Özellikle evli arkadaşlar, ne olur bana akıl verin :(

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Son düzenleme:
Aslında sen kararını çoktan vermişin bizden sadece destek bekliyorsun... Tek yapman gereken kalbine söz geçirip arkanı dönüp gitmek...

Aslında sen kararını çoktan vermişin bizden sadece destek bekliyorsun... Tek yapman gereken kalbine söz geçirip arkanı dönüp gitmek...

Hiç birşeye karar vermiş değilim aslında sadece şunu merak ediyorum bunlar değişebilecek şeyler mi? Boşuna mı çaba sarfediyorum? yanlış mı yapıyorum bu konuda ısrar eederken?

sonuçta anne baba rızası çok önemli annem en başından beri çok istekli değil. ve o tavrı beni hem korkutuyor hem de kafamı kurcalıyor. annem de çok beğeniyor sevgilimi ahlaklı oturaklı çocuk diye ama sadece bunlar yetmez sana denk değil deyip duruyor...

Annen haklı bence... Eğer insan kendini geliştirmiş ise eğitim farkı çok önem arz etmez çiftler arasında ama anlattığınız kadarıyla sevgiliniz maalesef sizin altınızda kalıyor... İnsan evlendiğinde her konuda eşiyle konuşabilmeli ki evlilik zamanla sıkıcı hal almasın... Erkek arkadaşınız aranızdaki farktan şikayetçi mi kendini geliştirmek için çaba harcıyor mu?

Bir de para konusuna takıldım ben... Eğer bir erkek sizin bahsettiğiniz gibi sağlam karakterde olsa kesinlikle sevgilisinden para isterken yüzü kızarır...Kredi,kredi kartı detayına değinmiyorum bile Kusura bakmayın ama erkek arkadaşınız zannettiğiniz kadar ahlaklı gelmedi bana

Zamanla değişir mi? Bence kesinlikle hayır hatta bunlar iyi halleri bile...

kesinlikle değişmez dünya görüşünüz hayata bakış açınız ve eğitim seviyeniz farklı aynı zamanda sizden borç istemesi kredi çek demesi erkeğin kişiliğinin sağlam olmadığını gösterir size ilgisi olabilir ama görüyoruz ki çkma dönemindeki ilgi evlilik döneminde çok çok azalıyor benim anlamadığım sizin gibi akıllı bir kızın sadece biraz ilgiyle doğruları görememesi çok ilginç yazık etmeyin kendinize önünüze çok fırsatlar çıkar evlilik çok önemli bir konu ve sosyal kültürel farklılıklarda evliliğin yürümesinde olumsuz etkiler yapabiliyor çok iyi düşünüp karar verin derim....

bence de kendine denk birisiyle daha güzel bir evlilik kurarsın, namaz konusunda çok haklısın benim annemle babam bu konuda problem yaşıyorlar çünkü.. kredi, para konusuna gelince ise gerçekten kötü rahatsız edici bir durum var, insanlar eşlerinden bile isterken biraz çekiniyorlar.. bu yazdığım kriterler benim için önemli ama belki senin için farklı önemli noktaları vardır.. iyi düşün.. ha birde ailenin içine sinmeyince olmuyor be güzelim, ben hiç duymadım "damatı kötü biliyorduk ama çok iyi çıktı" diyeni.. ama tersini çok duydum..

siz daha doç falan olmadan yolun başındayken hiç kimse bişey söylememişken onu eğtim seviyesi olarak denk görmemişsizniz kendinize. bir de olduğunuzu düşünün. bi de dini açıdan da bir değilmişsiniz. bana da siz kararınızı vermişsiniz gibi geldi.

Evli değilim ama kabul edersen yorum yapmak istedim..

Kredi kartı mevzusu çok acayip gerçekten, bir erkek daha 8 aydır birlikte olduğu kız arkadaşından nasıl böyle bir şey ister anlamıyorum... 6 senelik ilişkim de sözlüm bile sıkıştığında benden 50-100 bir şey isteyeceği zaman çekinerek söylüyor, hayret ettim erkek arkadaşına.. Haaa tabi ki başkasından para alacağına benden para alsın ama böyle ek kart filan çok saçma ya...

Eğitim konusunda da eğer kendini geliştirebiliyorsa,isterse ortaokul mezunu olsun farketmez.. Beraber kahvenizi içerken iki laf edebiliyorsanız, bir şeyler hakkında konuşup fikir paylaşımı yapabiliyorsanız ne mutlu.. Ama anlattığın kadarıyla sizde böyle bir durum yok ve ileride evlenirseniz bir ömür boyu sıkılacağını düşünüyorum.. Ki bu adam seni kariyerine de engel teşkil edecek konuşmalar yapıyor ki bu kabul edilemez.. Prof olabilirim diyorsun ne kadar güzel, belki daha da ilerleyip ordinaryus olacaksın.. Buna engel olmaya çalışması kendi egosundan kaynaklanıyor bence..

Annen kesinlikle haklı canım ya eğitim durumu bi ilişkide çok çok önemli yani.

ben bir erkeğin bir bayandan borç istemesini hiç dogru bulmuyorum hele ek kart isteyip limitini belirlemesi..

8 ay cok kısa bi zaman bir an önce ayrılın bence..

Okudugumuz kadariyla erkek arkadasiniz ile siz, farkli hayatlar isteyen iki insansiniz.
Bir insan evlenmeden önce ne ise evlendikten sonra ayni kaliyor buna emin olabilirsiniz (degismiyor yani).
Es adayinizin sizin önem verdiginiz seyleri önemsememesi (ya da anlamamasi) iskolik olmasi, ayni dili
konusamamaniz bunlar cok önemli detaylar.
Anne babasinin iyi insanlar olmalari, kendisinin iyi biri olmasi,size uygun iyi bir es olacagi anlamina gelmiyor.
Sizden borc para istemesini ise bir erkege hic yakistiramadim, dünyada insan mi kalmadi, gelip sizden istiyor?!

Evlilikte herkesin beklentisi farklidir, ama ortak bir amac, dine, hayata, egitime ortak bir bakis acisi olmadiginda
ciftler bir müddet sonra bibirinden kopmaya basliyorlar.

Sahsen, size denk, namaza, egitime görüslerinize önem veren, sizi destekleyen, konusmaktan zevk aldiginiz biriyle yasaminizi birlestirmenizin sizin hayriniza olacagini düsünenlerdenim.

Egitim önemli, ama evlenecegin insan tarafindan anlasilmak herseyden daha önemli.

Son düzenleme:
Canim, birbirinize hic ama hic uygun degilsiniz.

Su asamada gormus olman cok buyuk bir avantaj bence.

Sana normal gelmeyen hersey bana da son derece itici geldi acikcasi.

Bence sen cizdigin yolda ilerlemene bak. Sonra cok pisman olursun. Cok iyi aile babasi olacak bir suru erkek var merak etme. Kaldi ki ben onun super bir cocuk yetistiecegine inanmiyorum. Senin misyonun ve vizyonun belli ancak o sadece bir eczane acayim kendimi kaderin akisina birakayim zihniyetinde. İllaki koparsiniz bir sure sonra.

Yol yakinken bitirip gelecegine odaklanman en guzeli. Bu arada para konusu da anormal midemi bulandirdi.

Daha yolun başında sayılırsın kardeşim bence dön ve evlen mutlu bir yuva kur kendine .. belki ilerde çok pişman olucaksın o yönünüde düşün. evlenip yuva kurmaktan daha güzel daha hayırlı bir iş varmı..

bundan yıllar once ben de benzer seyler yasamıstım. zaman ılerledıkce daha ıyı goruyosun aranızdakı mesafenın derınlıgını ve mantığını secıyosun. yol yakınken vazgecıp karıyerıne dort elle sarılmalısın bence, sonucta senın basarın oyle azımsanacak bırsey degıl bu sartlarda oldukca ıyı yerlere gelebılırsın. yıllarca bunun pısmanlıgını yasamak ıstemezsın ustelık

cnm eğer seviosan ömür boyu bu adamla olabilirm diyosan devam et... aranızda bu tarz seylern sorun olmaması ikinize bağlı o gurur yapmazsa sen laf etmessen hiç bişi olmazzz bnm eşimde bana bağlı çalışıo yöneticisi benm ve iş hayatnda katıyımdır asla taviz vermem ama çok mutlu oluyo patroniçem beni diyo:))asla gurur yapmadı bende lafını etmem onun kazandığının 4 katı kazanıorum hatta diger imkanlarmla daha fazla onuda işe ben aldım ama bnların hiiiiç önemi yok cnm dediğim gbi hazmetmek önemli sevgilinin kişiliği önemli

Hepinize değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

Ayrılalım diyemiyorum gerçekten seviyorum ama son yaptıkları canımı çok sıktı. Bir müddet görüşmeme kararı alacağım sanırım. Tamam aile herşeyden önemli ama kariyerim de önemli benim için. Yaşamaktan zevk almadığım bir hayat, aynı yöne ilerlemediğim bir eş ile ömrümün işkence olacağını düşünüyorum.

Hele ki para mevzusu çok canımı sıktı. Bir sürü "acaba" oldu içimde.

Kompleks yapma mevzusuna gelince acayip de kompleksli biri. Sürekli sen okumuşsun eğitimlisin kültürlüsün ben değlim deyip duruyor. Ama okuyup kendini geliştirip bana yetişmek için de çaba sarfetmiyor. Aksine benim yolumdan dönüp onun dizinin dibinde olmamı istiyor.

Ve anneme gelince, bundan önceki ilişkimde annemin sözünü hiç dinlemedim dört sene uğraştım sonra gidip yine onun dizinin dibinde ağladım. Bir daha aynı hatayı yapmak istemiyorum.

Tek sorunum şu ki içimde hep "acaba düzelir mi?" sorusu var.

Şunu da eklemem lazım ki ben her zaman ona karşı anlayışlı davranıyorum. Hiç bir zaman ben eczacıyım okudum bilmem ne muhabbet iyapmadım. Anlamsız bir gururu var bu konuda.

Konuşurken ben hep kariyeri olan okumuş kültürlü bir eşle evlenmek isterdim sen tam benim istediğim gibisin filan diyor ama, kendisi böyle bir eşi hakedecek pek birşey yapmıyor.

Mesela önce okuyup 4 senelik bitirmek istedi. Sonra bundan vazgeçti. Sonra askerden gelince bir iş teklifi aldı. Adamlar hem okutalım hem bizle çalış dediler. Deneyimi olmayan birine karşı da gayet iyi bir maaş teklif ettiler. Ben kendi işimi kuracağım deyip reddetti bunu. Ne bileyim 26-27 yaşına gelip askerden yeni dönmüş olması soru işareti. Hani o yaşa kadar bir düzeni vesairesi olsaymış iş güç derdine gitmemiş derim ama. Ne bir iş tecrübesi var doğru düzgün ne bir kurulu düzeni. Hep geçici işlerle geçirmiş zamanını. Geçmişinde ve ya verdiği vaatlerde geleceğiyle ilgili bana evet o bunu yapar diyebileceğim bir umut göremiyorum.

Belki şu an çok doldum bundan. Ama sanki halledilemeyecek şeylermiş de hayal kuruyormuşum ya olursa diye gibi geliyor bana. Bu problemleri anneme anlatamıyorum. Sizlerden başka da tecrübesi olup bana akıl verecek maalesef pek kimse yok etrafımda

Bir insanı değiştirmeye çalışmak boşuna çaba harcamak demektir

değiştirmek istemeyeceğin huyunu suyunu beğendin kabul edebileceğin bir erkekle birlikte bir ömür geçirebilirsin

kadınların en buyuk hataları acaba değiştirebilir miyim diyerek evliliğe gitmeleri..

değiştiremezsin.değiştirmemelisin de zaten...kabul edebiliyorsan kabul etmelisin uymuyorsa yol vermelisin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…