öyle zorki beklemek

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.631
En iyi cevaplar
1
53.982
798
32
Kizlar öyle kötuyum ki anlatamam ağlayarak yaziyorum hayatimda hic boyle caresiz kalmadim.Sevgilim uzman cavus olarak kasım ayinda siirt merkezde göreve basladi annem babama birlikte oldugumuzu soyledi subat tatilinde nisan yapacaktik planimiz o yöndeydi yazada okulum bitiyor dugun diye dusunuyorduk. Siirtte göreve basladiktan bir hafta sonra 6 aylik ırak görevi cikti zorunlu cevredeki herkes aa ne kadar sansli para biriktirirsiniz toplu paraniz olur vs diye konusuyorlar ama üzüldum hemde cok nisan plani iptal mezuniyetime gelecek mi haber alacak miyim derken aralik basında basīkadaki birlige gittiler sonra birden olaylar olmaya basladı irak hukumeti bizden izinsiz girdiler vs diye basına yansidi haberler pesmerge egitiliyoruz sartlar iyi hersey iyi olacak deniliyordu aslında yatacak yataklari bile yok dua etmeye basladim geri dönsunler diye. Gecen hafta saldiri oldu birlige bize yakin baska bir yere oldu dedi bana guvenlik aldik emniyet diye konusuyoruz dunde yine saldiri oldu megerse bunlarin oldugu yere saldiri oluyormus ama bana baska yere diyordu gecen sefer 3 kisi bu sefer 5 kisi yarali .sabah bana anlatti oyle agladim oyle uzgun caresizim kizlar istifa edicem dedi et gel burda baska is buluruz dedim annesiyle konustuk kader kizim ölum her yerde aglayip onuda uzme diyor bana. Ogleden sonra sinavim vardi zor gittim simdide annem hakli kader bu önune gecemeyiz dedi . Onu cok seviyorum sabahtan beri ne yapicam bilmiyorim kalbim agzimda yine olursa birsey olursa diye öluyorum resmen devlet gorevi bitirip getirmiyor kizlar ne yapicaz boyle

Ben de olsam istifa et gel derdim.
Ekmek parası isteyene illaki iş bulunur.
Ecel evet nerede olsa gelir bulur da mümkünse böyle bulmasın.
Rabbim korusun hepsini.

Ben de olsam istifa et gel derdim.
Ekmek parası isteyene illaki iş bulunur.
Ecel evet nerede olsa gelir bulur da mümkünse böyle bulmasın.
Rabbim korusun hepsini.
Bende istifa et dedim ama sonra bir durdum ben sebeb olmak istemiyorum bilmiyorum sonra pisman olmak ta istemiyoruz o simdi kalmak istiyo seside iyi gelio ama cok tedirginim

İstifa etsede 6 aydan önce dönemez yurt dışı görevden. Önce bilgi vereyim konu hakkında ırak bizim gibi ülke değil. Şuan4 farklı yönetim mevcut. Merkez ırak yönetimi, kuzey ırak yönetimi, güney ırak yönetimi. Türkiye kuzey ırak la birlikte işbirliği yapıyor. İsid e karsı kürt birliklerini egitiyorlar. Ama merkezi hükümet bunu istemiyor. O bölgede zaten üstümüz vardı. Sadece rotasyonla personel değişimi oldu.

Zor ama bekleyeceksiniz

Gecen hafta birisi isrifa etmis onu almislar nereye goturduler ki o zaman bunlari vuran rusya cunku rusya orda olunmasini istemiyor . Rotasyon yapsinlar allaha yalvariyorum

Ahhh ahhh o gunleri iyi bilirim. Esimde evlenmeddn önce askere gitti. Astegmen olarak yaptı. Bunun bi askerinin psikolojik problemi vardı bizimkine takmıştı kafayı.. her gece kotü rüyayla uyanirdım.. sabredin. Ölüm her yerde. Vadesi gelmeyen ölüm olmaz. İćini ferah tut. Derslerine iyi çalış gelecek guzel günlerin hayalini kur. Onu da üzme. Biz burda bir üzulurüz onların içi alev alev yanar kuzum.. Allah sabir versin, tez zamanda kavuştursun..

Benim kocam biz evlendikten bir kaç gün sonra gitti ırak sınıra, daha doğrusu gitmeden bikaç gün önce nikah yaptı diyeyim. Gönüllü gitti kendisi, 1 yıl boyunca. Komandoydu. O da çok çatışmaya girdi çok zor zamanlar geçirdi. Ama sağ salim döndü. Her zaman da gurur duydum onla. Tabii endişelendiğim zamanlar oldu ama hiç üzülmedim. Şimdi de gurur duyuyor kendinden. Bence siz de üzülmeyin. Vatani görev sonuçta, her Türk genci o duyguyu yaşamak ister. Sağ salim dönecektir.

Ne kadar var gorevin bitnesine yani belli bi surec mi? Bu mesleklerde malesef esler omur boyu boyle seyler yasayabiliyor. Benim kuzenim evlendigi gecenin sabahinda gorece cagirildi. Esi yaklasik 2 senedir bekliyo arada tatil veriliyo anca o zaman gorusebiliyolar ama kiza hayranim nasil yapiyo bilmiyorum ama tek sikayeti ozlemek. Onun disinda cok rahat. Dusunuyorum da ben de senin gibi diken ustunde olurdum. Ama simdiden bisey olmus gibi davranma icini ferah tut bisey olmayacak diye dusun dua et, insallah sag salim kavusursunuz. Uzuntunu ona yansitma cunku onun durumu daha zor suanda. Zaten o korkuyla psikolojisi de cokmustur bide seni uzdugunu dusunmesin. Istifa etmek isterse de etsin cok agir bi durum cunku bu.

Vay be. Sabriniza ve metanetinize hayran kaldim. Yazmadan gecemedim.

Oyle hayranimki bu surecte boyle metanetli eslere.
Ama ben yapamazdim, dogruya dogru.
Ben istifa etmesini isterdim.

Ah canım ne zor onun içinde senın içinde . Allah sabır versın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…