Özel Okulda Maaş Alamama Durumu

Sokağa çıkma yasağı ve evdekal diyenler bunu bi okusun
Sokağa Çıkma yasağı uygulayan ülkelerde ‘işe gitme’ yasak kapsamında değil. Bknz. İngiltere, Belçika, Polonya vs... Bizde de özel ve devlet kurumlarına esnek çalışma saati uygulaması getirildi ama özelde dinleyeceklerini hiç sanmıyorum.

Ama su yayilim surecinde evinde kalmali mumkun oldugunca
Evet ama maasını alamayanlar cok ücretli öğretmenler işçiler özel kurumlarda çalışanlar. Doğrusu herkes kendini karantinaya almalıydı mesela karantina da kalmak şartıyla 14 gün ücretli izin uygulamasi getirilebilirdi.

Diğer öğretmenlerle iletişime geçin. Muhtemelen onlarda şikayetçidir bu durumdan. Birleşip ders vermeyeceğinizi söylerseniz belki durum değişir. Bunu tek başınıza yaparsanız işinizden olabilirsiniz. Allah kolaylık versin. Hakkınızı bir an önce almanız dileğiyle...

Abim yurtdışında yaşıyor. İşe gitmiyor. Maaşının yüzde seksenini devlet ödüyor. Yıllık izninden dahi düşmeyeceğini de eklemişler.
Siz yeterki sağlınızı düşünün diyor devlet

önce diğer öğretmenlerle konuşun.eğer oradan birşey çıkmazsa hukuki yollara başvurun derim bir yandanda şartlar normale döner dönmez başka iş bakın mutlaka bu kurum güvenilir değil belli.bedava çalışacağıma ücretsiz izin imkanı varsa onu değerlendiririm.

Öncekikle yürek dolusu beddua ederek başlamak istiyorum yorumuma. Allah gerçekten emekçinin hakkını yedirmesin bu lanet olası kan emici özel okul patronlarına!
Ben de 1 sene boyunca maaşımı hep düzensiz aldım, sonra hiç alamamaya başladım, şu adı batasıca D.. Kolejinden.
Ki, türkiyenin en kurumsal özel okul zinciri olmakla hava atarlar.
Hala 3 aylık maaşım içerde,Allah yedirmesin, dava açtım..
Neyse, özetle hocam siz oturur kuzu kuzu online dersinizi işler hiç sesinizi çıkarmazsanız bunlar bizim kanımızı emmeye devam edecekler. Ne demek hem amme hizmeti yap hem de maaş yok? Lütfen hakkınızı arayın. Sinmeyin.
Bu aşağılıklar sayesinde hırs yaptım Kpss'ye girdim, şimdi atandım..
Darısı özel okulda kanı emilen her meslektaşımın başına..

Hangi ülke? Benim kuzenim İngiltere’de ve işe gidiyor. Benzer ülkeler :

Eklentiler

• AAB33A84-74A2-484A-AC51-C08EA98843A8.webp
    44,9 KB · Görüntüleme: 33
  • 633E3D6F-2C52-4BA4-855D-CF8F0A37BE64.webp
    63,8 KB · Görüntüleme: 33
  • 35E40467-83C5-45A9-8058-2CEB5E996C05.webp
    74,1 KB · Görüntüleme: 30
Aa öyle saçma şey mi olur. Öğretmenlerin ödemeleri 12 aya yayılır ister tatil olsun ister olmasın 12 ay maaşını alır. Sonuçta normalde de temmuz ağustosta ders yapmıyorsunuz ama maaşınız ödeniyor. Şimdi bir de ders yapmanıza rağmen ödeme yapmamak ne demek.

Arkadaşlar çoğunuz kaç ay üzerinden sözleşme yaptığımı sormuş. Maalesef 10 ay üzerinden. Yani yazın maaş almıyordum.

Toplantıları online olarak yapıyordu kurucumuz. Ancak nedense dün okulda yaptılar toplantıyı. Gelebilecek olan gelsin dediler ama gitmedim. Bu süreçte evden çıkmaya hiç niyetim yok çünkü. Faydalı bir şey söyleyeceklerini de sanmıyordum. Giden bir arkadaşım toplantıda konuşulanları anlattı.
Nisan ayında tam maaşımızı vereceklermiş. Devamında ise online dersler yine devam edecek olup öğretmen sayısını azaltacaklarmış. Yani ev geçindiren, evlenecek olan vs. için öncelik tanımayı düşünmüşler. Ya da bunu öğretmenlere bırakırlar kendi aranızda karar verin diye. Bu şekilde ihtiyacı olanlar online ders anlatmaya devam edecekmiş. Mesela biz şu an aynı branştan iki öğretmeniz. Teke düşürülecekmiş gibi. Bı şekilde mağdur etmemeye çalışacaklarını söylemişler. Aslında yine online ders anlatmayanı mağdur ediyorlar. Çünkü sözleşme var. Muhtemelen yazın yapılacak olan telafi derslerinde para verilecek onlara.

şu an online ders anlatmayan bazı arkadaşlar da var. Maaş durumu daha başında hiç belirtilmeden bu arkadaşlar online ders anlatmayı kabul etmediler. Açıkçası ihtiyacım olmasa ben de kabul etmezdim en başından. Sonra bu arkadaşlardan bazıları kurucuya ulaşmışlar ve yasal hakları olduğunu söylemişler. Maaş vermek zorundasınız demişler. Kurucu ise toplantıda şunu belirtmiş: yasal olarak şu an size maaş vermeme hakkım var ama şu an sizi mağdur etmemek için nisan maaşlarını herkese tam ödeyeceğim demiş. Yasal hakkı olduğuna dair belgeleri de daha sonra canlı yayında yapacağı toplantıda paylaşacağını söylemiş. Şimdi bu adam bu kadar emin konuşuyorsa acaba gerçekten böyle bir durum mu var bilemedim. Yasal olarak yani. Sonra birebir gidip kurucuyla konuşmuş bir arkadaş. Orda da demiş ki canlı yayında toplantı yapmayacağım. Söylediklerimi keserek farklı kullanabilirler demiş.

Bu şekilde anlatınca dolandırıcı gibi yansıtmış oldum. Maaşı bugüne kadar hiç geciktirmediler. Söyledikleri şeylerin arkasında durdular. Ama çok fazla haksız uygulamaları var. Hak yiyen bir yer, pek çok özel kurum gibi.

Son olarak velilerden taksit alamadıklarını söylemişler. Öğretmen maaşları toplamda 300 bin civarı tutuyormuş. Ama velilerden o kadar ödeme alamıyorlarmış.

çok uzun oldu arkadaşlar ama durum bu şekilde. hepinize teşekkür ederim. Sağlıklı günler.

Eşim de ablam da özel okulda çalışıyor herhangi bir açıklama yapmadılar ama muhtemelen ödeme yapılır. Çoğunlukta peşin ödeme alınıyor. Çünkü mantık çerçevesinde mümkün değil MEB cimer 170 hepsi ile iletişime geçin yapılan haksızlıktan başka bir şey değil.
Ayrıca kendim dersaneye gidiyorum hocalarımız online ders veriyor, taksitler için mesaj gönderildi ve online derste açıklamasında da müdür özellikle ücretlerini aldıklarını söyledi.
Tabiiki kolay bir süreç değil esnaf olan ya kapattı ya satışı düştü. Şu an memurların maaş kaygısı yok ama eğitim sektörü hariç can kaygısı taşıyorlar. Zor bir süreç ama inanıyorum ki güçlü çıkacağız.

Sakın o tongaya düşmeyin. Sözleşme tarihiniz şu an ve devam edin ısrarla maaşınız almaya.
Ayrıcaaa özel şirketlerin bir kısmına maaş desteği verilecek(asgari ücreti için) ayrıntılarını illa ki işverenler daha iyi biliyordur.

Verecek tabi iyiliğine vermemiş o da onun görevi geciktirmeden kurusu kurusuna vermek zorunda.Kücültmeye gitmekte hakları değil. Onlar o velilerden o parayı alacaktır. Ayrıca nasıl 300bin tutuyormuş.Çok köklü değilse en fazla 50 öğretmen vardır. Küçültmeye gideceklerse tam maaş vermeliler sözlesmeye göre. Haziran bitince o zaman isten cikartabilirler. MEB maaşları tam verin dedi ayrıca uydurmasın. Bu adam nisanı tam verip mayıstan çalmayı ya da temmuz agustosta ekstra is yapmanizi isteyecek gibi geliyor. Sormasi ayıp maasiniz ve calisma yiliniz nedir ?

Küçültme derken şöyle demek istiyor galiba. Kimseyi işten çıkarmıyor. Ama online ders sürecinde sadece ders anlatan öğretmenlere cüzi bir ödeme yapmayı planlıyor. Bunu da online ders anlatan öğretmen sayısını azaltarak yapacağını söylemiş. Yani Mayıs ve Haziran maaşlarını vermeyecek. Ama online ders anlatan öğretmenlere bir miktar ödeme yapmaya devam edecek. Sonra tüm öğretmenler bu iki ayda almadıkları paraları Temmuz ve ağustosta yapılacak olan telafi eğitiminde alacaklar. Bu şekilde anlatmış. Çünkü yazın zaten maaş almıyorduk. Şimdi vermediği maaşı yazın vermeyi teklif etmiş. Amaç ne bilmiyorum.

maaşı hiç sormayın Bu sene orda ikinci senem. 2500₺ alıyorum.

Avusturya.
Almanya’da da durum aynıymış.
Almanya’da işe gidiyorlar. Şayet iş yeri KENDİSİ işi kapatırsa devlet desteği oluyor şu anda Türkiye’de işçilerin maaşının %60’ını devlet ödeyeceğini açıkladı bunun gibi yani. Ve hatta okulların tatil olmasından dolayı Almanya’da çocuk bakım evlerinin kapatılması da bir çok insanı madur etmişti. Bakacak bir yer bulmak için çabalaması istendi. Buyurun Almanya’da resmî kaynak https://www.bmas.de/EN/Services/Pre...navirus-questions-relating-to-labour-law.html İnsanlar çalışmıyor maaşlarını devlet ödüyor demek bana çok yanlış geliyor. Zira bunlar Twitter haberciliği. Avrupa’da da tam olarak ülkemizde olduğu gibi işverenin insiyatifine bırakıldı. Hiii bahsettiğiniz Avusturya’da İnsanlar işe gitmek ve Alışveriş yapmak için sokağa çıkabiliyorlar hatta 5 kişiye kadar sokakta dolaşmalarına izin var (abinize bir sorun isterseniz) yani işe gitmek orda da yasak vs değil. Sadece mültecilere çok ama çok sert uygulamalar getirdiler (yanılmıyorsam ayın 24-25’i gibi yaptılar onu da). Yani insanlar işe gitmiyor sokağa çıkma yasağında üstüne üstlük maaş alıyorlar diye kirli bilgi yaymak hoş değil.

Kendi adima okula ödemeyi sadece öğretmen arkadaşları düşündüğümüz için tam yapıyoruz. Yoksa çocuklar evde elektirik su temizlik malzemesi yemek isinma gibi pekcok masraf yok. Ama biz tam yapıyoruz ki bizim için canla başla uğraşan öğretmenlerimiz madur olmasınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…