- Konu Sahibi Pembe Unal
-
250 lira ne ki bana bir serum taktılar 450 lira baydım geçen seneMerhaba
Dün akşam çok hasta olduğum için ve yakında devlet hastanesi olmadığı için özele acile gittim.
Griptim aslında ama kendi kendime iyileşemediğim için ve işten izin alamadığım için mecburen özel acile gittim.
Gidince hemşire bana şuraya uzanın muayene edelim dedi.
Doktor geldi, kan tahlili serum vs dedi. Dedim kan tahlili niye. Bir sürü şey sıraladı. Neyse dedim adam doktor sonuçta bildiği vardır ama doktorun gözleri para para diye parlıyordu. Benden sonra gelen tüm hastalardan da kan ve idrar tahlili istedi.
Ateşim 37 idi. Ateş diye hemen serum taktılar. O bitti halsizim diye başka serum taktılar. İstememe rağmen.
Neyse 2 saat kaldık orada. Kan tahlilimde de hiçbir şey çıkmadı
Doktor sadece nurofen yazdı.
Ve ben tam 250 tl ödedim.
Normalde 10 liralık nurofene 250 lira verdim.
Fatura verelim demediler ben dönüp istedim neler var bu 250nin içinde diye. Şok oldum.
Yatak ücreti diyordu. Söyleselerdi ben o serumu sandalyede de alırdım. Onlar bi uzanın dedi. Daha önce çok gittim özele ilk defa yataktan para alıyorlar.
Bir diğer kalem hemşirelik hizmeti. Yani muayene ücretini anlarım da ayrıyetten hemşireye niye para ödedim anlamadım.
Sarf malzemesi diye de ayrı bir ücret almışlar. İlaçlar haricinde.
Bu faturada helali hoş olsun dediğim tek şey muayene, kan tahlili ve ilaç ücreti oldu. Ki doktor 2 saat süresinde her gelene direkt kan ve idrar dedi. Ben sorguladığım için bana idrar diyemedi, kan ile bıraktı sadece.
Sizce yatak ve hemşire ücreti normal mi?
Belki ben bilmiyorumdur ve aydınlanmak için açtım konuyu.
Hastane suçlu demiyorum kimseyi eleştirmiyorum zaten verdim parayı. Ama normal mi bunlardan para almak üstelik bilgilendirmeden. Bunu öğrenmek istiyorum.
Canım tabiri caizse bu senin sorunun...yani durumun aslında tıbbi olarak acil kodunda değil.Bebegimi kafa üstü dusurduk...beton zemine...kucagimda kosarak goturdugumde hastahanenin hangi bölümünde olduğumu bile bilemiyordum...norologuna kadar doktorlar yanıma geldiler ,bebek müsadere altına alındı ve hiçbir ücret talep edilmedi.Ama özel bir hastahaneye boştu zaten diyerek akşam acilden giriş yapıp ücretin fahiş olmayacağını beklemezdim.Bazi ozel hastahanelerin gündüz muayene ücreti bile yüzlerce liraBir aciliyet yok ama mani var. O da iş yerinden izin alamamam. :) zaten gittiğimde bomboştu, benden sonra 4 kişi geldi.
250 lira ne ki bana bir serum taktılar 450 lira baydım geçen sene
Bende acil olmadığını kabul ettim zaten tahlil ve serum parasına da helali hoş olsun drdim. Bana koyan hemşireye ayrı ğara vermek olduCanım tabiri caizse bu senin sorunun...yani durumun aslında tıbbi olarak acil kodunda değil.Bebegimi kafa üstü dusurduk...beton zemine...kucagimda kosarak goturdugumde hastahanenin hangi bölümünde olduğumu bile bilemiyordum...norologuna kadar doktorlar yanıma geldiler ,bebek müsadere altına alındı ve hiçbir ücret talep edilmedi.Ama özel bir hastahaneye boştu zaten diyerek akşam acilden giriş yapıp ücretin fahiş olmayacağını beklemezdim.Bazi ozel hastahanelerin gündüz muayene ücreti bile yüzlerce lira
normal geldi bana hele ki büyük bir özel hastane ise uygun bile sayılır. sadece tek şubesi olan küçük bir yerse biraz pahalı.
Iyi de tahlil yapilsin istemiyorsunuz serum takilsin istemiyorsunuz ee niye acile gittiniz o zaman bi tane theraflu ya da aferin icseydiniz
2 gün önce Bnde aynı şikayetten acile özel hastaneye gittim . Muayene ve serum ücreti 60 tl ödedim sadece ki grip şikayetiyle giden bi hastadan tahlil istenmez
bizim halk ayy tırnağım kırıldı ucundan azıcık ta kanadı diye bile gider acile ben inanıyorum o yüzden ücretli olsun ki asıl acil hasta olanlar yarım saat 1 saat sıra beklemesinCanım tabiri caizse bu senin sorunun...yani durumun aslında tıbbi olarak acil kodunda değil.Bebegimi kafa üstü dusurduk...beton zemine...kucagimda kosarak goturdugumde hastahanenin hangi bölümünde olduğumu bile bilemiyordum...norologuna kadar doktorlar yanıma geldiler ,bebek müsadere altına alındı ve hiçbir ücret talep edilmedi.Ama özel bir hastahaneye boştu zaten diyerek akşam acilden giriş yapıp ücretin fahiş olmayacağını beklemezdim.Bazi ozel hastahanelerin gündüz muayene ücreti bile yüzlerce lira
bizim halk ayy tırnağım kırıldı ucundan azıcık ta kanadı diye bile gider acile ben inanıyorum o yüzden ücretli olsun ki asıl acil hasta olanlar yarım saat 1 saat sıra beklemesin
yorumlarımı size özel yazmıyorum ha alınmayasınız sizi severim üye olarak geçmiş olsun bu arada.Acillerin genel ahvali bu gözlemlerim bu diye yazıyorumBana antibiyotik yazıp yazmamaya öyle karar vereceğim dedi. Bu sebeple tahlil yaptı
yorumlarımı size özel yazmıyorum ha alınmayasınız sizi severim üye olarak geçmiş olsun bu arada.Acillerin genel ahvali bu gözlemlerim bu diye yazıyorum
Özel durumlarda acilden para alınmaz. Senin hayati tehliken yok. Ikincisi 37° normal, 39 ve üzeri ateş olur. Vücut ısısı 37- 38,5. Neyse. Bu arada özellerde muayene ücreti 150 ₺, maksimum. Sizi iyi keklemişler. Hadi geçmiş olsun.
Pardon İstanbulda muayene falan kıytırık bir özel acilde bşr kere 160 tl ödemiştim. Yatak vs de yoktu. Muayene ve testler için.Okurken ...Badem falan dedim. Onlar genelde yatak parası falan alır. Refakatçi için bile para alıyorlar. Biz kızımı çok acile götürmüşüzdür. Bugüne dek maksimum 80 tl falan ödedik herhalde.
Okurken ...Badem falan dedim. Onlar genelde yatak parası falan alır. Refakatçi için bile para alıyorlar. Biz kızımı çok acile götürmüşüzdür. Bugüne dek maksimum 80 tl falan ödedik herhalde.
Evet yapabileceğin birşey var, üstüne bir bardak soğuk su içmek :)Peki benim yapabileceğim bir şey var mı? En azından hemşire parasını geri alayım
Aklımda olsun benzer bir durum yaşarsam sandalyede oturup serumu baglaticam ...eşim de ayakta serumu tutsun ...belki hemsire ucretini de silerler ... kaç kalem ücretten kâra gecerizAy evet bir de refakat parası var. Eşim yatakta yanıma oturdu. Onun ne gibi ekstra bir masrafı oldu hastaneye anlamadım
Başka hastane bu
Ay evet bir de refakat parası var. Eşim yatakta yanıma oturdu. Onun ne gibi ekstra bir masrafı oldu hastaneye anlamadım
Başka hastane bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?