- 3 Mayıs 2011
- 13.830
- 49.130
- 798
- Konu Sahibi Pembe Unal
-
Konu sahibinin acile başvurma nedeni "grip olması ve hastahaneye gitmek için işinden izin alamaması" ...yani aslında ertesi gün polikliniğe girmesine mani bir aciliyet yok.acilden hic bir hastane ucret alamaz diye biliyorum ben ama
pardon simdi esime sordum trafik kazasi tarzi hayati durumlar yada daha agir vakalar oldugunda alinmiyormus ama 250 tl cok fazla
evet bir alttaki yorumda bundan bahsettim zaten bendeKonu sahibinin acile başvurma nedeni "grip olması ve hastahaneye gitmek için işinden izin alamaması" ...yani aslında ertesi gün polikliniğe girmesine mani bir aciliyet yok.
Konu sahibinin acile başvurma nedeni "grip olması ve hastahaneye gitmek için işinden izin alamaması" ...yani aslında ertesi gün polikliniğe girmesine mani bir aciliyet yok.
Sağlık Bakanlığı'ni arayın Acile giden hiçbir hastadan ücret alamazlar.. ama mutlaka bir kılıf var ki fatura bile vermişler Sonuçları paylaşirsaniz sevinirim
valla ozel ozel hastanelere saglik bakanligi sikayet iicim aradiginda aisey yapamiyoruz diyorlar nereden biliyorum bir sekerime baktirmaya gittim seker yuklemesi yapilirken kullandiklari pet bardagi bile yazmislardi nerdeyse yaniEvet. Şimdi boş yere kan tahlili yapıldı diyeceğim, sen doktordan iyi mi biliyorsun diye linç yiyeceğim.
O yüzden tahlilden falan geçtim. Ama sizce hemşireye ücret ödemem normal mi? Hemşire zaten işini yapıyor orada. Zaten muayene ücreti ödüyorum. Oldu olacak hasta bakıcıya da para verseydim.
valla ozel ozel hastanelere saglik bakanligi sikayet iicim aradiginda aisey yapamiyoruz diyorlar nereden biliyorum bir sekerime baktirmaya gittim seker yuklemesi yapilirken kullandiklari pet bardagi bile yazmislardi nerdeyse yani
Özel hastanelerde muayene katılım payı 15 tl yapılan işlemin 2 katına kadar ücret talep edilebilir.O hastaneye gidin ve dize yapılan işlemlerin ayrıntılı faturasını isteyin vermek zorundalar vermezlersede 4440189 a şikayet edin.Ayrıntılı fatura ile gidip sgkya dilekçe yazın incelenmesi için.Hiç bir ücret slınamaz durumu şöyle oluyo doktor receteye acil hal olarak bıldırırse ucret alınmıyor.Ama boyle bır durum yoksa yapılan her işlemin 2 katına kadar ücret talep edilebilir.Parayı yerden toplamıyoruz.Merhaba
Dün akşam çok hasta olduğum için ve yakında devlet hastanesi olmadığı için özele acile gittim.
Griptim aslında ama kendi kendime iyileşemediğim için ve işten izin alamadığım için mecburen özel acile gittim.
Gidince hemşire bana şuraya uzanın muayene edelim dedi.
Doktor geldi, kan tahlili serum vs dedi. Dedim kan tahlili niye. Bir sürü şey sıraladı. Neyse dedim adam doktor sonuçta bildiği vardır ama doktorun gözleri para para diye parlıyordu. Benden sonra gelen tüm hastalardan da kan ve idrar tahlili istedi.
Ateşim 37 idi. Ateş diye hemen serum taktılar. O bitti halsizim diye başka serum taktılar. İstememe rağmen.
Neyse 2 saat kaldık orada. Kan tahlilimde de hiçbir şey çıkmadı
Doktor sadece nurofen yazdı.
Ve ben tam 250 tl ödedim.
Normalde 10 liralık nurofene 250 lira verdim.
Fatura verelim demediler ben dönüp istedim neler var bu 250nin içinde diye. Şok oldum.
Yatak ücreti diyordu. Söyleselerdi ben o serumu sandalyede de alırdım. Onlar bi uzanın dedi. Daha önce çok gittim özele ilk defa yataktan para alıyorlar.
Bir diğer kalem hemşirelik hizmeti. Yani muayene ücretini anlarım da ayrıyetten hemşireye niye para ödedim anlamadım.
Sarf malzemesi diye de ayrı bir ücret almışlar. İlaçlar haricinde.
Bu faturada helali hoş olsun dediğim tek şey muayene, kan tahlili ve ilaç ücreti oldu. Ki doktor 2 saat süresinde her gelene direkt kan ve idrar dedi. Ben sorguladığım için bana idrar diyemedi, kan ile bıraktı sadece.
Sizce yatak ve hemşire ücreti normal mi?
Belki ben bilmiyorumdur ve aydınlanmak için açtım konuyu.
Hastane suçlu demiyorum kimseyi eleştirmiyorum zaten verdim parayı. Ama normal mi bunlardan para almak üstelik bilgilendirmeden. Bunu öğrenmek istiyorum.
Özel hastanelerde muayene katılım payı 15 tl yapılan işlemin 2 katına kadar ücret talep edilebilir.O hastaneye gidin ve dize yapılan işlemlerin ayrıntılı faturasını isteyin vermek zorundalar vermezlersede 4440189 a şikayet edin.Ayrıntılı fatura ile gidip sgkya dilekçe yazın incelenmesi için.Hiç bir ücret slınamaz durumu şöyle oluyo doktor receteye acil hal olarak bıldırırse ucret alınmıyor.Ama boyle bır durum yoksa yapılan her işlemin 2 katına kadar ücret talep edilebilir.Parayı yerden toplamıyoruz.
ooo çok iyi acaba sezeryan dogumdan dolayi yattigim zamanda kullanmadiklari aletlerin parasini geri alabilirmiyim ki :)))Biz cimere şikayet etmiştik bir kere. Arayıp hata olmuş gelin paranızı alın demişlerdi
Özel hastanelerde muayene katılım payı 15 tl yapılan işlemin 2 katına kadar ücret talep edilebilir.O hastaneye gidin ve dize yapılan işlemlerin ayrıntılı faturasını isteyin vermek zorundalar vermezlersede 4440189 a şikayet edin.Ayrıntılı fatura ile gidip sgkya dilekçe yazın incelenmesi için.Hiç bir ücret slınamaz durumu şöyle oluyo doktor receteye acil hal olarak bıldırırse ucret alınmıyor.Ama boyle bır durum yoksa yapılan her işlemin 2 katına kadar ücret talep edilebilir.Parayı yerden toplamıyoruz.
170 i ara bilgi al daha sonrada hastaneye git ve hakkını ara sonucunudabize bildir.Hemşire parasını bende ilk kez duyuyorum mesela iğne15 tl bunun 2 katına kadar yasal size yapılan her işlemin 2 katına kadar yasal ama dediğim gibi peşini bırakmayınMerhaba
Dün akşam çok hasta olduğum için ve yakında devlet hastanesi olmadığı için özele acile gittim.
Griptim aslında ama kendi kendime iyileşemediğim için ve işten izin alamadığım için mecburen özel acile gittim.
Gidince hemşire bana şuraya uzanın muayene edelim dedi.
Doktor geldi, kan tahlili serum vs dedi. Dedim kan tahlili niye. Bir sürü şey sıraladı. Neyse dedim adam doktor sonuçta bildiği vardır ama doktorun gözleri para para diye parlıyordu. Benden sonra gelen tüm hastalardan da kan ve idrar tahlili istedi.
Ateşim 37 idi. Ateş diye hemen serum taktılar. O bitti halsizim diye başka serum taktılar. İstememe rağmen.
Neyse 2 saat kaldık orada. Kan tahlilimde de hiçbir şey çıkmadı
Doktor sadece nurofen yazdı.
Ve ben tam 250 tl ödedim.
Normalde 10 liralık nurofene 250 lira verdim.
Fatura verelim demediler ben dönüp istedim neler var bu 250nin içinde diye. Şok oldum.
Yatak ücreti diyordu. Söyleselerdi ben o serumu sandalyede de alırdım. Onlar bi uzanın dedi. Daha önce çok gittim özele ilk defa yataktan para alıyorlar.
Bir diğer kalem hemşirelik hizmeti. Yani muayene ücretini anlarım da ayrıyetten hemşireye niye para ödedim anlamadım.
Sarf malzemesi diye de ayrı bir ücret almışlar. İlaçlar haricinde.
Bu faturada helali hoş olsun dediğim tek şey muayene, kan tahlili ve ilaç ücreti oldu. Ki doktor 2 saat süresinde her gelene direkt kan ve idrar dedi. Ben sorguladığım için bana idrar diyemedi, kan ile bıraktı sadece.
Sizce yatak ve hemşire ücreti normal mi?
Belki ben bilmiyorumdur ve aydınlanmak için açtım konuyu.
Hastane suçlu demiyorum kimseyi eleştirmiyorum zaten verdim parayı. Ama normal mi bunlardan para almak üstelik bilgilendirmeden. Bunu öğrenmek istiyorum.
Normal değil benim eşim de gider özel acil e boğaz ağrısından felan hiç böyle müdahale yapılmaz ve bu kadar ücret odemez en fazla 90 yada 100 olsun 250 ne sgkli degilmisiniz sağlık bakanlığına danışın bence doktor daha fazla para için is guzarlik yapmış gibi tabi bundan yönetim de sorumluEvet. Şimdi boş yere kan tahlili yapıldı diyeceğim, sen doktordan iyi mi biliyorsun diye linç yiyeceğim.
O yüzden tahlilden falan geçtim. Ama sizce hemşireye ücret ödemem normal mi? Hemşire zaten işini yapıyor orada. Zaten muayene ücreti ödüyorum. Oldu olacak hasta bakıcıya da para verseydim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?