Özel hastanede doğum yapan anne

Offf çok kötü oldum.
Allah yardımcısı olsun o bebeğin ve ailesinin.

1cm. açıklıkla neden suni sancı verilir ya?
Neden ille de normal diye diretilir neden?

çatı açılmıyorsa açılmıyordur bence de bende sezeryan ile oldum çünkü 2cm vardı açılma ve hiç sancı vermediler 3 saat bekledik bebek sıkıntıya düşüyor dediler ve sezeryana aldılar bu oradaki ebe ve dr hatası olmuş yazık

Keçiören eğitim araştırma hastanesi canım normal bi hamileliğin de varsa git derim tabi evinin de yakın olması önemli artık haftada 1 gideceksin çünkü
Bir de yatak yetersizliği olabiliyo
Takiplerim orda olmasına rağmen zübeyde hanıma göndermelerinden korkuyodum ama öyle olmadı şükür ki

E
Evet genelde olumlu şeyler duydum orası hakkında malesef evim uzak ama doğumdan önce gitsem çok iyi olur. Bakalım nasip artık

Bakın bu uyarılar çok önemli işte..
Umarım bir kaç kadına daha faydalı olur.

Ben özel hastanede doğum yaptım. Hastaneye gittiğimde açıklığımın çok olmasına, ağrı eşiğim yüksek olduğu için soğukkanlı duruşuma ebenin şaşırmasına, bebeğimi kucağıma sağlıkla almama rağmen, şimdi olsa bazı şeylere müdahale ederdim diyorum. Tecrübesizliğim çokmuş.
Çünkü bazı noktalar vardı o anda olmamasını dilediğim..
Gerçekten bir an önce doğurtalım mantığı hakim bir çok görevlide..

Nereden bilebilir ki hiç tecrübesi olmayan bir kadın. Doktor diyorsun, ebe tecrübelidir diyor güveniyorsun.
O kaos ortamında senin tek dilediğin kurtulup bebeğine kavuşmak..

Allah yardımcıları olsun.umarim bu son olur allahım kimseyi evlat acısıyla sınamasin.Ben ilk dogumumu izmirin en cok dogum yapilan 2.ozel hastahanesinde dogum yaptım.2.dogumada oraya gdicektm son haftalarda devlete acile gittim ve çok hoşuma gittı orada dogum yaptm 2.dogum yapmama ragmen ki aralari 1bucuk sene ilki gibi acı cekmedim cok ilgililerdi herseyi arastirdılar.Simdiki aklım olsa kesinlikle devlette yapardım.Ilkinde doktor kesti bebegi çikardi gitti.ikincide doktor sonuna kadar kaldı hemsireyle beraber diktiler

Benim bebeğimin kilosu düşüktü. Devlet hastanesinde sancım olmadığı, doğum başlamadığı halde 37. haftada suni sancı vermeye kalktılar. Bebeğin kalbi sancıya dayanacak mıymış onu deneyeceklermiş. Ya dayanamazsa? Düşük ihtimalmiş. Ben niye alayım o riski. Sezeryan da bir seçenek sonuçta. Sorumluluğu aldığıma dair imza atıp çıkmıştım.

Sizi alıntıladım ama herkese yazdım. Özel de olsa devlet de olsa size yapılacak her işlemi sorgulayın. Sonuçta işlemi yapacak kişi de insan. Onun kararları da hatalı olabilir.

İnsanla uğraşılan meslekleri icra etmek gerçekten çok zor..zaten bu nedenle mesleğimi yapmiyirum. Zaten çok zor bir meslek, birde insanların kaprisleri, bazen aşırı hassaaliklari, gereksiz gerginlikler sağlık calisanlarini bunaltiyor, bu nedenle bir an önce doğursun gitsin mantığı hakim olabiliyor...bu nedenle sahlik calisanlarini çok iyi anlıyorum. Ve kendimde hastaneye gittiğimde sessiz sakin duruyorum ki, kimsenin sabir sınırını zormamayayim da, aksaklıklar yaşanmasın

doğum konusunda devlet hastaneleri daha iyi gibi geliyor bana. neden bilmiyorum. hani kötüler de vardır ama nedense devlete gidiyor içim.

ben de ekşide okumuştum. allah sabır versin yani çok zor.
Doktorlara göre degişiır bence bende özel hastanede doğum yaptım ben kendi sancım varken çabuk doğum yapsın diye herhalde suni sancı verdiler ikincide aynı doktoruma gittim günün geçti diye suni sancı verecekti gitmedim devlete gittim birde benim kendi hesaplamama göre günüm vardı daha devlete gittim oda bekleyelim dedi benim hesap ettiğim günde doğum yaptım kendi sancımla

işte hemen hastaneye gitmeyin denilince kadınlar kızıyorlar burada.
hastane dr şart diye! şart değil. doğum doğal bir süreç. hayvanlar bile genelde sessiz sakin kuytu köşelere gidiyorlar tek başlarına doğuruyorlar. kadınlar da bunu yapabilirler.
sancını çek evde bekle açılma olabildiğince olsun. sancılar iyice hızlansın, artsın. öyle gidin. zaten zırt diye doğmaz çocuk.

Suni sancidan nefret ediyorum.bende 6 cm aciklikla gittim suni sanciyi en yuksek dozdan aldim ve agrisina dayanamadim.hemsirede bagirmayin bebege bisey olacak diye bizi korkuttu halbuki suc tamamen ondaydi.onlar yuzunden sezaryen oldum.sozde zoel hastaneydi bizo dovmedikleri kalmisti.ben hasta olmasam mahvederdim onlari ama o halde napacaktim ki

Bende sabah ekşide görüp okudum, okudum denilirse o da; boğazım düğümlendi, gözlerimden yaşlar aktı. Bir anne olarak o annenin yaşadıklarını hissedebiliyorum, allah kolaylık versin çok zor. İnşallah sağlığına kavuşur bir an önce minik bebek. Bir "can" bu kadar ucuz işte kimsede vicdan yok, her şey para, herkes paracı olmuş. Bu kadar kolay mı anlayamıyorum ya o minicik bebekten ne istediniz! O meleğin kul hakkına girdiniz iflah olmazsınız artık..

Burada biri 30 'dan fazla kontrol yüzünden idrar sorunu yaşadığını yazmıştı. Hatta ömür boyu idrarını tutamazsın demiş doktoru. Sizde böyle bir sorun olmadi mı?

Dava açıp engelliyorlar diye ben yazmak istemedim. Daha önce Koru Hastanesinde böyle bir olay olmuştu. Çoğu haber, sitelerdeki yazılar vs. silindi.

Ben 7 aydir ozele gidiyordum
En son agrim oldugu icin bir gun gittigim hastanenin acilinden giris yaptim
Ebeler kontrol etti 1 cm acikligin var dediler
Sabah doktora gozukmemi soylediler
Sabah oldu gittik biz kabul edemeyiz seni dediler
Yani aylarca essek yukuyle para doktugum hastane beni kabul etmedi ve 40 derece atesle hastaneden cikartti
Su saatten sonra asla ozel hastane demiyorum
Gidip devlette fakultede doguracagim nasipse
Sirf guzel muamele gormek icin gidiyordum o hastaneye
Hamile dogum yapacak olan kadinin sevkat merhamete ihtiyaci varken tutup kapiya koymalari ayri insafsizlik

Bu haberi ben de ekşi sözlük te okudum az önce ve cok üzüldüm. Ve dogumumu dogum evinde yapmaya karar verdim. Eger dogumevi tecrubesi olan anneler varsa yararlanmak isterim
Ben ilk doğumumu doğumevinde yaptım. 41 haftayı doldurmuştum ve hiçbir belirti yoktu hergün nst ye giriyordum. 41+4 ken sancım başladı ve gittik. Hemen doğuma aldılar. Muayene yapıldı ve doğum başlamış deyip beni doğumganeye aldılar. Ordada kesemi patlattılar ve suni sancı verdiler ama bebek kakasını yapmıştı alelacele doktorlar ebeler etrafımı sardı buraya kadar herşey normal dimi. Sonra beni nst den kaldırıp doğum yapacağım odaya aldılar tam bir mezbaha. En az 15-20 kadın doğum yapıyor ve ben kendi sandalyeme oturmak için onları göre göre ilerledim. Korkudan sancı gitti zaten. Doktor eliyle bastırdı falan doğum oldu sorunsuz ama sonrasıda fiyasko. Doğum sabah 9 da oldu. Odaya aldılar 6 kişilik bir oda. Heryerim kan içinde üstümü değişmem bebeği emzirmem lazım kimse yok. Oradaki 2. 3. Doğumunu yapan kadınlar kalk bebeği emzir zaman geçirme dediler. Tecrübe yok. Kalktım elimi yıkamak için bayılmışım. Ayıldığımda yatağımdaydım ve saat 1 de annemleri içeri aldılar ve o saate kadar emziremedim. Tam bir kabusdu. Şükür çocuğum sağlıklı birşey olmadı. Bu dediğim 13 sene önceydi. Ama böyle bir karar verdiysen bu dediklerimi araştır. Kaç kişilik doğumhaneler sonrasında refakatçi alınıyomu falan çok önemli. Ben hiç araştırmamıştım. 2. Çocuğumu özelde yaptım tertemiz tek kişilik odada ilgi alaka üst düzeyde. Bu kadar özel bir anı riske atma.

Eksi de gordum sabah. Sonunu okumaktan cok korktum. Ya nasil bu kadar pervasiz oluyolar inanamiyorum. Evlat ya o can. Saatlerce nasil ikindirmislar kadini ? O cocugun oksijemsiz kalcagi belli. Vallahi yaziklar olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…