Öz kız, ve Gelin ayrımı

Kaynanasi kaynnami bozdu zaten. Benim gelin senede 1 defa gelicek ben bahce isleriyle ugrasirken yemegidemi yapamicak dedi.

Allah sizin gibilerin neslini arttirsin pasif olmamak lazim gercekten.
Gerci oyle.diyorum da,
Bende pırlanta istedim ama benim esim gitmis altin set almış zincirli falan. Gecen konusu gecti diyorki ileride bana cok dua ediceksin. Dedim niye? Ya bana bise olsa basima bise gelse bak guvencen var dior. Pirlantaya karsi bu erkekler nedense hayret birsey. Evlilik yildonumu yaklasiyor ama umudum yok

Konu sahibi boşver şunu aldılardı bunu almadılar bunu yaptılar yapmadılar İnan ki sağlığın yerindeyse kapıyı kapatınca eşinle huzurlu mutluysan boşver gerisi çokta önemli değil. Yaptıklarını hayrına say dile de getirme, bişey dediklerinde de Gül geç

Kaynanasi kaynnami bozdu zaten. Benim gelin senede 1 defa gelicek ben bahce isleriyle ugrasirken yemegidemi yapamicak dedi.
ooooooohhhhh iyi demis
Demekki senin kaynanan kotu niyetli hani zannediyorki hizmetci gibi gorecekler kızını,demekki kendisi oyle zannediyor ki karsisindaki de öyle
Valla sizin enişte bakalim ne dusunuyor kaynana icin pat pat konusuyor. Evlenince çatırdar ama böyle laflar
Bosver.kiz yesinler birbirlerini gül sen

Benim annem , bizi bu sekilde yetistirdi sakın altta kalmayin takır takir cevap verin ne olursa olsun arkanizdayiz dediler hem bana hemde ablama...
Pirlanta zaten cok kullanisli olmuyor her daim kullanamiyorsun .. insallah bir evlilik yıldönümünde alir eşiniz )

Gozunuzu acin artik iyi kimse yok herkes uyanik.hele en cok iyi gorunen en cok ben safim diyenler yapiyo butun kotulukleri.sizde onlarin dilinden konusun ben burdan sinirlendim kv.genelde kaynanalar oyle kizlari olunca kiymetli gelin olunca farkli

Kayınvalideler ne kadar yapmıyoruz desede gelin ile kız arasında ayrım yapıyorlar.Sana şöyle bir örnek veriyim;tanıdığım birinin kayınvalidesi ayağını kırdı ve gelininin yanına geldi zaten mulayim bir kadındır gelinde güzelce bakıyordu,birgün telefonu çaldı gelinin,annesi yurtdışında yaşıyor duymuş bu olayı vay senin başına kalır ne diye aldın evine çabuk göndereceksin diye kızının başının etini yedi.Kızıda anneden etkilenip yolladı...
Bunu söyleyen kadın gelinlerini köle gibi kullanan eziyet eden biri ve geliniyle oturuyor.Yani madalyonun iki yüzü var kızları başkasının gelini kölesi olamaz.Ama kendi gelinleri evlerine ayak bastıktan sonra baskasinin kızı değil ağaç kovuğundan çıkmış gelin olarak bahşedilmiş onlara.Öyle davranıyorlar maalesef...Bu sadece senin kv has birsey degil.Kafana takmamaya calis mesafeni koru.Esin ailesini tutuyorsa onun yaninda ailesini elestirme cunku seni anlamiyacak ve suçlu sen olacaksın.Eşinle aranı iyi tut.Ve kimin ne dedigi cokta umrunda olmasın...Yoksa hayatı kendine zindan edersin yazık olur sana...

Insallah alir canim ya
Dogru hep kullanılmıyor
Annenizi takdir ettim,benim annem tam tersi aman kizim sus kizim bosver kizim aman aman ben ama annemi hic dinlemedim,anlasamam da zaten hic. Kendini senelerce babama ezdirdi çünkü ben onun gibi olmadım. Anne cok önemli

Ama insan kızına istediği esyalari sectirirken gelinine kv secmesi doğru mu bu hakka girmek degil mi ?
Elbette kızın gibi sevemesin ama Adil olmak gibi vicdanı bi durum vardir yahuuuuu....
Sectirmesin? Benim evime igne secemedi kimse niye? Kayinvalideye gerek yok herseyime annem muhalefet olacakti biliyorum. Herseyimi kendim aldim. Kimseyide karıştırmadim.

Şimdi benimde 1 kızım var oda cok hazir cevap oldu .. aslinda sizin anneniz huzur bozulmasin düşüncesinde cokta haklı hatta olmasi gereken insancıl bi davranis.. ama insanlar anlamiyor madem oyle anladiklari dilden cevap vermek zorunda kaliyorsunuz..

Siz nasıl kayın ailenizi kendi ailenizle eşit sevmiyorsanız, onlar da sizi kendi kızı gibi sevmez, sevemez. O kız onların evladı, nasıl kendinizle kıyaslarsınız aklım almıyor. Sizin için tek yapmaları gereken şey saygı göstermek, ötesi ısmarlama olmaz. Sadece oğulları kendine eş diye seçti diye insanlar niye gelinlerine evlat sevgisi beslemek zorunda olsun ki...

Öte yandan, kimse kimseye bir şey almak zorunda değil. Bu bilezikker neyin kavgasıyla alındı anlamadım. Umarım aileniz insanlarla bilezik almaları için kavga etmemiştir. Eşyaları alırken sizin beğeninizi önemsemedilerse kabul etmeseydiniz keşke. Kendi beğendiğinizi kendi paranızla alsaydınız işte. Kimseden zorla size para harcamasını isteyemezsiniz sonuçta. Onların yaptığını beğenmiyorsanız kabul etmezsiniz, olur biter.

Kendi kızları için bir şey istemelerine gelince... Bana göre onlar da karşı taraftan böyle şeyler talep etmemeli. İsteyen istediğini alır veya almaz. İşlerine gelmezse evlenmesinler o aileyle.
Ortada haksızlık falan yok.

Benim bu konuda genel görüşüm bu.

Evet o düşüncede birisi gercekten ama herkes bu dilden anlamıyor.
Kiziniza kocaman masallah. Boyle olsun boyle masallah.pısırık olmasindan iyidir :)

Örneğin ben yaşadım. ben hakkımı savunsam gelin cemkirdi dediler kızları cemkirse kızımın kayinvalidesi bi tuhaf dediler.. Kızları KV ye bayramda gitmez ben gitmesem neler neler...ha sallıyor muyum hayır .... işlerine gelince, boylelerinin yaptıkları haksızlık öyle bir hak oluyor ki kendi evlatlari icin sinirileri bozuluyor insanın

Unuttukları şey gelinin de bir ailesinin oldugu o da evlat . Bu bir kul hakkıdır.

Bende basligi okuyunca sandim ki kendi anneniz sizin geline sizden daha iyi davraniyor.

Neyse. Bence kv den fazla beklenti icinde olmamak lazim.
Ha adil olmalimiydi diye sorarsan, evet.
Ama gelinini kendi öz kizi gibi sevmek saymak her insanin yapabildigi birsey degil. Yapanin ellerinden öperim.
Baya gelismis empati yetenegi, zayif ego ve nefsine yenik dusmemesi ve kisisel gelisiminde baya ilerlemis olmali.
Yani cok da sey etmeyin ..

Sözün kısası ...Aynen öyle çifte standart.

Ben de sana katılıyorum, kul hakkı mı evet bence de kul hakkı.
Evladımın sevgisini elbette hiçbir şeyle kıyaslayamam ama hiçbir sevgi de hak konusunda beni bu derece kör edemez, kusura bakmayın.

Hangi kafayi yasiyorsun ?

Ben konumda beni neden sevmiyorlwr diye bahsetmedim iyi okuyun. Ayrica beni sevmemeleri haksizlik yapmak zorundalar anlamina gelmiyor. Birazcik vicdaninizi guzellestirinde yorum yapin. Yoksa bu dusunceyle iki adim ileriye gidemezsin

Millete 10 günde bir geliyor deseler de millet görüyordur gittiğinizi,ışınlanmıyorsanız.
Seni anlıyorum,fakat emin ol ki çoğunluk böyle,gelin alırken unuttuklarını kız verirken hatırlayıveriyorlar.
"Herkes kendi doğurduğuna acır" derdi bir yaşlı teyze,kayınvalidenn kızını müdafaa ettiği gibi seni de annen müdafa edecekti.
Ha bir de şu oluyor,bunu yapacak anneyi de kızlar konuşturmuyor,hanyayı konyayı görünce ayılıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…