en azından maaşın iyimiş canım ama yine de fazla çalısma saatleriBen de tekim burda hasta olsam yataktan kalkıp geldiğimi biliyorum,yerimden kalkamıyorum çok fazla okuldan sonra buraya basladım fakat daha ilk yıllarımda iş yaşamından soğudum saka gibi vala
sen ne iş yapıosun?
yazıyı okurken bende eşin gibi düşündüm açıkçası.gittiği yeri batırır gibisinden düşündüm:)). ama herşeyde vardır bi hayır
meraba kızlar bende özel sektörde çalişiyorum sabah 08:00 akşam 20:30 çıkıyorum
okuyupta biryerlere gelememenin cezasını çekiyoruz diyorum hep o yüzden hiç çıtımı çıkarmadan ((
Canım ya hiç sorma iş görüşmelerine gidiyordum hep olumsuz sonuçlanıyordu kayınvalidem görüşmeye giderken renkli mi giyiniyorsun daha resmi giyin diye eleştiriyordu...
Bir keresinde de eşimle daha sevgiliyiz bir giyim firmasına gittim adamın görüşmede ilk sorduğu şey kaç beden giyiniyorsunuz oldu. Müşterilere abiye kıyafet giyip mankenlik yapmamı teklif etti ben de kibarca geri çevirdim sonra adam beni defalarca aradı size başka bir iş buluyum diye bir keresinde telefonla aradığında eşim yanımdaydı çok sinirlenmişti sakinleştirmiştim gece sen yeme içme uyuma adamın iş yerini basıp olay çıkarmış kabus gibiydi üç dört yılın içinde özel sektörde yaşadıklarım yazmakla bitmez.
Bir tane de var anlatmadan geçemeyeceğim Telsim firması diye gittim cinsel içerikli sohbet hattı çıktı üstelik gece vardiyalı sahibi bir kadın gece mesaisinden kalkmış ortalıkta saten pijamalarla dolaşıyordu...[/QUOTE]
Allah korumus ya görmeseydin de başlasaydın..
canım ya hiç sorma iş görüşmelerine gidiyordum hep olumsuz sonuçlanıyordu kayınvalidem falan giderken renkli mi giyiniyorsun daha resmi giyin diye eleştiriyordu...
Bir keresinde de eşimle daha sevgiliyiz bir giyim firmasına gittim adamın görüşmede ilk sorduğu şey kaç bedeb giyiniyorsunuz oldu. Müşterilere abiye kıyafet giyip mankenlik yapmamı teklif etti ben de kibarca geri çevirdim sonra adam beni defalarca aradı size başka bir iş buluyum diye bir keresinde telefonla aradığında eşim yanımdaydı çok sinirlenmişti sakinleştirmiştim gece sen yeme içme uyuma adamın iş yerini basıp olay çıkarmış kabus gibiydi üç dört yılın içinde özel sektörde yaşadıklarım yazmakla bitmez.
Bir tane de var anlatmadan geçemeyeceğim telsim firması diye gittim cinsel içerikli sohbet hattı çıktı üstelik gece vardiyalı sahibi bir kadın gece mesaisinden kalkmış ortalıkta saten pijamalarla dolaşıyordu...
okumakla veya okumamakla alakası yok bunun
biz okudukta ne oldu, sosyal hayatım kalmadı, ailemden çok iş arkadaşlarımı görüyorum, gece rüyamda bile onları görüyorum
biz okudukta ne oldu, sosyal hayatım kalmadı, ailemden çok iş arkadaşlarımı görüyorum, gece rüyamda bile onları görüyorum
Canım benim senin bu iş görüşmelerinden trajikomik bir kitap basılır vala Ay şaka gibi ağlancak halimize gülüyoruz diye bunlara denir sanırım
merak etme adamlar senin içini okuyor...nasılsa bu kızı ben çalıştırırım istediğim gibi,ne dersem yapar...biliyor zaten işsizlik var dışarıda,kimi alsam çalışır....yaa arkadaşlar yapmayın....böyle düşüne düşüne zaten bu maaşları,bu hakları biz aşağı çektik...kafanız aşağıda durduğu müddetçe daha da aşağı eğerler..sanıyor musunuz ki farklı olur düzen...oturup başbakan mı düşünecek sizi bu şekilde?? işin ne kadar zor bulunduğunu bende biliyorum,ama haklarınızında farkında olun...
canım inanki çoğunu yazmadım ben sürekli başvuru yapardım hep mülakatlarda elenirdim ama çok komik şeyler olurdu.
sen kendi büronu açmamışsan şartlar senin içinde zor demektir :44:
dısarıdan gördüğüm insanlara bazen o kadar özeniyorum ki nasıl bir iş aşkı var,hallerinden belli oluyor. şöyle yapıcaz,şunu yapıcaz,bugün bunları ayarladık falan duyuncaKalıyorum. Acaba diyorum insanlar bu işleri nerden buluyor, nasıl mutlular kendimi uzaylı gibi hissediyorum o an
al benden de o kadar canım
dısarıdan gördüğüm insanlara bazen o kadar özeniyorum ki nasıl bir iş aşkı var,hallerinden belli oluyor. şöyle yapıcaz,şunu yapıcaz,bugün bunları ayarladık falan duyuncaKalıyorum. Acaba diyorum insanlar bu işleri nerden buluyor, nasıl mutlular kendimi uzaylı gibi hissediyorum o an
ben eski işimde 300 liraya çalıştım senelerce.evlendikten sonra çalıştığımın parasını bile vermediler.seni alan adam baksın sana dediler.sonra doğum için ayrıldım.oğlum 1,5 yaşına gelince şubat ayında tekrar işe başladım.dağlara taşlara çok memnunum.muhasebe biraz yoruyo ama olsun.780 lira alıyorum.şubatta başlamama rağmen 10 gün sonra yıllık izne ayrılıyorum 8 gün:)))....ben seviyorum işimi.merhametli patronum var:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?