Özel sektörde çalışmak..

sen ne iş yapıosun?

bende özel sektör hikayelerimi yazayım..

yeni açılmış bir iş yerine girdim.masada sadece telefon ve patronun evinden getirdiği bilgisayarı vardı.3 yıl dişimi tırnagıma taktım çalıştım.sigortası yemek yol hiçbirşey olmadan.kuru maaşa.20 yaşındayım ilk işim 4 elle sarıldım.alt yapı oluşturdum.işe yetişememeye başladım birini daha aldı patron.3 yıl için yıllık izin ve sigorta taleplerim oldu.yapmadı.izinlerimi vermedi. en son düğünümde de izin vermedi.cuma günü kına gecem olacak o gün belki izin veririm dedi.pazartesi de iş başında ol dedi.birikimlerin üstüne o sebep oldu işten ayrıldım.

hemen sonrasında kriz vurdu uzun zaman iş bulamadım.

geçen yıl bir market zincirinde iş buldum.memnundum.saatli vardiyalıydı.3 aylık sözleşme yaptık.sendika faaliyetleri geliştiği için kadrolu eleman alımını kaldırıp bizim gibi 3 aylık alıp işten çıkartıyorlarmış.nitekim 3 ayın sonunda ayrıldım.

birkaç ay sonra bir ilaç fabrikasına girdim.08.30 -18.30 haftanın 6 günü böyle çalıştım.sadece 6 ay dayanabildim.insanlıgımdan çıkmaya başladım.iş çok yorucu oldugu için akşam eve geldiğimde gözlerimi açık tutamıyordum.erkenden yatıyordum.o tempoda sabahları erkenden kalkıp kpss ye çalıştım.açıköğretim okuyorum.sabah 5 te 6 da kaçta kalkabilirsem ders çalışıyordum.bir pazar günü ne temizliğe ne pazara ne markete ne dinlenmeye hiçbir şeye yetmiyor.eşimle bile görüşemez oldum.ayrıldım.

sonra yeni bir iş buldum.işe alırken çok ümit verdiler.bir gün müdür beni çağırdı sana yönetim kurulunun kararını açıklayacagım dedi.işten ayrılmana karar verdiler dedi.şok oldum.sebep ne dedim.o iş için çok agırmısım.söyleyebildiği tek şey bu oldu.ordaki kızların hepsi mini etek,tayt dekolte giydikleri için benden de beklentileri bu oldu sanırım.olmayıncada çıkartıldım.ilk zamanlarda baya üzüldüm ama artık sadece gülüyorum..

ve şimdi yine iş arıyorum.koskoca konyada iş yok inanamıyorum

Son düzenleme:
yazıyı okurken bende eşin gibi düşündüm açıkçası.gittiği yeri batırır gibisinden düşündüm:)). ama herşeyde vardır bi hayır

Canım ya hiç sorma iş görüşmelerine gidiyordum hep olumsuz sonuçlanıyordu kayınvalidem görüşmeye giderken renkli mi giyiniyorsun daha resmi giyin diye eleştiriyordu...
Bir keresinde de eşimle daha sevgiliyiz bir giyim firmasına gittim adamın görüşmede ilk sorduğu şey kaç beden giyiniyorsunuz oldu. Müşterilere abiye kıyafet giyip mankenlik yapmamı teklif etti ben de kibarca geri çevirdim sonra adam beni defalarca aradı size başka bir iş buluyum diye bir keresinde telefonla aradığında eşim yanımdaydı çok sinirlenmişti sakinleştirmiştim gece sen yeme içme uyuma adamın iş yerini basıp olay çıkar kabus gibiydi üç dört yılın içinde özel sektörde yaşadıklarım yazmakla bitmez.
Bir tane de var anlatmadan geçemeyeceğim Telsim firması diye gittim cinsel içerikli sohbet hattı çıktı üstelik gece vardiyalı sahibi bir kadın gece mesaisinden kalkmış ortalıkta saten pijamalarla dolaşıyordu...

Son düzenleme:
meraba kızlar bende özel sektörde çalişiyorum sabah 08:00 akşam 20:30 çıkıyorum
okuyupta biryerlere gelememenin cezasını çekiyoruz diyorum hep o yüzden hiç çıtımı çıkarmadan ((

okumakla veya okumamakla alakası yok bunun
biz okudukta ne oldu, sosyal hayatım kalmadı, ailemden çok iş arkadaşlarımı görüyorum, gece rüyamda bile onları görüyorum

Canım benim senin bu iş görüşmelerinden trajikomik bir kitap basılır vala Ay şaka gibi ağlancak halimize gülüyoruz diye bunlara denir sanırım

Canım benim senin bu iş görüşmelerinden trajikomik bir kitap basılır vala Ay şaka gibi ağlancak halimize gülüyoruz diye bunlara denir sanırım

Canım inanki çoğunu yazmadım ben sürekli başvuru yapardım hep mülakatlarda elenirdim ama çok komik şeyler olurdu.

ne yapalım o zaman tatlım yok ben bu şartlarda çalişamam şu olsun bu olsun öyle sizinle devam ederim yola mı diyelim
onlardanda okkalı bi cevap kapı orda benim de şartlarım bu işine gelirse gelmezse güle güle.cevabın bu olacağını bildiğin halde kimse ağzını acıp bişe demez diyemez çünkü muhtacız yapacak bişe göremiyorum ben daha iyisini mi bulacağım hayır bulunduğum şartlarda en iyisi o yüzden bence oturalım oturduğumuz yerde.kimse kimseye 5 kuruş vermiyor canım kimselerden fayda olmadığı bir devirde yaşıyoruz.

canım inanki çoğunu yazmadım ben sürekli başvuru yapardım hep mülakatlarda elenirdim ama çok komik şeyler olurdu.

dısarıdan gördüğüm insanlara bazen o kadar özeniyorum ki nasıl bir iş aşkı var,hallerinden belli oluyor. şöyle yapıcaz,şunu yapıcaz,bugün bunları ayarladık falan duyunca Kalıyorum. Acaba diyorum insanlar bu işleri nerden buluyor, nasıl mutlular kendimi uzaylı gibi hissediyorum o an

sen kendi büronu açmamışsan şartlar senin içinde zor demektir :44:

açmadım çünkü ben yurt dışında eğitim aldım, YÖK denklik sınavına girmem lazım avukatlık yapmadan önce.
önümüzdeki sene girecem sınava inşallah ve kendi büromu açacam

yani ben tünelin sonundaki ışığı görmeye başladım :))

Son düzenleme:

Turkcellde toplu mülakat yapmışlardı ortaya bir konu koydular tartışın dediler herkes salak salak bir şeyler söyledi ben de kös kös herkesi dinledim tabi ki elendim bazı insanlar var acayip özgüvenleri yüksek senin dediğin gibi bazıları kendilerini çok iyi pazarlıyor ben de hiç öyle yetenekler yoktur.

al benden de o kadar canım

günde 10 saat iş yerindeki arkadaşlarla
akşamları sadece 2-3 saat evdekilerle
yok öyle birşey ya
yurt dışından iş birliği yaptığımız heyetler geliyor, örneğin italyadan gelenler oldu, nasıl dayanıyorsunuz diyolar bize, hayretler içinde kalıyolar
ne zaman arasak siz ofistesiniz diyor, eviniz yokmu sizin

okumakla veya okumamakla alakası yok bunun
biz okudukta ne oldu, sosyal hayatım kalmadı, ailemden çok iş arkadaşlarımı görüyorum, gece rüyamda bile onları görüyorum

en azından hak ettiğini alıyorsundur kendini savunabiliyorsundur bizim gibi ezilmiyorsundur yıllık iznin vardır rapor hakkın vardır doğum yapsan seçeneklerin vardır.bak ben 2 yıllık evliyim ev aldım evimin borcunu bitirmeden çocuk yapamıyorum neden çünkü özel sektör hamileliğim nasıl gecer ne olur doğum yaptıktan sonra iş yerim beni bekler mi daha bir sürü şeyy.

ben eski işimde 300 liraya çalıştım senelerce.evlendikten sonra çalıştığımın parasını bile vermediler.seni alan adam baksın sana dediler.sonra doğum için ayrıldım.oğlum 1,5 yaşına gelince şubat ayında tekrar işe başladım.dağlara taşlara çok memnunum.muhasebe biraz yoruyo ama olsun.780 lira alıyorum.şubatta başlamama rağmen 10 gün sonra yıllık izne ayrılıyorum 8 gün:)))....ben seviyorum işimi.merhametli patronum var:)))

300 liramı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…