- 6 Nisan 2017
- 1.964
- 2.406
- 133
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
koru hastanesinde hangi doktordan kaynaklı olmuş
bilgi verebilirmisiniz
Ben ilk doğumumu doğumevinde yaptım. 41 haftayı doldurmuştum ve hiçbir belirti yoktu hergün nst ye giriyordum. 41+4 ken sancım başladı ve gittik. Hemen doğuma aldılar. Muayene yapıldı ve doğum başlamış deyip beni doğumganeye aldılar. Ordada kesemi patlattılar ve suni sancı verdiler ama bebek kakasını yapmıştı alelacele doktorlar ebeler etrafımı sardı buraya kadar herşey normal dimi. Sonra beni nst den kaldırıp doğum yapacağım odaya aldılar tam bir mezbaha. En az 15-20 kadın doğum yapıyor ve ben kendi sandalyeme oturmak için onları göre göre ilerledim. Korkudan sancı gitti zaten. Doktor eliyle bastırdı falan doğum oldu sorunsuz ama sonrasıda fiyasko. Doğum sabah 9 da oldu. Odaya aldılar 6 kişilik bir oda. Heryerim kan içinde üstümü değişmem bebeği emzirmem lazım kimse yok. Oradaki 2. 3. Doğumunu yapan kadınlar kalk bebeği emzir zaman geçirme dediler. Tecrübe yok. Kalktım elimi yıkamak için bayılmışım. Ayıldığımda yatağımdaydım ve saat 1 de annemleri içeri aldılar ve o saate kadar emziremedim. Tam bir kabusdu. Şükür çocuğum sağlıklı birşey olmadı. Bu dediğim 13 sene önceydi. Ama böyle bir karar verdiysen bu dediklerimi araştır. Kaç kişilik doğumhaneler sonrasında refakatçi alınıyomu falan çok önemli. Ben hiç araştırmamıştım. 2. Çocuğumu özelde yaptım tertemiz tek kişilik odada ilgi alaka üst düzeyde. Bu kadar özel bir anı riske atma.
Hangi hastanede yaptınız?Ben de devlet hastanesinde doğum yaptım ama doğum evi değildi zira ankarada doğum evleri inanılmaz kötü
9 ay boyunca annem gibi sevdiğim doktorum ilgilendi
Yaklaşık 16 saat sancı çektim
50 kere alttan muayene de edildim
Ama sancı çektiğim süre boyunca güzeller güzeli bi hemşire elimi hiç bırakmadı
Sancı odasına terkedilmedim
En önemlisi doğumumda tam 3 doktor 1 ebe vardı yardımları artı kendi gayretimle güzel bi doğum geçirdim
Çok iyi araştırın hastaneyi doktorları sorun soruşturun
Şu an 15 aylık sanırım. Sabah ekşide okuduğuma göre emme refleksi yokmuş. İşitme testinden geçememiş. Ve gözleri görmüyormuş.
Doktor işi de karışık o meselede
https://www.google.com.tr/amp/s/www.milligazete.com.tr/amp/haber/900403/ankarada-hastanede-skandal
Şu an 15 aylık sanırım. Sabah ekşide okuduğuma göre emme refleksi yokmuş. İşitme testinden geçememiş. Ve gözleri görmüyormuş.
Not : Hastanenin yaptığı açıklama; Hastanenin ihmali yok, talihsiz bir olay.
saol canım bende koruya gidiyorum da okuduğum iyi oldu
Bilinçli olmak lazım en azından yapılacak işlemleri takip etmek lazım
Sağlıkla kavuşun inşallah
Aydın'da bir özel hastanede doğum yapan ya da zorla doğum yaptırılan diyeyim kadının başına gelenleri okudunuz mu? Haberi az önce gördüm.
http://www.metropolishaber.com/m/saglik/lutfen-bu-drami-okuyun-ve-paylasin-h1488.html
Haber bu ama kısaca özet geçeyim. Kadın tüm kontrollerini bu hastanede yaptırıyor. Doğum için de buraya gidiyor. 1 cm açıklıkla suni sancı vermeye başlıyorlar. 8 cm olunca kendisi doğuma alınıyor. Ikınma olsa da bebek gelmiyor. 4-5 kişi bebeği dışarıdan itiyor. Doğum bittiğinde bebek ağlamıyor çünkü çenesi kilitlenmiş. Titreme, morarma normal denilerek 10 saat kadar geçiştiriliyor. Ailenin baskısı ile gerçekler ortaya çıkıyor ki doğum sırasında ve sonrasında oksijensiz kalmış. Bebek 35 gün yoğun bakımda tutulmuş. 2 aylık olmuş emme, yutma, ağlama ve tepki hala yok. Duyma ve görme bozukluğu var. Beyin felci adayı olduğu da aileye iletilmiş. Beyinde ödem ve kafatasının üstündeki kemiklerde yığılma tespit edilmiş. Kesin olarak bebeğin neyi var bilinmiyor.
Hastanenin doğum sırasında ve sonrasında birçok ihmali olmuş. Olayın üstünü kapatmak istemişler.
Okuyunca çok üzüldüm. Sağlıklı bir bebek bu hale nasıl getirilir ? Bilmiyorum belki söz konusu hastanede süreç takip edenler vardır aramızda da. İnşallah kimsenin başına böyle bir şey gelmez
Allah yardımcıları olsun.umarim bu son olur allahım kimseyi evlat acısıyla sınamasin.Ben ilk dogumumu izmirin en cok dogum yapilan 2.ozel hastahanesinde dogum yaptım.2.dogumada oraya gdicektm son haftalarda devlete acile gittim ve çok hoşuma gittı orada dogum yaptm 2.dogum yapmama ragmen ki aralari 1bucuk sene ilki gibi acı cekmedim cok ilgililerdi herseyi arastirdılar.Simdiki aklım olsa kesinlikle devlette yapardım.Ilkinde doktor kesti bebegi çikardi gitti.ikincide doktor sonuna kadar kaldı hemsireyle beraber diktiler
belki özel hastane gibi ilgi göremezsiniz ama doğum evlerinin ebeleri ve dr yıllardır çalıştıkları için çok tecrübeli oluyorlar özellikle ebeler bence doğumda çok önemli özellerde atanamamış deneyimsiz ebe\hemşireler çalışırken doğum evinde çok daha tecrübeliler oluyorBu haberi ben de ekşi sözlük te okudum az önce ve cok üzüldüm. Ve dogumumu dogum evinde yapmaya karar verdim. Eger dogumevi tecrubesi olan anneler varsa yararlanmak isterim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?