- Konu Sahibi Kahvekokusu34
-
Kıskanmasi normal ama bu uzaklaatırmam lazım demesi anormal bence. Yönetmeye çalışıyor beni falan bunlar yaşının cumleleri değil.Kıskanmış evet onla oynamasın benle oynasin , diye düşündü. O şekilde ifade etti
Bu şekilde devam etmemeli bencede kimi örnek alıyorsa biseyler değişmeli gibi geldi banada. İki tane çocuğum var benimde günde kaç tane o yaş çocuğu görüyorum bu cümleler tuhaf.Felana bile tamam derim. Hayatımda ilk defa filen yazanı görüyorum
Şımarıklık neresinde anlayamadım. Belki de görmek lazımdır oğlunuzu. Bana oğlunuz baskın karakterde ve paylaşımsız geldi. İleride bencil, kibirli vs birine dönüşebilir. Yanılıyor da olabilirim.
İzledim hiç bir dizi yok çizgi filim dışı TV acmiyoruz :) izledi çizgi filimler de kral sakir , ve TRT de ki çizgi filimler he birde haber izliyoruz çoğu zaman onun haricinde TV kapaliBaskın mizaca sahip bir çocuk olabilir sonuçta mizaç doğuştan gelen bir şey ama yanında çok dizi film izliyorsanız oralardan da bir şeyler kapıyor olabilir özellikle türk dizileri çok toksik
Bende bu gun o yönde teşvik ettim herkesle oynayıp grup halin de gibi gibi yaklaşımlar, normalde hiç karismazdim kimle oynaması için:) kendi kararın sen bilirsin herkesi sevmek zorunda değilsin gibi şeyler derdim yanlış yapıyormuşum demek ki :)Bu şekilde planlar yapması bana çok ütopik gelmedi.
Burada belki hep beraber oynamaya teşvik edebilirsiniz.
Bence yönetildiğini de anlayabilir. O şekilde ifade eder mi bilemem ama hisseder yani
Rahatlatıcı bir msj oldu coooooook tesekur ederim gerçekten:)Yani rol model yok diyorsunuz ama konuştuğu tabirleri zekasıyla kendi kendine bulacak değil, sosyal öğrenme ile öğrenilecek laflar. Belki de sizin farketmediğiniz okulda bir arkadaşından öğreniyordur veya takip etmediğiniz bir dizi çizgi film vs. Bu sözlerine büyük tepkiler vermeyin ancak desteklemediğinizi de bilsin. Öğretmeni ile de konuşun, o gerekli davranış söndürme yöntemlerini biliyordur muhtemelen. Çocuklar dönem dönem çok değişik davranışlara giriyor, bir dönem hırsız öğrencim de oluyor, şiddete meyilli de, içe kapanık da… sonra bu davranışların onaylanmadığını gördüklerinde davranış sönüyor. Öğretmeni de farkında olsun, siz de bol bol iyi örnekler verin. Tabi anlatarak değil, izleterek, drama tiyatro yoluyla veya etkinliklerleYou dizisindeki gibi falan olmaz çocuğunuz merak etmeyin
Hayvan cesetlerinden bahseden, sınıfta oyuncak testere ile arkadaşlarını kedi köpek yapıp kesen bir öğrencim vardı. Aile çok korktu ancak sakinleştirdim ve normal olduğunu anlattım. 1 ay sonra çocuğumuz büyüyünce veteriner olmak isteyen, sokak hayvanları besleyen bir minnoşa dönüştüBu arada velim de rol model kimi aldığını bulamamıştı, sonradan kurban kesimi ve tv de gördüğü kasap olayları ortaya çıktı sohbetlerimizde. Sünger gibiler cidden
Siz söyleyene kadar ben onların hepsini filan diye okudum.Allah aşkına şu filenleri falan yapın odaklanamadım okuduğuma
Ya bazı hatalar tolere ediliyor ama fileni görünce gerçekten önce anlayamadım fiilen falan olabilir mi diye düşündümSiz söyleyene kadar ben onların hepsini filan diye okudum.
Zihnim otomatik olarak düzeltiyor demek ki. Gerçekten fark etmemişim.
Ben mi dikkatsizim, sizler mi çok dikkatlisiniz:)
Çocuk böyle söylediğinde '' tamam oğlum '' mu diyorsunuz sadece? :) Bence oğlunuzda da biraz yönetme isteği olduğundan bu tip karakterle anlaşamıyor. Çocuk bu arada hepsi elbet küser barışır kaynaşırlar ama sizinde oğlunuza arkadaşlarına karşı tavır sergilemesinin yanlış olduğunu eğer yöneltiğini düşünüyorsa hayır demesi gerektiğini anlatmanız gerekir bence. Mesela x i diğer arkadaşından uzaklaştırmak istemesi de ne kadar çocuk desekte şimdiden böyle kıskanç hareketlerle arkadaşlığına zarar vermesi ileride dışlanmasına sebep olabilir.İyi geceler kızlar nasılsıniz iyisinizdir umarım:) bu gün oğlumu uyuturken aramızda geçen muhabbetti anlatiyorum , oglum 5 bucuk yaşında anaokul öğrencisi, objektif fikirleri duymak istiyorum.
Okulların açılmasına az kaldı oglum heycanlimisin dedim evet dedi seviyor okulunu öğretmenini, çok sevdi bi cocuk var o x olsun onla oynuyor filen ama onu kendinden küçük goruyor abisi seni yesin filen diyor cocuga , oglum aynı yastasiniz desem de kabul ettiremiyorum , neyse bu x cocuk da başka bi cocuk ile de oynuyormuş oglum diyor ki x i o çocuktan uzaklaştırmam lazim yoksa benle oynamaz onu sever diyor, x in oynadığı cocukla hiç anlaşamıyor, yaklaşmiyor oglum ona ondan böyle düşünceye girdi diye dusundum :) onu çok seven arkadaşları da var ama onlarla oynamak istemiyor bende illede oyna demiyorum senin kararın diyorum, daha sonra başka bi çocuktan bahsetti Anne onla oynuyoruz ama daha oynamiycam cunki beni yönetmeye calisiyor kendini kral sanıyor:) beni yönetemez bir daha yaparsa ona senle oynamicam diycem dedi sen bilirsin oglum dedim , gözleri doldu Anne dedi kimseyle oynamıyim en iyisi dedi oyna oglum olurmu oyle dedim , ne gibi şeyler söylüyor ki nerden anladın yönetmeye çalıştığını diye sordum , bana diyor ki mesela şu lego yu bul , oyunda söyledim şeylere oyle olmaz diyor dedi baya içlenmis dolmuştu, ama oynamicam bida onla filen yaptı, başka cocuklarin isimlerini saydım onları sevmiyorum dedi sadce bi cocuk ile oynuyor, aslında bunla oynamak istiyolar bu yaklasmiyor , kızlar ben oğluma nasil yaklaşmaliyim onu nasıl yönlendirmeliyim bu konular da hiç mi karismamaliyim napmaliyim sizce , yoksa simarikliktanmi böyle davraniyor
Zaten her şeyi çocuk bu dediğimiz için ileride ki davranışların önüne geçemeyebiliyorsunuz. Tabi psikopat değil abartmak istemiyorum ama ben burada sizi daha çok eleştiriyorum çünkü orada diğer arkadaşıyla arasını açacağını söylüyor bu yaşta ki çocuğun böyle plan kurması da normal değil ki her şeyi tamam oğlum demişsiniz sadece. Oğlunuza yönetildiğini düşündüğü arkadaşlarına ''hayır katılmıyorum bu böyle değil '' demesi gerektiğini ama ara açma konusunda da çok yanlış düşündüğünü bu fark edilirse arkadaşının hiç kalamayacağını da söylemeniz gerekirdi bence burada fikir vermemize bile gerek yok ki. Bilmiyorum siz konuşmadığınız sürece arkadaşlık konusunda daha çok sıkıntı yaşayabilir. Psikolog değilim yanlış anlaşılmasın ama benim anladığım kadarıyla oğlunuzda biraz arkadaşlarını yönetmek istediği için bir afallamış gibi geldi.Tesekurler :) bazı üyeler in tavırları gerçekten hoş değil, psikolojisi bozuk takıntılı diyor cocuga , yani çocuk bu , ben sadece nasıl yaklaşmaliyim diye fikir için yazdım olayı nereye çekti hanfendi
Aynen bana da çok tuhaf geldiYok cocuk genel anlamda kotu demek istemedim ama bahsettginiz dusunceler kotu dusunceler. "Şununla şunun arasini acayim, durduk yere o kendini ne saniyor şeklinde kurulup dusunmeler vs yetişkin ve ergen insanlarda gözlemlediğim şeylerdi benim. Ama siz bilirsiniz.
Ne ben nede eşim bi bahsettiniz karakter de :)oğlunuz duygularını söylemek yerine, plan yapıp hareket ediyor. öncelikle en önemli ve ilk başvurması gereken yöntemin iletişim olduğunu bilmesi lazım. arkadaşı ondan legoyu bulmasını mı istedi, istemiyorsa "ben istemiyorum." demeli. bunu söylemelisiniz. duygusunu bastırıp pasif agresif tepki vermesini önlemeniz gerek. etrafında rol model yok diyorsunuz ama bir düşünün bakalım pasif agresif olan, duygularını söylemek yerine arkadan dolanan birileri var mı evde? siz veya eşiniz? çocuklar böyle şeyleri çok çabuk kavrarlar ve duygu yansıtmayı tamamen bizden öğrenirler. ayrıca ara bozmayı düşünmesi yaşı için fazla geldi bana. evde tv dizileri vs izliyor musunuz yanında? illaki kafasında eşleştirebileceği bir şeylere şahit olması lazım bu plan için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?