Özel sektörde çalışmak..

8yıldır özel sektördeyim. gerçekten çok ağır...nasıl emekli oluruz sigorta günleri nasıl dolar hiç aklım almıyor. işsizlikten dolayı her şartı kabul etmek zorunda kalıyor insanlar, özel sektör de bunu kullanıyor tabi. ama elimden geldiği kadar işe girerken en azından cumartesi günümü kurtarmaya çalışıyorum. cumartesi çalışmak istemediğimi belirtiyorum. birtek pazar hiçbirşeye yetmiyor ki...

yaa kızlar ben yeni girdim malü müşavirlik stajyerliğine,onca beklemeden sonra..kafamda karışık aslında:86:

yazıyı okurken bende eşin gibi düşündüm açıkçası.gittiği yeri batırır gibisinden düşündüm:)). ama herşeyde vardır bi hayır

hafta içi 08.00 - 18.30
cumartesi günü 08.00 - 15.00

bende çok yorgun hissediyorum kendimi.
özelliklede akşam trafiği mahvediyor beni. normalde 25 dakkada gideceğime 1-1buçuk saatte gidiyorum eve

istanbulda özel sektörde çalışmak çok zor ya :)

kızlar bende özelde calısan bırı olarak sabah 08,30 aksam 18,00

cumartesi pazar tatil ( çok nadir iş olursa buyuk sevkıyat patronlarım rıca mınnet cagırır )

ne patronlarım ne çalışma arkadaslarımdan şikayetçi değilim hepsi erkek tek bayan benım bazen canım sıkılmıyor değil bu duruma

maaşım Türkiye şartlarına göre iyi ( asgari ücretin baya bır üstü)

ticet yemek kartım var aylık 170 tl yol param var bıde işim evime cok yakın olmasına ragmen dıgerlerınden ayırt etmek ıstemedıler

dını bayramlarda 300 tl resmi bayramlarda 100 tl harçlık benımde özelde calısma şartlarım bunlar ama üzülerek söylüyorum ki gene yetmiyor gene yetmiyor

hep kıskanmışımdır cumartesi günü çalışmayanları

Tez zamanda Kadınlar Kulübü Sendikasını kurup, eylemlerimize başlamayı öneriyorum. Sayımız epey fazlaymış, değerlendirelim bunu.

keşke öyle bir şey olabilse

"Sendikalar Kanunu"nu şöyle bir araştırdım;
Turk vatandasi, medeni haklari kullanmaya ehil, sendikalarin kurulacagi is kolunda fiilen calisan, kamu hizmetlerinden men edilmemis, Turkce okur-yazar ve belirli suclardan hukum giymemis en az 7 kisi sendika kurabilir. Kurucular hazirladiklari sendikanin ic orgutlenisini ve calismasini duzenleyen tuzugu sendika merkezinin bulunacagi ilin valiligine makbuz karsiliginda oteki gerekli belgelerle birlikte teslim eder. Kurucularin sendikanin kurulacagi iskolunda fiilen calisir olduklarini kanitlayan belgeler, sabika kayitlari ve kendileri-esleri-cocuklariyla ilgili noterden onayli mal bildirimleri bunlar arasindadir. Tuzukle diger belgelerin valilige verilmesiyle birlikte sendika tuzel kisilik kazanir.

2 kişi olduk bile. :79:

Son düzenleme:
ay kızlar ya yarımı deştiniz mezun olduğumdan beri 3 yıldır özel sektördeyim banka istemedim özel şirketde çalışmaya başladım 8,30 16,30 çalışıyorum trafikten 8de evde oluyorum o saatten sonra yemek ütü çamaşır üfff normalde cmtsi çalışmıyoruz ama o kanunen çalışmıyoz nerdeyse ayın 4 cumartesi 3ünde geliyorum aldığım maaş düşük ,eşim ise devlette evden benden sonra çıakr akşam beni bekelr dıaşrda oyalanır cmtsi o yatar ben sabahın köründe yolalra dökülürüm offf offf kpss çalıştım olmadı ama yılmadım gene denicem

pardon 18,30 dicektim nerdeee 16,30da çıksam keşke:)

acaip gaza geldim ders çalışmaya başladım =)) bi de benim 90 almam lazım

Ben devlet üniversitesinde çalışıyorum, resim mezunuyum ama ingilizce öğretmeniyim, ingiltere vatandaşı olduğum için İngilterenin eğitim bakanlığına bağlıyım
Haftalık çalışma sürem 8 saat. İstemediğim dersi iptal edip öğrencilere mail atıp bunu okuyun cevaplayın vs gibi halletme hakkım var (tabi devamlı olmamak şartıyla, önemli bir işim çıkınca falan)
Şimdi diyeceksiniz ki neden anlattın bunları,
Çünkü okulda okutman olarak çalışan kızlar var, ilgili bölümden mezunlar, çalışma saatleri benimkinden daha fazla (12 saat sanırım), öyle dersi iptal etme gibi durumları yok. Olay şu ki, aramızda maaş açısından ciddi fark var, benimki onlarınkinin yaklaşık 3 katı kadar, ben öğrenci toefl'da yüksek yapsa üstün başarı primi alıyorum, normalde de 3 ayda bir prim var. Okutmanlar benden çok çalışıyor, onlar daha çok hak ediyor, ama devletimizin yaptığına bakın.
Demek istediğim şu ki, Türkiye de devlet, özel sektöre göre çok daha avantajlı olabilir, fakat diğer ülkelerle kıyaslandığında çok çok geride, acilen kanunlar düzenlenmeli hem özelde hem devlette düzenlemeler yapılmalı. Türkiye zengin değil, evet belki maaş çok artırılamaz, asgari ücret yine olduğu yerde kalabilir, ama en azından özelde sömürülmeyi engellesinler, günde 10 saatten haftada 6 gün çalıştırıp asgari ücret vermek nedir ya Nasıl hakkı yeniyor o kadar kişinin.

kızlar ya sinirden ağlamak üzereyim durumum çok vahim normalde resepsiyonda 4 kişiydik 2bina var 2şer kişi olarak kalıyorduk 5ay önce 2arkadas çıktı biz 2şer kişi olarak kaldık gece gündüz çalıştık 3ay sonra 1 kişi aldırlar şimdi diger arkadasta çıktı kimseyi almıyorlar ki günde 10basvuru oluyor oxfort mezunu alıyorlar sanki( senelik iznim geldi 11temmuzda istedim sevgilimle tatile çıkacaktık vermiyorlar neymiş resepsiyon tek kişi nasıl dursunmuş banane ya alsaydınız 6 ay oldu zaten mesay,lerimi toplasan 1ay iznim var neredeyse 08:30-22:00 çalışıyorum 3gündür çarşamba sonkez konusucam vermezlerse istifamı vericem istifa etmekte kolay değil 1sene 3 ay oldugu için 1ay önceden haber vermem lazım elemanda yok çıkartmıyorlarda ne b*ktan bir iş ne b*ktan bir hastane çalışanlara deger namına hiç bişe yok ki bütün hastalar bana teşekkür maili atar telefon ederler felan o derece işimide iyi yapıyorum çok sinirliyim yıprandım tatil istiyorummmmmmmmmmmm

durumumuz çok benzer arkadaşım bende 1 yıldır özeldeyim.resmen canımıza okuyolar 2 haftacık senelik iznimiz var. 1 hafta bu ay bi hafta eylülde kullanacağım..o da benim zorumla oldu.iznimi vermiyosanız istifamı kabul edin dedim....hiç insaf vicdan yok.hatta zerresi yok.bende normalde 20-08 çalışıyorum ama sabah 10-11 hatta öğlen 12 oluyo gözümün içine bakıyolar hala...ama ben en azından restimi çekip arada insana çevirebiliyorum arada dediğim ayda 1-2 gün sonra yine vampir olup kanımızı iliğimizi kurutuyorlar.

Kızlar Allah yardımcınız olsun. Ben de özeldeyim ama çalışma saatlerim uygun ctesi pazarım var. İlk seneler öyle değildi çok zorlandık ama personel sayısı arttıkça kendi işimiz olmayan işleri üzerimizden atıp rahatladık. Öğle arası bile veremiyorduk telefon hiç susmazdı

dayanamıyorum artık diğer kızında çocugu ateslenmiş yine ben 07:30da geldim işe ve 9da dişçi randevum vardı ona yetiş dedim eşim gelemden çocugu kime bırakayım diyor ben 3gündür onun yüzünden 07:30da geliyorum işe mecburmuyum hayır ama yavrusuna kıyamıyorum işte bıktım bu durumdan bugun son kez isticem senelik iznimi vermezlerse istifamı vericem aldıgım masa heryerde iş bulabilirim zaten çok bişe mi istiyorum ya 1200 maaş c.pazar tatil 80:30-18:00 bir iş ole aman aman beklentilerimde yok artık yetti yani

nolcak halimiz bilemm off offf

ben çoktannn geldim ofiseee..kaçta geliyosunuz kızlar...?

Allah yardımcımız olsun bu arada hepimizin,kolaylıklar diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…