Ben devlet üniversitesinde çalışıyorum, resim mezunuyum ama ingilizce öğretmeniyim, ingiltere vatandaşı olduğum için İngilterenin eğitim bakanlığına bağlıyım
Haftalık çalışma sürem 8 saat. İstemediğim dersi iptal edip öğrencilere mail atıp bunu okuyun cevaplayın vs gibi halletme hakkım var (tabi devamlı olmamak şartıyla, önemli bir işim çıkınca falan)
Şimdi diyeceksiniz ki neden anlattın bunları,
Çünkü okulda okutman olarak çalışan kızlar var, ilgili bölümden mezunlar, çalışma saatleri benimkinden daha fazla (12 saat sanırım), öyle dersi iptal etme gibi durumları yok. Olay şu ki, aramızda maaş açısından ciddi fark var, benimki onlarınkinin yaklaşık 3 katı kadar, ben öğrenci toefl'da yüksek yapsa üstün başarı primi alıyorum, normalde de 3 ayda bir prim var. Okutmanlar benden çok çalışıyor, onlar daha çok hak ediyor, ama devletimizin yaptığına bakın.
Demek istediğim şu ki, Türkiye de devlet, özel sektöre göre çok daha avantajlı olabilir, fakat diğer ülkelerle kıyaslandığında çok çok geride, acilen kanunlar düzenlenmeli hem özelde hem devlette düzenlemeler yapılmalı. Türkiye zengin değil, evet belki maaş çok artırılamaz, asgari ücret yine olduğu yerde kalabilir, ama en azından özelde sömürülmeyi engellesinler, günde 10 saatten haftada 6 gün çalıştırıp asgari ücret vermek nedir ya

Nasıl hakkı yeniyor o kadar kişinin.