• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öz annem yuvamı yıktı... :(

Bende peygamber efendimizin hanımının ticaretle uğraştığını biliyorum, dini yönü kuvvetli, o laftan hoşlanmıyorum ama sözüm ona sofu olan bir kişinin bunu bilmesi gerekir.
kadının calışmasının caiz olması islamda haram felan değil, sadece ortamla alakalı bir durum.
bin tane erkeğin ıcınde git calıs diye birşey yok bu konu teferruatlı . hiç girmeyelim kapanır konu boşverin.;) ama ticaret vs tabikide ztn işin ıcınde olmuyorsun bile yapan cok kadın varmış.

birde sofuyla safiyelermiş bu kadar dini bilmeden yazık.

sofu safıye olmasalar ne olacak aceba.

safiye ne? ilk defa duydum böyle bi şeyi,safiye diye bi tabir var mı Allah aşkına?

gülme geldi ya birden :)

hani sofu tamam da safiye yi ilk defa duydum :26:

Şu 3 talakla boşanmanın ne olduğunu hala biri bana demedi :14:

safiye isimli bir tanıdığım var ama sofunun dişisi safiye mi demek bilmiyorum tabi

Son düzenleme:
Şu 3 talakla boşanmanın ne olduğunu hala biri bana demedi :14:

safiye isimli bir tanıdığım var ama sofunun dişi safiye mi demek bilmiyorum tabi

sofu değil sofi, (sufi mi yoksa???)

safiyeyi ben de bu anlamda ilk kez duydum

3 kere boş ol demek

Son düzenleme:
hayret yani sen engel olamadıysan ne dlye anneni suçluyorsun seninde kabahatin var
kendini onlara anlatamadıysan ,yüzün yumuşak lse seninde kararlı olman gerekirdi, kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz heleki annesiyse

safiye ne? ilk defa duydum böyle bi şeyi,safiye diye bi tabir var mı Allah aşkına?

gülme geldi ya birden :)

hani sofu tamam da safiye yi ilk defa duydum :26:

kocası sofi mi sofu mu öyle birşeymiş konu sahibi de safiye olmuş kapandım safiye oldum yazmış ilk sayfada.

neden bu kadar bu konuda dindar olduğunu belirtti onu da anlamadım ayrıca dini nikahımız vardı kocam benı talakla boşadı demesi yeterliydi mevzu annesinin kızını boşatması mı(bu arada konu sahibi 3 yaşında falan herhalde) yoksa ne kadar dindar oldukları mı...

bana reklam amaçlı geldi.bilemedim:31:

kocası sofi mi sofu mu öyle birşeymiş konu sahibi de safiye olmuş kapandım safiye oldum yazmış ilk sayfada.

neden bu kadar bu konuda dindar olduğunu belirtti onu da anlamadım ayrıca dini nikahımız vardı kocam benı talakla boşadı demesi yeterliydi mevzu annesinin kızını boşatması mı(bu arada konu sahibi 3 yaşında falan herhalde) yoksa ne kadar dindar oldukları mı...

bana reklam amaçlı geldi.bilemedim:31:

buna rağmen de sürekli dini boyutunda değilim diyip duruyo
bu kadar kişi oruçtan dolayı dini kısmına dikkat etti demek:ssz:

ben din eğitimi almak için yazmadım buraya. yukarda defalarca dinle alakalı tartışmıyorum da dedim. sofu değil sûfi halk dilinde de sofi demektir. yani tarikat ehli erkeklere verilen genel addır. bayanlarına da safiye denir. ben tarikat ehli insanlarız din hassas konu olduğu için yeterli araştırmayı yaptığıma inanıyorum. en son fikir bir arkadaşın diyanet e sor demesiydi. ben sadece "bir anne evladına nasıl yapar" belki benim derdimden bir başkası benzeri bir olay vardır diye akıl almak istedim. kimse kimsenin inancıyla alay etmesin. din tartışılacak mevzu değildir. eşimi nasıl ikna edebilirim onun için bir fikir sordum. bir ihtimal de 3 talak la ilgili birini sağlam bir kaynağı vardır yardımcı olur dedim. ancak bir kaç kişi insanların derdinden kendine eğlence çıkarıyor. Allah kimseye vermesin böyle bir dert.

Madem pişmansınız kendinizi affettirmeye de çalışabilirsiniz, Allah'ın en sevmediği helal boşanmak değil mi? eşiniz çabuk bıkmış maşallah, bu kadar pişman olduğu(nuz) halde yan çiziyor...sizden vazgeçmiş olmalı. Yine de etraflıca konuşmayı deneyebilirsiniz yuva kolay kurulmuyor :) ilk engelde yıkılmamalı.

ben din eğitimi almak için yazmadım buraya. yukarda defalarca dinle alakalı tartışmıyorum da dedim. sofu değil sûfi halk dilinde de sofi demektir. yani tarikat ehli erkeklere verilen genel addır. bayanlarına da safiye denir. ben tarikat ehli insanlarız din hassas konu olduğu için yeterli araştırmayı yaptığıma inanıyorum. en son fikir bir arkadaşın diyanet e sor demesiydi. ben sadece "bir anne evladına nasıl yapar" belki benim derdimden bir başkası benzeri bir olay vardır diye akıl almak istedim. kimse kimsenin inancıyla alay etmesin. din tartışılacak mevzu değildir. eşimi nasıl ikna edebilirim onun için bir fikir sordum. bir ihtimal de 3 talak la ilgili birini sağlam bir kaynağı vardır yardımcı olur dedim. ancak bir kaç kişi insanların derdinden kendine eğlence çıkarıyor. Allah kimseye vermesin böyle bir dert.

kardeş senin mevzun annenin seni ayırması mı kocanın ve senın tarikat ehli oluşun mu?

yani madem annen senı boşattı (kendi iraden olmadığını zaten buradan anlayabiliyoruz) annem benı kandırdı etti kocamdan boşattı kocam ve bende dindar insanlarız kocam benı talakla boşadı şu anda çok pişmanım boşanma şeklimiz de bu biçimde oldu bilen biri varsa yardım etsin ben ona geri dönmek istiyorum derdin mevzuyu anlardık

bi girdin meseleye yok kocam sofi ben kapandım safiye oldum yok çalışmak haram diye işten çıktım annem bana sürekli böyle dedi şöyle dedi yok para yok evden senı atarsa ne yaparsın dedi vs.

e hani senin mevzun ne din mi boşanmış olman mı ne gereksiz anlattığını farkında değilsin söyleyince eğlence mi çıkarmış oluyoruz dini tartışanda yok zaten senın bildiğin çalışmak haramdır lafını mı tartışacaz...

haklısınız. eşim istemiyor da olabilir ama hiç sanmıyorum. benden çok benim ahiretimi düşünürdü. benim ailemin yanına döndüğüm için imanımın zedeleneceğinden korkuyor. ve zaten kendisi içim yandı 3 talakla boşadığım için de dedi. offf nasıl yaptım böyle bişeyi annem nasıl yaptı bana bunu

Ailenizin yanına döndüğünüz için imanınızın zedeleneceğinden korkuyor eşiniz, bu ne demek yanlış mı anladım. Kendi imanının sizin ailenizden daha çok olduğunu nerden biliyor.?

Sanırım nakşıbendi tarikatına üyesiniz. Aslında en güzeli hocalarınıza sormanız ama Peygamberimizin bir hadisi var bu konuda, eğerki aynı anda 3 defa boş ol demişse bu bir kere sayılır, yok ayrı ayrı seferlerde 3 kere boşamışsa boşanmış sayılırlar.
Daha detaylı incelemeni öneririm.

Ay guldum aksam aksam su sofi safiye sofiye sufiye muhabbetine

bana nabız yoklamak için atılmış mesaj gibi geldi.

bencede safiye ne demek yıllardır kapalıyım ama ben ilk kez duydum.Bir de kadının çalışması neden haram olsun ki.Şöyle düşünen zihniyetten nefret ediyorum.Hamilenin dışarı çıkması terbiyesizlikmiş.!!

Evet canım bende kapalıyım ama safiye nedemek bilmiyorum ilk defa duydum merak ettigim için netten baktım birşey bulamadım.

​kAdının çalışması haram ise peygamber efendimizin eşi çalışmazdı.Hz Hatice çalışan bir kadındı eskilerin diliyle tüccar bugunun işine göre iş kadını idi peygamberimizde eşinin emrinde çalışıyordu eger çalışmak haram olsaydı Hz Haticede çalışmazdı.

kimse konu ile dalga geçmedi safiyeyim demişsin ilk defa duyduk o ne diye sorduk,talak demişsin onu da bilmeyen arkadaşlar sordu bu dalga geçmek mi?

ayrıca annen yuvanızı yıkıyor,eşin seni ailenin yanına yollamak istemiyor çünkü imanını bozacaklarından korkuyor bunlar çok garip sen herşeyden bu kadar çok etkilenebilen bir insan mısın ki herkes seni istediği gibi yönlendirebiliyor?

dini yönü çok kuvvetli olan bir adam seni ailene bu nedenlerle yollamak istemiyorum demek yerine onlar büyüğümüz ne yapıp edelim gönlüllerini alalım rızaları olsun der..imanını bozacaklar diye konuşmaz.

Konu dini değil demeyin bana, sofi, sufi, safiye, sofya, tarikat vs vs
Olay anneden çıkmış tümüyle din odaklı olmuş, sitede dini konular açılması yasaktır...
Herkese hayırlı iftarlar, hadi herkes başka topiğe...

Back
X