Nst icreti hastaneye gore degisiyo. Bi standarti yok. Onceki dogumda nst ucreti odemezken, 2. Dogumumda 21 tl nst ucreti oduyordum. Ama haftalik kontrol standarttir. Bir hafta odersiniz bir hafta odemezsiniz. 10 gun icinde ucretsiz. Dogum oncesi tahlillere 70 tl vermistim. Ama bu ucrette hastaneye gore degisir.
Evet o videoyu ben de izlemiştim. Benimki dönmüş. Suyu fazla ama o yüzden hareket alanı çok geniş olduğu için habire pozisyon değiştiriyor :)
Hakkınızda hayırlısı.
Yok ben diğer arkadaşa demiştim :)
30un içindeyim.Bu hafta randevum var inşallah benimki de dçnmüştür :))
Kaçıncı haftanız sizin?
30un içindeyim.
Teşekkür ederim, ben de size kolay doğumlar dilerim.Sizin de az kalmış,şimdiden kolay doğumlar dilerim
Her hamilenin durumu farklıdır
Ona test yapılması gerekmiş olabilir
Ona ekstra asi verilmiş olabilir çünkü o başka bir insan başka bir bebek
Size gerekse doktor isterdi zaten
Son ay test yapılmaz belki kendisi ekstra tetenoz aşısı vurulmuştur bunu da çoğu doktor onermiyor asi dediğiniz o olabilir
Dogum icin fatura almayi unutmayin. O faturayla sgkdan fark ucretini geri aliyorsunuz
ElbetteBağkurlu olsak da alınıyor mu?
tabıkıde sancım oldu ama dogum yaptıgım geceye kadar hıcbır belırtım yada sıkıntım agrı sızı sancı vs yoktu, gece uykumdan uyandım wc ye dıye sonrası adet agrısı gıbı bır agrı basladı bırkaç saat devam ettı ve sıklastı bu arada sabahta hastaneye gıttım doguma alındım ıkı saat ıcındeBenim doktorum uzaktan takip ediyor. Yani doğumu doğal gidişatına göre devam ettiriyor. O yüzden tuhaf geldi. Öncesinde derken sancınız olmadan mı Doğum yaptınız?
Zaten günler önceden başlamaz ki Doğum sancısı, birden başlar. Başladığında doktoru haberdar edip ona göre yol alırız.tabıkıde sancım oldu ama dogum yaptıgım geceye kadar hıcbır belırtım yada sıkıntım agrı sızı sancı vs yoktu, gece uykumdan uyandım wc ye dıye sonrası adet agrısı gıbı bır agrı basladı bırkaç saat devam ettı ve sıklastı bu arada sabahta hastaneye gıttım doguma alındım ıkı saat ıcınde
Öksürük için aşıyı hayatım da ilk kez duyuyorum açıkçasıYok bahsettiği aşı öksürük içinmiş.
Tetenoz aşısı olmamış.
evet ama benim beklenen zamandan erken oldu doğumum her hafta çağırma nedenleri de son haftalarda beklenmeyen şeyler olabilior suyu azalıyor, donmemıs oluyor, hareketler azalıyor bazen bazı sebeplerden vs anenyı ve bebeyı kontrol altına almak ıcın..Zaten günler önceden başlamaz ki Doğum sancısı, birden başlar. Başladığında doktoru haberdar edip ona göre yol alırız.
Nasip tabiki ama sonuçta evde oldu bu olanlar. Hastanede farkedilmedi. O yüzden her hafta gidilmesi bana pek mantıklı gelmiyor. Zaten bir aksi durumda doktora gidilip önlemler alınıyor. Bu arada hayırlı olsun evladınız, darısı başımıza :)evet ama benim beklenen zamandan erken oldu doğumum her hafta çağırma nedenleri de son haftalarda beklenmeyen şeyler olabilior suyu azalıyor, donmemıs oluyor, hareketler azalıyor bazen bazı sebeplerden vs anenyı ve bebeyı kontrol altına almak ıcın..
yanı dusunun benım daha 15 gunum varken, hıcbır belırtım yokken yada hıssıyatım bır gecede gelen bır agrı ve sonrası bırkaç saatte dogurmam anı bırseyıkı gun once cocuk kanala bıle ınmemısken dusunun yanı
Balık çok sağlıklı canım.kaynanam küçük kaynima hamileyken sürekli balık yemiş ve kaynım 6buçuk kilo sezeryanla doğmuş. Şimdi görsen bumu 6buçuk kilo doğmuş dersin.Kızlar malüm ben son aya girdim,her hafta çağırmaya başladı drum. Bu haftadan itibaren her hafta gitmem gerekicek. İlk defa nts ye girmem gerek,ek bir ücret alınıyor mu bilginiz var mı? Bide her hafta muayene ücreti alır mı? Aşırı pahalı gelmeye başladı,doğum ücreti de zaten çok yüksek,bu ay eğer sürekli muayene ücreti alınırsa çok saçma olur. Zaten test filan da yapılıcakmış,onlar neler biliyor musunuz?
Birde bir sorum daha olucak,onun için ayrı konu açmiyim. Ben hamileliğimde taze tutulmuş balık yedim. Eşim sık sık balığa gitti ve taze taze yedim. Bugün yabancı bir arkadaşımla konuşurken balığın en az 17 saat dondurulmuş olması gerektiğini söyledi. Benim bununla ilgili bilgim yoktu..
bugüne kadar sorun yaşamadım ama endişe etmedim değil çünkü nerdeyse her hafta taze balık yedim.
Bir problem olur mu dersiniz?
kesinlikle taze balık daha iyidir o nerden çıkmışKan testi gibi birşeyler söyledi ben de geçen hafta çok yorgundum sormadım bile. Yani herşey yolunda mı değil mı diye sanırım bakıyor.
Bende öyle biliyorum ama ne olur ne olmaz bazı hastanelerin aldığını yazmışlar burda,eski konularda..
balık konusundan korktum açıkçası :) hiç de doktoruma sormak aklıma gelmemişti taze diye faydalı diye düşünerek yedim..
balıktan bir şey olmaz içiniz rahat olsun
hayırlı doğumlar dilerim sağ sağlim kucağınıza alın yavrunuzu inşallah.
bende özel hastanede doğum yaptım 21 ay önce
muayene ücreti her gittiğimizde 50 tl veriyorduk tabi git gel benzin parası + 50 de öyle gidiyordu.
Son haftalar haftada 1 kere çağırılınca işin içinden cıkamadık
ben şöyle yaptım devlet hastanesine gözüktüm ( üniversite hastanesi) .. oraya başladım 4 hafta kala ordan takip edildim her hafta
dogum zamanı tekrar özelde ki doktoruma gittim çok memnundum doktorumdan ve sezeryana alındım
750 tl vermiştik.
onun harici ek bir ücret alınmadı+ kuvöz ücreti de alınmadı
nst ücreti kan tahlili ücretide + şeker yüklemesi vs ücret vermiyorduk biz.
Öksürük için aşıyı hayatım da ilk kez duyuyorum açıkçası
Hamileyken doğum ve sonrası bende çok inceler arastirirdim herşeyi o heyecanı hatirlattiniz bana :)
Herşey çok güzel olacak endişelenmeyin doktorunuza güvenin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?