Özelden hakaret eden öğretmeni milli eğitim bakanlığına bildirmeli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne açıklama yapıyorsunuz ki? Günde 8 saat çalışıyorum haftada dört gün. Buna rahat çalışma değil insanî çalışma denir. Zaten öğretmenlik öyle bir meslek ki masa başı bir memurdan daha çok yıpranıyorsun. Madem bu kadar rahat bu kadar da parası iyi buyursunlar onlar da öğretmen olsunlar bu kadar kolaysa. Bakalım 45 bin öğretmen adayı içinde ilk 500 e girebilecekler mi kpss gibi bir sınavda. İnsanlar kendi çalışma koşullarını iyileştirecekleri yerde bizimkileri kötüleştirmeye ve dil uzatmaya pek bir hevesli.

Öğretmenliğini neden karıştırıyorsunuz? Bunu yapan doktor hakim savcı olsa hiç mesleğini söz konusu eder miydiniz? Size küfür etti ( belki de siz tahrik ettiniz veya siz hakaret ettiniz) diye öğrencilere velilere de mi küfür edeceğini düşündünüz de koruma iç güdüsüyle mebe şikayet etmeye yelteniyorsunuz? Yoksa öğretmenlerin ezildiği bir dönemde insanları ekmeğiyle falan mı korkutmak niyetindesiniz? Bana ikincisi daha olabilitesi yüksek geldi. Ben de normalde küfür ediyorum, insanım ben. Ama daha öğrencilerime sesimi yukselttigim bir elin parmağını geçmemiştir. Sağ olsunlar onlar da beni hiç o raddeye getirmezler. Ama günlük yaşamda birine küfür ettim diye hadsizin işguzarin teki "ayy bir de öğretmen olicik" diye ağzını yaya yaya konuşursa o lafları ona yediririm. Size ne insanların mesleğinden. Gücünüz polise savcıya askere yetmez öğretmen görünce aslan kesilirsiniz. İşinize bakın ya. Bu arada o şikayetten de hiçbir şey çıkmaz. Milli eğitim bakanı sizden emir almıyor. Boşuna kendinizi rezil etmeyin.

Bana küfür eden kişiyi burada da buldum galiba. Küfürü bu kadar normalleştiren birini görmemiştim. Daha önce bir memuru da şikayet ettim. O yüzden laflarınız size iade. Kıza küfür etmiş olsam neden kendimi ifşa edeyim? İyi okumamışsınız. Kızı engelledim ve o beni yine buldu. Bana ''nah'' diyen bir öğretmen rezil olmayacak ben mi olacağım? Sorun yok.

Küfürü normalleştirdiğimi nerden çıkardın okuduğunu anladığına emin misin? Bende sanki senin onu tahrik ettigin hakaret ettigin bunun üzerine de o küfürü işittiğin düşüncesi uyandı. Çünkü yazdıklarına genel hatlarıyla bakıyorum da hep kendini savunma üzerine konuşmuşsun. Üstüne üstlük tamamen alakasız bir şekilde kızı mesleğinden vurmaya falan çalışmışsin. Belki de olayın oncesinde kızı bu şekilde tahrik ettin. Konuyla bağlantısız şekilde mesleğine dil uzattın. Nerden bilelim? Bu sitede zaten herkes günahsız melek de diğer insanlar durduk yere saldırıyor.
Hadi beni de şikayet et ben de milli eğitim bakanlığına bağlı çalışıyorum. Ip adresimden kişisel bilgilerime ulaşabilirsin. Sonra da mebe "Bünyenizde çalışan x kişisi kadınlar kulubunde bana muhalefet olmuştur, tiz kellesi vurulaaa" falan yazın. Emrinizi beklediklerine eminim:)

Sizin seviyeniz o kızla aynı. Sizinle muhatap olmayacağım. Şikayet edilmek istiyorsanız, özelden ya da buradan sevdiğiniz küfürleri edebilirsiniz. Edin, bekliyorum.
Bu konuya yazan diğer öğretmenlere, bir de kendinize bakın. Aynı o kızsınız. Konuyu okuyanlar nasıl biriyle muhatap olduğumu anlamıştır.

Ahahahahah hala aynı kafa ya. Arkadaşım öğretmen olunca Sezen Cumhur Önala mi dönüşüyoruz sen iyi misin ya yorumları okudum doğru düzgün kimse sana hak vermemiş ben biraz daha sert üslupla yazdım çünkü işgüzar bir şekilde benim de yaptığım mesleği işin içine dahil edip aklınca kurnazlık yapmaya yeltenmissin. Normal bir şekilde mahkemeye vereceğim desen anlarım ama sen kel alaka bu kişi öğretmen mebe şikayet edicem dersen tabii ki sana ağzının payını veririm. Polis asker savcı doktor olunca karşısında el pençe divan duruyorsunuz ama konu öğretmene gelince yolda yanlışlıkla size çarpsa "bir de öğretmen olacak bunlar peh peh peh" diye ağız gevşetiyorsunuz. Haddinizi bilin artık ya.

kolay para ve şartları rahat kısmında saçmalamışsınız. zira hele ki son ekonomik krizle ekonomik yönden çökmüş durumda öğretmenler. şartları rahat kısmına gelince ne iş yaptığını söylemeyim kamuda çalışan arkadaşımla aynı anda doğum yaptık. pandemide ben full çalıştım. sonrasında da. o benim 3 katım maaş alıyor ve çocuğu 2 yaşına gelene kadar toplam 2 ay çalışmadı. yok rapor yok izin vs. geçen de 1 hafta rapor alıcam çocuğa tuvalet eğitimi vermek için dedi bunu bi öğretmen yapabilir mi sizce. ameliyat oldum. doktor 30 gün rapor vermesine rağmen erken gittim okula. çünkü geçen hergün zarar olarak sizin hanenize yazılıyor. telafisini yine siz yapacaksınız. velhasıl öğretmenliği gördüğünüz kötü örneklere indirgemeyin. ha yok mu çok var o tipler ama hangi
meslek grubunda yok ki bazen ben bile 30 çocuğum olsa bu vizyonsuza vermem dediğim çok öğretmenle karşılaşıyorum çalışıyorum ama harika öğretmenler de var. kaldı ki çocukların ilgi ve sevgisinden iyi öğretmeni ayırt etmeniz çok kolay.
son olarak konu sahibine de söyleyim şahıs kişilik hakkınıza saldırdıysa mesleğinden bağımsız elbette şikayet etme hakkınız var

-Kız sizin ona asıldığınızı neden düşünüyor?
-Bu kızla nereden tanışıyorsunuz?
-Kızın görmediği biriyle 1 yıldır sevgili olduğunu ve evlenmeyi düşündüğünü nerden biliyorsunuz?
-Siz kızın sevgilisine ne yazacaksınız?
-Nasıl ilişkiler bunlar?

-Kız sizin ona asıldığınızı neden düşünüyor?
Bipolar olabilir, şizofren olabilir. Kızın gerçekte görmediği birinden ben nasıl hoşlanabilirim?
-Bu kızla nereden tanışıyorsunuz?
Sosyal medya.
-Kızın görmediği biriyle 1 yıldır sevgili olduğunu ve evlenmeyi düşündüğünü nerden biliyorsunuz?
Kendi anlattı.
-Siz kızın sevgilisine ne yazacaksınız?
Ben bir şey yazmadım. Sevgilime yaz o da sana küfür edecek demiş.
-Nasıl ilişkiler bunlar?
Ona sormalı.

Kız konudan bağımsız insanlara küfür edip, kaçıyor. Durup dururken.

Ha sevgilisinden hoşlandığınızı düşündü yani? Adam size niye küfür edecekmiş ki ? İlginç. Öyle bir adam var mı bir de gerçekten?

Herkese mi küfür edip kaçıyor? Sizden başka kime etti? Siz nerden biliyorsunuz?

Size yazan sahte hesabın o bulduğunuz diğer hesaba ait olduğuna emin misiniz peki? Belki birisi o öğretmenin adını soyadını ve fotoğrafını kullanarak yapıyordur bunu?

Ha sevgilisinden hoşlandığınızı düşündü yani? Adam size niye küfür edecekmiş ki ? İlginç. Öyle bir adam var mı bir de gerçekten?
Bilmem, var da olabilir yok da olabilir. Ben de bilmiyorum, yazacakmışım, küfür edecekmiş.
Herkese mi küfür edip kaçıyor? Sizden başka kime etti? Siz nerden biliyorsunuz?
Bulunduğumuz gruptan birkaç kişi bana ulaştı. Ben onlara başıma gelenleri anlattım, onlar da bana.

Anneciğinizin ellerinden öperim. Biz de benzer şartların iyileştirilmiş versiyonunda yaşıyoruz işte. Çok şükür çok eski de olsa bir lojmanımız var. Çocuklar hastalanınca ilçeye eşim götürüyor. Ev ev geziyorlar çünkü veliler toplantıya gelmiyor, çocuklar saldım çayıra metoduyla büyüyor. Hatta dün öğrendim, bir çocuğu küçükken eve bağlayıp, işe gidiyorlarmış. 17 aylık bebekten bahsediyorum. Bu çocuğun okuldaki durumunu tahmin edebiliyorsunuzdur. Bunun gibi bir sürü çocuk. Kar, kış, fare, böcek, kurt, yollar, elektrik kesintileri falan bunları saymıyorum zaten. Ha, sonuçta Batı'ya dönüyoruz ama orada da durumlar fena. Buradan giden bir arkadaşa daha ilk gününde veliler toplanıp " bu çocuklara bir şey dersen seni parçalarız" demişler. Sessiz sakin bir kızcağız o da. Şok olmuş. Kapıda bekliyorlarmış. Düşünsenize yeni yerinizde ilk iş gününüzde bu geliyor başınıza.

Doktorlara laf ediyorlar, onların durumu da fena. Göğsümdeki kitleyi göstermek için 3 saatlik yol gittim il merkezine, doktor yok. Adam geceden nöbet tutmuş, sabahtan itibaren ameliyatlara girmeye başlamış, ben öğleden sonraya randevu almıştım adamcağız daha yemek bile yiyememiş ki hala bekleyen ameliyatlar varmış. Muayeneye gelemedi ameliyat yapıyordu. Hala da randevu açılmış şaka gibi. Şimdi bu insana ne diyeceksiniz ? Çok üzüldüm durumuna, tek doktormuş koşturup duruyor belli ki.

Özelde çalışan öğretmenler konusuna hiç girmiyorum, orası apayrı bir konu, roman olur. Ama ağzı olan konuşuyor işte. Yeni nesil öğretmenlerimiz oldukça hevesli ve idealist. Allah yollarını bahtlarını açık etsin...

Bilmem, var da olabilir yok da olabilir. Ben de bilmiyorum, yazacakmışım, küfür edecekmiş.

Bulunduğumuz gruptan birkaç kişi bana ulaştı. Ben onlara başıma gelenleri anlattım, onlar da bana.
Bu kız herkese böyle, sevgilim var profili de bu, ben evlencem onla mı diyor?

Öğretmen ya tabi şikayet edin hemen Milli Eğitime. Ne alakası var öğretmen olmasıyla? Şaka misiniz?
Polis biri normal hayatta şikayet etse ne yapacaksınız bağlı olduğu Emniyet Müdürlüğüne mi sikayet edeceksiniz
Fabrikada işçi biri hakaret etse İş ve İşçi Bulma Kurumuna mi şikayet edeceksiniz bunlar olduğunda şikayet için aklınıza neresi geliyorsa öğretmen olduğu içinde aynı yer gecerli. İnsanlar ya onlarda hani.
Neden öğretmen olunca hemen Milli Egitime şikayet etmek geliyor içinizden? Koca Milli Eğitim sanki sizden emir alacak :) bişey çıkmaz gülerler size sadece. O kadarda değil yani yok artık ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…