Öz kız, ve Gelin ayrımı

Haftada 2 mi gidiyorsun kaynananlara? Bence sen onu ayda 1 yap hatta canin istemiyosa haksiz yere canını sıkıyolarsa o kadar da olmasın.Ayrımcılık malesef yapiyo bazıları göze soka soka.
Bir de şunu diycem birşeylere sıkıldığın anda tepkini aynı şekilde göster yani onların davrandığı şekilde .Veya o an ordan uzaklaşarak fazla muhabbetlere dahil olmayarak samimiligi azaltarak göster sen de onlari umursamadığını.Sen bunları fazla önemsemişin o yüzden böyleler biraz da umursamamayı dene sürekli annem babam muhabbetini aç sen de yanlarında .Eski düzen gibi yürümeyeceğini anlasınlar koyduğun mesafeden .
Geçenlerde bir düğünde yengem ve 3 aylik gelini aynı ortamdayken bu kendini yeniçağa ayak uydurdugunu sanan bir o kadar da modern olan henüz de 47 yaşındaki yengemin konuştuğu bir laf şok etti bizi o kadar sinirlendim ki kız bişey demedi ben açtım ağzımı...Neymiş oğluna evlendirmeden önce biri talip olmuş biz beğendik ama oğlum istemedi diyo aklınca oğlunu bulunmaz hint kumaşı yaparak gelini rencide ediyo.Daha düşük çenesi kapanmak bilmedi en sonunda hadi yine iyisiniz Büşra gibi bu dengesiz laflara cvp vermeyen ne kadar da saygılı bir gelinin olmuş dedim.Senin şu an öve öve bitiremedigin kız kaynana kayinbaba parasıyla annesine yakın ev satın aldı deyince suratı cok komik olmuştu.Gelin o arada bir bakış attı bana sonra konuştuk kız iyi sinirlenmiş de kırıcı olmayım diye susmuş.
Bebis var miydi senin? Torun olunca bir nebze değişme ihtimalleri oluyor ondan sordum.

Bazen anneleri dinlememek lazim. Anne diye dogruyu biliyor diye birsey yok sekerim.
En iyisini yapiyorsun çocuklarına. Yillar sonra dis çıkartmışsın neye yarar. Benim annem 35 senenin sonunda babama cevap vermeye ya da laf sokmaya ya da onu kaale almamaya basladi neye yarar ki.
Valla sen iyi olunca herkes iyi olmuyor. Yalan
Keske oyle olsa dimi ama

gitmeyin
bu insanlar ağzınız ile kuş tutsanız da laf edecekler yapmayın en azından
birde eşinizin parasını bir şekilde alın harcayın bırakmayın onlara
ayrıca muhakkak kavga etmeden de olsa eşine ailesini hatırlatın
mesela git dediğinde aman gitsem ne olacak ben her dediklerini yaptığımda bile arkamdan dedikodu yaptılar bilmediğim işe bilmiyorum demedim yaptım bak salaklığıma yanayım nasıl uyanık çıktılar hemen kardeşinin kaynanasına sakın kızıma köy işi yaptırma dediler
başka zamanda mesela alışverişe gittiler ise aman onlar harcar harcar da bize gelince mkarna alıp gelirler bak gör
kendilerine var bize gelince iş yap çek git evine masraf yapamayız sana modundalar
senin ailen ama beni geçtim sana değer verip senin hatrına oğlum şunu da sizin için yaptım dediler Allah aşkına

yani kavga etmeden sürekli ailesi hakkında yapmadıklarını vurgulayın
yapmadıklarını gördün adam

buarada haftada iki öyle insanlara çok
ayda bir yeter
eşiniz istediği zaman gitsin gelsin
siz
"ailem diye peşinde dolaştığım insanların her gittiğimde sadece hizmetçilik bekleyen bir kere nasılsın dememeleri kanıma dokunuyor
iş varsa beni çağırıyorlar daha bir kere sen olmadan beni oturmaya çağırdıklarını ya da gel şuraya da beraber gidlim gezelim dediklerini görmedim duymadım" de

gitmek, hizmet etmek zorunda değilsiniz. gitmeyin. ama siz zorluk çektiniz diye aynı zorluğu görümcenin de çekmesini istemeniz çok saçma.

Herkeste durum aynı. eşyalarını kullan biraz çok içinde kaldıysa yeniden al. kv ye hafta da 2 defa gitmek çok bence aramız iyiyken bile hafta da 1 zor giderdim. kendini geri çek biraz

canımm takma değmez. haftada 1 taş çatlasın 2 gidiyorum az gidiyorm die sorun oluyor :)) eskiden çok giderdm ama akıllandım ayağımı çektm kv hanım beni yok sayııyor çözemedim ne yapmaya çalıştığını ama bıraktm artık evimin huzuru çok kaçtı o yüzden takmamaya çalışıyrm. işe güce gelince temizlikçi tutsunlar sende elbette yaparsın ama öyle arada sırada. çok gidince sen herşeyi yapmak zorundaymışssın gibi yapıyolar. ben gidemem hamileyim dedim die 1 hafta surat yedim. kendisi hasta temizlikte paraya kıyamıyor ama bana kıyıcak gelsem :) ne garip dimi. bayramın son günü eşim çalışıyor işim var gelemem dedm die laf vurdu tabi canımm iş bitmez evde biter mi hiçç dedi. ertesi gün insanlık namına gittim. annesi aradı kv nin. görümcem var 1 tane. geldimi kızın die sordu. yok anne nasıl gelsin işi var gücü var temizlik çalışıyor bi yandan çocuğu var ütü bulaşık gelmedi daha demişti şoka girmiştim o zaman anladım ben yanlış yapmaya başladığımı işte. ben seni anlıyorum sen istedin ki aile sıcaklığımız olsun ayrımcılık olmasın gerek yok böyle şeylere vs die düşündün. haklısın çokta haklısın bende sen gibi onu aradım ama olmadı. biz öyle yaşamaya başlayınca beraberiz havasına bürünüp oğlu üzerinden beni yönlendirmeye çalıştı müdahil olmaya falan çalıştı bunlar olmasaydı eskisi gibi olabilirdim ama nerdee. şimdi biş isorcak oğluna soruyor konuşuyor zoruma gidiyor yanlış yapıyor üzülüyorm ve soğuyorum.. kendi bilir diyorum napayım takmamaya çalış..

Kimse kimsenin kendi evladı gibi olamaz ki? Kimse beni annem gibi sevmesin, sevebileceğine inanmıyorum zaten, ki ihtiyacım da yok.

Bu bahsettiğiniz durumu herkeste gördüm genel itibariyle gelin alırken kısar, kız evlendirirken en iyisini, en güzelini isterler. Burada da iş gelin de bitiyor, sizsiz eşya alınmasını kabul etmeyecektiniz evvela, karışma hakkını vermeyecektiniz.

size bir tavsiye elalem ne der diye düşünmeyin. Eğer bir şey yapıyorsanız kendinizden taviz vererek yapmayın ve hiç bir beklenti içine girmeyin. Kv ve Kp i nizi oldugu gibi kabul edin . İnanın canım yavrum lafları hiç bir derdinize dermen olmaz. Sizde ona göre davranın

öz kız ve gelin ayrımı çok normal değil mi ya nasıl öz anne ve k.valide ayrımı yapılıyorsa aynı şey

kaynanami oz gorumcem kadar seviyorum, olur mu

bu konularda kocalar super seker tatlis ama koca ailesi hep en hatali oluyor, bunu anlayamiyorum. Bu kadar dert edinsem ilk patlayacagim kisi esim olur.
Hahaha oz gorumce uyar bak.

Erkekler evlenirken guzelce kenara siyriliveriyor,kiymetli analariyla eslerini karsi karsiya birakiyorlar. Yaptiklari tek akilli hareket bu bence. Yiyin birbirinizi demek

Kesinlikle bir derdim olursa esime catarim. Bana ne kaynanadan

Klasik oğlan anneleri, seni o kadar iyi anlıyorum ki Allah sabır versin. Bence sen üzüldüğünü alındığını belli etme ne kadar umursamaz olursan onlar daha çok peşinde koşar ama sen üzülürsen onlar memnun olup aynı davranışa devam edecekler

Yeni evleneceklere hep söylerim sonradan yapmak istemeyeceğin şeylere baştan hayır de
Senin yardım diye, gelinim çok iyi desinler diye, ayıp olmasın diye yaptıkların bir bakmışsın senin görevin olmuş. Yapmadığın an bak bana karşı görevini yapmıyor, çok değişti, tavır yapıyor olur.
Bir de bırak görümcenin her şeyini damada ödetsinler. Kendileri ödese daha çok zoruna giderdi.
Bundan sonra yapacağın şey kendini yavaş yavaş uzaklaştırman, 5 gidiyorsan 3 git zamanla azalt.
Hastayım de, yorgunum de, bırak dedikodunu yapan yapsın milletin ağzı torba değil onlar laf yapmasın diye beklersen köle olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…