- 7 Ağustos 2016
- 1.718
- 1.067
- 133
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
-
Aman yaaa :) :) ha filen ha falan :) :)Filenlerin beni benden aldıçocuk bunlar yarın oynar arkadaşlarıyla
Galiba ben konuşurken de filen diyorum :):)Aman yaaa :) :) ha filen ha falan :) :)
Neden ki uzman :) her konu da böyle fikirleri düşünceleri vardır, anormal mi gerçekten:)Cocuklarin arkadaşlik ilişkilerine çok karişmamak lazim ama 5 yaşinda cocugun arkadaslariyla ilgili bu kadar içten hesaplar yaptigini lk defa duymuş olabilirim, belki normaldir ama ben korkardim bir uzmana gotururdum hemen galiba.
Neden ki uzman :) her konu da böyle fikirleri düşünceleri vardır, anormal mi gerçekten:)
Sanmıyorum çünkü neşeli sevecen hayat dolu :) farklı bir şey olsa hissederdimCocuk psikolojisinden anlamam o yüzden anormal de diyemiyorum ama beni korkuturdu ve normal mi değil mi uzman söylesin diye dusunurdum galiba.
Cocugun dusunceleri özgüvenden degil de kötü düşünceler gibi geldi bana.
Sanmıyorum çünkü neşeli sevecen hayat dolu :) farklı bir şey olsa hissederdim
Bu gözle bakmadım hiç:) :) anladım ne demek istedinizi suan :)Yok cocuk genel anlamda kotu demek istemedim ama bahsettginiz dusunceler kotu dusunceler. "Şununla şunun arasini acayim, durduk yere o kendini ne saniyor şeklinde kurulup dusunmeler vs yetişkin ve ergen insanlarda gözlemlediğim şeylerdi benim. Ama siz bilirsiniz.
Bence büyüklerinden duyduklarını kapıp kendi hayatına uygulamaya çalışıyor. Ben bu yaşta bi çocuğun “oyunda benden lego bulmamı istedi, acaba beni yönetmeye mi çalışıyor” diye kendi kendine bi kanıya varacağına ihtimal vermiyorum. Çocuk ya gider legoyu bulur keyifle oynar, ya da git sen bul der yine keyifle oynar. Yanında konuşmuş olabilirsiniz bu tarz konuları. Sizden duyup etkilenmiştir. Özgüvenli ya da şımarık diyemeyiz.Neden ki uzman :) her konu da böyle fikirleri düşünceleri vardır, anormal mi gerçekten:)
Okul öncesi öğretmeniyim, çocuğunuzun bu lafları yaşının lafları değil kesinlikle. İzlediği gördüğü veya örnek aldığı çevresinde birilerinden öğrenmiştir bu durumu. O etkeni kaldırırsanız düzelecektir, özgüven gibi gelmedi. Arkadaşını diğer arkadaşından ayırmak istemesi çok normal, bu yaşlarda çok kıskinçlarİyi geceler kızlar nasılsıniz iyisinizdir umarım:) bu gün oğlumu uyuturken aramızda geçen muhabbetti anlatiyorum , oglum 5 bucuk yaşında anaokul öğrencisi, objektif fikirleri duymak istiyorum.
Okulların açılmasına az kaldı oglum heycanlimisin dedim evet dedi seviyor okulunu öğretmenini, çok sevdi bi cocuk var o x olsun onla oynuyor filen ama onu kendinden küçük goruyor abisi seni yesin filen diyor cocuga , oglum aynı yastasiniz desem de kabul ettiremiyorum , neyse bu x cocuk da başka bi cocuk ile de oynuyormuş oglum diyor ki x i o çocuktan uzaklaştırmam lazim yoksa benle oynamaz onu sever diyor, x in oynadığı cocukla hiç anlaşamıyor, yaklaşmiyor oglum ona ondan böyle düşünceye girdi diye dusundum :) onu çok seven arkadaşları da var ama onlarla oynamak istemiyor bende illede oyna demiyorum senin kararın diyorum, daha sonra başka bi çocuktan bahsetti Anne onla oynuyoruz ama daha oynamiycam cunki beni yönetmeye calisiyor kendini kral sanıyor:) beni yönetemez bir daha yaparsa ona senle oynamicam diycem dedi sen bilirsin oglum dedim , gözleri doldu Anne dedi kimseyle oynamıyim en iyisi dedi oyna oglum olurmu oyle dedim , ne gibi şeyler söylüyor ki nerden anladın yönetmeye çalıştığını diye sordum , bana diyor ki mesela şu lego yu bul , oyunda söyledim şeylere oyle olmaz diyor dedi baya içlenmis dolmuştu, ama oynamicam bida onla filen yaptı, başka cocuklarin isimlerini saydım onları sevmiyorum dedi sadce bi cocuk ile oynuyor, aslında bunla oynamak istiyolar bu yaklasmiyor , kızlar ben oğluma nasil yaklaşmaliyim onu nasıl yönlendirmeliyim bu konular da hiç mi karismamaliyim napmaliyim sizce , yoksa simarikliktanmi böyle davraniyor
Felana bile tamam derim. Hayatımda ilk defa filen yazanı görüyorumAman yaaa :) :) ha filen ha falan :) :)
Aynı şeyi yazacaktım, rol modeli kim, ya da çevrenizde kim bu cümleleri, tavırları kullanıyor. 5 yaş çocuğunun tavırları gibi gelmedi, iyice kurulmuş çocuk.Size tavsiyem rol model aldığı kişiler çocuğun yanında konuşmalarına dikkat etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?