Öz güven mi ? Şimariklilik mi ?

Kahvekokusu34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
1.718
1.067
133
İyi geceler kızlar nasılsıniz iyisinizdir umarım:) bu gün oğlumu uyuturken aramızda geçen muhabbetti anlatiyorum , oglum 5 bucuk yaşında anaokul öğrencisi, objektif fikirleri duymak istiyorum.
Okulların açılmasına az kaldı oglum heycanlimisin dedim evet dedi seviyor okulunu öğretmenini, çok sevdi bi cocuk var o x olsun onla oynuyor filen ama onu kendinden küçük goruyor abisi seni yesin filen diyor cocuga , oglum aynı yastasiniz desem de kabul ettiremiyorum , neyse bu x cocuk da başka bi cocuk ile de oynuyormuş oglum diyor ki x i o çocuktan uzaklaştırmam lazim yoksa benle oynamaz onu sever diyor, x in oynadığı cocukla hiç anlaşamıyor, yaklaşmiyor oglum ona ondan böyle düşünceye girdi diye dusundum :) onu çok seven arkadaşları da var ama onlarla oynamak istemiyor bende illede oyna demiyorum senin kararın diyorum, daha sonra başka bi çocuktan bahsetti Anne onla oynuyoruz ama daha oynamiycam cunki beni yönetmeye calisiyor kendini kral sanıyor:) beni yönetemez bir daha yaparsa ona senle oynamicam diycem dedi sen bilirsin oglum dedim , gözleri doldu Anne dedi kimseyle oynamıyim en iyisi dedi oyna oglum olurmu oyle dedim , ne gibi şeyler söylüyor ki nerden anladın yönetmeye çalıştığını diye sordum , bana diyor ki mesela şu lego yu bul , oyunda söyledim şeylere oyle olmaz diyor dedi baya içlenmis dolmuştu, ama oynamicam bida onla filen yaptı, başka cocuklarin isimlerini saydım onları sevmiyorum dedi sadce bi cocuk ile oynuyor, aslında bunla oynamak istiyolar bu yaklasmiyor , kızlar ben oğluma nasil yaklaşmaliyim onu nasıl yönlendirmeliyim bu konular da hiç mi karismamaliyim napmaliyim sizce , yoksa simarikliktanmi böyle davraniyor

Neden ki uzman :) her konu da böyle fikirleri düşünceleri vardır, anormal mi gerçekten:)

Neden ki uzman :) her konu da böyle fikirleri düşünceleri vardır, anormal mi gerçekten:)

Cocuk psikolojisinden anlamam o yüzden anormal de diyemiyorum ama beni korkuturdu ve normal mi değil mi uzman söylesin diye dusunurdum galiba.
Cocugun dusunceleri özgüvenden degil de kötü düşünceler gibi geldi bana.

Cocuk psikolojisinden anlamam o yüzden anormal de diyemiyorum ama beni korkuturdu ve normal mi değil mi uzman söylesin diye dusunurdum galiba.
Cocugun dusunceleri özgüvenden degil de kötü düşünceler gibi geldi bana.
Sanmıyorum çünkü neşeli sevecen hayat dolu :) farklı bir şey olsa hissederdim

Sanmıyorum çünkü neşeli sevecen hayat dolu :) farklı bir şey olsa hissederdim

Yok cocuk genel anlamda kotu demek istemedim ama bahsettginiz dusunceler kotu dusunceler. "Şununla şunun arasini acayim, durduk yere o kendini ne saniyor şeklinde kurulup dusunmeler vs yetişkin ve ergen insanlarda gözlemlediğim şeylerdi benim. Ama siz bilirsiniz.

Bu gözle bakmadım hiç:) :) anladım ne demek istedinizi suan :)

Bence büyüklerinden duyduklarını kapıp kendi hayatına uygulamaya çalışıyor. Ben bu yaşta bi çocuğun “oyunda benden lego bulmamı istedi, acaba beni yönetmeye mi çalışıyor” diye kendi kendine bi kanıya varacağına ihtimal vermiyorum. Çocuk ya gider legoyu bulur keyifle oynar, ya da git sen bul der yine keyifle oynar. Yanında konuşmuş olabilirsiniz bu tarz konuları. Sizden duyup etkilenmiştir. Özgüvenli ya da şımarık diyemeyiz.

Bu mesajına da cevap olarak; evet anormal. Çocuk şimdiden başlamış kurmaya. Beni kullanıyorlar mı yönetiyorlar mı diye düşünüp buna bi çözüm bulmaya çalışıyo. Ne kadar zor. Erişkin insanların bile zor baş ettiği bi durum. Daha güzel olumlu düşünceler aşılayın çocuğa. Her konuda böyle düşünceleri vardır dediğiniz için belki bi uzmanla görüşseniz daha iyi olur

Ben pedagog değilim ama çocuk psikolojisinden az çok anlarım. Tabiki çocuklar çok değişkendirler her dönemde farklı davranabilirler, sadece bana biraz yaşına göre olgun gibi geldi belki de bu yüzden diğer arkadaşına abisi seni yesin filan diyor.

Yalnız 5 yaşındaki bir çocuk için fazla büyük büyük laflar ediyor gibi, sürekli kendisinin birinci sırada diğer arkadaşlarından üstün görüyor ve onu bir şekilde oyunda dahi olsa yönlendirmelerini hazmedemiyor ki gözleri doldu dediniz. Bunun için ciddi ciddi plan yapıyor arkadaşlarının arasını açmak amaçlı, bu düşünce bana bir tık normal gelmedi hani deseki "ben istemiyorum onla oynamasını benle oynasın ben sevmiyorum " tipik çocuk düşüncesi denir ama uzaklaştırmak lazım filan demesi bilemiyorum ben olsam konuşmaya devam ederdim takip ederdim düşüncelerini.

Bir de siz çocuğun kendisini sanki yaşı olduğundan büyükmüş gibi hissetmesine neden olabilir misiniz ? Mesela o size arkadaşlarıyla ilgili sorunları paylaştığında ona sen bilrisin senin kararın şeklinde yaklaşmanız belkide onun böyle düşünmesine hissetmesine neden olabilir tabi sürekli bu tarz konuşuyorsanız.

Yanılıyor olabilirim, belkide bazı çocuklar
böyle bir dönem geçiriyor olabilir dediğim gibi asla tecrübem de yok aslında bu konuda en iyi Otrera arkadaşımız gelince eğer okursa yardımcı olabilir o varken aslında ban pek laf düşmez.

Son düzenleme:
Okul öncesi öğretmeniyim, çocuğunuzun bu lafları yaşının lafları değil kesinlikle. İzlediği gördüğü veya örnek aldığı çevresinde birilerinden öğrenmiştir bu durumu. O etkeni kaldırırsanız düzelecektir, özgüven gibi gelmedi. Arkadaşını diğer arkadaşından ayırmak istemesi çok normal, bu yaşlarda çok kıskinçlar ama beni yönetmek istiyor falan kendi lafları değil belli ki

Aman yaaa :) :) ha filen ha falan :) :)
Felana bile tamam derim. Hayatımda ilk defa filen yazanı görüyorum

Şımarıklık neresinde anlayamadım. Belki de görmek lazımdır oğlunuzu. Bana oğlunuz baskın karakterde ve paylaşımsız geldi. İleride bencil, kibirli vs birine dönüşebilir. Yanılıyor da olabilirim.

Size tavsiyem rol model aldığı kişiler çocuğun yanında konuşmalarına dikkat etsin.
Aynı şeyi yazacaktım, rol modeli kim, ya da çevrenizde kim bu cümleleri, tavırları kullanıyor. 5 yaş çocuğunun tavırları gibi gelmedi, iyice kurulmuş çocuk.

Aman da çeni yönetmeye mi çalışıyorlaaar çok tatlı bi çocuk ya ama belli kelimeler ona ait değil bir yerlerde duymuş. Kardeşim ufakken ordan burdan birilerinin konuşmalarını duyardı bir ara küçük Emrah’a bağladı. 4 yaşında ben çok acilar çektim büyük ızdıraplar gördüm diyordu herkese sizin oğlanın etrafında sıklıkla kendini ezdirmemeye çalışan gururlu bir karakter var muhtemelen başta ondan duymuş şimdi benzer bişey görünce kendine uyarlıyor. Küçükken benim de her işini bana yaptırmaya çalışan bir arkadaşım olmuştu ilkokulda, unutmam hala. Beni kullanmaya çalışıyor, yönetmeye çalışıyor demezdim çok çekingen bir çocuktum ama farkındaydım. O yaşta anlamıyorlar sanabilirsiniz ama anlıyorlar kimin kendilerine nasıl davrandığını. Sadece kelimelere dökmek için bunu birilerinden öğrenmiş duymuş olması lazım. Arkadaşını paylaşamaması da o yaşlarda çok oluyor sadece çok azı bu isteklerini açıkça anlatırlar. Oğlunuza en iyi desteği onunla dertleşecek veririrsiniz. Kendini ve hislerini açıkça anlatabilen bir çocuk bu huyunu korumaya çalışın. Derdini size anlattığında öyle denmez bunu deme diye kızmayın mesela hiçbir zaman. Siz de kendi çocukluğunuzdan örnekler verin benzer şeyler yaşadığınızı anlatın. Diyin ki benim de böyle arkadaşım oldu ama ben şöyle davranmıştım oğlum sonra iyi anlaşmaya başladık vb gibi. Hikayelerle yönlendirin onu doğru tarafa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…