Ozellikle anneler bi bakın benim konuma

Çocuğun bir derdi var, ama sizinle değil. Annesi ve babası düşünecek. Çocuklar böyle aşırı hareketleri boşuna göstermiyorlar. Ya ilgi çekmek için, güç ölçmek için, sinirlendikleri icin, duygu yoksullugu yaşadığı için. Yani binbir sebebi olabilir. Ama burda anne babaya is düşüyor.

Herşey elimizin altında olsa, istediğimiz herşeye çok çabuk ulaşabilmek, her dediğimiz saniyesinde yapılsa bizde memnuniyetsiz oluruz. Doyuma ulaşınca, bizde de bu tür şeyler cezbedici olmaz.

4 yaşında oğlum var. Ne zaman üstüne aşırı düşsem, her istediğini yapsam memnuniyetsiz bir çocuk oluyor, birşeyi istiyor o yerine gelince mutlu olmuyor, sırf kendi istediği olsun diye yapıyor bunu. Bunu farkedince belirli sınırlar çizdim.

Çocukların da ulaşmak için çaba sarfetmesi hayal kurması gerekiyor. Biz helikopter ebeveyn olunca onun hayal kurma yetisini bile köreltiyoruz

Son düzenleme:

Maalesef yeni nesil yetiştirilen çocuklar bu şekilde. Aileler çocukların isteklerine boyun eğiyor. Bazen yok hayır kelimesinden anlayabilmeli ama bir kaç ısrar ve ağlama da istekleri yerine geliyor. Doyumsuz tatminsiz ve tel tablet gibi araçlarla da ilgisiz bir nesil. Şu an ortaokul aşamasında öğretmenim ve o nesil yavaş yavaş çıkıyor piyasaya iyi değil. Tamam eskinin katı kuralcı aile tipi olmamalı ama bu şekilde doyumsuz çocuklar da zor.

Cocuk fotograf cektirmek zorunda degil , benim 10 yasindaki oglum da hic sevmez , bizde ona saygi duyariz

Bir baskasi benim tabahimdan yemek alsa bende hoslanmam , 41 yasinda oldugum icin bagirip cagirmam ama 6 yasindaki cocugun bagirmasini anlayisla karsilarim

Ben cocukta bir anormallik gormedim , konudaki tek anormallik anne babanin sizi ozlemis deyip kuzen ve esiyle cocugunu yanliz disari gondermesi
Cocuk kendi yasiti olmayan kocaman kuzeni neden ozlesin , hic anlamadim

Bu arada diger davranislari da kotu yetistirilmesinden kaynakli , bagirmasi , ayni kelimeyi tekrarlamasi , surekli birseyler istemesi vs , ailesi yuzunden olan seyler yine cocukla alakasi yok

Hiç tanımadığımız,görmediğimiz,akran ve yetişkin etkileşimini gözlemlemediğimiz bir çocuk için burda aktarılan bir iki olaydan yola çıkarak yorum yapmayı doğru bulmuyorum.

Burda çoğunluk çocuğun davranışları 'anormal' derse ailesiyle mi konuşacaksınız?
Yoksa 'sorun bizde değil,çocukta' diye düşünerek kötü geçen gün için moralinizi bozmamak adına mı durumu irdeliyorsunuz?

Benim cocugum yok ama ben cocuklardan bazi seyler için izin istenmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonucta onlar da birer bireyler. 2 bucuk yasindaki çocuğa yanima gelir misin? Opebilir miyim seni? Bana da elindeki sekerden verir misin? Gibi konusuyorum. Bal gibi de anlıyor. Hoş ben anlamiyorum ne dedigini o kadar ufak çocukların annesine tercume ettiriyorum ama cocuklarin uzerine gidilmemeli. Foto konusu hata olmus bence. Cocukta bir sıkıntı yok bence varsa da ailesi ilgilencek artık

Her istedigini yapıp şımartıyor olabilir anne baba. Ben çocukta suç bulmam. Ne yaptılar da çocuk bu hale geldi derim. Büyük ihtimal her istediklerini yapıyorlar huysuzlanmasın diye. Çocuk da bu durumu kullanıyor. Böyle oldugunu bildikleri bir çocugu ne diye kuzene emanet ederler ki.

Kesinlikle dediğiniz gibi, biri bizi gelip sapır supur opemiyorsa, yada farklı şeyler..
O çocuk diye izin almadan yapma hakkımız olmuyor, ama insanlar hak görüyor bunu maelsef..

Kesinlikle dediğiniz gibi, biri bizi gelip sapır supur opemiyorsa, yada farklı şeyler..
O çocuk diye izin almadan yapma hakkımız olmuyor, ama insanlar hak görüyor bunu maelsef..
Aynen öyle,cocuk diye yaşı küçük kendini tam ifade edemiyor diye boyle yapilmaz çocuğa. Bazısı da inadına sinir eder ya çocuğu,cocuk en son bağırır elindekileri falan fırlatır . E haklı ama yani,bunu yapanlar da gülüyor sonra. Cok komik sanki. Kendisi bağırsa biz gülsek oyle olmaz ama. Degilmi...

Çocuğun anne babasını tanımadan, çocuğa nasıl davrandıklarını gozlemlemeden ve hatta bunları uzun süre tahlil etmeden önce ne yorum yapsak havada kalır.

Foto çektirmek zorunda değil - ona konmuş yemek ben de iğrenir ve tabağımdan almasını istemezdim, karşındakini sevmiyor veya konuşmak istemiyordur ??!!

annesine durumu anlatın mutlaka psikolojik destek alması gereken bir çocuk. hatta annesi size, benim çocuğum deli mi gibisinden birsey söylerse ona kevin hakkında konuşmalıyız filmini mutlaka izletin.
o filmi birçok kez merak etmeme rağmen bir izleyemiyorum nedense
zaten çok etkilenirim filmlerden o yüzden de izlemeye cesaret edemiyorum
bişey soracağım size fragmanda kardeşiniz bir gözü kapalı ya kevın mı zarar veriyor kardeşine

annesine babasına teslim ederken konuştunuz mu bişeyler
benim büyük kızım da zor bir çocuktu şimdi de zor bir ergen
benimki bu tarz tepki vermez de başka şeylerde verebilir
destek mi alınmalı ne yapılmalı bende şaşırıyorum bazen

Sizinle foto cektirmek zorunda degil ki. Ben de kendimi bildim bileli bekarken annem babam kardeslerim haric kimseyle foto cekinmedim. Evlendim esimle evladimla cekinirim. Onu da bir yerde paylasmayi sevmem mesela. Album yapar saklarim. Birisi zorla foto. Cekinmek istese ben de kizardim.
Tabagindan lokma almaya gelince de buyumus o artik. Bebek degil ki. Herkesin kendi tabagi varsa neden onun tabagindan yiyesiniz? Hoslanmiyor olabilir, tiksiniyor olabilir. Erkek kardesim tabagina bardagina ezelden beri biri dokunsa kiyamet koparir. Gider temizini alir mutfaktan aninda. Bu 2 3 yasindan beri boyle. Su an 15 yasinda hala ayni. Odasina bile sokmaz bizi. Kendi silip supurur.
Ben cocugun bu davranislarinda bi gariplik goremedim.

Kızım 6.5 yaşında,fotoğraf cekilmek istemedigi oluyor,saygı gösteriyorum. Hatta resitali vardı,giyindi,saçı makyajı yapıldı,1 tek kare fotoğrafını çekemedim,istemedi çünkü.
Yemek konusunda da ne istediğini bilir,seçer saygı duyarız, izin almadan tabağından yemek almayız genelde. Bende açken önümden yemeğim alınsın istemem,çok doğal değil mi?
Genelde uyumlu bir çocuktur ama istemediği bir yere götürduysem sorun çıkarabilir,bence normal ya.
Bilemedim,ne bekliyordunuz ama geneli böyle çocukların.

Benim oğlum da foto çekilmeyi sevmez. Tabağına bardağına dokundurmaz midesi bulanır resmen. Nazı tuzu hep banadır başkalarına pek yapmaz. Bence yeğeniniz sizinle gelmek istememiş. Ayrıca her çocuk doğuştan bazı karakterlere sahip oluyor. Anne baba ne kadar ugraşsa değişmiyor bazı huyları. Ama büyüdükçe düzelebilir bu saydıklarınız bilemedim.
.

İste butun sorun burda. Tv ve telefon. İletisim tamamen kopuyor. Tabiki o yaslarda artik tepkilerini ortaya koymak dogal ama asil sebep telefon..
Benim 2 yasindaki kizim bile masha izledi ve onun hareketlerine basladi hemen. Hâla konusmadigi icin bayramdan sonra tamamen kapattim tvyi, eline telefon verip video acmiyorum. Telefon versemde wifi kapatip ucak moduna aliyorum kendi videolarina bakıyor zaten sıkılıp veriyor.

Kardesim 6 yas civarindayken ben biraz uzun sureli memlekete gittim. Döndüğüm sabah uzerime iki kez çay döktü(tepkisini gosterdi)
Birde o yas civari her sabah kahvalti faslinda cagiririz gelmez, sonrada niye bensiz basladiniz diye kendini yerlere atar rica minnetle yalvararak getirirdik bide yemezdi.
En son bir sabah dayanamadim. Yine yatti yere gelmiyor anneme dedim birsey demeyecegiz. Kendi kalkip gelicek yeter her sabah ayni sey. Kalkti geldi ve bir daha oyle birsey yapmadi. Ailede bitiyor iş yani

O yaşlarda kardeşim var.
Beni çok sever ama daha bir gece bile kalmadı çünkü tüm aktiviteleri annemle yapmak istiyor.
Gezmeye götürürüz eşimle, geçen gün kendi oyuncak torbasını taşımamak için ağladı herkesin içinde.
Fotoğraf çektiririz ama “şuan çekilmek istemiyorum” dediği de olur.
Yemeği kıymetlidir, her zaman paylaşmak istemeyebilir. Mesela geçen gün hamburgerini eşime ısırttı zorla ama başka bir gün evdeki pudingleri bana yedirmek istemedi.

Çocukların da ruh hali oluyor, bir de size karşı olan hisleri..

Ailesinin “özlemiş” demesine bakmayın, o yaş grubundaki çocukların istekleri ve hisleri çabuk değişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…