Özel Hastane Fiyatlandırması Normal mi?

bende bugün bir özel tıp merkezine gittim aynı nedenden 50 tl doktor ücreti 115 tl serum ücreti verdim size 2 serum ve tahlil daha vermişler extradan normal fiyat

Aklımda olsun benzer bir durum yaşarsam sandalyede oturup serumu baglaticam ...eşim de ayakta serumu tutsun ...belki hemsire ucretini de silerler ... kaç kalem ücretten kâra geceriz

Elimdeki faturaya göre 89 lira kardasınız.
Bir de giderken bir adet a4 kağıdı götürün.
Yoksa 19 lira da ona alıyorlar

Şu an alo 170 ile konuşuyorum. Bakalım ne diyecekler. Şikayetimi kaydediyorlar

Yahu nedir bu gereksiz özel ve devlet hastanesi,hepsi senin vatandaşın hepsine iyi şarlarda bak gitsin. 8 yıldır burdayım daha hastaneye kuruş para vermedim,sen o vergileri ne diye ödüyorsun o zaman?

Gayet normal acil kodları var renklerine göre ayırt ediliyor . Devlete bile gitseniz yine reçetenin üzerinde para ödeyecektiniz çünkü acil hasta değilsiniz . Gittiğiniz hastahanenin sınıfı da önemli büyük ihtimal kaliteli bir hastahane belli . Eğer böyle para alınmasa herkes koşa koşa acile gidiyor aciller dolup taşıyor. Ayrıca kan tahlili almaları da normal eğer kanda iltihap varsa ve buna bakılmazsa siz şikayet etseniz ne olacaktı onu düşünmek lazım

Onlar normal zaten. Acile ücret ödeyeceğimi bile bile gittim.
Normal olmayan yatağın kenarına otutan eşime refakat parası ödemem
Ama devlete göre o da normalmiş.

Bende geçen sene Memorial acilde bayıldım 420 gibi bir rakam
55 i muayeneydi yanlış hatırlamıyorsam
Gerisi neyin nesi bakmamıştım
Üstelik gerçekten acildi durumum :)

Yarın şikayet edeceğim. Hemşire parası ne demek ya.
kan alimi ilac hazirlanmasi uygulanmasi intraket takilmasi hatta bakim egitim. Bende devlet hastanesinde hemsireyim hastaya yaptigimiz intarketi bile kayit ediyoruz hava mi uyguluyoruz onu da dusuyoruz hasta ustune enjeksiyon yapiyoruz onu dakayit altina aliyoruz. O sekilde hesaplanmis. Sanmayin ki hemsirrelik hizmetleri adi altinda verilen ucret hemisireye gidiyor. Tabi ki hastaneye gidiyor. Hemsire nin orada aldigi en fazla 2500 maas. Bu maasi da kim veriyor derseniz ankara da butun varlikli insanlarin burokratlarin falan gittigi gidebildiig bir hastane veriyor. Digerleri asgari ucret bile vermiyor. Bosuna hemsire hemsire parasi niye veriyorum diye tepki gostermeyin. 37 derece atese mudahele ettiren doktora hesap sorun yetiskinde 38.5 cikmadan atese mudahele edilmez.

Hemsireye para vermiyorsun arkadasim once bunu kabul et. Hensirelik hizmetlerine para veriyorsun. Hayir doktor gelio agzina kulagina bakinca ona 250 vermek zoruna gitmiyor da her islemini yapan hemsireye ve hensirelik hizmeti mi pahali geliyor. Anlamadim sikintiyi.

Hemşire ücretini bilmiyorum ama diğer ucretlendirmeler devlet hastanesindede var fakat sigorta ödemeleri vs derken cebinize büyük bir kısmı yansımıyor

Serum yatırdığınız ve damar yolu ayırdığınız için günübirlik yatak ucreti serumda ki ilaçlar kullanılan malzeme sarfa giriyor kac vs vs derken baya bi ilerliyor tabi özelden ödemede ucretlendirmeler artıyor bence bu tarz basit rahatsızlıklarda acil servisler yerine en azından aile sağlığı merkezinizdeki doktorunuza basvurabilirsiniz

Sağlık Bakanlığı'ni arayın Acile giden hiçbir hastadan ücret alamazlar.. ama mutlaka bir kılıf var ki fatura bile vermişler Sonuçları paylaşirsaniz sevinirim
Acildeki acil hastadan para alınmaz ama gittiğiniz basit hastalıklar için ücretlendirme farkli olur bir kaza zehirlenme vs yaşarsanız acil hasta olarak görünürsünüz ve ucretlendirme özelde dahi olsa yapılmaz ama soğuk alginligi kadın ağrısı ilaç yazdırma gibi rahatsızlıklar acil kategorisine girmediği için devlette dahi olsa ücretlendirilir tabi çoğu sigortaya yansıdığı için siz farketmezsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…