• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özellikle evli arkadaşlar, ne olur bana akıl verin :(

canım sakın yanlış anlama ama erkek arkadaşın sanırım senin eczane açıp onuda patron koltuğuna oturtacağını düşünüyor... bu yüzden sana akademik kariyerini bırakıp geri dönmeni istiyor... sanırım... çok itici ama... sakın kariyerinden vazgeçme belkide birgün benim çocuğum için gerekli bir ilaç geliştireceksin.. senin gibi insanlara ihtiyacı var memleketin.. sakın vazgeçme bak mutlaka senin gibi birisini bulursun.. akdeniz üniv. deki yüz naklini yapan hoca ile eşi aynı kadrodaymışlar, bak beraber neler başarmışlar... aldıkları hazı düşünebiliyor musun... ortak bir dil, ortak heyecan.. ortak başarı...

yaşadıklarının hemen hemen hepsini bende yaşamıştım
annem çok konuştu benle çok laf vurdu
dengin değil anlaşamazsınız vs vs
duygularımla hareket etmek istemedim asla
duygularım mantığımı ele geçirirse annemin bahsettiği gibi belki hiç mutlu olamayacaktım
en önemlisi bu evliliğe annemin rızası yoktu
anne rızası olmadan bir evlilik yapsam bu evlilik ne derece sağlıklı olurdu
ve gerçekten ömür boyu mutlu olabilecekmiydim?
mantığım galiba ağır bastı ki ani bir kararla bitirdim
bittiği gün üstümden büyük bir yük kalktı
kuş gibi hafifledim
ben gerçekten sevmemişim benimkisi garip bir bağlanma ve takıntıymış birazda alışkanlık olsa gerek
ve aynı gün aslında ne kadar birbirimize zıt olduğumuzu anladım
gözlerim açılmış oldu şuan evliyim çokta mutluyum
her alanda herşeyi konuşabildiğim ortak noktalarımızın çok olduğu imanlı ve tam bir ev adamı ile evlendim
annemin bu evliliğe sıcak bakması
"kızım sözümü dinledin beni üzmedin inat etmedin sen beni mutlu ettin Allah ta seni iki cihanda mutlu etsin" demesi bana en büyük ders oldu
şuan mutluysam huzurluysam bunun büyük payı vardır diye düşünüyorum
insanlar gelecekleri iiçin duygularından ziyade mantığı ile harekekt etmeli

aslında nişanlın da senin düşündüğün şeyleri düşünüyor kariyerine devam etmenin senin iyi olacağını ama o bencillik edip kendi kararında ısrar ediyor. sakın başkası için kendi kararından cayma sonra pişman olursun.

dönüp dönüp konunu okuyorum canım nedendir bilmem konun beni etkiledi
neyse birşey daha geldi aklıma bence erkek arkadaşın senin mesleğini seviyor ama demişsin ya iş kurmayı planlıyor bence senin diploman üzerine planlar kuruyor bu nedenle çağırıyor seni nasıl olsa eczacı kızı buldum bir eczane açarız ben diplomayı kullanırım işletirim dükkanı o da evimin kadını olur amaç apaçık ortada tatlım:15:
şimdiki erkeklerin çoğu bunun peşinde kız arayan anneler çoğunlukla öğretmen olsunda ne olursa olsun yarım gün evde yaz tatili var hem çocuğa eve oğluma bakar hemde para getirir derdindeler bunu da oğullarına aşılıyorlar senin mesleğinde buna müsait offf yaaa sinir oluyorum bu düşünceyle yaşayan insanlara çok üzülmeden bu işi bitir derim ben olmaz bu iş yolver gitsin:ssz:

8 aylık bir ilişkim var. İşler gittikçe ciddiyete doğru ilerliyor. Ama her geçen gün benim kafamda yeni soru işaretleri oluşuyor.

Mesela ilk çıkmaya başladığımızda ben yeni mezundum. İş arıyordum. Ayrıca psikolojim yerle birdi. O da askerdeydi -zaten uğraşacak başka bir işi olmadığı için- benimle maksimum ilgilendi. İyi olmama yardım etti sağolsun. Çok anlayışlı çok ilgili bir adamdı.

Sonra bir gün bir iş buldum. Araştırma görevlisi olacaktım üniversitede. Ama başvurduğum program gereği şehir şehir gezmem gerekiyordu. Onu çok sevdiğim için önce başvurmayacağım dedim. Sonra bir yandan ailem bir yandan o -bu işi çok istediğimi bildikleri için- beni ikna ettiler ve ben işe başvurdum. Kalktım İstanbul'dan Erzurum'a gittim. Oradan Ankara'ya geçtim. Şimdi ise 3 ay sonra nerede olacağım belli değil. Yaklaşık 5 sene bu böyle gidecek. Bu durumu en başından beri biliyor olmasına rağmen, şimdi şimdi erkek arkadaşım biz nasıl evleneceğiz böyle uzakta istifa et gel eczane açalım filan diye başladı. Bense yaptığım mesleği çok seviyorum. Eczane açtığım anda hiç bir şekilde mutlu olamayacağım... Baştan beni sen ikna ettin şimdi vazgeçmem çaba sarfediyorum eğitimler doktora fln dedim. O zaman düşünemedim ben sen uzaktayken nasıl aileme sahip çıkarım bizim ne ara çocuğumuz olcak hiç birlikte vakit geçiremeyecek miyiz diye başladı...

Kendi memleketinde iş kurmaya çalışıyor şu an. Tam bir işkolik aklında iş varken kendi ailesi de dahil olmak üzere hiç kimseyle ilgisi olmuyor. İki dakika konuşalım diyoruz iş iş iş iş başka hiç bir konu yok. Bu konudan şikayet ettiğimde ise ben geleceğimiz için uğraşıyorum senin gibi kendimi düşünmüyorum şikayet edemezsin diye bağırıp sinirlenmeye başlıyor. İlk çıkmaya başladığımızda böyle biri dğildi şimdi öyle asabi bir adam oldu ki konuşmaya bile korkuyorum.

Bende de suç var aslında. Tam bir ilgi delisiyimdir. Bir anda bütün ilgisi işine yoğunlaşınca çileden çıkıyorum.

Bir de şöyle bir problem var. Ben eczacılık mezunuyum. Şu an akademik kariyer yapıyorum ve önüm acayip açık yüksek ihtimalle 35-36 yaşında filanken Allah izin verirse profesör olma ihtimalim var. O ise meslek lisesinden sonra iki senelik üniversite okumuş. Yani çok ahlaklı biri ama şöyle bir durum var bazen benim anlatmak istediğim şeyleri anlamayabiliyor. Hayat görüşü biraz sınırlı. Ne bileyim ben tarihtir siyasettir felsefedir tartışmayı konuşmayı çok severim. Kitap okumayı severim. Ama o hayata odaklı yaşıyor. Kendine odaklı kendi hayatına odaklı yaşıyor. Dar bir hayat görüşü var. Benim neden akademik kariyerde ısrar ettiğimi dahi anlamak istemiyor. insanlara faydalı olmak düşüncesi ona çok saçma geliyor. kendini düşün, dünyayı sen mi kurtaracaksın vesaire diye konuşuyor sürekli. tamam dünyayı kurtarmayacağım belki ama alanım çok önemli herhangi bir ilaç üzerinde bile yeni birşey bulma ihtimalimle milyonlarca insanların sağlığını koruma şansım var. bu tip görüş ayrılıklarımız var.

benim için din önemli. namaz vesaire hayatımın en önemli noktaları.. o ise namaz kılmıyor. bunu yargılamak kesinlikle benim haddim değil allahla kendi arasında ama çok istiyorum dinini hayatının birinci sırasına koysun beni uyarsın vesaire. ama o konuda çok boş yetişmiş ben hadislerden ayetlerden her bahsettiğimde aa ben bunu ilk kez duydum fln diyor.

kısacası aramızda mesleki olarak ve hayat görüşü olarak biraz büyük bir boşluk var.

bir de benim önemsediğim bir konu var. ne kadar yakın da olsak birbirimize daha birbirimizin eşi değiliz ve özellikle maddi konularda çok daha dikkatli olmasını istiyorum ama mesela o sıkıştığında benden borç isteyebiliyor. istemesinde bir sıkıntı yok ama bunu yaparken hiç çekinmiyor filan. normal birşeymiş gibi davranıyor. şu an işini kuramadığı için bankalardan hiç bir şekilde kredi kartı filan alamıyor. mesela dün akşam bana kredi kartımdan ek bir kart çıkartıp ona vermemi istedi. ve istediği kartın limitinin de bin lira olmasını istiyor. istemediğimi anlasın diye bir sürü bahane uydurdum anlamamazlıktan geldi resmen ve müthiş rahatsızo ldum bu durumdan. daha önce de onun için kredi çekmemi filan istemişti. ama ailem için kredi çekeceğim daire alacaklar. Bunun için banka maaşım yüksek olmadığından iki krediyi aynı anda verdiğinde faizi yükseltiyor ben de çekemeyeceğim dedim. bir anda kavga gürültü çıktı. farklı bir sebepten oldu ama sanki krediyle de alakalıymış gibi geldi o an bana...

Ama şu da var ki, tam aile babası olabilecek bir adam. onun için çoluk çocuk eş ev çok önemli tam evcimen bir adam. annesi babası çok mükemmel insanlar. bana sürekli destek oluyorlar hatta.. onu da çok seviyorum ayrıca..

ama ileride benim ailemin karşısına çıkardığımda iki yıllık üni. mezunuyla mı evleneceksin doçent olmuşsun diyecekler. eğitim farkını hep önüme sürecekler ve ben kendimi bunlarla savaşacak güçte hissetmiyorum. bir kaç arkadaşımın sevgilisi nişanlısı doktor mühendis filan okumuş etmiş insanlar. annem ara ara laf söylüyor okumuş aklı başında bir sürü düzgün insan var etrafta. bak insanlar dengini buluyor kızım bu çocuk sana denk değil filan diyor.

kafam karman çorman oldu resmen ne yapaağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum.

Bana akıl verin kaçırdığım göremediğim şeyler var. Gözümü açın yanlışlarım için uyarın beni lütfen :14:

ben de yakında evlenneceğim ve meslek lisesi mezunuyum ve 2 senelik üniversite bitirdim lojistik bölümü çok iyi bir işim var maaşım iyi, ingilizce ve rusça biliyorum, piyano çalıyorum ... erkek arkadasım üniversitede doçent 3 dil biliyor ve hem 2 üni mezunu, bazen bende diyorum ailesi 2 senelik üniye takar diye ama,,,,, 1. erkek arkadasım 40 yasında bense 21, 2. erkek arkadasım 1 evlilik yapmıs ve bir cocugu var yani hayatta herkesin kusuru vardır, sizin de de eminin kusurlarınız vardır ...

ben de yakında evlenneceğim ve meslek lisesi mezunuyum ve 2 senelik üniversite bitirdim lojistik bölümü çok iyi bir işim var maaşım iyi, ingilizce ve rusça biliyorum, piyano çalıyorum ... erkek arkadasım üniversitede doçent 3 dil biliyor ve hem 2 üni mezunu, bazen bende diyorum ailesi 2 senelik üniye takar diye ama,,,,, 1. erkek arkadasım 40 yasında bense 21, 2. erkek arkadasım 1 evlilik yapmıs ve bir cocugu var yani hayatta herkesin kusuru vardır, sizin de de eminin kusurlarınız vardır ...

erkekle bayan aynı olmaz ki.. bayan kariyer olarak düşük olsa sorun çıkmaz pek. ama bayan daha kariyerli ise erkekler ya sorun yapar ya da bu arkadaştaki gibi bir kurtuluş yolu olarak görür.
hem sizinki de denk değil çünkü onun çocuğu vs. var. sen ilk defa evleneceksin o yüzden yani.. eğitimden değil ayrıca yaş farkı da çok fazla. kendin bilirsin tabi..

konu sahibi arkadaşım boşver bence
inşallah hem dini hem dünyevi anlamda kendine denk birini bulursun. denklik en önemli şeylerden bir tanesi.

erkekle bayan aynı olmaz ki.. bayan kariyer olarak düşük olsa sorun çıkmaz pek. ama bayan daha kariyerli ise erkekler ya sorun yapar ya da bu arkadaştaki gibi bir kurtuluş yolu olarak görür.
hem sizinki de denk değil çünkü onun çocuğu vs. var. sen ilk defa evleneceksin o yüzden yani.. eğitimden değil ayrıca yaş farkı da çok fazla. kendin bilirsin tabi..

konu sahibi arkadaşım boşver bence
inşallah hem dini hem dünyevi anlamda kendine denk birini bulursun. denklik en önemli şeylerden bir tanesi.

benimde ailem istemiyor ama seviyoruz birbirimizi işte:( bu arada konu sahibi arkadasımızın erkek arkadası ondan para isityormus ben şu kız halimle daha hiçbir erkekten birşey istemedim çok ayıp hiç yakışmıyor bu ayrılık sebebi olabilir...

Arakadaşların da dediği gibi aslında sen karar vermişsin
Bir yerde bitirmişsin
Ayrı düştüğün yerler belli farkındasın
düzelir mi dersen Düzelmez hep önüne bunlar çıkar evlendiğinde hatta artarak zorlaşarak çıkar

Belirtmeden edemicem ek kart meselesi cidden tuhafff

kredi olayı çok çok yanlış nasıl ıster böyle bir şeyi sizden bence ailenin sözünü dinle.aklınızda soru işaretleri varsa bu ilişki bence hiç yolunda olmaz.

bence sen de çok iyi düşün....hele ailen istemiyorsa iki kere düşün derim...

Hiç birşeye karar vermiş değilim aslında sadece şunu merak ediyorum bunlar değişebilecek şeyler mi? Boşuna mı çaba sarfediyorum? yanlış mı yapıyorum bu konuda ısrar eederken?

sonuçta anne baba rızası çok önemli annem en başından beri çok istekli değil. ve o tavrı beni hem korkutuyor hem de kafamı kurcalıyor. annem de çok beğeniyor sevgilimi ahlaklı oturaklı çocuk diye ama sadece bunlar yetmez sana denk değil deyip duruyor...

Bir birinizle konuşurken, bir birinizi anlamamanız zaten bir şey demektir. Ayrıca bir erkek biraz gururlu olmalı. Bir kere borç istemiş olabilir, iki istedi onun dısında kendisinin ne olduğunu söyler. Evlensen bu oğlanlar yan yatar kalkar senin paranla. Aileni anlıyorum.. Ama öyle düşünmeleri asıl çok yabanice. SOnucda üniversiteyi yapmismi, cocuk yapmış. Adı yeter.
Ama dediğim gibi borç istemezsi bana göre iyi bir sinyal vermedi.

Adamı yerden yere vurduğunuza göre bence siz ne yapmak istediğinizi çok iyi biliyorsunuz.Peki neden hala karar veremiyorsunuz anlamadım:31:

Selamlar..
oncelikle seni ya da hayatındaki arkadasını tanımıyorum ama kendinide onuda oyle guzel acıklamıssın ki tanımıs gibi oldum. zaten erkeklerde klasik belli modeller vardır.
Ben sana evli biri olarak ilk soyleyeceğim bazı arkadaslarda soylemis değişmez ve tek değişimi daha kotu olması olur. yani bence kesinlikle gitmeyecek bir ilişki aşk onemli ama mantıkta..
insan evleneceği kişiyle oncelikle arkadas olabilmeli yoksa bi omur nasıl gececek ? hayat boyu romantizim olmaz sohpette edebileceksin o sana ayak uyduracak sen ona. (ornek biz esimle alısverise gideriz mac izleriz sabahlara kadar sohpet ederiz lafımız yine bitmez) yani once en iyi dostun olmalı bence kesinlikle evliliğin sırrı bu.

para pul konusuna gelince bir erkek senden relax bir sekilde değil kart, kredi allahım yazarken bile tuhaf geliyor para istemesi hiç ama hiçççç normal değil. bunun donebilecegi en kabus nokta evlendiğinizde adam evde paşa gibi oturur senden bekler parayıda ev duzenınıde kadınlıgıda..

Fakat canım kardesim o adam icin değil ama genel olarak senin de yalnıs dusundugun bazı seyler var. oncelikle din konusunda karsındaki senin kadar bilgili olmasada senin bildiğini bilmese de ona nasıl bilmez diye yaklasma istegi varsa paylas (biliyorsun din konusunda en ufak bir yargı ya da eleştiride gunah kimse kimsenın içini bilemez) tabi yine soyluyorum ben bu adam icin soylemiyorum bunları.
Bu dunyada ailemiz esimiz arkadaslarımız vs var aman soz konusu din Allah olunca herkes kendinden sorumlu.

ıs konusunda hedeflerinin olması cok cok guzel vazgecme de zaten. karsındaki insan senin meslegınde yukselmenı ve mutlu olmanı ıstıyorsa eger senı ve gelecegınızı gercekten dusunuyor demektır. bazı seyler soylemekle olmaz gostererek olur.
son olarak hayatını paylaşacagın insanın meslegıne cok takılma HAYAT NEYİ GETİRİR BİLEMEZSIN...
durust olsun calıskan olsun gerisi bos..

bak sana samimiyetimle en guzel ornek verebilecegim kendi hayatımda olanı anlatayım
esim bilgisayar teknikseyeni guzel bir meslegi var. ben ailevi sebeplerden dolayı lisenin son sınıfında bırakmak zorunda kaldım. ama mesleksiz kalmadım meslek okulunda okuyordum ve makyoz oldum. ancak dedim ya hayat ne getirir bilemezsin.. esim suan piyasa yuzunden işini yapamıyor suan agır vasıta soforlugu yapıyor ve ben 1 sene sonra allahın izniyle ogretmen cıkıcam. peki ne oldu dengeler değiştimi hayır..... hayatında dogru kişiyi buldugun zaman roller 1000 kerede değişse hiç bir onemi yok.

lutfen yazdıklarımı bilmişlik olarak algılama içtenlikle kendi hayat tecrubelerime dayanarak yazdım. ve basında da soyledim senin anlatıgınca bu adam dogru adam deil potansiyel aile babası olması yeterli değil once senin için eş olabilmeli..

hiç kimse vazgeçilmez değildir.
henüz 8 aydır tanıdığın biinsan için bence bukadar çok kafanı karıştırma bile.daha yolun başımda bu kadar çok soru işaretleri varsa o ilşkiden pek hayır gelire benzemiyo...

erkek adam sevgilisinden para istemez yol ver gitsin 8 aydır tanıyosun 8 ay bi insanı tanımaya yetmez 8 aydır tanıdığın bi adam içinde emeklerini çöpe atmaya deymez anneni dinle mantığını dinle kariyerin olacak elini sallasan onun gibi 10 tanesine çarpar bence biraz katı yorum yaptım kusura bakma artık

Hepinizin sonuna kadar haklı olduğunuzu düşünüyorum ben de. hatta bugün hepinizi haklı çıkardı...

Aylardır KPDS için çalışıyorum. Eğer bu sınavdan 65 alamazsam doktoraya başlayamayacağım ve tam 6 ay ertelenecek. Benim için çok önemli yani. Sınava çalıştığım esnada ve sınava 1 hafta kala neler yaptığını saymıyorum bile. Ama dün akşam insan bir arar stres yapma bak ben sana güveniyorum fln diye gaz verir. ne bileyim sınavdan çıkınca nasıl geçti diye bir arar değil mi?

Dün gece uyumadan önce mesaj attım buna laf soktum. Sorduğun için sağol stres yamıyorum hiç filan diye.. Sonra sınavdan çıktım telefonumu açtıktan sonra saatlerce bekledim. Sınavım kötü geçti oturdum saatlerce ağladım alakasız alakasız bir sürü insan destek oldu. Beyefendi bıraktım aramayı mesaj bile atmadı.... Akşam 9 da lütfetti bir mesaj attı. sabahtan beri sesin çıkmıyor neredesin bilmem ne diye. hee bu arada sınav nasıldı dedi..

Önemsemiyor işte önemsemiyor. Bu adam beni benim yaptığım hiç birşeyi önemsemiyor. Seviyorum demeyle bitmiyormuş iş bunu çok iyi anladım....

Hepinizin sonuna kadar haklı olduğunuzu düşünüyorum ben de. hatta bugün hepinizi haklı çıkardı...

Aylardır KPDS için çalışıyorum. Eğer bu sınavdan 65 alamazsam doktoraya başlayamayacağım ve tam 6 ay ertelenecek. Benim için çok önemli yani. Sınava çalıştığım esnada ve sınava 1 hafta kala neler yaptığını saymıyorum bile. Ama dün akşam insan bir arar stres yapma bak ben sana güveniyorum fln diye gaz verir. ne bileyim sınavdan çıkınca nasıl geçti diye bir arar değil mi?

Dün gece uyumadan önce mesaj attım buna laf soktum. Sorduğun için sağol stres yamıyorum hiç filan diye.. Sonra sınavdan çıktım telefonumu açtıktan sonra saatlerce bekledim. Sınavım kötü geçti oturdum saatlerce ağladım alakasız alakasız bir sürü insan destek oldu. Beyefendi bıraktım aramayı mesaj bile atmadı.... Akşam 9 da lütfetti bir mesaj attı. sabahtan beri sesin çıkmıyor neredesin bilmem ne diye. hee bu arada sınav nasıldı dedi..

Önemsemiyor işte önemsemiyor. Bu adam beni benim yaptığım hiç birşeyi önemsemiyor. Seviyorum demeyle bitmiyormuş iş bunu çok iyi anladım....

hayır, bu onun bi taktiği.aklı sıra seni umursamıyor davranıyor ki, ben sensiz de yaşıyorum hey bak da gör demek istiyor.
ama eşşek gibi aklı sende.
aklı sende olmasa senin diplomanla eczane yönetmeyi düşünmezdi.
sana minnet etmiyor aklınca.

ama burda bile içindeki öküzlüğünü hiç sakınmadan gösterdiği için şükret ki kendi gözlerinle görmen en iyi.

sen de mesaj atmasaydın ve atmayacak da olsan ne iyi olur.

kpds gibi önemli bir sınavının da kötü geçtiğine çok üzüldüm.
ama bu hıyar yüzünden konsantre olamamış değilsindir umarım, bir diğer yıkım da bu olur senin için.

canim benim.. sen asil doktorayi kaybeder ve 6 ay evde oturup beklersen, bu cocugun yaptiklarindan daha cok uzuleceksin. Benim kardesimde bu donemden gecdi ve 6 ay evde bekleyecek korkusu ile ne taklalar atti..
asil eyer istedigin o bolumu kazanamazsan ne bunalimlara gireceksin... Simdi kafanda bu sorun olmazsaydi ( bu oglan) o sinafi eminim kuskusuz alirdin. Bu sana destek vercegine, tam terzi okulunda basarisiz olmani etkiliyor...
genc olmalisin... bence askdan once eyitimin ilk pilanda olmali..
askinda zamani var... bu oglan tek yapdigi senden para dilenmek, yada sirtindan bir seyler edinmek...

Son düzenleyen: Moderatör:
hey Allahım yarabbim ne erkekler var okudukça ağzım açık kalıyor.arkadaşım bu adam kusura bakma ama seni resmen sömürecek şimdiden başlamış hem de.hiç akıllı değilmiş yani insan flört döneminde kötü huylarını gizler seninki cozutmuş şanslısın erkenden belli etmiş rengini.daha neyi düşünüyorsun anlamadım bu adamdan hayır gelir mi? okul mevzusuna takılmıyorum ki bence o da sorun olacak bir etken;gururlu bir erkek nasıl bir bayandan para ister valla midem bulandı.anneciğini dinle hele bunları anlatsan kadıncağızın yüreğine iner.bence arkana bakmadan topukla..

ben 6 yıldır evliyim ve sana şunu söylemek istiyorum: eğer erkek arkadaşın iyi, seni anlayan, sana saygı duyan, dini anlamdaki hassasiyeti sana denk olan biri olsaydı kariyeri ikinci plana at ve evlen yuvanı kur derdim. bir kadını sağlıklı ve mutlu bir yuva kadar, gerçekten iyi bir eş kadar hiç bir şey mutlu edemez. ama erkek arkadaşın bana biraz kompleksli geldi. senin eğitimin onda bir kompleks oluşturmuş gibi. para konularındaysa zaten söylenecek fazla şey yok. benim eşim gerçekten çok iyi bir insandır ve bu gün para çekecek banka matik bulamadığı için benden 50 lira istedi dışarıdayken. ben unutmuştum ama o hatırladı ve henüz eve bile girmemişken bankamatikten çekip bana geri verdi.bunu belki bi kıyaslama yapabilirsin diye yazdım. üstelik dini konularda da dengin değilmiş. sevgi evlilikte önemldir tabi ama birgün gelip birbirinize alıştığınızda aranızdaki uçurum büyüyecek.son karar yine senin tabii ama dışardan bakınca sana denk biri gibi durmuyor.ve evlilikte de denklik esastır islam dininde.

Back
X