Özel de tüp bebekte de mi bir embriyo?

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
Arkadaslar bursa da özel bir yerde tüp bebek yaptirmak icin tedavi görüyorum .Özel diye açıkçası sormak icin acele etmedim.ama 35 yaşından önce bir embriyo konur diyo benim bildigin kadarı ile devlette yapilan tüplerde bu kural gecerli 32 yasindayim ben

Devlette 35 yas alti tek embriyo. Ozelde 35 yas alti olsa dahi iki embriyo konulduğunu duymustum

Ozeller bu konuda daha esnek davraniyorlar.Gerci kizkardesim baskent universitesi hastanesindd yapti.tuplerde sorun oldugu ve yumurta rezervi cok sikintili oldugundan raporla 2 embriyoya izin verdiler 30 yasinda.2si de tuttu cok sukur 1 kiz 1 erkek yolda

bende iki diye hic sorma ihtiyacı hissetmedim 2 bari olsaydı yani.napiim son evresindeyim doktoru mu birakayim.baska yere mi gideyim
Koyarlar heralde ya. Ben soyledim hemde kac kere hayir dediler hep en son o gun embryolog geldi bilgilendirme icin spermler cok kotuydu o yuzden 2 tane koyalim isterseniz dedi bende tm dedim o gune kdr hep hayir dediler

yüzde yüz tutacağının garantisi yok.. bende tedavi gören ve araştıran biri olarak tek koydurun diyorum.. doğal olmayan ikizlerde hamilelik daha sıkıntılı ve erken doğum riski daha yüksek oluyor.. bazı testleri yapmak ikiz gebelikte daha sıkıntılı oluyormuş..

Koyarlar heralde ya. Ben soyledim hemde kac kere hayir dediler hep en son o gun embryolog geldi bilgilendirme icin spermler cok kotuydu o yuzden 2 tane koyalim isterseniz dedi bende tm dedim o gune kdr hep hayir dediler
bende bir daha konusayim yani yüzde elli sansimi azaltiyorlar.bizde sperm yumurta sorunu yok bence tutunma ile ilgili problem olabilir sebep yok çünkü

benim 2. Bir tüp bebek firsati olsa inan hic ikinciyi koydurmam zaman aleyhime işliyor.yumurta ve spermlerde problem görünmüyor.adetimi calisma yapinca 31gunde .yapmazsam 26 günde bir oluyorum.sürekli çocuk calismamiza yakin mantara benzer biseyler oluyor.sıkıntı cikiyor.bi deneme icin 7000 verirsem ikinci icin uzun bir süre para biriktirmem gerekir.hani iki koydururum
Ikiside tutmaz nasip olur.eşeği sağlam kazığa bağlamadan allaha havale eder gibi oluyoruz.bilmiyorum bu saatten sonra caysam koymaz ise 2 tane nolur nereye giderim

2 tane koyarlar dert etmeyin.. hele özelde yaşa ve embiryo sayısına takılmıyorlar.. siz öncesinde yine de konuşun o zaman...

Nerde olursa olsun 35 yaş altı tek embriyo,35 yaş üstü istersen 45 yaşında ol 2 embriyo ne olursa olsun 2 den fazlası yasak.....

2 tane koyarlar dert etmeyin.. hele özelde yaşa ve embiryo sayısına takılmıyorlar.. siz öncesinde yine de konuşun o zaman...
bizimki takik diye düşünüyorum.yani bu isteyip isteyip sonra koymasaydin dicem diye mi korkuyor bilmiyorum.kağıt getirsin imzalarim mesuliyet bende diye

Nerde olursa olsun 35 yaş altı tek embriyo,35 yaş üstü istersen 45 yaşında ol 2 embriyo ne olursa olsun 2 den fazlası yasak.....
Ben 21 yasindayim ve 2 koyuldu komsumuzada 3 koyuldu ama ona tek sartla 3ude tutarsa birini sonlandirmak sartiyla malesef hic biri tutmadi. Benim ikiside tuttu

iste bu yüzden bende 2 istiyorum hani 2 si de tutmaz amlarim
Katiliyorum verdigimiz para az buz degil ve eger tutmasaydi bir dahaki tedavi icin epey beklemem gerekicekti. Bende oyle dedim sanki 1 tane konulursa tutmck gibi hissettm hep. Gerci tutcagi varms bak ikiside tuttu ama insan riske atamiyor tabi.

Vallaha karar veremedim.doktorun sagligimi düşünmesine diyeceğim yok ama sıkıntı çıkarsa benim de bunu karsilayacak basla 7 bin tl yok

Daha dün dr görüşmem vardı üstelik çok büyük ve çok iyi bir hastane ama 2 tane embriyo transfer ediliceğini söylediler 2006 yılında ilk transferimde evet 3 embriyo oluyordu ama ben 2 istemiştim birtanesi tutmuştu fakat dün sadece 2 tane transfer edeceklerini söylediler üstelik 8 embriyom olduğu halde
bu arada hayırlı olsun Alllah tamamına erdirsin

Yasalara göre 35 altına 1 koyulması gerekiyor özelde de. Ama çoğu buna uymuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…