- 6 Kasım 2014
- 427
- 601
- 103
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
Aklımda olsun benzer bir durum yaşarsam sandalyede oturup serumu baglaticam ...eşim de ayakta serumu tutsun ...belki hemsire ucretini de silerler ... kaç kalem ücretten kâra geceriz
geçen sene eşimi 40 derece ateş, burun kanaması, kusma ile acile götürdük.. kan tahlili + seruma 450 tl bayıldık ki American Hospital falan değil ha son derece tırt bir özel hastaneydi, neyse.. artık rutin muayeneler 200 liradan başladığı için sen baya uygun vermişsin geçmiş olsun :)
Alo 170 dedi ki otelcilik adı altında yayak parası alabilirler
Bilseydim bir gece uyurdum. Otel nasılsa
Gayet normal acil kodları var renklerine göre ayırt ediliyor . Devlete bile gitseniz yine reçetenin üzerinde para ödeyecektiniz çünkü acil hasta değilsiniz . Gittiğiniz hastahanenin sınıfı da önemli büyük ihtimal kaliteli bir hastahane belli . Eğer böyle para alınmasa herkes koşa koşa acile gidiyor aciller dolup taşıyor. Ayrıca kan tahlili almaları da normal eğer kanda iltihap varsa ve buna bakılmazsa siz şikayet etseniz ne olacaktı onu düşünmek lazım
53 lira idi sanırsam. Yatak rahattı amaoha ciddi mi?
peki otel den ucuz muydu yatak parası?
bilelim de şehir dışına falan çıktığımızda hastanede geceleyelim bari daha ucuzsa
53 lira idi sanırsam. Yatak rahattı ama
Hastahaneyi merak ettim şimdi bakOnlar normal zaten. Acile ücret ödeyeceğimi bile bile gittim.
Normal olmayan yatağın kenarına otutan eşime refakat parası ödemem
Ama devlete göre o da normalmiş.
puhahaaaa yaz için kemer taraflarında 7 gece konaklayacak bir hastane bilen var mı iyisindenoha ciddi mi?
peki otel den ucuz muydu yatak parası?
bilelim de şehir dışına falan çıktığımızda hastanede geceleyelim bari daha ucuzsa
kan alimi ilac hazirlanmasi uygulanmasi intraket takilmasi hatta bakim egitim. Bende devlet hastanesinde hemsireyim hastaya yaptigimiz intarketi bile kayit ediyoruz hava mi uyguluyoruz onu da dusuyoruz hasta ustune enjeksiyon yapiyoruz onu dakayit altina aliyoruz. O sekilde hesaplanmis. Sanmayin ki hemsirrelik hizmetleri adi altinda verilen ucret hemisireye gidiyor. Tabi ki hastaneye gidiyor. Hemsire nin orada aldigi en fazla 2500 maas. Bu maasi da kim veriyor derseniz ankara da butun varlikli insanlarin burokratlarin falan gittigi gidebildiig bir hastane veriyor. Digerleri asgari ucret bile vermiyor. Bosuna hemsire hemsire parasi niye veriyorum diye tepki gostermeyin. 37 derece atese mudahele ettiren doktora hesap sorun yetiskinde 38.5 cikmadan atese mudahele edilmez.Yarın şikayet edeceğim. Hemşire parası ne demek ya.
Hemsireye para vermiyorsun arkadasim once bunu kabul et. Hensirelik hizmetlerine para veriyorsun. Hayir doktor gelio agzina kulagina bakinca ona 250 vermek zoruna gitmiyor da her islemini yapan hemsireye ve hensirelik hizmeti mi pahali geliyor. Anlamadim sikintiyi.Yom artık soygun bu
Bende acil olmadığını kabul ettim zaten tahlil ve serum parasına da helali hoş olsun drdim. Bana koyan hemşireye ayrı ğara vermek oldu
Küçük tek şubeli hastane
Sorduğum soru bu değildi. Hemşirelik ücreti normal mi idi. Yine de teşekkürler
Merhaba
Dün akşam çok hasta olduğum için ve yakında devlet hastanesi olmadığı için özele acile gittim.
Griptim aslında ama kendi kendime iyileşemediğim için ve işten izin alamadığım için mecburen özel acile gittim.
Gidince hemşire bana şuraya uzanın muayene edelim dedi.
Doktor geldi, kan tahlili serum vs dedi. Dedim kan tahlili niye. Bir sürü şey sıraladı. Neyse dedim adam doktor sonuçta bildiği vardır ama doktorun gözleri para para diye parlıyordu. Benden sonra gelen tüm hastalardan da kan ve idrar tahlili istedi.
Ateşim 37 idi. Ateş diye hemen serum taktılar. O bitti halsizim diye başka serum taktılar. İstememe rağmen.
Neyse 2 saat kaldık orada. Kan tahlilimde de hiçbir şey çıkmadı
Doktor sadece nurofen yazdı.
Ve ben tam 250 tl ödedim.
Normalde 10 liralık nurofene 250 lira verdim.
Fatura verelim demediler ben dönüp istedim neler var bu 250nin içinde diye. Şok oldum.
Yatak ücreti diyordu. Söyleselerdi ben o serumu sandalyede de alırdım. Onlar bi uzanın dedi. Daha önce çok gittim özele ilk defa yataktan para alıyorlar.
Bir diğer kalem hemşirelik hizmeti. Yani muayene ücretini anlarım da ayrıyetten hemşireye niye para ödedim anlamadım.
Sarf malzemesi diye de ayrı bir ücret almışlar. İlaçlar haricinde.
Bu faturada helali hoş olsun dediğim tek şey muayene, kan tahlili ve ilaç ücreti oldu. Ki doktor 2 saat süresinde her gelene direkt kan ve idrar dedi. Ben sorguladığım için bana idrar diyemedi, kan ile bıraktı sadece.
Sizce yatak ve hemşire ücreti normal mi?
Belki ben bilmiyorumdur ve aydınlanmak için açtım konuyu.
Hastane suçlu demiyorum kimseyi eleştirmiyorum zaten verdim parayı. Ama normal mi bunlardan para almak üstelik bilgilendirmeden. Bunu öğrenmek istiyorum.
Acildeki acil hastadan para alınmaz ama gittiğiniz basit hastalıklar için ücretlendirme farkli olur bir kaza zehirlenme vs yaşarsanız acil hasta olarak görünürsünüz ve ucretlendirme özelde dahi olsa yapılmaz ama soğuk alginligi kadın ağrısı ilaç yazdırma gibi rahatsızlıklar acil kategorisine girmediği için devlette dahi olsa ücretlendirilir tabi çoğu sigortaya yansıdığı için siz farketmezsinizSağlık Bakanlığı'ni arayın Acile giden hiçbir hastadan ücret alamazlar.. ama mutlaka bir kılıf var ki fatura bile vermişler Sonuçları paylaşirsaniz sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?