Özel Okulda Maaş Alamama Durumu

Valla hatalı olan üstüne alınsın herkese demiyorum ama bu şartlarda bu durumda bizi kirbaçlamadilarina şükrediyorum ve bi kısma ohh çekiyorum. Sizin de allah yardımcınız olsun inşallah

Kadrolu öğretmen Eğitim fakültesi mezunu oluyor, 657’ye tabii olarak atanmış ve hukuki olarak da belirli şartlara kavuşmuş yani hakları garanti altında oluyor. Ücretli öğretmen olmak için iki yıllık bir üniden mezun Olmak yeterli oluyor. Yani her ücretli öğretmen eğitim fakültesi mezunu olmuyor ne yazık ki... Ve yine ne yazık ki işe girerken imzaladıkları sözleşmelerin ‘geçici’ olduğunu bilerek işe giriyorlar. Hem eğitim kalitesi düşüyor hem de bireyler düşük ücretle, garantisi olmayan bir işte çalışıyorlar. Tek çözüm özellerdeki şartları iyileştirip iş garantisi sunmak.

Söylediklerinizin bir kısmında haklısınız. Ücretli öğretmenlik diye bir şey hiç olmamalı. Özelde de şartlar iyileştirilmeli. Ben önlisans mezunu değil, branş öğretmeniyim ama ben de ücretli öğretmenlik yaptım. İşimi de en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Bazı kadrolu öğretmenlerin, müfredatı bile tamamlamadığı halde tamamlamış gibi göstererek rapor yazdıklarına şahidim. Bense dönem sonunda öğrencilerden teşekkür almıştım, ciddiyetle ders işleyip tüm konuları bitirdiğim için. Önlisans mezunu kolay kolay ücretli öğretmenlik yapamıyor ama yapıyorsa da hata onu öğretmen yapanın. Ve evet bir sözleşme imzalıyorlar, durumun farkındalar. Yerlerine biri gelirse işlerinden olacaklar kabul. Ama şu an içinde bulundukları durum bu değil. Yerlerine biri gelmedi. Zorunlu bir durumdan dolayı açıkta kaldılar. Kadrolu bir öğretmen derse girmediği halde ek ders bile alıyorsa ki alsın zaten, emek vermiş atanmış o hakkı kazanmış. Ama ücretli de zorunlu durumdan dolayı ücretini almaya devam etmeliydi bence.

Ne yazık ki ücretli öğretmenlik en çok doğuda var ve yine ne yazık ki herhangi bir kriter olmadan çalışıyorlar Bakın şuraya bir haber ekliyorum böyle insanları bile öğretmen sıfatıyla çalıştırdılar. Ben ücret konusundan ayrı olarak söyledim zira bunlar ne yazık ki geçici çözümler. Öncelikle şu virüs konusunda umarım en az zararla atlatırız sonra da öğretmenlerin sorunlarına bir çözüm bulunur

Eklentiler

• 13614DE9-AFEE-4EF5-9870-A64EB9FA05F1.webp
    63,9 KB · Görüntüleme: 61
Haksızlık tabiki. Madem iade edilmeyecek size maaşınızı versinler telafi eğitimi olursa o zaman vermesinler o da okul zor durumda kalır da odeyeemzse diye dedim. Çoğu özel okul krediyle dönüyor ve bitik durumda.

Elbette ki haksizlik. Ama ulkenin duzeni,gercekleri ne yazik ki boyle. Bizim kres ucretleri iade etti,pesin odenenleri de diger aylara oteledi, ogretmenlerine de maas vermeye devam ediyor. Demek ki her okul baska. Sorun da bu zaten cani isteyen istedigi gibi davraniyor,devlet de sessiz

Yaygara çıkartmazsanız hiç birşey yapamazsınız. Öncelikle diğer akradaşlarınıza danışın ne yapacaklar. Maaş ödemeyecekse ücretsiz izin hakkından yararlanmak istediğinizi söyleyin. Ayrıca tabiki çalışmayın. Sessizce oturursanız daha çok beklersiniz. Özel okulların çoğu yemek ve servis ödemiyor online ders olduğundan okul taksitini hepsi ödüyor ve ödemek durumunda zaten.

Kurumu merak ettim, kızım kurumsal bir okulda anaokula gidiyor. Bizden ücreti tam tahsil ediyorlar, maaşlarda tam ödenecekmiş.Dediğiniz gibi telafi eğitimi olacakmış yaz aylarında, hoş ona da inanmıyorum da.

tum ogretmenler yaygara cıkarmalısınız ısınızı kaybetme pahasına bıle olsa sıkayet etmelısınız
boyle bırsey yapamazlar yasal haklarınız var cunku bende ısverenım ıs yerıme gıtmıyorum ıs yok ama calısanın maasını her ay vermek zorundayım

hanı desekı gec odeyecegım ... anlarım ama odemeyecegım dıyemez
ıs kanununa gore ısveren calısanının maasını 20 gunden fazla gecıktıremez
maasını alamayan kendı ıstegıyle ayrılabılır ve ayrılırken kıdem dahıl olmak uzere tum haklarını alır
ayrıca odenmeyen ıcın en yuksek faız oranıyla alır

bu 20 gunluk surede zorlayıcı nedenden dolayı konulmustu
deprem salgın sel yangın gıbı sebepler olursa 20 gun gecıktırebılır sadece yanı su ıcınde bulundugumuz salgın sebebıyle en fazla 20 gun gecıktırebılır
eger calısan parasını alamıyorsa ısını yapmama hakkı vardır maasını almadıgı ıcın ısını yapmayan calısanı ısveren cıkaramaz ısten cıkarma sartlarına uymuyor cunku calısanın yaptıgı greve de gırmıyor bu da yasal hakkınız yanı

maası odenmeyen calısanlar ısverenıyle once konusup uyarı yapacak odeme yıne yapmıyorsa ıhtar cekeceksınız yazılı bır resmı evrak sart bu surecte
bu cekılen ıhtarda maasınız odenmedıgı ıcın ıs yapmadıgınız belırtılmek zorunda bunu yazarak ıhtarı cekeceksınız

yanı dıyecegım o kı 5 yıl gerıye donukde olabılecek sekılde odenmemıs tum maaslarınızı yargı yoluyla alabılırsınız ustelık faızıyle tazmınatıyla vermek zorunda , ısınızı baskasına da yaptıramaz yasal olarak..aslında yargı calısanın yanında ama bırcok calısan bu haklarını bılmedıgı ıcın haksızlık var sanıyor. hakkınızı arayabılecegınız yasaların sızden yana oldugu bır hukukumuz var rahat olun :) odemek zorunda baska sansı yok sımdı odemesezse odemedıgı toplam tutarın 3 katını 1 sene sonra oder :) sız alamazsanız sızın adınıza mahkeme alacak ondan ucretınızı sızın ıcın

Nasıl yani? Hem velilerden para alıp geri vermiyor hem de işine devam eden öğretmene maaş ödemiyor? Bunlar ne yiyip ne içiyor ya. Emek hırsızlığının da böylesi. Ayıptır.

Sözleşmeniz 1 yıllık değil mi? Genelde eylülden eylüle gibi planlanır yani yaz maaşımı alırsınız.
Diğer taraftan şu an maaş ödemesi yapmaması için sizin iş çıkışınızı vermeli ki maaş yatıramasın sgkdan sıkıntı çıkar.
170i arayın net bir bilgi alın sonra da cimere yazın durumu.

Bir kac gun devam edin. Sonra kesin dersleri.
Okul yonetimine maasi almayinca faturayi odeyemedim. İnternet yok diyin.

Ben olsam direkt para almıyorken ne calismasi bi ayılın derim ama anlasilan siz bunu yapabilecek biri değilsiniz. En temizi böyle cozersiniz.

Temmuz agustos da cok buyuk ihtimalle donuş olmayacak
Bimere şikayet et ve öğretmenler olarak topluca baskı yapın aksi halde dvm etmeyeceginizi soyleyin bakın nasıl oduyorlar
Online egitim suan cok onemli olmazsa tüm veliler ödemelerini sarkıtır

Eşimde özelde öğrt ve online egtme geçtiler asıl bu sistem e gecilmeseydi maas kesintisi yapılacakmış. Şimdi herkese maası yatacak
Diğer okulları da Örnek verin yani

12 ay maaş üzere anlaşmadınız mı?
Eğer yaza kadar maaş yazın iki ay ücretsiz izin eylülde iş başı diye anlaştıysanız aklınca onu hesaplamışlardır.
Ama 12 ay ödeme diye anlaştıysanız ödemek zorunda. Avukatla görüşeceğinizi iletin yönetime

Veliler ödeme yapmaya devam ediyor bu sahtekarlara. Resmen krizi fırsata çevirmişler. Üstelik okul kapalı olduğundan giderleri de düşmüştür. Bu insanlık dışı davranışları tespit edip ceza veren bir sistem olsa keşke. Öğretmenler organize olmayı bilmiyor. Hepiniz aynı anda işi bıraksanız gör bakalım nasıl veriyor maaşlarınızı haramyiyen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…