Oynatmaya az kaldı

Hırpalamak için mi yaptınız çocuğu?
En önemli fikrim acilen anne baba olarak tedavi olun. 4 yaşındaki çocuğa mı gücü yetiyormuş izbandut gibi adamın?!

Hırpalamak için mi yaptınız çocuğu?
En önemli fikrim acilen anne baba olarak tedavi olun. 4 yaşınevdaki çocuğa mı gücü yetiyormuş izbandut gibi adamın?!
Evet canımız sıkıldıkça dovelim diye yaptık çocuğu
Allah aşkına bu acımasız yorumun kime ne faydası var
Bu durumdan memnun olsam burda konu açmam öyle değil mi

Tavsiye ettiğiniz süper dadı malesef ceza metodu ile eğitim verdiriyor çocuklara.
Ve ceza vermek de, değersiz yetersiz hissettirir çocuğu.
Bir çok çözüm yolu bulunabilir bu durumda.
Güzelce neden böyle giyinmek istediğini sorabilirsiniz mesela..
Bağırıp illa ki giyilecek bu dediğiniz zaman zaten yapmaz çocuk..
Açıklayarak anlatın neden onu giymesi gerektiğini.
Çorap giymek istemiyorsa seçiminin sonucunu görmesini sağlayın.
Çorapsız ayakkabı giydiğinde ayaklarının üşüyecegini anlamali yani.
Masum canlılar hepsi de. Bizler rehberlik etmek için varız inatlasmak için değil..

Güzel fikir, deneyeceğim
Teşekkür ederim
Peki siz süper dadı yöntemleri hakkında ne düşünüyorsunuz

Güzel fikir, deneyeceğim
Teşekkür ederim
Peki siz süper dadı yöntemleri hakkında ne düşünüyorsunuz

bir dönem oğlumun kreşinde de benzer eğitim veren birileri vardı

o yöntemler sonradan koyunca bence çok da uygulanmaz

işte mola paspası vs esasen bir ceza haline geliyor oysa amaç sakinleşmeyi sağlamak

o eğitimi veren kişinin çocuğu ile bol çocuklu bir ortama girdik

neyse çocuğun o anda elinde bir oyuncağı vardı parçası kayboldu

istedi ağladı vs vs

annesi de dedi ki sen şimdi git çocuklarla oyna giderken arar buluruz ben bu arada bakarım buralara vs vs dedi

neyse aradan bir iki saat geçti çocuk ağlarken diğer kadınlar aramıştı vs vs annesi aramadı bile oyuncağı

sonra kalkma saati geldi gidelim dedi çocuk da oyuncağının parçasını alıp gitmek istedi

kadın boş ver dedi yine diğerleri aradı vs o çocuğu ağlatarak götürdü tabii çocuk yırtındı

tam bunlar giderken bulduk oyuncağının anahtarını

gittim arkasından seslendim durdular verdik

döndü çocuğa bak bu kadar boşuna ağladın herkesi rahatsız ettin özür dilemelisin dedi

esasen olaydaki tek hatalı oyuncağı arar buluruz deyip aramadan çocuğu götürmeye kalkan kendisi idi

o nedenle kuru kuru eğitimin bir önemi yok

tutarlı olmak önemli

bence kızınız ya gitmek istemiyor bahane üretiyor ya uykusu açılmıyor ya da o yaş grubundaki klasik arkadaşları bir şeylerini beğenmiyor yani o çorabı çirkin demiştir birisi vs vs

oğlum 1. sınıfa giderken kızların hem etek hem pantolonu var okul forması

bir kız etek giyiyordu, o gün pantolon giymiş, aaa X seni tanıyamadım pantolonla etekle daha güzel oluyorsun demiş kıza

o da annem giydirdi soğuk diye demiş

sonra annesi ile konuştuk annesi giydirmemiş kız kendi giymiş ama hemen çamuru anneye atmış sorumluluktan kurtulmuş

kızlar için beğenilmek vs önemli arkadaşları beğenmiyor olabilir bazı şeylerini sakinken onları da oyunla konuşun

beğenin bazı giysilerini ya da mesela beğenmeyin bir eteğini çorabını vs ne tepki veriyor oyunda

Seçeneklerini ikiye indirmek bence de en makul olanı. Oluyor dönem dönem inatlaşma. Ancak süper dadıyı ben de tasvip etmiyorum. Ödül, ceza ve sindirme yöntemiyle çocuğu bastırıyor. Mesela oturma köşesine koyuyor çocuğu ama çocuktaki o sinmislik ve yüzündeki ifade çok kötü. Ben bir iki kez izledikten sonra dayanamadım daha fazla izlemeye.
Çocuğunuz birseyden rahatsız bence ama bunu dillendiremiyor. Ve bu şekilde davranış geliştiriyor. Ya kreşe gitmek istemiyor ya kardeşini kıskanıyor ya anne baba olarak onun duygusal ihtiyaçlarına yeteri kadar cevap veremiyorsunuz vakitsizlikten dolayı ya o an dışarı çıkmak istemiyor ya çamaşırlar çok sentetik kaşıntı yapıyor. Ama birşey var dile getiremediği.

ben de kırmızı istedim

eşim bana mor boyat dedi

kırmızım aktı pembe oldu
İlk başta hayır demiştim.Çene kuvvetiyle ikna etti beni
Boyattıktan sonra utanmasam ben de boyatacaktım
Aktıkça lila oldu çok hoş oldu
Gerçi okul açılınca uçlarında kalmıştı onu da kestirdik
Tropikal kuş misali mor iyi gene mavi ne ya
Şöyle bir tutam maviye boya diyorum hevesini alırsın diyorum ama yok
Baba zaten tarafsız bazen arkadaşın dediği gibi oynatmaya az kalıyor

Çok çabuk akıyor aslında
Boyattıktan sonra niye bu kadar hayırda direttim diye üzüldüm.
Çok mutlu oldu yakıştı keretaya

Evet canımız sıkıldıkça dovelim diye yaptık çocuğu
Allah aşkına bu acımasız yorumun kime ne faydası var
Bu durumdan memnun olsam burda konu açmam öyle değil mi

Siz demediniz mi "babası hırpalıyor" diye. Ben mi uydurdum?
En ufak inadında çocuğa böyle aşırı tepki verilecekce neden doğuruldu diye sordum bende. Ne bekliyordunuz çocuk sahibi olurken? Her şey her zaman güllük gülistanlık mı olacaktı?

Bunu çocuğu bütün gece ateşli yattığı için doğru düzgün uyumadan işe gelen bir anne olarak yazıyorum. Ben hamile kalmadan önce bunları hep düşündüm mesela.. Biraz düşünmeye sevkedin eşinizi. Büyük günahtır Allah'ın emanetine böyle davranmak..

Eşinizin gidip tedavi olması lazım. Net..

bilemedim sanki ofkesini bu sekilde cikariyor gibi geldi bana
benim oglum da 4 yasinda kendi giyinmeye basladi , heryere yaz kis forma giyiyordu , yazin isilik bile oluyordu forma yuzunden
ben hic karismadim sen bilirsin dedim , 3 sene surdu sonra gecti
sizinki baska bir durum sanirim ayrica hirpalamak ne demek
yapmayin izin vermeyin el kadar bebeye dokunmasina

Eşim de çok üzülüyor pişman oluyor sonras

Bakın eşiniz pişman olur 2 gün sonra unutur gider
Ama çocuklar öyle değil
Eşinizin öfke problemi varsa bıraksın siz ilgilenin
Kızınız hırpalandıkça daha aksi olur.

Benimki 16 yaşında ama ben bile bazen zıvanadan çıkıyorum.
Siz anne baba olarak sakin olun ki bu kriz anlarını iyi yönetebilesiniz

Çünkü fazlasıyla şımartmışsınız anladığım bu anlattıklarınızdan..

Haklısınız
Evimizde kurallar her zaman vardı
Saldım çayıra çocuk büyütmeyi doğru bulmuyorum zaten
Simarttigimi düşünenler olmuş
İlla ki bizim de hatalarımız var bu duruma gelmemiz de
İşte onu bulmaya çalışıyorum

Süper dadıyı izleyin derim.
Hiç değilse nasıl iletişim kurabileceğinizi , inat ve öfke nöbetlerine karşı tutumunuzun nasıl olması gerektini kafanızda daha rahat şekillendirebilirsiniz.

Çocuk sahibi olmadan önce ilgimi çeker oturur izlerdim. Bebeğim doğduktan sonra o kadının yöntemlerinin ne kadar tuhaf, acımasız ve çocuk psikolojisinden uzak olduğunu anladım.
Tek onayladığım yöntemi aktivite saatleri ve ödül olarak verilen çıkartma biriktirmek..

Onun dışında ceza ve uyku eğitimi çok yanlış bence.. Çocuğu ağlatarak uyutmak ne kadar büyük vicdansızlık diyorum her seferinde..

Haklısınız fakat yanlış anladigiziz bir şey var
En ufak inadinda çocuğun üstüne yürümuyoruz
Eşim psikolojik olarak sıkıntılı,bunu kendi de kabul ediyor
Tedaviyi erteliyor fakat
Sizi yorumlarinizdan tanır ve severim fakat işin iç yüzünü bilmeden neden çocuk yaptınız diye bir tepki beni üzdü açıkçası...

simartma degil bu
tam 4 yasinda basliyorlar kiyafet secmeye ve inatlasmaya ama konu sahibinin kizi ofkesini bu sekilde gosteriyor bence baska sorun var iletisimlerinde

Bence babaya karşı bu tavır. Anne de bağırıyorsa ona da tabi ki.
Çocuk ailenin aynası değil mi? Bizim yaptığımız her şeyi onlar herkesin ortak davranışı sanıyor. Öfkeli ebeveyn gören çocuk öfkeli olur tabi ki.. Ona göre normal bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…