Özel hastanede doğum yapan anne

Yakın zamanda İstanbul’daki en iyi özel hastanelerden birinde sezaryen oldum. Bende aynı durumdaydım. Yarım cm açıklığım vardı ve bebek inmiyordu bir türlü. Normal doğum pozisyonundaydı ama yüz geliş olduğunu söylediler. Oksiput posterior diye de geçiyor.
Biz normal doğum yaptırırız ama önemli olan sağlıklı bir doğum yapman. %100 sağlıklı doğmasını isteriz neden%95 sağlıklı olsun dedi doktorlar. Suni sancı verirsek nabzı düşer dediler ve beni sezaryene aldılar acil. Daha zor daha ağır bir ameliyat olur diye düşünüyordum ama çok çabuk toparlandım. Buna bağlı küçük komplikasyonlar oluyor tabi ama bebeğimin sağlıklı olması paha biçilemez
Doktorların o açıklamalarını şimdi daha iyi anlıyorum...

Bende 1 cm açılmayla hastaneye yattım. Ama yatış sebebim açılma değildi. Suyum yok denecek kadar azdı ve kese filan patlamamıştı kimse anlamadı neden olduğunu. Sancım da fazlaydı. Doktor bebeği kontrol altında tutmak için,hem sancı hem de açılma olduğu için hastaneye yatırdı. Aynı süreçlerden geçtim. 24 saat suni sancı sonucu doğurdum. Ama kendi sancım olduğu için çok düşükten verildi suni sancı. Normale göre baya düşük. Çatı muayenesi de oldum tabiki bu süreçte. Ama çok aralıklarla. Bu nedenle gayet az yapıldı. Doğum sırasında ıkınamadım hemşire bastırdı. Sadece 1 kere yaptı bunu ve doğurdum zaten. Biraz erken olduğu için bebeğim küçüktü doğurabilmemin tek sebebi bu. Şimdi bu konuyu okuyunca Allah’a defalarca daha şükrettim. Evet Doğum sırasında hiç zorlanmadım bırakın bağırmayı sesimi hiç çıkartmadım canım yanmadı çünkü. Ama bu kadar tehlikeli olduğunu hiç düşünmemiştim. Hep Doğum kolaydı iyiydi diye düşünmüştüm. Doktorumdan hep çok memnundum ve güveniyodum zaten ama Benim de başıma gelebilirdi bu yaşananlar. Ailenin durumunu düşünemiyorum. Cesaret edebilirsem ekşiyi vs detaylı okurum bu konu hakkında. Allah herkesin evladını annesine babasına bağışlasın inşallah. Sağlıklarıyla sınamasın.

Cok tesekkur ederim ilginiz için. Sabah gözüm korkmuştu dogumevinde yaparim dedim ama tabi arastiracagim herşeyi. Gercekten zor bir süreç, herkesin doğumu güzel anılarla hatirlansin insallah

Hangi hastanede yaptınız?

Ben bu tür olayların özelde üstünün kapatıldığına inanıyorum. Her ne kadar özel hastanelerde özel ilgi alaka görsen de sonuç olarak ortada bir alışveriş söz konusu ve müşteri gözüyle bakılıyor.
Şu an 34 haftalık hamileyim doğumumu nasipse şehir hastanesinde yapacağım.
Doktorum çok ilgili muayenelere eşimi de alıyor tek tek gösteriyor anlatıyor çok memnunum inşaallah doğumdan da memnun kalırım bi avazda doğururum :)

Ah yavrum benim Allah yardimcisi olsun.Ben imkanim oldugu halde devlet hastanesinde her iki çocugumu dogurdum normal dogumla cok sükür hersey olmasi gerektigi gibi gecti. Belki ozelde gibi pohpohlanip premses muamelesi gormedim ama en azindan anneyi cüzdan gibi gormeyen saglikcilarin elinde evlatlarima kavustum.Surekli özel haatanelerden cikiyor bu skandallar.Annemi goturdugumuz ozel hastane zorla hic alakasiz testler ve yatis istedi annem karsi cikincada insallah aksam rahatszlanirsinda görürüz seni demisti

ağladım. annenin hislerni yaşadıklarını görmüş kadar oldum.
normal doğumdan korktum sezeryan istemiyle doğum yaptırma isteği oluştu.
daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum artık.
ve hastanenin teknik donanımları ile birlikte doktorumuzuda araştırıp iyi seçelim arkadaşlar.
Allah kimseye yaşatmasın.

allahım yarabbım drlara işteb bıu yuzden tam teslım etmıceksın kendını.araştıran bılen olmak zorundayız.normal olan herşeyı bozuyolar.afedersınız aklı ermeyen bır hayvan bıle kendı başına doğururken bu kadar gereksız mudahale nedır anlam veremıyorum.kadınlar bılgılendırmeli.doğum derslerı almalı çok normal olan birşey olduğunu buyutulecek bır durum olmadığı anlatılmalı.ama drların korkutma polıtıkalarıyla daha ılk ayından bu szeryan olur dıyıp kestırıp atmaları, anneyı korkutmaları hamıleleğin azap içinde gecirılmesı,bır suru gereksız testler ,mudahalleler..hepımız sıraya dızılıyoruz hastane korıdorlarında.protokolde ne yazıyorsa onu işliyor doktorlar.sağlıkla alakası yok.

buz gıbı oaday doğan bebek, anne tentene teması olmadan kordonu kesılen bebek,hemen alıp lavabo altında gelışi guzel yıkanan bebek,anne memesını ağzına almadan mama dayatılan sunı meme emen bebek,anne sutu almdan cart cart sokulan aşılar iğneler, bır ıkı saat sonra anne yanına koyulan bebek...ondan sonra kolık,sarılık,gaz,gelsın oluşmamış bağırsaklara gelen sunı ılaçlar,,tahrıp olan bağırsak ,kansızlık,sonra anne sutunu bıle hazmedemeyen bebek gelsın.en buyuk şifa ıken.başlansın mamaya(anneye sunı sancı verılırse kendı sancı yerıne sut kanallrı uyarılmaz gec gelen sut veya hiç gelmeyen sut)puf puf mamayla şişen çocuklar.bağışıklık olmayan obez,şeker hastası sağlıksız nesıl gelıyor..halbukı ne kadar basıt değil mi doğum olayı..kesşke farkına varsak şunların..evde doğmlar artsa,doğal ve sakın telaşesiz keşkesiz doğumlar artsa..bu doğal olan herşeyde malesefkıı para ıstıyor..düştüğümüz durum bu.

Hangi hastaneydi acaba?

Bu haberi ben de ekşi sözlük te okudum az önce ve cok üzüldüm. Ve dogumumu dogum evinde yapmaya karar verdim. Eger dogumevi tecrubesi olan anneler varsa yararlanmak isterim
belki özel hastane gibi ilgi göremezsiniz ama doğum evlerinin ebeleri ve dr yıllardır çalıştıkları için çok tecrübeli oluyorlar özellikle ebeler bence doğumda çok önemli özellerde atanamamış deneyimsiz ebe\hemşireler çalışırken doğum evinde çok daha tecrübeliler oluyor

Buradaki meşhur devlet hastanesinde doğum yapanlar sakın oraya gitme diyor bana hep. Yillarin kadin doğum ve çocuk hastanesi. Arkadaşım doğum yapmıştı bir odada 4 kadin arada perde hic bir sey yok. Birbirlerini eşleri refakatçisi seni görüyor. Hastane o kadar yoğun ve kalabalık ki. Giren çıkan belli değil. Bu dediğim suriyeliler gelmeden önceydi tabi. Biz bir h.sonu cocuk acile gittik 200 bilmem kacinci numarayı alabildik. Muayene etmiyor bile doktor yoğunluktan başını kaldırmadan ilacı yazip yolluyor. Suriyeli hamile ve çocuklularla dolu hastane sürekli. Özel hastaneler ticarethane gibi devlet hastaneleri yetersiz ne olacak o zaman. Bu işte bir terslik yok mu? Sağlık sistemi süper falan değil kimse kimseyi kandırmasın.

Çok geçmiş olsun yaa. çok üzüldüm..Umarım çok da hasar almadan atlatır bebek..
Valla sırf ilgi için kendimi özel hastaneye emanet edemem, özellikle önemli durumlarda kesinlikle devlet hastaneleri tercihimdir. Doğum evleri de iyidir ..Tabi ki kimseyi alamaz yanına hangi birininkini alsın değil mi?
Tabi ki daha tecrübeliler, günde 1000 doğum yapıyorsa özel 50 doğum yapıyor..
Her ihtimale karşı yenidoğan üniteleri önemli. Olası bir durumda beni tam teşekküllü hastaneye göndereceklerse
ben seni neden tercih edeyim. Takip için olabilir, ayrıca doğum için de güvendiğiniz bir doktorsa, doğuma kendi girecekse elbette özel bir hastanede de doğum yapabilirsiniz..
Allah kimseyi o yolda koymasın bir avazda doğurmayı nasip etsin.. amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…