kpss de kolaymı öss kadar gireni var 100alsan anca ne zor sansda lazım ki bende hiç yok umarın sende vardırda kurtulursun cnm
9 yıl devlette hem de çok rahat şartlarda çalıştım kesinlikle size hak veriyorum arkadaşlar bu sene özelde iş aradım bırakın işe girmek iş aramak bile mesele şartları bile dinlerken belin bükülüyor o derece yani ben de bıraktım gitti valla uğraşılmaz bunlarla ama bi sene sıkıp ömür boyu rahat etmeye de üşeniyoruz işte en iyisi kpss ama herkes lise üniversite menunu olmadığına göre o işlerde de birileri çalışacak önemli olan şartları düzenlemek bi standarta oturtturmak bu köle düzeninden kurtulmak herkesin insanca yaşamaya ve çalışmaya hakkı var lanet olsun
20 yaşımda okul bitti çalışmaya başladım. Yeni açılan bir danışmanlık şirketinde başladım sadece bir ay çalıştım haftanın altı günü sabah sekiz akşam yedi arası çalıştım zaten şirket iş yapmadı beni postaladılar. Sonra eczacılar odasında işe başladım iki yıl çalıştım atıldım biraz arkadaş kurbanı oldum diyelim. Geçici olarak ösym'de çalışmaya başladım tam bir kabustu iğrenç evrak işleriyle iki ay uğraştım akşamları mesaiye kalırdık ekmek arası helva verirlerdi. Sonra Real'de çalışmaya başladım bir ay boyunca kasiyerlik yaptım sözde part time ama nerdeyse tüm gün çalıştırıyorlardı. Evlendikten bir ay sonra bir ilaç firmasında işe başladım bir yıl çalıştım doktorların kaprislerini çekmek bana göre değildi zaten patronumuzda doktordu sekreteriyle ilişkisi vardı ilişkilerini ortaya çıkardığım için işten topluca atıldık. Bu uyuz doktor sekreterine 1200 maaş verirken bana 550 ytl veriyordu üstelik ben deli gibi çalışıyordum. Bir elektronik firmasına işe girdim bir yıl çalıştım patronum iş yerinde arkadaşımın üstüne yürüdü, kalem fırlattı, bağırdı. Arkadaşım korkudan bayılacaktı polis geldi ben şahitlik yaptığım için işten beş kuruş para almadan atıldım zaten hafta sonuna denk gelmişti ctesi izin istemiştim adi herif izin vermemişti karakolda şahitlik yaptıktan sonra işe gitmedim istanbul'a gittim hafta sonu bir güzel eşimle ve arkadaşlarımızla eğlendik. Pazartesi sabah ilk işim çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına başvurmak oldu tesadüf eseri bahçede bir müfettiş ile tanıştım benim dosyamla özellikle ilgilendi avukatlığımı eniştem yaptı içerde kalan paramı bir ay içerisinde fazlasıyla aldım. Evde işsiz parasız bir ay gezdim beş parasız eşimle tatile gittik o zamanlar bir de düğünden kalan borcumuz vardı. Artık eşim bile bana problemlisin gözüyle bakıyordu. Hatta Turkcelle başvuru yapmıştım mülakatta elendim eşimde seni işe alıp başlarına bela mı edecekler sen Turkcelli de batırırsın demişti. Tatilden döndüm bir devlet kurumuna başvuru yaptım kpss puan sıralamasını kazandım üç yıldır devlet memuruyum bir de doğumdan sonra terfi ettim şu an kurumun en tepesinde çalışıyorum. Allah herkese gönlüne göre versin özelde çalışmak çok zor.
dranas cım bir sürü tecrübe yaşamışsın:) hayran kaldım sana:)
şu kamuda çalışan arkadaşlar bir el atsın bize diyeceğimde herbirimizin kamuda olma şansı yokk
dranas nasıl başardınn????
Benim bir çok arkadasım da 85 90la açıkta kaldı ona ne demeliPof çok umutsuzum bu konuda kızlar:84::84:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?