Oynatmaya az kaldi

Çocuklar 36 ay itibariyle sosyal gelişimleri gereği akranlarına ve onlarla iletişim kurup oyun oynamaya ihtiyaç duyarlar.
Çoçuğunuzu gözlemlemeden, onunla biraz sohbet etmeden kesin yorum yapamam ama anladığım kadarıyla sosyalleşmeye ve kaliteli zaman geçirip duygusal tatmin duymaya ihtiyacı var.
Babasını az görmesi ciddi bir handikap.
Okul öncesi eğitime dahil olursa çok faydasını görürsünüz.
Daha extrem bir sıkıntı varsa zaten gittiği kurumdaki öğretmenleri ve okul psikolojik danışmanı fark edip sizi yönlendirir.
Yemek ve atıştırma işini bir düzene bağlayın, her istediğini her aklına estiğinde vermeyin.
Yemek ve uyku saatiniz belli olsun.
Çocuklar rutinlerden hoşlanır.
Karnı iyice doyan çocuk hareket etse de yaklaşık 2-2,5 saat bir şey yemeden dayanabilir.
Evde ona kitap okuma ve birlikte oyun oynama imkanınız oluyor mu?

Evet evde oyun oynuyuyorz ama ben oyuncaklarla oynamaktan artik son zamanlarda gercekten cok sıkiliyorum ama resmen evin icinde bogusuyoruz bugun beni yere yatrdi ayaklarim kafamda o haldeyken bacaklarima oturup kitledi beni ve kahkahalar hava ucusuyo birde masal anlatmam hosuna gidiyo bazen daha once yaptigimiz seyleri anlatmami istiyo anne izmiri anlat bana diyo anlatiyorum sunu yapmustik bunu yapmistik diye oglum sen bebekken boyle yapiyoduk fln anlatiyorum hosuna gidiyo gulusuyoruz kapinin onunde bahcede kum var onunla oynuyoruz ama istiyoki surekli beraber biseyler yapalim yemek yemek istemeside beni yerimden kaldirip ilgilenmemi istediginden

Kuzum, benim kıyamam ona, oyun arkadaşı istiyor.
Enerjisi de yüksek belli ki.
Hemen bu işe el atın.
Delikanlı okuldayken siz de biraz kendinize zaman ayırıp deşarj olursunuz.

Çocugunuz aç ya psıkolojık yardımı cocugunuzla bırlıkte alın cunku bu yaslar tehlıkelı yaslar. Doyma kavramıyla canım ıstıyor kavramını pek ayıramıyolar bı tanıdıgımızdan bılıyorum

Kreşe başladığı an herşey düzelecek göreceksin

Valla aynen bizim ev 5 ve 13 yasinda oglum var sürekli açlar kücuk ayni sizin ki gibi ister tirtiklar ama yemez okula gidiyo sabahtan ikinci donem oğleci olacak biraz dinlencem o zaman insallah birde ikisinin kavga etmesi var daha bazen çıldirmaktan korkuyorum gercekten erkek cocugu buyutmek cok zor 4 yasi anaokullari aliyo bu sene keske okula gonderseniz bi arastirin kontenjan varsa alirlar

Benim oğlanda ekimde 3 yaşını dolduracak aynı sizinki gibi hatta gece 2 ye kadar uyumaz...
Totom hiç yer görmüyor görürse de sıpa kaldırıyor beni...
Bizimki de acıktım demez hatta yemek yediremiyorum sadece süt sürekli anne süttttttt....
Yemek yapmak ev temizlemek işkence hatta lavaboya bile gitmek mucize...
Canları sağolsun ama bazen bende beziyorum....

Allah sabır kolaylık versin ama oyalayacak etkinlikler bulup kurallar koyman gerekiyor bence mesela yemek konusu her acıktım dediğinde yemek verme kahvaltı ara öğün öğle yemeği 8 ,10 ,13 , gibi ayarla bu saatler dışında yiyecek verme en fazla atıştırmalık bir şeyler bırak masaya Ordan alsın öğünler dışında sen verme asla , onun dışında günde bir çizgi filmden fazlasını izlemesine izin verme dikkati çabuk dağılıyor gibi geldi bana , eğer sana vurursa ondan uzak dur konuşma bir süre sonra çok üzüldüm canım da acıdı diyerek anlat durumu hem biri ona vurursa uzak durması gerektiğini öğrenir hem de anlar umarım vurmaması gerektiğini , boyama kitapları legolar cırt cırtlı meyveler var kesme oyunu oynanan bu tarz uzun süre oyalayacak oyuncaklar al , bir de arkadaş bulman şart olmuyorsa okula yazdır

Kuzum, benim kıyamam ona, oyun arkadaşı istiyor.
Enerjisi de yüksek belli ki.
Hemen bu işe el atın.
Delikanlı okuldayken siz de biraz kendinize zaman ayırıp deşarj olursunuz.
Su an malesef sadece cuma gunleri gidebilir yaza kadar idare edebilsem hemen krese baslatcam artik ikimizde daha huzurlu olcaz

Canm kopyala yapistr yapiyorum cevabini sabah dinc kafayla okuyup uygulamaya calisacagim cirt cirtli meyve oyununu yarin alacagm tesekkurler

Aynı benim oğlum da sürekli aç ama önünü koyduğunu didikler adam akıllı yemez tam isim bitti rahat edeceğim derin baska bişey ister konuyu takioteyim benimki 6 yaşında

Bezmdme
Bezmemek elde degilki ama uyudugu zamanda uzuluyorum opup kokluyorum yavrumu

Hayir'i anlamayan cocuk yoktur gayet net anliyor ama sizi kaale almiyor , her aciktim dediginde birsey vermek zorunda degilsiniz
Gunde 3 ana ogun 3 ara ogun yapin , kahvalti yogurt ogle yemegi meyve saati aksam yemegi , uyumadan once de ne veriyorsaniz onu
Aralarda aciktim dediginde surekli birsey vermeyin cocuga gercekten aciksa yerdi , yemedigine gore sizinle oyun oynuyor
Hayir dediginizde istedigi kadar aglasin cevirin kafanizi oturun , dik durun karsisinda

Mutfagi kitledim bugun biraz umidini kesti sanirim biraz daha farkli faaliyetlere yonelmem gerekecek

Yani çocuk demek aşağı yukarı böyle bir şey. .Siz nasıl bir şey bekliyordunuz.

Mutfagi kitledim bugun biraz umidini kesti sanirim biraz daha farkli faaliyetlere yonelmem gerekecek
Baska soyleyen olmustur mutlaka ama kres kesin cozumunuz olur , krese gonderemiyorsanizda kurallar koyun , o kurallar cercevesinde oynayin
Aslinda cocuklarin hepsi duzeni cok seviyor , biz ebeveynler onlara kiyamayip her istediklerini yapmaya calisiyoruz , kural koymayi becerirseniz bu kadar yorulmazsiniz

Sanirim biraz gozu ac birde oyuna cevirdi cunku yiyecek konusunda yok yok bu birazda babadan kaynaklandi sanirim cok fazla goremedigi icin o sekilde tatmin etmeye calisti kendinide cocuguda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…