Öz ablamı hayatımdan sildim....

mahjo

Neler geçmedi ki....
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2011
592
334
303
Daha önce bu konu ile ilgili birşeyler yazmıştım.ablam sürekli benden maddi isteklerde bulunuyor . Bana şunu al bana bunu al gibi. Karı koca memuruz bebeğimiz oldu ücretsiz izindeyim. Ama hala istekleri bitmiyor . Kendisini yüzyüze uyardım ben sen birşey isteme eşim okursa mesajlarını çok yanlış düşünür dedim.ama hala istiyor . Kendileri ev aldı bayağı borçları var 2 çocuk geçim ı sıkıntısı çekiyorlar o yüzden sürekli ailemden ve benden istekte bulunuyor. Ama bugüne kdd ufak tefek yardımların oldu ama artık içimden gelmiyor . Ablam daha önce evlenip ayrıldı 18 yaşında bi evlilik yaptı anlaşmalı boşandı . Boşanınca belli bi meblağ para ve altınları vardı o zaman çocuktum babam da onları ailemizin hesabına yatırmış . Şimdi ablam sürekli siz benim paramı yediniz diyor ailem ev aldı onla ev aldınız verin benim altınlarımı diyor . Ailemin durumu belli ama elinden geldiği kadar destek oluyorlar sürekli bitmek tükenmek bitmeyen isteklerini yapıyorlar . Evlilik hayatımıza çok müdahale ediyor eşimden sürekli telimi gizlemek zorunda kalıyorum sırf yazdığı şeyler yüzünden. Bugüne kadar hayatıma çok müdahale etti hep eleştirdi okudum memur oldum ailene borçlusun bizde borçlusun diye sürekli birşeyler istedi. Şimdi evlendim bu sefer de eşine şunu aldır bunu aldır senin bundan niye yok. Bi akrabamız gezmeye gitse onları çekiştiren Mesajlar . Ablam böyle biri değildi artık onu tanıyamıyorum içi bu kadar fesatlık dolmuş. Yeğenlerime bile yansıyor bu durum çünkü yeğenim bile annesinin tavırları gibi davranıyor . Abla herşey demekti ama öyle değilmiş

Ablana tabiki haddini bildir, annenin ve babanın fedakar olması gerekiyor bu kardeşler arasındaki yapılan fedakarlıklar çok yanlış görüyorum, genelde de geri dönüşüm alınmıyor kim doğurduysa o fedakarlık yapacak, çocuklar anne ve babanın rolünü almayacak

Bende sildim ablamı çıkarcılıkları,fesatlıkları,fitnelikleri,kıskançlıkları,kimi nasıl kullanırım kimden ne fayda sağlarım tarzındaki düşünceleri yüzünden..Öğrenci olduğum halde hep benden beklenti içerisinde oldu.Doğum yaptığında babamın “yemek yersin okulda” diye verdiği paralarla gittim kızına hediyeler aldım baktım memnun olmadığı gibi daha da fazlasını bekliyor yeter dedim.Bayramlarda filan yine de arar sorardım.Sonra ikinci bebeğine hamile kalmış.Komşular bile duymuş öğrenmiş ama hanımefendi aileyi tembihlemiş sımsıkı bana söylememeleri için.Aklı fikri beni ailenin dışında tutmak.Allahta o kadar yüzüne bakıyor işte.Hiç olmazsa artık kafam rahat.

Ablanızın evliliğinize karışması ve sizden talepkar olması çok yanlış.
Ama, gerçekten boşandığında altınlarına ve parasına aileniz el koyduysa, sizi o paralarla okuttular, yetiştirdilerse de haklılık payı var.
Sonuçta geçim sıkıntısı çekiyor, çocukları var demişsiniz.
Bu sebeple yüzünü kızartıp, aslında zamanında kaptırdığını alıyor gibi düşünüyordur.

Kardeşler arasına mal mülk meselesi girmemeli, hele böyle bir sebepten silmek falan, zaten çok da bir bağınız olmamış diye düşündürdü bana.

Daha önce bu konu ile ilgili birşeyler yazmıştım.ablam sürekli benden maddi isteklerde bulunuyor . Bana şunu al bana bunu al gibi. Karı koca memuruz bebeğimiz oldu ücretsiz izindeyim. Ama hala istekleri bitmiyor . Kendisini yüzyüze uyardım ben sen birşey isteme eşim okursa mesajlarını çok yanlış düşünür dedim.ama hala istiyor . Kendileri ev aldı bayağı borçları var 2 çocuk geçim ı sıkıntısı çekiyorlar o yüzden sürekli ailemden ve benden istekte bulunuyor. Ama bugüne kdd ufak tefek yardımların oldu ama artık içimden gelmiyor . Ablam daha önce evlenip ayrıldı 18 yaşında bi evlilik yaptı anlaşmalı boşandı . Boşanınca belli bi meblağ para ve altınları vardı o zaman çocuktum babam da onları ailemizin hesabına yatırmış . Şimdi ablam sürekli siz benim paramı yediniz diyor ailem ev aldı onla ev aldınız verin benim altınlarımı diyor . Ailemin durumu belli ama elinden geldiği kadar destek oluyorlar sürekli bitmek tükenmek bitmeyen isteklerini yapıyorlar . Evlilik hayatımıza çok müdahale ediyor eşimden sürekli telimi gizlemek zorunda kalıyorum sırf yazdığı şeyler yüzünden. Bugüne kadar hayatıma çok müdahale etti hep eleştirdi okudum memur oldum ailene borçlusun bizde borçlusun diye sürekli birşeyler istedi. Şimdi evlendim bu sefer de eşine şunu aldır bunu aldır senin bundan niye yok. Bi akrabamız gezmeye gitse onları çekiştiren Mesajlar . Ablam böyle biri değildi artık onu tanıyamıyorum içi bu kadar fesatlık dolmuş. Yeğenlerime bile yansıyor bu durum çünkü yeğenim bile annesinin tavırları gibi davranıyor . Abla herşey demekti ama öyle ızın bitirdiği evlilikten kalan parasını altınlarını almış annen baban sonra
Kızın bitirdiği evlilikten kalan altınlarını paralarını almış ailen sizde ailemin durumu belli diyerek onları savunuyorsunuz. Niye bu zamana kadar verilmedi o kızın hakkı. Yok şunu istedi yok bunu istedi siz getirmişsiniz onu bu duruma. Gönlünüz bolmuş izlenimi vererek bu işin içinden sıyrılmaya çalışıyorsunuz. Yemişsiniz kızın hakkını. Kızın evliliği bitmiş onu umursamadan hemen parasına altınına el koymuşsunuz. Haksızsınız. Başka yerden çıkar, verin onun hakkını.

Bende sildim ablamı çıkarcılıkları,fesatlıkları,fitnelikleri,kıskançlıkları,kimi nasıl kullanırım kimden ne fayda sağlarım tarzındaki düşünceleri yüzünden..Öğrenci olduğum halde hep benden beklenti içerisinde oldu.Doğum yaptığında babamın “yemek yersin okulda” diye verdiği paralarla gittim kızına hediyeler aldım baktım memnun olmadığı gibi daha da fazlasını bekliyor yeter dedim.Bayramlarda filan yine de arar sorardım.Sonra ikinci bebeğine hamile kalmış.Komşular bile duymuş öğrenmiş ama hanımefendi aileyi tembihlemiş sımsıkı bana söylememeleri için.Aklı fikri beni ailenin dışında tutmak.Allahta o kadar yüzüne bakıyor işte.Hiç olmazsa artık kafam rahat.
Ben eskiden böyle şeyler okyunca üzülür öyle şey olur mu derdim ablayla kusulur mu. Rabbim kötü insanlardan şeytanlaşmış kalplerden korusun diyorum şimdi.

Aileniz nasıl harcamış ablanızın parasını, nasıl elleri gitmiş? Ayrı bir hesap açıp da parayı muhafaza etmek zor mu gelmiş?

Şimdi maddi sıkıntı çekiyor, parası zamanında ailesi tarafından hiç edilmiş, elbette ister ve hakkıdır da. Tamam direkt muhattap siz değilsiniz ama ailenizi haklı çıkarmayın bari.

Sizden para istemesini bile bir şekilde anlayabiliyorum. İdar edebilirsiniz, illa para vererek değil ama yeğenlerinize hediye alarak yapabilirsiniz bunu, işe başlayınca.

Senden birşey istenince zoruna gidiyor ama o kadının elinden altınları alınmış. Boşanmak zaten kolay birşey değil muhtemelen o dönemde sesini çıkaramadı. Şimdi söylüyor. Madem bu tür şeyler senin için önemli, senden ufak tefek şeyler istenince bile rahatsız oluyorsun, o zaman ailene söyle ablanın da altınlarını versinler.

Daha önce bu konu ile ilgili birşeyler yazmıştım.ablam sürekli benden maddi isteklerde bulunuyor . Bana şunu al bana bunu al gibi. Karı koca memuruz bebeğimiz oldu ücretsiz izindeyim. Ama hala istekleri bitmiyor . Kendisini yüzyüze uyardım ben sen birşey isteme eşim okursa mesajlarını çok yanlış düşünür dedim.ama hala istiyor . Kendileri ev aldı bayağı borçları var 2 çocuk geçim ı sıkıntısı çekiyorlar o yüzden sürekli ailemden ve benden istekte bulunuyor. Ama bugüne kdd ufak tefek yardımların oldu ama artık içimden gelmiyor . Ablam daha önce evlenip ayrıldı 18 yaşında bi evlilik yaptı anlaşmalı boşandı . Boşanınca belli bi meblağ para ve altınları vardı o zaman çocuktum babam da onları ailemizin hesabına yatırmış . Şimdi ablam sürekli siz benim paramı yediniz diyor ailem ev aldı onla ev aldınız verin benim altınlarımı diyor . Ailemin durumu belli ama elinden geldiği kadar destek oluyorlar sürekli bitmek tükenmek bitmeyen isteklerini yapıyorlar . Evlilik hayatımıza çok müdahale ediyor eşimden sürekli telimi gizlemek zorunda kalıyorum sırf yazdığı şeyler yüzünden. Bugüne kadar hayatıma çok müdahale etti hep eleştirdi okudum memur oldum ailene borçlusun bizde borçlusun diye sürekli birşeyler istedi. Şimdi evlendim bu sefer de eşine şunu aldır bunu aldır senin bundan niye yok. Bi akrabamız gezmeye gitse onları çekiştiren Mesajlar . Ablam böyle biri değildi artık onu tanıyamıyorum içi bu kadar fesatlık dolmuş. Yeğenlerime bile yansıyor bu durum çünkü yeğenim bile annesinin tavırları gibi davranıyor . Abla herşey demekti ama öyle değilmiş
Allah yardımcınız olsun.Ablandan ne kadar altın para vs aldılarsa versın aılen onun parasınıda susar belki.İhtıyacı olana verılır bişeyler .Ama hep hep de ıstemek olmaz .Bıde sen yap degıl mı.Uygun bır dılle anlatmalısın bence.Abla bende ucretsız ızındeyım para almıorum hayat pahalı deyın.Bir gunde sen bana al de .

Anne babanız boşanmış kızlarının parasıyla hangi akla hizmet ev aldıysa şimdi de o akla hizmet geri versinler kızın parasını ki bu oturdukları ev oluyor. Ablanız sizden para istemekte haksız evet ama size düşün silmek değil annenizi babanızı bu işe razı etmek. Annelerin durumları da belli deyip aklayamazsınız onları. Günah gerçekten ya.

Empati yaptınız mı hiç Siz mesela ablanızın yerinde olsaydınız onun yaşadıklarını yaşasaydınız ne yapardınız? Boşandıktan sonra hakkınız olan altınlarınıza aileniz ev alsaydı mesela Ailemin durumu belli diyebilirmiydiniz

Empati yapmaya çalıştığınız konu ile sizin durumunuzun alakası yok. Siz kendinize göre haklısınız, ben de haklı buldum sizi
Konu sahibi, ablasından dolayı yeğenlerine bile ifrit olmuş

Birde ablanizi kiskaniyorsunuz. Onu gömme kendinizi yüceltme derdindesiniz. Siz babasının gözbebeği memure hanım, ablaniz 18 yaşında evlenmiş boşanmış, herkesten para isteyen tüh kaka.
Allah böyle kardeşlerden herkesi korusun
Amin🤲

Merhaba.Yazdıklarınızı okudum.Ablanız konusunda kendinize göre haklılığınız olabilir.Şahsen bir başkasından maddi beklentisi olan biri hiç olmadım.Ama ciddi anlamda ihtiyaç sahibi olup imkan sahibi olamadığım bir durumda sanırım ya anne,baba dan yada kardeşimden isterim.En azından önceliğim onlar olur.
Şimdi ablanız yüzünden zorluk yaşadığınızı ve bu yüzden onu hayatınızdan çıkardığınızı söylüyorsunuz.Abla herşeymiş ama değilmiş demişssiniz
Bence şöyle bu ablanız yada arkadaşlık ettiğiniz birisi olabilir.İnsanları hiçbir sorun yaratmadıkları sürece sevip sorunları olduğunda hayatımızdan çıkartamayız.Bunu kimse için yapmamak gerekir.Belliki maddiyat boğmuş belki onun size anlatamadığı ayrıca sorunları da vardır da dışa vurum bu şekilde dir.Evet sizi ve evliliğinizi yoruyordur tavırları ama bu sizin ablanız.
Geçmiş zamanda kardeş problemleri çok yaşadım.Hemde neler sokaktan,karakoldan toplanmışlığımıza kadar mis gibi rezil olduk.Benim hayatım iyiydi evliydim.Diğer kardeşimde iş,güç sahibi üstelik yaşadığımız yerde belli kariyeri olan biri ama biz sokaklarda kardeş kovaladık. ne olursa olsun nasıl dönüp gideriz.O benim canım hemde her hali ile..

Back
X