- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
Kadrolu öğretmen Eğitim fakültesi mezunu oluyor, 657’ye tabii olarak atanmış ve hukuki olarak da belirli şartlara kavuşmuş yani hakları garanti altında oluyor. Ücretli öğretmen olmak için iki yıllık bir üniden mezun Olmak yeterli oluyor. Yani her ücretli öğretmen eğitim fakültesi mezunu olmuyor ne yazık ki... Ve yine ne yazık ki işe girerken imzaladıkları sözleşmelerin ‘geçici’ olduğunu bilerek işe giriyorlar. Hem eğitim kalitesi düşüyor hem de bireyler düşük ücretle, garantisi olmayan bir işte çalışıyorlar. Tek çözüm özellerdeki şartları iyileştirip iş garantisi sunmak.Haklısınız. Ücretli öğretmenlere yapılan da çok üzücü. Derse girmediği için ücreti verilmiyorsa, kadrolu da girmediği ek ders ücretini almamalı öyleyse. Sadece maaşını almalı. Ya da ücretliye de ücreti verilmeli diye düşünüyorum. Gerçekten bazı insanlar çok kötü. O kadar çok haksızlık var ki.
Ne yazık ki ücretli öğretmenlik en çok doğuda var ve yine ne yazık ki herhangi bir kriter olmadan çalışıyorlarSöylediklerinizin bir kısmında haklısınız. Ücretli öğretmenlik diye bir şey hiç olmamalı. Özelde de şartlar iyileştirilmeli. Ben önlisans mezunu değil, branş öğretmeniyim ama ben de ücretli öğretmenlik yaptım. İşimi de en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Bazı kadrolu öğretmenlerin, müfredatı bile tamamlamadığı halde tamamlamış gibi göstererek rapor yazdıklarına şahidim. Bense dönem sonunda öğrencilerden teşekkür almıştım, ciddiyetle ders işleyip tüm konuları bitirdiğim için. Önlisans mezunu kolay kolay ücretli öğretmenlik yapamıyor ama yapıyorsa da hata onu öğretmen yapanın. Ve evet bir sözleşme imzalıyorlar, durumun farkındalar. Yerlerine biri gelirse işlerinden olacaklar kabul. Ama şu an içinde bulundukları durum bu değil. Yerlerine biri gelmedi. Zorunlu bir durumdan dolayı açıkta kaldılar. Kadrolu bir öğretmen derse girmediği halde ek ders bile alıyorsa ki alsın zaten, emek vermiş atanmış o hakkı kazanmış. Ama ücretli de zorunlu durumdan dolayı ücretini almaya devam etmeliydi bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?