özel diyetisyenimden ramazan diyeti

neferet34

Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
40
2
6
34
İstanbul
arkadaşlar gittiğim diyetisyen bana ramazana özel bir liste hazırladı, sizinle paylaşmak istedim, ben uygulayacağım ve gelişmeleri yazacağım... çok sağlıklı bence sizde uygulayabilir gelişmeleri yazabilirsiniz beraber yapalım...
SAHUR
2 dilim beyaz peynir (60 gr)
5-6 adet zeytin( tuzsuz)
4 ince dilim tam buğday ekmeği
domates, salatalık,yeşillik
1 su bardağı süt (yoğurt)
1 porsiyon meyve

İFTAR
2 adet hurma+2 bardak süt
1 kepçe çorba (kremalılar hariç)
10 dk ara veriyoruz
2 köfte kadar et (60 gr)
3 yk sebze yemeği
2 ince dilim tam buğday ekmeği
salata veya 1 kase cacık veya ayran
ARA: 2 PORSİYON MEYVE
AYRINTILAR:
GÜNLÜk 2.5 ,3 LİTRE SU
1 kepçe çorba= 1 dilim ekmek= 2 yk kaşığı pilav/mak (arkadaşlar pilav yemek isterseniz 1 dilim ekmek yemeyin)
kırmızı et tüketimi haftada 2-3 gün
yumurta tüketimi 2-3 gün
tüketilmemesi gereken besinler:
şeker, şekerli besinler bal, reçel
hamur işleri, börek pasta, kek, kurabiye, ç,kolata
yağda kızartmalar, kavurmalar, yağlı sos eklenmiş besinler
aşırı tuz ve tuzlu besinler
sucuk salam sosis pastırma
tereyağı, margarin, kuyruk yağı, iç yağı ve bütün yağlı yiyecekler
hazır meyve suları ve asitli içecekler
serbest olan besinler:
çay,soda,sirke,limon, çiğ sebzeler, yağsız haşlanmış sebzeler(patates havuç mısır)
baharatlar:)
arkadaşlar diyetisyenim dedi ki eğer buna harfiyen uyarsam ramazan da 5 ile 7 kilo verebilirmişim
1 hafta spor yapma dedi
yaparsam da yarım saat yürüyüş 50 mekik...
ben uygulayacağım sizde uygulayın memnun kalacağız
bu arada ben 1.71 boyunda 78 kilo 23 yaşındayım....

Diyetinde bugün 2. Gün kuşlar kadar hafif hissediyorum. Midem rahat ben rahatım salı günü sabahı ne kadar verdiğimide yazacağım çok umutluyum:))))))

Zayıflamam lazım eşimle iddaya girdik Eylül'e kadar 65 ve altı olmam lazım sağlıklı olarak ve üç ay da kilo almaman lazım ki bana iPhone alsın görür o Ramazan'da bile diyet yapıyorsam:)))

öncelıkle hayırlı olsun topıkcıgın

bende ıstıyorum ramazanda dıyete devam etmeyı ama bugun regl oldum dıkkat edıyorum tabı genede pazartesı arana katılmak ısterım 3 hafta uygulamak ısterımmmmm lısten guzel ilave ve cıkaracagım ya da yer degıstırecegım yıyecekler olanbılır ama calısan bı ınsanım ve annem kafasına gore takılır evde

Teşekkür ederim canım hoş geldin topiğime işe yarıyor gibi sanki kendimi çok rahat hissediyorum bende değiştiriyorum yeme şeklimi yerine göre ama katı kurallarımda var pilav, baklava, börek yemiyorum onun yerine çok istersem Güllaç yiyorum:))) sahuru aynen uyguluyorum ve midem gerçekten çok rahat:))) galiba haftada bir veya 2 kilo verdiriyor bu diyet listesi:))) salı tartılacağım buraya yazarım:)))

bugun reglemın son günü ınsallahh yarın orucum bende bgunden basladım tekrar dıyete ve senınle bu lısteyı uygulayacagım ınsallahhh 5 kılo vermem lazım ramazandaaa

bıde ben sımdı teravıyede gıdıcem hayırlısıylan aksamları spor olur dıye dusunuyorum su reglım bı bıtsee artıkk orucumuda tutsam artıkınnn

çok iyi bilgiler bunlar. teşekkür ederim. hepimize sağlıklı diyetler.

canım sen cok sık onlıne olamıyorsun o yuzden farklı bır topik actım orda senın dıyetı uyguluycam an be an yazıyorum ben =) bır haftadamı vermıssın cnm
geçen salı başladım canım ama hiç bozmadım uyguladım harfiyen gerçekten etkisini gördüm, akşamları teraviyede gitmek bayağı bir işe yarıyor, herkes şimdiden farketmeye başladı zayıfladığımı bu arada kızlar bende birde hipotriod varken bu kadar zayıflayabildim siz daha iyi zayıflarsınız eğer harfiyen uygularsanız. sadece ben dayanamadım güllaç yedim 3 kere bir dilim kadar:))))
eminim sen daha iyi zayıflarsın:)))

kızlar bende katılsam topiğinize kilo verebilirimiym 57 kiloyum 53 olsam iyi olcak

tatlım çok bir kilon yok ama belki verebilirsin şunu bil geçen ramazanlara göre midem çok rahat sindirim rahat 1 hafta bu diyeti yaptıktan sonra boğazıma hakim olabiliyorum canım bir şey yemek istemiyor ama bende bugün regl oldum nasıl diyet yapıcam bakalım:)))

canım sen cok sık onlıne olamıyorsun o yuzden farklı bır topik actım orda senın dıyetı uyguluycam an be an yazıyorum ben =) bır haftadamı vermıssın cnm

tatlım doğru söylüyorsun iyi yapmışsın inşallah faydasını görürsün biliyor musun bende regl oldum bugün ne yapacağım bilmiyorum:)))) topiğinin adı ne:)))) bu arada ben birde 2 kere sahurda şöyle yedim:) 2 kepçe çorba, bir haşlanmış yumurta, 1 kibrit kutusu peynir 2 dilim kepek ekmek... bende değişim listesi var:))) ona uygun yapıyorum...

gunaydınnn canımmm bende bugun orucum hayırlısıyla bı kaza kursununa kurban gıtmezsem eger

1 haftada bu kdr guzel kılo vermen çok iyi gercekten cok sevındım senın adına degısım lısten olaydı ıyıydı .... scanden taratamıyor musun acaba yada ufak ayrıntıları bılgılendırsen bıızı ?

tarayıcım yok canım ama elimden geldiğimce bilgilendiririm oruçluyken diyet yapmak zor olsa da sende başarabilirsin yediğin yemek çeşitlerini kendine göre ayır... pilav ve makarna hiç yemezsen asitli içecek içmez şerbetli tatlı yemezsen işin kolay sebze yemek istemediğin zaman üç yemek kaşığı sebze yerine 2 köfte kadar daha et ye... 2 kepçe çorba içmek istersen bir dilim ekmeğini kıs eğer hem salata hemde cacık yemek istersen 2 dilim ekmek yeme... sahurda da aynısını yap neyi fazla yersen ekmekden bir dilim kes..

arkadaşlar 15 kilo fazlam var bu listeyle kilo veren var mı lütfen yardım cı olun

Tatlım bu diyetin aynısını benim diyetisyenimde verdi ayda 5 ile 10 kilo arasında rahat şekilde veriyorsun henüz ben 14 kilo verdim .Kas kaybıda aman aman yaşanmıyor as buçuk sarkma oluyor oda kilo verdiğinde 1 2 ay spor salonuna git vucut eski şeklini alıyor 😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…