aynen bizde odedik bitti bile .simdi gene erken kayit yaptırdık önumuzdeki yili odeyecegiz bizden parasi alindi.Özel okulda öğrenci velisiyim. Bizim okulumuzda (hepsinde öyle olduğunu düşünüyorum) ödemeler sene başında nakit olarak alındı. Nakit ödeyemeyenler okulun anlaşmalı olduğu bankadan faizsiz banka kredisi ile ödemesini yaptı. Yani yine okul ücretini nakit aldı, veli bankaya borçlandı.
Bizlere herhangi bir geri ödeme yapılmayacakmış, yani burada kaybı olmayan tek taraf okul sahibi. Hatta öğretmenlerine ödeme yapmayacaksa kâra geçmiş olacaklar.
Benim büyükte sıkıntı yok orta kısım.Veli olarak Bizde taksit ödüyoruz. Uzaktan eğitim bağlantı sorunları yaşadığımız için beş para etmez. Ya öğretmen düşüyor bağlantıdan ya biz. Günde iki saat bile sürmüyor toplamda. Ödeme konusunda ne yapacağız çok kafamız karışık. Günde iki saat bile sürmeyen tam verimli olmayan bi eğitim için Üstelik servis yok yemek yokken tam ücret yatırmak hiç mantıklı değil. Ne yapacağız bakalım. Benzer sorun yaşayıp çözüme bağlayan varsa fikirlerinize ihtiyacımız varÖğretmen arkadaşlarımızında Allah yardımcısı olsun. Herkes için sıkıntılı bi süreç geçiriyoruz..
Tabii ki maaş almanız gerekirGüncelleme: sayfa 8
Merhaba arkadaşlar, işin içinden çıkamadığım için size sormak istediğim bir şey var.
Özel okulda öğretmenim. Okullar tatil olduğu için evde online ders vermeye devam ediyoruz. Ancak bugün okulun sahibi şöyle bir açıklama yaptı: Bu süreçte size maaş ödemesi yapamayacağım. Temmuz ve ağustosta telafi eğitimleri olacak ancak o zaman maaş vereceğim.
Yani 2 ay ücretsiz bir şekilde evden online ders anlatmaya devam edeceğim.Bunda ne var gayet basit diye düşünenleriniz olabilir. Ama ben bunun için bir sürü araç gereç aldım. İnternetim yetersizdi, bağlantı kopuyor ders verimsiz oluyor diye paketimi yükselttim. Bunların hepsi ekstra masraf. Ayrıca sanki okuldaymışız gibi birinin PC arıza falan yapınca onun yerine görevlendirme ders bile geliyor. Hala bize İnternetleriniz kötü bir düzenleme yapın deniliyor. Üstelik okul varken hiç değilse mesai saatim belliydi. Şimdi hiç iş yükü bitmiyor. Her dk öğrencilerle yazışma halindeyiz. Danışman olduğumuz sınıflara ders programları yapıyoruz her gün onların çalışmalarını takip ediyoruz. Öğrenciyle iletişim halinde olmaktan şikayetçi değilim ama hiçbir şey yapmayıp evde oturuyormuşuz gibi davranılıyor. Buna rağmen 2 ay ücretsiz çalışacak olmamız bana haksızlık gibi geliyor.
Üstelik toplantıdan sonra araştırdım, velilerden alınan okul ücretleri geri iade edilmeyecekmiş. Bu durumda ben neden maaşsız çalışıyorum anlamış değilim. Hiç değilse kısmi zamanlı gibi bir ödeme yapılması gerekmez miydi?
Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa gerçekten haksızlık mı yapılıyor? Eğer haksızlıksa ne yapabilirim?
Herkes degil.Bir cok yer kapandi.Kapanmayanlarin büyük bir kismi evden calisiyor.Isyeri kapananlarin bir cogu da issizlik kurumuna basvurdular.Maaslarinin yüzde 60ìni alacaklar.abim Almanya’da yaşıyor. Orada çalışmaya devam ediyor herkes.
Sizin baya baya sürüyor. Bizde 13.00 ile 14.30 arası bi ders oda Bağlanabilirsek. 15.00 ile 15.30 arasıda diğer ders.Benim büyükte sıkıntı yok orta kısım.
Sabah 9 dan 15 e kadar dersler sürüyor. Bir saat kadar öğle arasi, ödev verme ödev takibi gayet iyi gidiyor.
Ancak anaokunda diğeri de.
Onda da öğretmenler arada WhatsApp görüşmesi yapıyor ama boş.
Ben de sordum cevap bekliyorum küçüğü için.
Tabi büyüğü için yemekhane ücreti ayrı verdik onun kafadan iade olması lazım ama bakalım nasıl olur.
Yazın telafi dersleri olursa zaten sıkıntı yok ama benim de canımı sıkan hiçbir sekilde bilgilendirme yapmamaları.
Ben de cok uzuldum sizin adiniza.Benim iki kizimda kolejde okuyor.bu senenin parasini odedik ikisininde.canli baglanti falan yaparak bir seyler yapmaya calisiyorlar ama ne kadar verimli oldugu tartisilir.zaten su durumda derdim egitim falan da degil acikcasi.su durumlar bitsin gecsin dersler bir sekilde telafi edilir.okul da insallah ogretmenlerimize maasini tam verir cunku biz parayi geri istemeyi dusunmuyoruz sadece ogretmenlerimize size yapilan yapilmasin maaslari tam verilsin.ben de akşamdan beri bunu söylüyorum. Gerçekten çok üzgünüm.
Yüksek ihtimal geri döndüğünüzde de maaş alamayacaksınızGüncelleme: sayfa 8
Merhaba arkadaşlar, işin içinden çıkamadığım için size sormak istediğim bir şey var.
Özel okulda öğretmenim. Okullar tatil olduğu için evde online ders vermeye devam ediyoruz. Ancak bugün okulun sahibi şöyle bir açıklama yaptı: Bu süreçte size maaş ödemesi yapamayacağım. Temmuz ve ağustosta telafi eğitimleri olacak ancak o zaman maaş vereceğim.
Yani 2 ay ücretsiz bir şekilde evden online ders anlatmaya devam edeceğim.Bunda ne var gayet basit diye düşünenleriniz olabilir. Ama ben bunun için bir sürü araç gereç aldım. İnternetim yetersizdi, bağlantı kopuyor ders verimsiz oluyor diye paketimi yükselttim. Bunların hepsi ekstra masraf. Ayrıca sanki okuldaymışız gibi birinin PC arıza falan yapınca onun yerine görevlendirme ders bile geliyor. Hala bize İnternetleriniz kötü bir düzenleme yapın deniliyor. Üstelik okul varken hiç değilse mesai saatim belliydi. Şimdi hiç iş yükü bitmiyor. Her dk öğrencilerle yazışma halindeyiz. Danışman olduğumuz sınıflara ders programları yapıyoruz her gün onların çalışmalarını takip ediyoruz. Öğrenciyle iletişim halinde olmaktan şikayetçi değilim ama hiçbir şey yapmayıp evde oturuyormuşuz gibi davranılıyor. Buna rağmen 2 ay ücretsiz çalışacak olmamız bana haksızlık gibi geliyor.
Üstelik toplantıdan sonra araştırdım, velilerden alınan okul ücretleri geri iade edilmeyecekmiş. Bu durumda ben neden maaşsız çalışıyorum anlamış değilim. Hiç değilse kısmi zamanlı gibi bir ödeme yapılması gerekmez miydi?
Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa gerçekten haksızlık mı yapılıyor? Eğer haksızlıksa ne yapabilirim?
benim anlamadigim size telafi yaptiracaksa suan sizin maaslarinizi odemesi gerekiyor. bir de bildigim kadari ile devlet 600 gunu dolan ozel sektorde calisanini magdur etmeyip maasinin bi kismini oduyor bu da asgari ucrete tekabul ediyor. siz arastirin bakalim bu konuyu. rehabilitasyonda calisan arkadaslarim var. telafi yaptiracagi icin patronlari maaslarini oduyorGüncelleme: sayfa 8
O destek zaten sizin ileride alacağınız işsizlik maaşı olarak adlandırılan ödenekten kesilecek. Yani şimdi 3 ay kısa çalışma ödeneği alırsanız ilerde 6 ay işsizlik maaşı değil 3 ay alacaksınızArkadaşlar yeni bir gelişme var. Bugün eve yeni bir sözleşme geldi. Mücbir sebep sona erene kadar önceki sözleşme askıya alınmıştır diyor. Yeni sözleşmeye göre, evde olduğumuz süreçte online ders başına saat ücreti alacakmışız öyle yazıyor.
Bir de şöyle bir cümle var:
İş Veren Kurum tarafından Kısa Süreli Çalışma düzenlemelerine göre yapılan başvurunun İş Kur ve ilgili kurumlar tarafından kabul edilmesi halinde; ilgili mevzuat gereği Görev Alan Eğitim Personeli’ne yapılacak ödeme ile yetinecek olup, bu halde İş Veren Kurum tarafından ayrıca ders saati ücreti ödenmeyecektir.
daha önce devlet desteğine başvurmak istemediğini söylemiş. Bu desteği alırsak ilerde karşımıza çıkar mı falan demiş ama yukarıdaki cümleden başvuru yapmış gibi anladım ya da bizi oyalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?