Öz kız, ve Gelin ayrımı

Ama insan kızına istediği esyalari sectirirken gelinine kv secmesi doğru mu bu hakka girmek degil mi ?
Elbette kızın gibi sevemesin ama Adil olmak gibi vicdanı bi durum vardir yahuuuuu....
Aynen öyle,evlenecek yaşta erkek kardeşim var,ileride eşi rahatsız olmasın,gönlünce yaşasın evinde diye biraz mesafesi olan yerden ev alsın istiyoruz,sonuçta erkek yaşamadan bilemez fakat biz kızlar evliyiz,farklı sorunlar da yaşadık.Annem nereye gidiyorsun,nereden geliyorsun diye sorsa laf olsun diye kız rahatsız olur biliyoruz,altlı üstlü oturmalarına karşıyız annemin kırılma pahasına.
Herkes kendini iyi kayınvalide sanır ama iyi de olsa biraz mesafe şart.
Ben gerçekten insaf ölçüsüyle bakıyorum olaya,olması gereken de bu bence.

O zamanlar ses çıkarmayıp onların seçmesine izin veriyorsunuz sonrada vay ben seçemedim alamadım sesinizi o zaman çıkarsaydınız.Görümceniz daha evlenmemiş şimdiden kaynanasına gidecek gitmeyecek yok onu seçecek bunu alacak hesabına girmişsiniz ee o zaman keşke sizin annenizde biraz sizin haklarınızı korusaydı kızım seçecek eşyasını deseydi değil mi görümcenizin evliliğiyle eşyasıyla kaynanasıyla işiniz yok onu ilgilendirir

Benim annem de öyleydi sarışın,dahası çevremiz bile"siz iyi olursanız herkes iyi olur,tatlı geçim gibi var mı"diye öğütlerdi.Ne oluyor,kanatlarını kırıp seni kurtlar sofrasına atıyorlar adeta,ha hep öyle kalmıyorsun,pençelerin bile çıkıyor sırasında fakat ne yıpranmalardan sonraO Yüzden çocuklarımı her zaman"haksızlık etmeyin,haksızlığa da asla razı olmayın,kendiniz savunun"diye öğütlüyorum,başka türlüsü doğanın kanununa aykırı...

Adi ustunde oz kizi, niye 25-30 yasinda hayatlarina giren kisiyle bi tutsunlar? Hem bahsettiginiz seyleri kabul etmeyebilirdiniz, tercihinizi yasamissiniz," hayir, esyalarimi mutlaka kendim secmek istiyorum" deseydiniz belki tamam diceklerdi, uygun bi durum ayarlancakti.
Velhasilkelam herkes kendi cocugu icin daha iyisini yapmak ister ve talep eder, tipki bizimde kendi ailemiz icin daha iyisini daha fazlasini yapmak istememiz gibi.

Bu zamanda evlat arası bile ayrım yapılıyor evladından gelini zaten ayıran olur keşke olmasa ben hiç şaşırmadım

Mesela benim eşimi de abisinden ayrı tutuyorlar hatta ektim için eşimle gorusmuyorlar biz eltimi istemiyoruz diye ://

En başta 100 bin TL miz var herşeyi alicaz deyip 4 bilezigi kavga dövüş aldıklarında kendilerini belli etmişler o zaman ayrılacaktınız şu an sitem etmeniz için çok geç...

Kv kendi kizina sahip cikiyor. Senin annende sana sahip ciksaymis veya sen kendin ses cikarsaydin. Herseye tamam tamam derseniz oyle olur malesef.
Sizin annenizde deseymis kizim gormeden alinmaz. Modellerin fotograflarindan bakip bile secilebilirdi hic secmemektense...

Millete yaygara yapiyormus bilmem ne... Yapsin, ne cok korkuyorsunuz su milletten.

Artık öz iki evladı bile ayıran oluyor siz kimden ne bekliyorsunuz
Bence kendinizi bı sure farklı uğraşlara vermeye calisin

Sizin konularınızı hep görüyorum öncelikle kendinizi çok yıpratıyorsunuz olan olmuş geçmiş geçmişte kalmış allaha havale edin sonuçta internetten modelleri belirleyip eşinize onları aldırabilirdiniz buna engel hiçbir şey yok kv zevkine göre oturmanız şart değildi bilezik konusunda ben şahsım adına takmayın bana dedim çünkü o bilezik hiçbir zaman kadına ait olmuyor ki yani şöyle düşünün diyelim bozuldu 30 bin tl tuttu eşler al bu para senin ister harca ister dağıt saç mı diyorlar hayır! Eee o zaman ? Tamam bana taktılar ama hiç umrumda bile olmadı zaten direkt altın hesabına koyduk.

Şimdi size nacizane tavsiyem görümceyle de kendinizi kıyaslamayın hele ki köyde kv varmış o ekmek de yapar tarlaya da gider inek de sağar hamama giren terler kardeşim hepimiz için bu geçerli.. siz kendinize bakın mesafe koyun haftada 2 kere gitmeyin görümce olaylarında yorum yapmayın eski olayları açmayın... artık ilerde huzurlu olmak istiyorsanız bu mesafeyi koyun isteyen istediği gibi tanısın bunu yapın o kadar insan size tavsiye veriyor bi işe yarasın.

Her şeyi kıyaslayıp kendinizi doldurmak yerine zamanında sesinizi çıkarsaydınız görümcenize yapılan şeyler gözünüze de batmazdı. Kendi kızı tabi ki eli sıcak sudan soğuk suya girmesin isteyecek borçsuz evlensin isteyecek, siz kendinize kızın neden her şeyi alttan alıp bu hale geldim diye.

Ben konumda beni neden sevmiyorlwr diye bahsetmedim iyi okuyun. Ayrica beni sevmemeleri haksizlik yapmak zorundalar anlamina gelmiyor. Birazcik vicdaninizi guzellestirinde yorum yapin. Yoksa bu dusunceyle iki adim ileriye gidemezsin

Hanımefendi karşıt fikirlere tahammül edebilince buraya konu açın. Yoksa olduğunuz yerde saymaya devam eden siz olursunuz. Zira benim adım ileri gitmekle bir problemim yok. Evlilik arifesinde bile saplanıp kalan ben değilim.

ne kadar surede bir kayınvalidenize gittiğinizi, yardım edip etmediğinizi konuşan looserlar için mi yaşıyorsunuz bu hayatı? herkes sizi kötü bilsin. kim o herkes dediğiniz? vasıfsız bir kaç insan sizi iyi bilse ne kötü bilse ne farkeder. hayatı kendiniz için yasayin, kendinizden ve eşinizden başka kimseden iyilik beklemeyin. kimseye de içinize sinmeyen fedakarlıklar yapmayın. nacizane tavsiyem bunlardır.

Hiç bir gelin kayın ailenin öz kızı değildir ve kıyaslanamaz.
Kızım hitapları bir sesleniştir. Sokaktaki kadınlara teyze erkeklere amca dediğimiz gibi.
Senin kv ortalama Türkiye kayınvalidesi işte.
Geline herşeyi yapayım ama kızım el üstünde olsun iki yüzlülüğü.
Biyolojik aileniz yada sizi yetiştiren aile dışında ana baba kardeş yoktur.
Bunu kabullenin kimseden bir şey beklemeyin ve yapmak istemediğiniz hiç bir şeyi yapmayın.

Ne bekliyordunuz size öz kızı gibimi davranacaktılar. Benim kaynanamda ölsemde kesinlikle neyin var demez ama kızına dayanamaz günlük yemeğini pişirir. Kimseden size acımasını beklemeyin kendinizide ezdirmeyin.

Aynen benim annem de böyle hiç doğru yapmıyorlar böyle yaparak...

Sen aldıramamışsın görümce aldırmış. Bu kadarcık olayı içinde büyütüp kendini kinle doldurma. Şuan istediğin bişey varsa kocana söyle. Aşkım bunu istiyorum de. Alsın o da kalbini kırmasın. Geçmiş geçmişte kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…