Ozellikle anneler bi bakın benim konuma

Birolmak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2019
183
86
18
35
6.5 yasinda bir cocuk sizinle hic sohbet etmez fotograf cektirmez ve yemeginden bir lokma alindi diye herkesin icinde elindekini firlatip yemiyorum diye aglamaya baslar mi bagira bagira. Cocuk sadece bana karsi degil bu arada anne ve babasina karsi da boyle. Normali buysa sorgulamayacagim. Ama degilse bi aydinlatin lutfen. Disarida guzel bir gun gecirmesi icin planlanan bir gunde oldu butun bunlar. Sizin cocuklariniz da boyle mi. Asla tesekkur etme mutlu olma durumu yok. Bir sey yapilmadan sonraki isteklerini siraliyor. Hicbirsey yetmiyor. Birsey sordugumda isterse cevap veriyor istemezse garip sesler cikariyor ve gıcık etmek icin bir kelimeyi on kere tekrarlıyor mesela. Disari ciksaniz cocugu mutlu etmek icin ve bunlari yasasaniz tavriniz ne olurdu.

Ay hamileyim, büyük konuşmuyorum ama nasıl memnuniyetsiz bir çocuk ya..
Allah anasına babasına yardım etsin.

Anne değilim daha küçük yaş gruplarında her şeye itiraz etme davranışlarını görüyoruz ama o davranış bir birey olduğunu göstermek için oluyor (elini tutmayacağım,yıkanmayacağım vs) . Bu yaşta bu durumu atlatmış olması gerekirdi. Son zamanlarda hastalık,aileye yeni bir çocuğun katılması, ev değişikliği, sağlık sorunu ya da ölüm gibi travmatik bir şey yaşandı mı?

Eşinizin cocugu mu?
Hayır degil. Kuzen cocugu. Bizi cok ozlemis annesi oyle dedi diye alalim dedik. Yasadiklarimiz bunlar. Cocuk kendisi istedi bir de. Plani yarida birakip evine goturduk ama ben mahcup hissediyorum resmen kendimi.

annesine durumu anlatın mutlaka psikolojik destek alması gereken bir çocuk. hatta annesi size, benim çocuğum deli mi gibisinden birsey söylerse ona kevin hakkında konuşmalıyız filmini mutlaka izletin.

tabi işin bir de çocuk gerçekten özledi mi yoksa anne babası başından atmak için mi gönderdi sorunsalı var onlara tepki olarak bunları yapıyor olabilir ama yine de normal bir çocuk olmadığı belli

Hayır degil. Kuzen cocugu. Bizi cok ozlemis annesi oyle dedi diye alalim dedik. Yasadiklarimiz bunlar. Cocuk kendisi istedi bir de. Plani yarida birakip evine goturduk ama ben mahcup hissediyorum resmen kendimi.

tabi işin bir de çocuk gerçekten özledi mi yoksa anne babası başından atmak için mi gönderdi sorunsalı var onlara tepki olarak bunları yapıyor olabilir ama yine de normal bir çocuk olmadığı belli
Yok cocuk istemis. Belki annesi zorlamistir bilemem ama istekliydi. Yemek yemeye gittik ben su kadar sundan istiyorum diye diretiyor. Defalarca bagirarak soyluyor. Tamam yavrum diyoruz. Bagira bagira su kadari benim diyor. Tamam diyoruz. Esim ne kadar ac gozlu dedi. Ama soyle birsey var. Ayni ortamda otururken anne baba ve cocukla. Cocugun eline telefon verip baska odaya gonderiyorlar. Oh bize bulasmiyor ne guzel diyorlar.

Çocuk başkasından olunca batar tabi. Benim oğlum da sevmez resim çekilmeyi hele tabağından 1 lokma al nasıl basar yaygarayı bir görsen.
Baskasindan mi. Cocuk esimin kuzeninin kendi esinden cocugu. Peki cocugunuzdaki bu durum sizi rahatsiz etmiyor mu. Sizce normal bir durum mu. Duzeltmek adina birsey yaptiniz mi.

annesine durumu anlatın mutlaka psikolojik destek alması gereken bir çocuk. hatta annesi size, benim çocuğum deli mi gibisinden birsey söylerse ona kevin hakkında konuşmalıyız filmini mutlaka izletin.
Filmi once ben izleyecegim cok tesekkur ederim.

Kimse kimseyle sohbet etmek zorunda değil sorulan gereksiz bir soruya cevap vermek zorunda da değil, dışarıda sohbet ettiğiniz bir insanla fotoğraf çektirmek isteyip izin alamadığınız zaman kızmazsınız çünkü bireydir ve herhangi birinin telefonunda yada sosyal medyasında olup olmamak onun tercihidir. Son olarak herkes onundekini yesin kimse kimsenin tabagina sulanmasin kimse kendisinin olani paylasmak zorunda degil. Onun bir birey oldugunu unutmayin yasinin kucuk olmasi istediginiz herseyi yapabileceginiz yada sorabileceginiz anlamina gelmez diger davranis bozuklugu oldugunu dusundugunuz seylere cocugun velisi degilseniz karismayin

çocuğun bir gün toplum içinde yaşamak zorunda kalacağını umarım unutmuyorsunuzdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…