Özellikle İki cocuklu bayanlar yardım eder misiniz?

trinity__

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
1.177
70
358
İstanbul
İyi aksamlar arkadaslar. Size bisey sorucam. Oglum martta tam 3 yasını dolduracak. Suan hamileyim ikinci bebegimde mayısta dogacak insalllah. Simdi bebek dogduktan sonra onu bebek arabasına koyup oglumu arabanın kenarından tutturup dısarı cıkabilir miyim diye düsünüyorum. Ama şöyle bisey var oglum cok hareketli bi cocuk. Disarda yururken arabayı bırakıp yola fırlar mı diye cok korkuyorum. Her zmn yanımda biri olmucak mecbur iki cocukla disari cikmam gerekecek.. Eşimde ikiz bebek arabası alalım diyor ikisinide oturturuz diye. Ama ben kararsızım. Siz özellikle iki cocuklu bayanlar nasıl alıstırdınız büyük cocugunuzu? Vede yaş aralıgı benimki gibi 3 yaş olucaksa... Tesekkürler simdiden..

buyuk kizim tam 3 yasinda kucuk.kizimda 5 aylik simdi sen sorunca farkettim kizlarimla yalniz hic disari cikmamisim yani yuruyerek gitmemisim bir yerlere hep arabayla buyuk arkada oto koktugunda kucukte yanimda on koltukta oto koltugunda oluyor genelde zaten kisa mesafelere gidiyorum avm lere falanda esimle gideriz genelde bizim ayri ayri 2 bebek arabamız var pek yardimci olamadim sanirim

Ikiz arabasi en mantiklisi benim elti bebek arabanin arkasina tekerlekli bir sey takiyordu ay ismini bilmiyorum cocugu oraya koyup bebek arabasiyla suruyordu

Büyük çocuğu kreşe verebilirseniz hem eğitim hemde sizin için kolaylık olabilir. .

Eylulde 3 bucuk yasına gelince vermek istiyorum insallah ama yarım gün tam gün degil.. İlk baslarda zorlanırmıyım diye korkuyorum. Cünkü oglum gercekten cok hareketli bi cocuk. Tek basıma zor basediyorum bide bebek geldikten sonra nasıl olcak die dusunuyorum...

2 küçük çocukla tek başınıza zor çıkarsınız zaten.Yanınızda biri olması gerekir.3 yaşındayken arabaya binmek istemez ki zaten.

İkiz bebek arabası işinize yarar...

Ben annemle ve kaynanamla aynı semtte oturuyorum yürüme mesafesiyle 5-6 dakkalik uzaklıktalar. O yuzden iki cocukla nasıl yürücem diye dusunuom baska bi yere giderken eşim olur arabayla gideriz zaten..

kuçugu kanguruya koy buyugu pusete koy
bu yaz idare eder seni kisa kadar sigar içine iki numara
onumuzdeki yaza Alalh kerim buyuk olan biraz daha akillanir belki ( Allah tan umut kesilmez ) :)

benim uç çocukla tek basima gittiigm yerleri bi bilseniz :)))))
iki çocuk var diye kendinize kistlamayin korkmayin
ne guzelde yazada biarz toparlanir atin kendinizi disari buyuk olan kuçuge tebelles olmasin arkadaslariyla oynasin parkda
kiskanmaya zaman kalmasin :))

2 küçük çocukla tek başınıza zor çıkarsınız zaten.Yanınızda biri olması gerekir.3 yaşındayken arabaya binmek istemez ki zaten.

Aynen herkes oyle soyluyor ne işin var iki cocukla cıkcan evde oturursun diye.. Ama tam yazın sıcagında iki cocukla evde napıcam patlarım sıkıntıdan heralde.. Ozellikle oglum durmaz gibi.. Oglum arabaya biniyor bi sıkıntı cıkarmıyor özelikle oglenleri cktigimda muhakkak uyuyor arabada..

İki çocuğum var ama yaş farkları dört. Bebeğim kış bebeğiydi bahara ancak çıkabildik ve o sirada ablamiz 4.5 oldu.... sorun olmadi yani bizde.... parka cikardik beraber...r

İkiz bebek arabası sürmek çok zorya heleki büyük 4e girecek diyosun ağır olur yani,kaldırımda yer kaplar ne bilim ben kimi görsem memnun değil.ya arabanın arkasına tekerlekli bi aparat var ondan al derim yada yürümeye alıştır biraz büyüğü sonuçta 4yaş küçük değil.İkiz araba bence mantıklı değil ama sen bilirsin

Aynen kanguru fikrini cok dusundum ztn.. 40 ım cıkana kadar evde oluruz sonra yavas yavas dısarı cıkarım bebegi kanguruya koyup büyügü arabaya oturup bu yaz idare ederim diyorum bebek 4-5 aylık olana kadar.. Oglumda biraz akıllansa eylülde yarım gün kreşe vermek istiyorum. Öyle öyle idare edicem olmazsa.. :)) sizin cocuklar kac yaslarında peki?

İlk yıl eşinizle çıkın. Veya büyüğü kreşe verin. İkiz araba çözüm değil. Büyük inmek ister.

Ama hem küçük bebeğinizle ilgilenip,hem parkta oğlunuzla aynı anda ilgilenemezsiniz ki?Parkta sabit durmuyor ki çocuklar,peşinden koşturmak gerekiyor.

çikarsin ya niye çikamiycan
seytanin bacagini bi kirdinmi gerisi gelir :)
ilk disari çikma maceraniz biraz seni strese sokar sadece
benimkilerin arasi 19bay di , ben kuçuk kirki çikmadan atmistim kendimi disari mayis ayinda
buuyuk olan da SIKILIYOR evde, benim kizim apt da baska kapi açilinca bizim kapiya kosardi bizim kapi açildi zannedip
çocuk despresyona girecekdi rssmen
bende kullanilmis bi ikiz puset buldum attim içine
gittiigim yerdede parkda fln kuçuk hep kanguruda dururdu uyurdu :)
ikiz puset alirsanda yeni alma bence ikinci el bisey bulmaya çalis
yazik çunku fazla kullanamazsin, seneye oturmaz buyuk onun içine 4 yasinda

Aslında dediginiz de dogru sürmek kolay degil elbet kocaman arabayı.. Suan bile tek arabayla markete bi yere gidince muhakkak bi tartısıyorum anlayıssız birileriyle... Hele büyük arabayla hepten kavga ederim galiba.. Büyük 3 yaş olucak 4 değil 1 yaş cok farkeder :)) bencede yürümeye alıstırmalıyım ama eşim ikna olmuyor yürüyemez araba alalım illa diye...

7.5 ,6 ve 1 yasindalar
ailem yok benim burda gidecek
piknik havuz kermes kadinlar matinesi akliniza ne gelirse gittim gecen yil :)
yagmur camur olmadigi surece her gunde parka çikariz
yaz gelsede çiksam bunaldim iyice soguklardaa

Ama hem küçük bebeğinizle ilgilenip,hem parkta oğlunuzla aynı anda ilgilenemezsiniz ki?Parkta sabit durmuyor ki çocuklar,peşinden koşturmak gerekiyor.

Yok parka gitmicem zatenn cok zor olur nasıl koscam pesinden büyügün.. Ben sadece anneme veya kaynanama giderim yada bi hava alıp eve gelmek icin diyorum.. Parka her zaman hafta sonu babasıyla beraber gidiyoruz ben tek gidemem zaten..

Evet ilk tek cıkcagım zaman stres olucam gibi ama neyse.. İkiz arabadan vazgecicem sanırım arkadaslarin dedigi gibi zor olucak. Önce kanguruya bebegi koyup biraz idare ederim sonra da oglumu yürümeye alıstırırım insallah :)) aynen cocuklar sıkılıyor evde bide bizimkide yaz dönemi olucak tam. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…