Özel okul devlet okulu

kurupasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2024
162
87
18
30
Kafama taktığım bir konu var. İlkokul döneminde çocuğunu Özel okula gönderenler yıllık ne kadara veriyorlar ve devlet okulu programından hariç nasıl bir program yürütülüyor. Şu an eşimin iş değişikliği sebebiyle varoş bir mahalleye taşınmak durumunda kaldık. Devlet okuluna gidiyor çocuğum. Öğretmen rahatsızlandı bir hafta raporlu. Çocuğun hakkına giriyor gibi hissediyorum böyle olunca. şu an 1. Sınıf velileri hangi konulardalar özel okul devlet okulu farkları neler? Seneye bütçemi zorlayıp gerekirse yemeyip içmeyip özel okula vermeye değer mi? Lütfen konu benim için önemli cevaplarınızı bekliyorum

İlkokul için veli kendi de desteklerse gerek olmadığını düşünüyorum,ortaokulda düşünürsünüz .İlkokulda aynı temel oturtma öğretmen iyiyse devlette de gayet temel oturtabilinir

İlkokul çocuğu için yemeyip, içmeyip özel okula vermek cidden mantıklı mı? Saf gibi düşünmeyin. Devlet okulu mahalleden mahalleye göre değişir. Sadece okula gidip gelmeyecek çocuğunuz. Biraz mantık.

Özel okula gitmek başka bir semte taşınıp daha kaliteli bir devlet okuluna gitmekten daha masraflı. Özel okulda da çalışmış biri olarak birçok şeyin balon olduğunu söylemek isterim (hepsi için geçerli olmayabilir). Veli tatmini gibi düşünün. Taşınma şansınız yoksa bile iyi bir semti adres gösterip çocuğu başka bir devlet okuluna aldirmaniz daha iyi olur.

yazin daha iyi bir muhite taşınıp nakil aldirsaniz esiniz de her gün ise arabayla gitse nasil olur?
seneye yine tasinirsiniz olmadi cocuk servise biner .
mahalleden mahalleye bile degisiyor devlet okulu. arkadaşım yeni yazdirdi cocugunu. ayni ilcenin yürüme mesafesinde iki yerindeydi evi ailemin eviyle.
cocugunun sistemden atandigi okulda siniflar 60-70 kisilikmis. mudure "ama bunlar birinci sinif o kadar kalabalikta ne ogrenecek" dediginde "merak etmeyin birinci sinifta sinif tekrari yok" demis
sonra baska okullarda sansini denedi, 50 binden fazla verip benim cocukluk okuluma kaydettirdi. simdi siniflar 30 kisi.
dedigim gibi iki mahalle arasinda yurume yolu var. daha guzel birkac mahalle ilkokuluna gitmis sadece kayit icin 150-200 bin lira isteyenler olmus.
malesef sistem ailesi fakir, kötü yerde oturan cocuklarin eğitimin disina itildigi bir sistem.
gercek anlamda nefret ediyorum

Evde destek özel ders (çoçuk gelişim mezunu yada öğrenci vb düşünün bu kadar bütçenizi zorlayacaksa ilkokul için çok da gerekli değil bence ileriye yatırım yapın lgs için iyi ortaokul yks için iyi bir lise gerekli örneğin
İlk okulda zaten büyük oranda aile destek oluyor öğrencisine
Ve ilgili iyi bir öğretmene denk gelmek çok önemli ilkokulda

Son düzenleme:
Neden varoş diye tabir ettiğiniz bir mahalleye taşındınız ki? Daha düzgün bir yerde oturup önceliği eşinizin iş lokasyonuna değil çocuğa vermeliydiniz eşiniz biraz yol tepsin.
Kursla destekleyebilirsiniz eğitimini, ama okul aynı zamanda ortam çevre de demek, bunlardan da etkilenir çocuk sadece ders içeriği değil.

Özel okul fiyatları şehirden şehire, okuldan okula değişiyor... çocuğu kolejde olan bir anne olarak 150 bin TL çok ucuz geldi bana. Sadece kitaplara 55 bin TL ödedik, yemek 70 bin civarında bir rakamdı sanıyorum, okul ücretide eklenince min 300-350 bandindan kapı açılıyor.

Oğlum kendini korumakta zorlanan bir çocuk, devlet okulunda yapamaz diye düşündük. Ayrica 3 öğün yemek olması, okulun ve sınıfların temizliği, gelen çocuk profilinin/ailelerin bir tık iyi olması ve tabi ki az kişilik sınıflarda öğretmenin daha cok ilgilenmesi, güvenlik olması ve ciddi şekilde kontrol edilmesi bizim icin çok önemli kriterlerdi.

İmkanım olmasaydı, iyi bir muhitteki bir okula göndermeye çalışırdım sanırım. Sonuç olarak fiziksel imkanları saymazsak, ilkokulda öğretmenin kalitesine bağlı herşey

Küçük bir şehirde yerel ama köklü bir özel okulda çocuğum bu yıl 250 bin yemek artı eğitim ödedik. Kırtasiye de 70 bin geldi. Aylık 22 bin civarında ödüyoruz tüm yıl. 9-5 eğitimi. Devletten farkı 10 saat İngilizce görüyor, kodlama, eğlenceli bilim, drama gibi dersler görüyor. Bir de bu sene yarım gün yapan devlet okullarında ders saati 30 dakikaya indi bizde hala 45 dakika. Bence bu da avantaj tabii.
Ama yemeyip içmeyip gönderecekseniz iyi bir muhitte iyi bir ilkokul daha mantıklı. Çünkü bunlar düz masrafları. Okul gezileri yada etkinliklere bazen ekstra para ödüyoruz.
Ben özelden memnunum, kantin yok abur cubur yemiyorlar, rehberlik sorunları gerçekten takip edip destekliyor. Dil konusunda baya iyiler. Sınıf mevcudu 23ü aşamıyor. Bütçenizi zorlamayacaksa özel okul güzel tabii

oğlumu 2 yıl okul öncesinde özele yolladım. ilkokulda da gönderecektim maddi olarak sorun olmazdı ama seçkin ve köklü bir koleje göndermedikten sonra bi anlamı olmuyor malesef. bu şekilde çok fazla özel okul var. devlet okulunda iyi bir öğretmene denk gelirseniz çok iyi bizim öyle oldu çok şükür. servisle gidiyor ayrıca iyi bir ingilizce kursuna gönderiyorum.özel okula vereceğim parayı da geleceği için yatırım yapıyorum. koleje giden arkadaşlarımın çocuklarına göre ingilizce matematikte çok fazla ileride. tabi bu çocuğun kapasitesiyle de alakalı. orta okulda bursluluk sınavlarına girip indirim alır muhtemelen özel okul için. ozaman düşüneceğim. ama tabi devlet okulu yarım gün ve benim çocuğumu karşılayan biri var olmasa tam gün bir okula vermek durumunda kalırdım malesef. maddi olarak sıkıntı yaşamazsanız yollayın özel okula ama zorlanacaksanız iyi bir semte taşının eşiniz işine ordan gidip gelsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…