor ki hiç üstüne varmaya gerek yok, ya da zorlamaya. evet belki seviyoruz birbirimizi ama ne yaparsam yapayım neticede ailesi. işin trajikomik yanı ise çok sinsice davranmaları. istemiyorum deseler inanın bu kadar koymaz bana ama habire saçma sapan davranışlar, sürüncemede bırakmalar artık uykularım kaçıyor.

Bence ayrılın. Köken farkı var neticede. Ve aile tarzları kötü. Üstelik babanın Petrol Mühendisi olduğuna inanmıyorum.
Anneye gelince, bileziği sana almayıp kendine takması çok trajikomik ...

türkiyede yaşayacağız, tabi sonrasından emin değilim. ne söylesem bambaşka bir şeyler oluyor. yaşım 29. he ailesi illa ki gelecektir kalmaya ve sanırım min 1 ay belki daha fazla.

cnm ailesi geldiğinde ağzıma kilit vururum diyosan düşünebilirsin. çünkü en önemlisi ailesinin yanında eşle kötü olmamak o zaman iş çığrından çıkıyor. şiddet hakaret her şey yaşanıyor

yaşta geçiyor neticede. birde buran bak iyi düşün tart alacağın risk ile nişanlının seni mutlu edebileceği yönlerini bir kağıda yaz riskler fazlaysa evlenme (bu risklerin başında annesi oğlunu kıskanması sana şiddet uygulama riski sizde fazla kalmaları listenin en başında olsun)

Ayy bence uzaklas birde deneyimlisinn. Ogluna kiyip tokat atan gelininine neler yapar. Bide gelir uzzun sure kalip huzurunu kacirirlar. Senin begendigin seyi alip kendi takmasi ilerde olacaklarin acik habercisi

ayyyy oraya hiç girmedim zaten insan gelininin beğendiğini almayıp sonra nasıl kendine alır dehşetler içerisindeyim:KK17:

cnm ailesi geldiğinde ağzıma kilit vururum diyosan düşünebilirsin. çünkü en önemlisi ailesinin yanında eşle kötü olmamak o zaman iş çığrından çıkıyor. şiddet hakaret her şey yaşanıyor

yaşta geçiyor neticede. birde buran bak iyi düşün tart alacağın risk ile nişanlının seni mutlu edebileceği yönlerini bir kağıda yaz riskler fazlaysa evlenme (bu risklerin başında annesi oğlunu kıskanması sana şiddet uygulama riski sizde fazla kalmaları listenin en başında olsun)

sırf nişanlımı baz alırsam artılar fazla ama ailesi ve ailesiyle ilişkilerini katarsam eksiler fazla... o yüzden arafta kalıyorum resmen...

birde şöyle bir durum olmuştu, güya onların adetlerinde nişanda takı takmazlarmış sadece yüzük işte birde hediye babında küçük bir şey.neyse dedim, onun bütçesine göre bir şey beğendim aldım, künye tarzında. ertesi gün kadın göstere göstere karşımda (güya beni isteyince) direk aklıma, sen misin almak isteyen al sana dermiş gb geldi. mali olarak daha düne kadar su gb para harcıyorlardı şuan mali problemleri çıktı, ev alamayacaklarını babasının yanlız ve yanlız 35000 usd si olduğunu, ya bir sene bekleyeceğiz ev içi ya da kiraya çıkacağız dedi. muhtemelen Allah biliyor tabide suriye uyruklu olduğundan ev alsalar benm üzerie olacak bu yüzdden istemiyorda olabilirler bir şey diyemem.ama o kadar çok boşluk var ki, bir şeyler var garip olan. tabi arapça bilmediğimden bana ne söylüyorsa o, hoş ondadan ağzından kerpedenle alıyorum

Benim üzüldüğüm benim beğendiğim takıyı bana değil kendine almasından ziyade, ben bu durumu bir mesaj olarak algıladım tabi yine emin değilim,çünkü bana nişanlım limitimi çok aşar dedi sonra annesinin umursamaz tavrı, bana kocam para gönderdi bu kimseyi ilgilendirmez demesi bana mesaj gb geldi ondan çok içerledim. yoksa sonuçta bana özel üretilmiş bir takı değil :)

Bu senin ikinci evliligin, maddiyatin aslinda hiç önmeli olmadigini simdiye kadar anlaman gerekirdi. Yani bir takiyi çok içerliyorsun fakat tokat olayin sonlara dogru pek önemsiz bir sekilde anlatiyorsun. Bana sorarsan o tokat olayi, taki olayindan çoooook daha önemli birseydir.

Hayati çok hizli yasiyorsun gibime geldi. Daha yeni bosanmis sayilirsin ve tekrar nisanlandin. Asil bosandiktan sonra yogurdu ufleyerek yemen gerekirdi. Bu çoçugunda maneviyattan daha çok maddiyattan dolayi begendin gibime geldi. Annesi babasini zengin diye bu is olur diye düsünmüsün. Ondan dolayi o taki olayini çok içerledin. Ve onlardan ev istemek ne allasen? Zenginler diye senin herseyini ödemek zorunda degiller. Kim bilir anneside sirf sen maddiyata deger veriyorsun diye kendini kullanilmis hisediyor ve sana hiç birsey almak istemiyordur?

Ayrica ikinci evliligin olmasina ragmen halen aileleri çok fazla karstiriyorsun. Yani niye hersey tören haline gelmek zorunda ki? Nikah tarihi sizi çift olarak alamazmisiniz? Niye nisanlinin ailesi baska bir ülkeden çikip gelsin?

Ilk basta nisanlin ile bu is olmazsa (ki öyle görünüyor), önce kendine güvenmen lazim. Kendine zaman verip, kendi seçimlerini yapman lazim. Ve en önemlisi, mantikli seçimler yapmak. Daha 2 yil bosandiktan sonra hemen tekrar evlenmeye kalkismak pek mantikli bir karar degil mesela. Ayrica biraz daha bagimsiz olmaya çalis. Halen eski köyden gelmis adetlere kendini baglama.

Nisanlin ise o tokati sindirebildiyse, demek ki ilerde daha çok sindirir. Sana tokat atildiginda onuda sindirir. Kisacasi bence bu is olmaz.

Büyüklerin sözü dili dilini bilmez,dini dinini bilmez.Bizimkilerden bile kadir kıymeti bilmezken, elin yabancısı ne anlarki ki...Bizimkilerin suyumu çıktı.

tam bir boğa erkeği bu arada, inadından geçilmiyor. eğer bir şeyi nasıl kabul ettiyse tmm artık onun için o odur. özellikle konu ailesiyle ilgiliyse, tabi bird
Bu senin ikinci evliligin, maddiyatin aslinda hiç önmeli olmadigini simdiye kadar anlaman gerekirdi. Yani bir takiyi çok içerliyorsun fakat tokat olayin sonlara dogru pek önemsiz bir sekilde anlatiyorsun. Bana sorarsan o tokat olayi, taki olayindan çoooook daha önemli birseydir.

Hayati çok hizli yasiyorsun gibime geldi. Daha yeni bosanmis sayilirsin ve tekrar nisanlandin. Asil bosandiktan sonra yogurdu ufleyerek yemen gerekirdi. Bu çoçugunda maneviyattan daha çok maddiyattan dolayi begendin gibime geldi. Annesi babasini zengin diye bu is olur diye düsünmüsün. Ondan dolayi o taki olayini çok içerledin. Ve onlardan ev istemek ne allasen? Zenginler diye senin herseyini ödemek zorunda degiller. Kim bilir anneside sirf sen maddiyata deger veriyorsun diye kendini kullanilmis hisediyor ve sana hiç birsey almak istemiyordur?

Ayrica ikinci evliligin olmasina ragmen halen aileleri çok fazla karstiriyorsun. Yani niye hersey tören haline gelmek zorunda ki? Nikah tarihi sizi çift olarak alamazmisiniz? Niye nisanlinin ailesi baska bir ülkeden çikip gelsin?

Ilk basta nisanlin ile bu is olmazsa (ki öyle görünüyor), önce kendine güvenmen lazim. Kendine zaman verip, kendi seçimlerini yapman lazim. Ve en önemlisi, mantikli seçimler yapmak. Daha 2 yil bosandiktan sonra hemen tekrar evlenmeye kalkismak pek mantikli bir karar degil mesela. Ayrica biraz daha bagimsiz olmaya çalis. Halen eski köyden gelmis adetlere kendini baglama.

Nisanlin ise o tokati sindirebildiyse, demek ki ilerde daha çok sindirir. Sana tokat atildiginda onuda sindirir. Kisacasi bence bu is olmaz.

bazı tespitlerinize katılıyorum, kesinlikle maddi olarak bir amacım olmadı. ev istedim çünkü benm zaten bir evim var ve kaldı ki türkiyeye geldiğinde evini ben tuttum, harçlığına varana kadar. neyse, tokat olayına gelince onu es geçtiğim falan yok bilakis bunun üzerine onunla çoook kkonuşmalar yaptık ama gelin görün ki her seferinde, annem kızdı şakarak yaptı deyip geçiştirdi. üstüne bu isteme ve takı olayları beraberinde geldi. evet belki tekrar evliliği düşünmekle acele karar verdim, yanıldım. ailesinin gelmesini istememin-izin sebebi, ailesini birlikte hiç göremedik . annesi geldi 27 gün kaldı son bir hafta içinde nişan oldu. babasıda 1 ay kadar önce artık ısrarla dicem 4 günlüğüne geldi. hani şöyle aile gb oturup nedir ne değildir fırsatı olmadı. bunu tören gb düşünmüyorum, bunu istiyorum. ha şunuda söyleyeyim benim maddiyatın ondan çok daha iyi :) bilmem anlatabildim mi

selam kızlar, siteye bugün üye oldum yani anlayacağınız acemiyim :) size danışmak istediğim bir konu var. başımdan bir evlilik geçti yaklaşık iki yıl önce ve yaklaşık 5,5 ay öncede nişanlandım. hepimizin bildiği gibi başlarda daha doğrusu nişanlanan kadar herşey resmen rüya gibiydi. nişanlım dubai doğumlu aslen suriyeli. önceden özel bir firmada hostestim.kendisiyle arabistanda tanıştık. daha sonra benim için türkiyeye yerleşti.sonrasında da benimle nişanlanmak evlenmek istedi. kendisi benen 2 yaş küçük ve evlilik yapmamış daha önce. onu bu konuda uyardım oda ailesini çağırdı.babası dubaide petrol mühendisi annesi ise suriyede.babası ve annesi ayrı değiller(yıllarca dubaide yaşamışlar ama annesi suriyeye dönmek istemiş,savaş çıkıncada dubaiye tekrar vize alamamışlar) annesi geldi nişan zamanı,istanbulda ne kadar avm tarihi yer varsa hepsini gördü neredeyse. sonra bazı tatsızlıklar yaşandı. küçük bir örn. nişan alışverişi için gittiğimiz kuyumcuda, beğendiğim bileziği(nişanlım pahalı diye almadı)beni istemeye geldiğinde kendi almış ve takmıştı. bunu söylediğimizde" kocam bana para yolladı, bu kimseyi ilgilendirmez dedi". gb gb sonra başka şeylerde oldu ve son dk babasınıın sağlık sorunları bahanesiyle nişanı yalnız annesiyle yaptık. 6 ay geçti. bir tık yok. biz yanlız ev istedik çünkü benim kendime ait evim var. baştan tmm dediler sonra abisi ticarette kaybetmiş vss vss dediler evlenin kiraya çıkın ya da 1 yıl bekleyin diyorlar. hadi neyse dedik. geçen günde nikah tarihi alalım ona göre aileme söyleyeyim de bakalım müsaitler mi falan deyince ailem şok oldu.oğlum ailenin gelmesi gerekir, kim neyi nasıl yapacak. öyle kendi kendimize iş mi olur vs. kardeşi tatile diye geldi 6 aydır onda kalıyor. her ay başka bir sorun(ilk önce vize problemiydi, sonra çalışma izniydi yok şimdi pasaport......)anlayacağınız yani benim hissettiğim aile istemiyor bunuda söylemiyor ama böyle böyle resmen taş koyuyorlar.benim üzüldüğüm ise nişanlımın bunları görmemesi. ve ben bunları söylediğimde resmen kendimi o kadar kötü kalpli hissettiriyorum ki.ahh o kadar çok şey var ki...çok seviyorum duygusal biri, onunla çok eğleniyorum, en kötü zamanlarımda çok destek oldu ama ne hikmetse ben hayatına girene kadar onu önemsemeyen ailesi şuan baş tacı. ve ben hayatımda böyle şeytan bir kadın ne gördüm ne duydum.annesi evdeyken birlikte markete çıktık biraz dışarda başbaşa kaldık die suratına tokat attı.türkçe ve ingilizce bilmediğinden ne dediğini tam anlamadım fakat beden diliyle niye beni yanlız bıraktın evde diye kızdığı çok açık. ne yapcağım bana bir akıl verin, ailesini bana karşı müdafa edip onların yaptıklarını görmezden gelmesi ise beni hepten çıldırtıor. sizce bunca şeye rağmen, seviyorum seviliyorum diye devam mı etmeliyim yoksa ailesini baz alıp bu ilişkiyi bitirmelimiyim??????
Evlilik söz konusu çok mühim bişey evlilik arefesinde eğer kafaları kurcalayan 1 tane bile soru varsa o problemi çözmeden evlenilmemeli çünkü evlilik sonrası bu sürekli karşına çıkıcaktır. Bak zaten bir evlilik yaşamış biriymişsin zorluğunu sen hepimizden daha iyi bilirsin. Bazı şeyleri iyice düşün tart. Senin ikinci evliliğin nede olsa daha tecrübelisin bu konuda..

bu arada her şeyimi onlara ödetmek derken ne münasebet,ne kast ettiniz anlamadım, kafanızda ne canlandı bilemem ama çok yanılıyorsunuz :(

Back
X