çok seviyor musun yani onsuz olmaktan korkacak kadar bağlımısın ona?
Evlenirsen çok pişman olacaksın,2 kere 2 = 4 ... bu kadar açık ve net...her şeyden önce sen eczacı olduğun için bi kere çok kompleks yapmış ve bunu açıkca söylemekte de bi beis görmüyor..evlilik , sevgililik dönemine hiç ama hiç benzemez,aynı yastığa baş koyup aynı tabaktan yemek yediğinde işler değişiyor..her ikinizinde ailesi ile ilgili sıkıntılarda mutlaka çıkacak,4-4 lük evlilik yok bebeğim ve inan zaten senin şu anda sorun yaptığın konular daha da katmerlenecek...sana,işini gücünü oturtmuş,imanlı,aklı başında bi adam yaraşır..ne o öyle ''bana ek kart çıkar'' demeler,allah allah..
genelde eğitimine,mesleğine, işine takılmayın derim ama senin daha farklı bi durum
hayata karşı bakış açılarınız bile farklı o yüzden mutlu olamazsın diye düşünüyorum
sen ne istediğini bilen aklı başında tuttuğunu koparan birisin
ve aşk gözünü kör etmeden önce farketmişsin
insanlar değişmezler en büyük hata da değişmesini beklemektir
daha ortada hiçbir şey yok ek kart çıkar demiş
senin hedeflerin var sana destek olacağına köstek olmaya çalışıyor sakın taviz verme
ya o soruyu sormamın nedeni bazı kadınlar öyledir çok sever onun için her şeyi yaparım her şekilde mücadele ederim der o duygusallıktadır
sen değilsin işte ben de senin gibiyim mantığım hep daha ön planda olur hemen hemen de aynı yaştayızdır valla şunu açıkca söyleyebilirim ozaman sevgilim bana ek kart çıkarmamı söylediği an ben buz keserdim öyle böyle soğumazdım yani......
ben 27 yaşındayım birazcık büyüğüm =)
canım bak kendimden örnek vereyim sana benim 2 yıl önce bi ilişkim vardı biz de ayrı şehirlerdeydik erkek arkadaşım beni okadar seviyordu ki bu adamdan daha çok sevecek biri çıkmaz herhalde dünyada diyordum
gerçekten de çok iyi bi insandı tam aile babası olacak biriydi fakat ben 2 yılın sonunda aramızda bazı farklılıklar olduğunu anlamaya başladım evlilik düşüncesi beni korkutmaya başladı ama acaba ayrılsam pişman mı olurum, ilerde keşke der miyim, yaş oldu 25 bu saatten sonra bukadar kime emek vericem belki düşündüğüm gibi olmaz falan diye işin içinden çıkamiyordum
sonra bişey oldu ipler koptu ayrıldım ve şöyle diyeyim sana hiç pişmanlık duymadım
çünkü ayrıldıktan sonra insan bazı şeyleri daha net görüyor
ya ben bunun olabileceğini nasıl düşündüm diyorsun
ha hala beni okadar çok sevecek değer verecek biri bidaha çıkmaz belki diyorum ama bu bile umrumda değil inan
yalnız olmak seni mutsuz edecek bir ilişkinin içinde olmaktan bin kat daha iyi bence
son konuşmamızda bana bir kez daha istifa et dersen istifa edeceğim şey bu ilişki olur dedim. yine sinirlendi bağırıp çağırmaya başladı beni ayrılıkla tehdit etme filan diye.. benim babam da aşırı sinirli bir adam. en ufak bir sıkıntıda terslikte böyle bağırıp çağırır hatta ben üniversiteyi kazanana kadar dayak yemişimdir babamdan çok aşırı asabidir. ama baba en nihayetinde.. bu yüzden biraz ürkek bir tavrım var bu konuda. karşımdaki insan sinirlenip bağırmaya başladı mı korkuyorum ve tamam deyip alttan almaya başlıyorum ve sanırım o bunun farkında işler istediği gibi gitmediği anda bağırıp beni sindirmeye çalışıyor.
geleceğimi etkilemesine asla izin vermeyeceğimi biliyorum Allah izin verdikçe. Ama ne olacak nasıl olacak.. kafam çorba gibi...
sen bi yola koyulmuşsun ve istiyorsun o işi sakın vazgeçme
aşka saygım sonsuz ama ne zaman ki kısıtlama noktasına gelirse orada dur derim
senin ürkek tavrından faydalanmaya çalışıyor ayrılmakla tehdit ediyor vazgeçirmenin bi yolunu arıyor
isterse 5 sene daha dışarıda yaşamak zorunda ol seni desteklemesi gerekiyor
bundan önce benmde 4 yıl süren bir ilişkim vardı. aynı senin dediğin gibi işin içinden çıkamadıktan sonra aynı sebeplerden bitti. bunda da aynı şey olacak gibi. işin kötüsü "beni artık kimse bu kadar sevmez" korkusu bende de var. ikinci de böyle olunca artık evlilkten soğumaya başladım. benim istediğim gibi bir ilişkim olmayacak mı hiç
Merhaba canım..
erkek arkadaşından başlayım önce..
erkek arkadaşının ailesi yok mu ki senden maddiyatta yardım istiyor. ben mi kötü düşünceliyim bilmiyorum ama çok çok itici buldum senden talep ettiği şeyleri. işin gücün yok kredi çekeceksin bankadan öyle mi? evli değilsiniz henüz.bu ne rahatlık böyle.insan biraz utanır.kesinlikle hayır diyorum böyle şeylere.laflarına gelip te öyle bir şey yapıyım deme sakın.
bir kere, ben senin gibi kendimi düşünmüyorum da ne demektir? bu senin işin sonuçta, önün de açıkmış, ne güzel. elinde imkanın varken yükselebildiğin kadar yüksel.sen de zaten bunu istiyorsun, çok da iyi yapıyorsun.
din yadsınacak bir hadise değildir söylediğin gibi. bir ömür geçireceğin birinde tabi ki senin gibi düşünmesini, senin yaşam tarzına yakın olmasını ararsın öncelikle.bence doğru olan budur, zira ileride boşanmalar oluyor çiftler anlaşamadığında.
şimdi eğitim konusu çok farklı bir şey.
senin söylemek istediğin burda erkek arkadaşının yüksekokul mezunu olup, senin doçent olacak olman değil konu.
erkek arkadaşının güncel konulara, tarihe, felsefeye, araştırmaya, kendini geliştirmeye kapalı olması.bu bir bakış açısıdır, eğitimle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.
bir de diyorsun ki 8 aylık bir ilişki.
değmez be güzelim.
kafa patlattığına değmez.
şimdi biraz felsefik kaçabilir ama ben şöyle düşünüyorum belki sana yardımcı olur
herkesin dünyaya geliş amacı farklı kimisi çok iyi bir eş olur anne olur kimisi çok başarılı bir iş kadını olur kimisi mükemmel bir evlat olur vs. bu liste uzar gider yani herkesin farklı bir misyonu var
seninki de belki biriyle evlenip çoluk çocuk doğurmak değildir, eczacıyım diyorsun yeni bir ilaç bulmaktır, bu alanda çalışmalar yapmaktır bunu hayat belirler seni alıp bi tarafa doğru götürür
ben biraz teslim olmak gerektiğine inanıyorum
eğer yaşamın içersinde bir eş olmak anne olmak varsa bir şekilde olacaktır zaten
yoksa istersen 10 kişiye emek ver uğraş olmayacaktır
hayırlısını istemek en iyisi
umarım senin için de öyle olur =)
Birilerinin beni böyle kademe kademe anlatıp ikna etmesine ihtiyacım var sanırım. anladığı kadarıyla yaşça benden büyüksünüz. abla demekte sakınca görmüyorum.
özellikle siz sevgili ablam ve sizin gibi evli olanların düşüncelerini almak istememin sebebi bu işte. çünkü siz bizim geçtiğimiz yollardan geçtiniz ama biz daha sizin gördüklerinizi görmedik. daha temiz bir bakış açınız var bizim için karmaşık olan olaylara. bu dedikleriniz kulağıma küpe olacak.
aslında ben de tam senin gibi düşünüyorum ama aile kurmak bir evimin çocuklarımın olması da deli gibi istediğim birşey. ne bu istekten ne de işimden vazgeçemiyorum hayatımdaki insanın ikisini de kabullenecek biri olması lazım. işim gereği benden fedakarlık beklemesi değil benim için fedakarlık yapması gerekiyor.
şöyle birşey de var. varsyalım ki aynı şehirde yaşasak bile ben hep laboratuarda kongrelerde olacağaım. yeri gelecek akşam 8-9 a kadar o laboratuarlardan çıkamayacağım bu gün uzaktasın diyeen o zaman geç geliyorsun diyecek. bir kere onun benim uzakta olmama değil de sanırım mesleğime saygısı yok. çünkü kendini eksik hissediyor...
ve senin gibi "hayırlısı" diyorum ben.
Olduğu kadar, olmadığı kader...
Birilerinin beni böyle kademe kademe anlatıp ikna etmesine ihtiyacım var sanırım. anladığı kadarıyla yaşça benden büyüksünüz. abla demekte sakınca görmüyorum.
özellikle siz sevgili ablam ve sizin gibi evli olanların düşüncelerini almak istememin sebebi bu işte. çünkü siz bizim geçtiğimiz yollardan geçtiniz ama biz daha sizin gördüklerinizi görmedik. daha temiz bir bakış açınız var bizim için karmaşık olan olaylara. bu dedikleriniz kulağıma küpe olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?