Öz kız, ve Gelin ayrımı

Ne kayinvalidemi annem gibi severim, ne de o beni kızı gibi sever sayar. Bu doğanın kuralına aykırı. Kimse kendi evladından başkasını evladı gibi goremez. Yani böyle bir beklenti içinde olmamalı insan. Ben büyüğüm diye, eşimin annesi diye saygı ve güler yüz gösteririm o da oğlunun karısı torunlarının annesi olduğum için katlanır sever gibi yapar o kadar. Bu yeterli zaten

Tabi ki öz kızı her kadının kızı kıymetlidir dünyanın en kötü insanı olsa tabi kızım diyecek ister altı tane ister onaltı tane önemli olan kendinizi kullandırmayın mesafe her zaman iyidir kimseden anneniz olmasını beklemeyin adı üstünde kayınvalide bi tanecik oğullarını almışız tabi bize düşman olacaklar dünyanın kanunu bu çekin çizginizi hadlerini bilsinler üzülmeyin canınızı sıkmayın atın kahkahanızı takın takıştırın sürün sürüştürün dahada sinir olsunlar bırakın onlar sinir olsunlar

Ben kaynanamın kızı değilim o da benim annem değil.
Bakış açınızı değiştirin.

Aynı değeri sevgiyi görme umudu bana göre düpedüz saflık .
El kızısiniz sonuçta nolcakti ?
Tıpkı kayinvalidenin de el olduğu gibi.

Ne çok takıyorsunuz Ona şunu yaptılar bana bunu yapmadılar diye nasıl aklınızda tutuyorsunuz şaşırıyorum valla. Ya umursamayacaksınız, ya da rahatsız olduğunuz şeyleri çata çat yeri geldiğinde söyleyeceksiniz. Başka çaresi var mı? Ayrıca muhtaç olmadığı sürece kayınvalidenin işini yapmak, iki günde bir gitmek de nedir? Biz aynı sitede oturuyoruz, en son bayramda gittim. Aramız da iyidir. Takarak ve susarak kendinize eziyet ediyorsunuz.

Siz neden evlkendiniz ki?? her gün konu açmanıza birşey demiyorum ama sürekli aynı konu etrafında dönüyorsunuz

bir insanın bir kızı bir oğlu olsa oğlum 1 tane der ama kıza bütün yardımı yapar. gelinle öz kızda kesinlikle bir tutulamaz doğaya ayrıkırı o zaman kaynana olmazdı zati.

Senin kızın gelin olunca kötü davranılsın ister misin?
Benim kizim gelin olunca birilerinin ona kotu davranmasina izin vermem. Dahasi kizimi kendisine kotu davranan insanlara tamah etmeyecek sekilde yetistirmeyi planliyorum. Ben ne kadar guclu bir kadinsam en az benim kadar guclu bir kadin olmasi icin ugrasiyorum..

bu durumun benzerlerini biliyorum.. aile kızına şunu, bunu yaptım diye övünür her yerde ballandıra ballandıra anlatır ama oğlu evlendiğinde geline tık yok... sonradan mantığını çözdüm. kızına gerekeni alıyor ve kız gidiyor.. ama oğlan öyle mi?? maaşı var. evden maaş eksiliyor..bu mantıkla oğlum ne gerekiyorsa yapar psikolojisine giriyorlar.. dolayısıyla evlenince gelin de çalışıyorsa oğlanın yaptığı borcu tıpış tıpış ikisi de ödüyor..
ama şu yönüyle bakın, ağızlarını açıp sonradan tek kelime edemiyorlar. düğün sonrası da sizin borunuz ötüyor..
hiç kıyaslama yönüne girmeyin derim. en nihayetinde öz kızları... üzülecek biri varsa eşiniz olsun.. anne ben üveymiyim demesi gereken o

Benim kv de boyle yapmisti..nerdeyse herseyi esimle biz birlikte yaptik nisanliyken,ailesi pek karismadi.
Ama kizlarina kredi cekip herseyini aldilar benimde cok gucume gitmisti ama kimseye birsey dememistim sonucta esim ne istiyosam yapti ve 4 senelik evliyiz esim bni kimseye muhtacta etmedi cok sukur.yani esinizle siz iyiyseniz gerisini bosverin varsin kizlarinin olsun hersey

Bu mevzuyla ilgili bir hikaye vardır.
Yaşlıca olan kadına bir başka kadın çocuklarının halini hatrını sorar.
" X hanım gelininle aran nasıl? Memnun musun ondan?"
"Hiç sormayın her işi oğluma yaptırıyor. Oğlum bulaşık yıkıyor,çamaşır asıyor,çocuğa bakıyor,evi temizliyor. Gelinden hiç memnun değiliz."
Kadın bu defa kızını sorar "Kızın nasıl peki?mutlu mu? Memnun musunuz damattan?"
"Ooo damadımız süper,çamaşır asar,bulaşık yıkar,evi temizler. Kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokmaz. Çok memnunuz damattan."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…