Özel hastanede doğum yapan anne

1 cm açıklıkla suni sancı mı verilir ya :s bunu ben bile akıl edebiliyorum. Evine git yürü, duş al, sancı aralığı için dakika tut sonra gel deyip gönderiyorlar. Hasta ayağımıza gelmiş yürüyen cüzdan falan mı dediler anlamadım. Ya da inanılmaz derecede tecrübesizlerdi. Ya da ameliyathaneler ve doktorlar gece aktif olmadığı için sezeryana alamadılar... anlamadım hiçbir şey

Allahım doğumum yaklaşıyor doktorum normal doğum gibi görünüyor dedi ilk doğumum da çok zor geçti halen korkuyorum devlet hastanesi sezeryan zorunlu olmadıkça yapmıyor o kadının yaşadıklarını yaşadım tek farkı bana suni sancı vermediler ve çok şükür bebeğim sağlıklı bir şekilde komplikasyon olmadan doğdu. 1 hafta boyunca 2 büklüm gezdim evde bebek doğsun diye 3 kişi birden karnıma bastı nefes almıyorum dedikçe kimse beni dinlemedi. O anneyi o kadar iyi anlıyorum ki Rabbim evladına bir an önce şifa versin bunları bize yaşatanlar da Allahın dan bulsunlar

Not: Doğumu mu Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadın doğum bölümünde yaptım. Özel hastaneler de olduğu gibi maalesef devlet hastanelerinde de durum aynı.

Evet bazı insanlar zorluyor ama bazı hemşireler doktorlar çok acımasız oluyor ben sancı çekiyorum o sancıyı çekerken kıvranırken kalçamdan iğne yapmaya kalktı bir dakika durun ağrım geçsin dedim sancı gelip gider zaten geçmesini bekle ben öyle deyince birde of çekiyor zaten gündüzleri devlette yoruluyolar desem bir hemşirenin üstünde değil her şey birkaç tane hemşire birde stajyer öğrenci dolu biraz daha anlayışlı olabilirler onların mesaisi bitti ben daha doğum yapmadım gececi ebe geldi oda bir kişiydı ve çok anlayışlı sana moral veren tatlı dilli bir ebeydi iyi ki o hemşirelerin eline kalıpta doğum yapmadım zoruna gidiyorsa bu işi yapmayacaksın o zaman karşıdaki insan zaten hasta keyfi için gelmedi onun acısının üstüne birde sen o şekilde hareket edemezsin hemşirenin yine biri karnım açtı nstye bagldı oda düzgün çıkmadı aç olunca bana bir daha aç gelme bızıde yorma diyor hayır naptın sanki karnıma bir şey bagladı n birde makinenin düğmesine bastın bu yüzden mi yoruldun yazık

Ayy yavrum ya yazık küçücük bedene çektirdikleri eziyete bak kızlar bir de şu tarafından bakalım anne de illa normal Doğum olsun istemiş olabilir çünkü benim arkadaşım da İstanbul'da özel hastanede 18 saat sancı çekti doktorlar artık olmuyor bebek de sende çok yoruldun sezeryene alalım dediği halde arkadaşım ben ölsem de bu Doğumda normal doğuracağım diye tutturmuş vajina içinde ve dışında 30 a yakın dikişi vardı 3 hafta oturamadı sezeryen olsa o kadar dikişi olmazdı yani ama şuan övünüyor bu durumla ben 18 saat sancı çekerek normal doğurdum hiç karnım göbeğim kalmadı bütün kilolarımı verdim falan diye ama orada bebeğe herhangi bir şey olmuş olsaydı hastaneyi ve doktorları suçlardı

Ben de özel hastanede sezaryen oldum çünkü doğum bir türlü başlamadı..
Hiç açılma yokken de suni sancı bebeği strese sokabiliyormuş.
Sezaryene alındım gece 1 de..
El bebek gül bebek ilgilendiler taburcu olana kadar resmen..
Yürüyüş yapmayınca hemşire geliyordu "takip ediyorum bak kaç saattir yürümedin" ya da "emzirebildin mi gösterdiğim gibi" diye sorup yine usanmadan hep uğraşıp gösterdiler..
Çok ama çok memnun kalmıştım..
Böyle şeyler okudukça ürküyorum..

+1

Bu haberi ben de ekşi sözlük te okudum az önce ve cok üzüldüm. Ve dogumumu dogum evinde yapmaya karar verdim. Eger dogumevi tecrubesi olan anneler varsa yararlanmak isterim
Ben ilk doğumumu doğum evinde yaptım 2yil olacak ve hala o insanlara dua ederim Allahım nasıl insanlardı ben ne dersem onu yaptılar sancimda gelip sakinleştirip sabret sonu tatlı olacak bitanem güzelim gibi konuştular Allah her hamile bayanı doğum anında iyi insanlarla karsilastirsin inşallah

Yurt dışında doğumları araştırdım bir ara. Oralarda doğum öncesi kurslar oluyor emzirme ve doğum hakkında hem siz hem eşiniz bilgilendiriliyor. Mesela eve ebe gelip kontrol ediyor doğum başlamış mı diye, sancinizi açılmanızi evde çekip hastanede doğurmaya gidiyorsunuz. Ilk hamileliği olanlara tavsiyem etrafınızda gittiğiniz hastanenin doğum kurslari varsa mutlaka gidin bilinçlenin.

Evet öyle, hatta dogumdan sonrada ebe eve gelmeye devam ediyor talep ederseniz, bebegin kilosuna bakiyor sizin dikis ve gögüslerinizi kontrol ediyor yikamaya yardimci oluyor.
Bunlarin hepsini sigorta karsiliyor bu arada

guzel tavsiye vermissiniz bence, ben de ekleme yaparak dusuncemi yazayim.

Bence maddiyata gideceginiz hastaneye gore de bir plan yapmak lazim.

Mesela benin sezeryan olacagi belliydi. Arastirdim sezeryan olacaksa bile sanciyi
bekleyin diyor guvendigim unlu doktorlar. Ama bakiyorsun kendileri istanbulun en iyi hastanesinde bilnemkac profesor ile dogum yapmislar
Benim gittigim hastane belli, sartlar belli, acil durumda hastaneye yetisme surem belli, ... bunlari gorneden yurtdisinda soyle veya ama bu sekil dogum en iyusiymis demek bana biraz risk almak gibi geliyor.

Sonusta turkiyede bir cok ozel hastanede gece dogum ekibi hazir bulunmaz, ihtiyac halinde cagirilir. Devlette de son yillarda sezeryanla savas diyerek herkesi normal doguma yonlendirme var.
Eldeki malzeme bu. Bence kimse risk almasin

6 aylık hamileyim ankaradayım.Devlet mi özel mi diye düşünmekten kurudum.Devlet Hastanesi'nin normal doğum ısrarı beni Korkutuyor gönüllü sezaryen olmak istiyorum yaşım da zaten 38 oluyo doğum zamanı kısmetse inş.Yaştan dolayı sezaryen olacaksın deseler keşke de devleti seçsem.Sırf tercihim sezaryen olduğu için devletin yanında bir de özele başladım.Sezaryenin riskleri var midir bebek acısından Allah'ım Hakkımızda hayırlı olan doğru hastane ve doğru sağlık personeliyle karşılaştırsın

Bu tr deki suni sanci merakini anlayabilmis degilim gercekten dogumu acikligi normal seyreden gebelere bile suni sanci veriyolar hayretler icerisinde okuyorum.Allah yardimcisi olsun o anne ve babanin
3 doğumun 3 ünde de verildi bana normal seyrinde devam etse doğum daha iyi aslında ama devlet hastanelerinde bı an önce doğursun gitsin diyorlar işlerine gelmiyor

Yada ona göre ayarlıyor kar ki sonraki vardiya ya kalsın diye

Gece uykusu uyuyamadigi için sanciyi fazla veren mi ararsij uykudan kalkıp yüzünü yıkayıp makas atan mi ararsın devlet böyle maalesef bizim buradaki

Ama ozellere sasiyorum daha temkinli tedbirli olmalılar aslında hepsi olmalı sonuçta ellerindeki bi makina buzdolabı değil CAN !!!!

Ben özel ya da devlet farkı sebebiyle olduğunu düşünmüyorum. Başlık biraz yanıltıcı ve gebeler için korkutucu olmuş bence.

Kızıma gebeyken yaklaşık 37 haftalıkken nolur nolmaz devlet hastanesinde de bir kaydim olsun diyerek gittik devlete. Doktorun yanina girer girmez ilk soru "niye şimdi geldin" oldu. Ve homurdanmaya devam etti "zaten hepiniz kontrolleri özelde yapıp doğuma bize geliyorsunuz" dedi. Bir hışımla ve azıcık jelle bastıra bastıra ultrasona aldı beni. Bebegin basinin cok büyük bacaklarının ise çok kısa olduğunu söyledi. Yıkıldım o an. "Sana söylemediler mi daha önce" dedi büyük bir zevkle. Ne yapılacağını sorduğumda ise yapacak bir şey yok artık doğuracaksın, büyük şehir hastanelerine gidip ameliyat ettirirsin dedi. Burada tekrar yıkıldım. Beni ultrasonla ilgilenen başka birine gönderdi. Adam bir sorun olmadığını belirtip tekrar doktora gönderdi. Doktor kesinlikle sorun var diyerek nstye yolladı. Ilk kez girdim ve yarim saatin sonunda sonuç bebeğin kalp atışlarının çok düşük olduğu bebekte başka sorunlar da olduğu yönündeydi. Neden sonra akıllarına karnımın ac olup olmadığını sormak geldi. Açıkçası tok karna gidilmesi gerektiğini bilmiyordum. Üstelik tok geldiğim halde 5 saat hastanede kalmış olmam sebebiyle zaten açlık ve üzüntüden bayılmak üzereydim. Oradan artık mesai bittiği için nöbetçi doktora gönderdiler. Tekrar nst ve ultrasona bakıldı. Şükür bir sorun olmadığı görüldü. O günü ve o doktoru hiç unutamıyorum. Hayatım boyunca o günkü gibi ağladığımı ve üzüldüğümü hatırlamıyorum. Bir daha da devlet hastanesine adım atamadım. Bu doğumumu da yine özelde ve aynı hastanede yapmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…