Özel Okulda Maaş Alamama Durumu

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.177
1.109
333
36
Güncelleme: sayfa 8
Yeni güncelleme: sayfa 10

Merhaba arkadaşlar, işin içinden çıkamadığım için size sormak istediğim bir şey var.

Özel okulda öğretmenim. Okullar tatil olduğu için evde online ders vermeye devam ediyoruz. Ancak bugün okulun sahibi şöyle bir açıklama yaptı: Bu süreçte size maaş ödemesi yapamayacağım. Temmuz ve ağustosta telafi eğitimleri olacak ancak o zaman maaş vereceğim.

Yani 2 ay ücretsiz bir şekilde evden online ders anlatmaya devam edeceğim.Bunda ne var gayet basit diye düşünenleriniz olabilir. Ama ben bunun için bir sürü araç gereç aldım. İnternetim yetersizdi, bağlantı kopuyor ders verimsiz oluyor diye paketimi yükselttim. Bunların hepsi ekstra masraf. Ayrıca sanki okuldaymışız gibi birinin PC arıza falan yapınca onun yerine görevlendirme ders bile geliyor. Hala bize İnternetleriniz kötü bir düzenleme yapın deniliyor. Üstelik okul varken hiç değilse mesai saatim belliydi. Şimdi hiç iş yükü bitmiyor. Her dk öğrencilerle yazışma halindeyiz. Danışman olduğumuz sınıflara ders programları yapıyoruz her gün onların çalışmalarını takip ediyoruz. Öğrenciyle iletişim halinde olmaktan şikayetçi değilim ama hiçbir şey yapmayıp evde oturuyormuşuz gibi davranılıyor. Buna rağmen 2 ay ücretsiz çalışacak olmamız bana haksızlık gibi geliyor.

Üstelik toplantıdan sonra araştırdım, velilerden alınan okul ücretleri geri iade edilmeyecekmiş. Bu durumda ben neden maaşsız çalışıyorum anlamış değilim. Hiç değilse kısmi zamanlı gibi bir ödeme yapılması gerekmez miydi?

Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa gerçekten haksızlık mı yapılıyor? Eğer haksızlıksa ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Var ama ne yapabilirim ki?
Ne demek ne yapabilirim? Sözleşmenizi okuyun, “ücret ödememe” gibi bir madde var mı? Yani özel olarak koymadıysa yoktur muhtemelen. Resmî bir dilekçe yazıp Online olarak sunduğunuzun hizmetin bedelini isteyin, dilekçenin örneği de sizde olsun. En kötü ihtimalle işten vs çıkartılma söz konusu olursa dava açarsınız. Kaldı ki ben Online ders vermenizi de tavsiye etmiyorum (Çocukları düşünüyorsunuz ama bu kullanılmak oluyor) velileriniz ile konuşun durumu onlar okul yönetimine baskı kursunlar. Şayet velilerden bir baskı görürse muhtemelen geri adım atarlar.

Sözleşmemizi bize vermediler ki. Elimde bir sözleşme örneğim yok. Maddeleri de hiç hatırlamıyorum. Aldığım araç gerecin ücretini de geçtim. Ama maaş alamayacak olmak beni ciddi etkileyecek. Temmuzda düğünüm var. Bir sürü çeyiz alışverişi yaptım taksit ödüyorum. Okul kurumsal değil bildiğiniz aile şirketi gibi. Ve iletişim kurduğunuzda derdinizi anlayacak insanlar değiller ne yazık ki

Ben de dershanede öğretmenlik yapıyordum, online eğitime geçtik. Evde oturduğumuzu düşünen herkes iyi okusun, şu anda işim çok daha zor ve daha fazla zamanımı alıyor. Ekranda paylaşmak için sunumlar hazırlıyorum, video çekiyorum ve öğrencilerle irtibat halindeyim. Sadece dershane olmasına rağmen maaşlarımızın zamanında yatacağı söylendi. Olması gereken bu çünkü. Sizin okul Doğa Koleji’ne özenmiş durumda, sizi bedava 2 ay çalıştıracak. Yapanın yanına kar kalıyor ne olsa. Geçmiş olsun. İşten çıkma durumunuz yoksa stres olup kendinizi üzmeyin, kabullenin.

Gerçekten çok üzüldüm lütfen bu tür resmî işlerde sözleşmenizin bir örneği elinizde olsun... Aranızın iyi olduğu velilere durumu anlatın baskı kursunlar. Bu durumda yapabileceğiniz tek şey bu. Ya da bir tanıdınızdan rica edin (akraba olmasın) cimer üzerinden .... adlı okul (şehir vs de yazsın) öğretmenlerin maaşlarını ödemiyor diye şikayette bulunsun. Cimerdeki şikayetlerde isim vs gitmiyor, korkup tutuşurlar biraz.

Evet söylediğiniz gibi o kadar çok uğraşıyorum ki. Gece yarılarına kadar slayt hazırlıyorum. Çünkü gün içerisinde sürekli öğrenci ve veliyle iletişim halindeyim. Hiç bitmiyor işim. Sonra bu saatlere kadar konu hazırlıyorum. Bir de ekran önünde ders anlatma stresi de cabası. Tam maaş beklemesem bile hiç değilse yarım maaş bile verilebilir diye düşünüyorum. Çünkü açıklamalara göre velilere ücret geri ödenmeyecek deniliyor ama bizim velilerimiz ücret ödemek konusunda sıkıntı yaratmışlar. Belki taksit ödemeyecek olan da vardır bilemiyorum. Yine de bir okul öğretmeninin emeğinin karşılığını bir şekilde vermeli diye düşünüyorum. Elden bir şey gelmiyor.

Böyle bir şey olacağı hiç aklıma gelmezdi. Aynı kurumda ikinci senem. Bu defa sözleşmeye doğru düzgün bakmadım bile. Çok memnun olduğumdan değil ama evime yakın ve nasıl olsa tüm özel okullarda şartlar böyle diye çok fazla iş arayışım olmadı. Böyle de ortada kaldım.

Gerçekten üzücü. Bakanlığın bu konuya gerçekten el atması gerekli... Şartlar iyileşir ve öğretmenlerin hakları korunursa devlette atanmayı bekleyen öğretmen adaylarında yığılma da olmaz, çalışanlar daha mutlu olduklarından eğitimin kalitesi de artar... Mayıs ayı özel okullarda sözleşme yenileme dönemi galiba değil mi? Bulabilirseniz başka bir kurum bulun.

Bu durum olmasaydı da ikinci dönem itibariyle iş arayışındaydım. Orada devam etmek istemiyordum. Ama yerel kurumlar internetten yapılan başvuruları çok dikkate almıyorlar. Elden CV götürüp bırakmak daha etkili oluyor. Şu süreçte o da çok zor. Hayırlısı artık

Uzgunum ama ozel sektoru birakin kamu bile bunu yapiyor.ucretli meslektaslarimiza da ayni durum soz konusu.telafi egitiminde gelirsiniz diyor kimse demiyor ki bunlar bu surede ne yiyip ne icecek.dogum izninde olanlar izinleri iptal ettiler sirf ek ders veriliyor diye ucretliler isinden de oldu.bazen dusunuyorum da bu dunya fazla kotu ya.bu hastalik bize bi mesaj

Yaşadığınız şehirde daha kurumsal güvenilir bir yer yok mu acaba

Ama ne yazık ki ücretli öğretmenlerin iş sözleşmeleri böyle... Yerlerine bir öğretmen atandığında/tayinle geldiklerinde bile işlerine son veriliyor. Geçici bir çözüm olarak bakılıyor kendilerine. Bu meseleyi halletmenin tek yolu ücretli öğretmenliği kaldırmak ve özeldeki şartları mutlaka ama mutlaka iyileştirmek olmalı...

Haklısınız. Ücretli öğretmenlere yapılan da çok üzücü. Derse girmediği için ücreti verilmiyorsa, kadrolu da girmediği ek ders ücretini almamalı öyleyse. Sadece maaşını almalı. Ya da ücretliye de ücreti verilmeli diye düşünüyorum. Gerçekten bazı insanlar çok kötü. O kadar çok haksızlık var ki.

Yaşadığınız şehirde daha kurumsal güvenilir bir yer yok mu acaba

Küçük bir yerde yaşıyorum. Maalesef çok fazla kurum yok yakınlarımda. Daha uzak yerlerde de bazen iki araç değiştirmek gerekiyor. Aldığım para yol parasına gider muhtemelen. Yol yorgunluğu da cabası. Saatleri insani olsa neyse de akşam 19.00-19.30 gibi çıkılıyor özel kurumlardan. O saatten sonra uzak mesafe zor oluyor diye hep yakınlarıma bakıyorum maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…