- 17 Temmuz 2022
- 2.557
- 10.599
- 138
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
-
Rol model aldi etrafin da gerçekten böyle kimse yok kendi laflari , oglum un laflari hep böyle büyükçe, düşünceleri sanki 5 yas değil gibiOkul öncesi öğretmeniyim, çocuğunuzun bu lafları yaşının lafları değil kesinlikle. İzlediği gördüğü veya örnek aldığı çevresinde birilerinden öğrenmiştir bu durumu. O etkeni kaldırırsanız düzelecektir, özgüven gibi gelmedi. Arkadaşını diğer arkadaşından ayırmak istemesi çok normal, bu yaşlarda çok kıskinçlarama beni yönetmek istiyor falan kendi lafları değil belli ki
İnanın etrafin da böyle kimse yok , ana okuluna da gitmek istemedi aslın da ilk baş hepsi bebek diyordu sonra sonra alisdi , ogretmeni de dediki ozguveni çok yüksek bi cocuk ve lafları 5 yas değil evde 3 kisiyiz babası ben kendisi ben vur esesine al ekmeğini oyle kareketerdeyim :) babası Desen sakın efendi işin de gücünde bi adam :) oglum olayları büyük insan gibi anliyo yorum yapıyor, tabi simarikliklari da var ,cocuklarla oynamaya bayılır mesela , çocuğun ona emri vaki yapıp lego bul demesini bile bu şekilde algılamisAynı şeyi yazacaktım, rol modeli kim, ya da çevrenizde kim bu cümleleri, tavırları kullanıyor. 5 yaş çocuğunun tavırları gibi gelmedi, iyice kurulmuş çocuk.
İnanın diğer rol modelin de hiç böyle birisi yok :) ogretmeni de 5 yas değil gibi diyor hatta bana 2 kez 5 yasin da olduna eminmisinz diye sordu :) ima lari bile anliyor esprileri beni güldürüyor düşünün yani kardesi de yok evde tekOkul öncesi öğretmeniyim, çocuğunuzun bu lafları yaşının lafları değil kesinlikle. İzlediği gördüğü veya örnek aldığı çevresinde birilerinden öğrenmiştir bu durumu. O etkeni kaldırırsanız düzelecektir, özgüven gibi gelmedi. Arkadaşını diğer arkadaşından ayırmak istemesi çok normal, bu yaşlarda çok kıskinçlarama beni yönetmek istiyor falan kendi lafları değil belli ki
Yönetilmeyi sevmiyor belli ki ama tek kişi ile oynamak istemesi de normal değil..Neden ki uzman :) her konu da böyle fikirleri düşünceleri vardır, anormal mi gerçekten:)
Muhtemelen çocuğunuzu süper zeka falan sanıyorsunuz ama alakası yok, you diye bir dizi var onu izlemenizi öneririm, oğlunuzun sonu öyle
5 yasin daki bi cocuk icin bu söylediniz ağır degil mi , cocugum takıntılı ve psikolojik rahatsizli olan bi cocuk değil malesef. Süper zeka oldunu da söylemedim, oyle bi durum olsaydı ogretmeni söylerdi zatenMuhtemelen çocuğunuzu süper zeka falan sanıyorsunuz ama alakası yok, you diye bir dizi var onu izlemenizi öneririm, oğlunuzun sonu öyle gibi
Kıskanmış evet onla oynamasın benle oynasin , diye düşündü. O şekilde ifade ettiGerçekten uzaklaştırmam lazım mı dedi?
TesekurlerYönetilmeyi sevmiyor belli ki ama tek kişi ile oynamak istemesi de normal değil..
Benim aynı yaş oğlum da yönetilmeyi sevmiyor ama o kendine mutlaka uyduruyor diğer çocukları.
Öğretmeni de bunu fark etmiş kendi istemediği olmadığında diğerlerini de kendine uydurmayı başarıyor diye. Ancak bunu topluluk eylemi içerisinde yapıyor.
Herkesle oynayıp biri ile kötü olsa ertesi gün unutuyor çocuklar..
Tesekurler :) bazı üyeler in tavırları gerçekten hoş değil, psikolojisi bozuk takıntılı diyor cocuga , yani çocuk bu , ben sadece nasıl yaklaşmaliyim diye fikir için yazdım olayı nereye çekti hanfendiÇocukların büyük çoğunluğunda öyle geniş şuura sahip olanlar var ki, sizin olay basit kalır.
Ruhsal olarak anlatmayı çok isterdim ancak tepkiler hoşuma gitmiyor.
Dolayısıyla sakin olun, her şey yolunda.
Bence de yanılıyorsunuz:) ne bencil ne kibirli :)Felana bile tamam derim. Hayatımda ilk defa filen yazanı görüyorum
Şımarıklık neresinde anlayamadım. Belki de görmek lazımdır oğlunuzu. Bana oğlunuz baskın karakterde ve paylaşımsız geldi. İleride bencil, kibirli vs birine dönüşebilir. Yanılıyor da olabilirim.
2 yaşında çocuğu olan biri olarak merak ettim aslında. Anlatsanız?Çocukların büyük çoğunluğunda öyle geniş şuura sahip olanlar var ki, sizin olay basit kalır.
Ruhsal olarak anlatmayı çok isterdim ancak tepkiler hoşuma gitmiyor.
Dolayısıyla sakin olun, her şey yolunda.
Küçükken ben de böyleymişim, hatta aileme bu kız süper zeka, koca insan gibi tepkiler veriyor demişler, bizimkiler de inanmış tabi, ileriki yaşlarda okul olsun, ilişkiler olsun hep ortalama bir insan oldum, zekam da öyle sanıldığı gibi yüksek değil maalesef. Hatta zaman içinde b12 yüzünden çok sıkıntılar yaşadım.İnanın etrafin da böyle kimse yok , ana okuluna da gitmek istemedi aslın da ilk baş hepsi bebek diyordu sonra sonra alisdi , ogretmeni de dediki ozguveni çok yüksek bi cocuk ve lafları 5 yas değil evde 3 kisiyiz babası ben kendisi ben vur esesine al ekmeğini oyle kareketerdeyim :) babası Desen sakın efendi işin de gücünde bi adam :) oglum olayları büyük insan gibi anliyo yorum yapıyor, tabi simarikliklari da var ,cocuklarla oynamaya bayılır mesela , çocuğun ona emri vaki yapıp lego bul demesini bile bu şekilde algılamis
İyi geceler kızlar nasılsıniz iyisinizdir umarım:) bu gün oğlumu uyuturken aramızda geçen muhabbetti anlatiyorum , oglum 5 bucuk yaşında anaokul öğrencisi, objektif fikirleri duymak istiyorum.
Okulların açılmasına az kaldı oglum heycanlimisin dedim evet dedi seviyor okulunu öğretmenini, çok sevdi bi cocuk var o x olsun onla oynuyor filen ama onu kendinden küçük goruyor abisi seni yesin filen diyor cocuga , oglum aynı yastasiniz desem de kabul ettiremiyorum , neyse bu x cocuk da başka bi cocuk ile de oynuyormuş oglum diyor ki x i o çocuktan uzaklaştırmam lazim yoksa benle oynamaz onu sever diyor, x in oynadığı cocukla hiç anlaşamıyor, yaklaşmiyor oglum ona ondan böyle düşünceye girdi diye dusundum :) onu çok seven arkadaşları da var ama onlarla oynamak istemiyor bende illede oyna demiyorum senin kararın diyorum, daha sonra başka bi çocuktan bahsetti Anne onla oynuyoruz ama daha oynamiycam cunki beni yönetmeye calisiyor kendini kral sanıyor:) beni yönetemez bir daha yaparsa ona senle oynamicam diycem dedi sen bilirsin oglum dedim , gözleri doldu Anne dedi kimseyle oynamıyim en iyisi dedi oyna oglum olurmu oyle dedim , ne gibi şeyler söylüyor ki nerden anladın yönetmeye çalıştığını diye sordum , bana diyor ki mesela şu lego yu bul , oyunda söyledim şeylere oyle olmaz diyor dedi baya içlenmis dolmuştu, ama oynamicam bida onla filen yaptı, başka cocuklarin isimlerini saydım onları sevmiyorum dedi sadce bi cocuk ile oynuyor, aslında bunla oynamak istiyolar bu yaklasmiyor , kızlar ben oğluma nasil yaklaşmaliyim onu nasıl yönlendirmeliyim bu konular da hiç mi karismamaliyim napmaliyim sizce , yoksa
Ben ilkokula gidrtken sinıfta böyle bir kiz vardı. Her oyunu yonetmek isteyen arkadaslarina sununla iynama yoksa senlenoynamam vs. Tehdit eden. Şimdi ne oldu bilmiyirum ama hic sevmezdim kendisini. Bur jez sey demişti benim annem de ilkokulda boyleymis dedi daha 8 yasinda falandik bunu dediginde. Annesini ornek aldi muhtemelen uyaran da olmayinca 8. Sinif kadar bu boyle gittiİyi geceler kızlar nasılsıniz iyisinizdir umarım:) bu gün oğlumu uyuturken aramızda geçen muhabbetti anlatiyorum , oglum 5 bucuk yaşında anaokul öğrencisi, objektif fikirleri duymak istiyorum.
Okulların açılmasına az kaldı oglum heycanlimisin dedim evet dedi seviyor okulunu öğretmenini, çok sevdi bi cocuk var o x olsun onla oynuyor filen ama onu kendinden küçük goruyor abisi seni yesin filen diyor cocuga , oglum aynı yastasiniz desem de kabul ettiremiyorum , neyse bu x cocuk da başka bi cocuk ile de oynuyormuş oglum diyor ki x i o çocuktan uzaklaştırmam lazim yoksa benle oynamaz onu sever diyor, x in oynadığı cocukla hiç anlaşamıyor, yaklaşmiyor oglum ona ondan böyle düşünceye girdi diye dusundum :) onu çok seven arkadaşları da var ama onlarla oynamak istemiyor bende illede oyna demiyorum senin kararın diyorum, daha sonra başka bi çocuktan bahsetti Anne onla oynuyoruz ama daha oynamiycam cunki beni yönetmeye calisiyor kendini kral sanıyor:) beni yönetemez bir daha yaparsa ona senle oynamicam diycem dedi sen bilirsin oglum dedim , gözleri doldu Anne dedi kimseyle oynamıyim en iyisi dedi oyna oglum olurmu oyle dedim , ne gibi şeyler söylüyor ki nerden anladın yönetmeye çalıştığını diye sordum , bana diyor ki mesela şu lego yu bul , oyunda söyledim şeylere oyle olmaz diyor dedi baya içlenmis dolmuştu, ama oynamicam bida onla filen yaptı, başka cocuklarin isimlerini saydım onları sevmiyorum dedi sadce bi cocuk ile oynuyor, aslında bunla oynamak istiyolar bu yaklasmiyor , kızlar ben oğluma nasil yaklaşmaliyim onu nasıl yönlendirmeliyim bu konular da hiç mi karismamaliyim napmaliyim sizce , yoksa simarikliktanmi böyle davraniyor
İleride dönüşebilir dedim zaten.Bence de yanılıyorsunuz:) ne bencil ne kibirli :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?