Darısı başımıza.ne diyeyimCanım öğretmen taviz vermesin eşit davransın kadının havasını indirsin bi zahmet ben de de geçen veli toplantısında öle bi veli vardı havasını aldım veliler de ben de rahatladık :)
Evet tanıdığının çocuğuydu.dedim anlamadıki kadın.Yani benim anlamadığım o kim oluyor,hangi sıfatla kimin nerede oturacağına karar veriyor,abartıp sen kalk o otursun diyebiliyor? Muhtemelen tanıdığı bir velinin çocuğudur o oturttuğu çocuk. Hoop deseydiniz orada bir dur. Vasfı neymiş ki sizde susup izlediniz.
Ben olsam" kızım kalkmıyorsun,öğretmenin uygun görürse yer değiştirirsiniz"derdim çocuğuma,kadınada "pardon siz hangi sıfatla müdahil oluyorsunuz kimin nerede oturacağına"der haddini bildirirdim.
Sinıf annesi seçilmiş zaten çekeceğiniz var bu kadınla ,baştan duruma müdahil olmalıdınız ki size diş geçiremeyeceğini bilsin.
Aynen katılıyorum. Müsait olan hatta sektörde olan veliler muhakkak vardır,alınacak şeyler istenir,tüm veliler üzerine düşeni yapar illaki dışarda alınacak vs olduğunda. Bencede gereksiz. Geçen gün bankada denk geldim 3 kişilik bir gruba,biri sınıf annesi,diğerleri yardımcısı,bir hesap açacaklar tam bir saat kalkamadılar bireysel müşteri temsilcisinin önünden,kimin imza yetkisi olsun,hesap kimin adina olsun,ben olmasam kim çeker,sen olmasan ne olur diye diye 1 saat bankacıyı ve tabi bekleyenleri delirttiler. Koordine olamamışlar,parayı aldıkları gibi koşup gelmişler ,karar vermeden ne yapılacak,nasıl yapacak. Sonra bu insanlardan iş beklenecek,alışveriş beklenecek,daha bankada bir hesap açmayı beceremediler ne yardımi.Yahu kaldirsinlar su sacma isi
Bir sinif ogretmeni her sey ile ilgilenebilecek yeterlilige sahiptir zaten. Alinacaklari da alabilir. Sanatsal ve bilimsel aktiviteleri de yonlendirebilecek ogretmenden daha donanimli kim olabilir ki allah askina? Ne alaka sinif annesi?
Daha sert olun o zaman,gerekirse gidip gözünün içine bakarak konuşun. Ben uzaktan falan seslenmezdim,direk yanına gider,göz teması kurar söylerdim.Evet tanıdığının çocuğuydu.dedim anlamadıki kadın.
Bakın bu meseleyide konuşun öğretmeninizle. "Ben okulda olmak istemiyorum,gelmedimde arada bazen ama kızım "anne herkesin annesi geliyor"dediği için vede öyle olduğu için mecbur hissediyorum kendimi,artık gelmese hiçbir veli okula alışmaları daha kolay olmazmı"diye anlatın derim.Okulda yasak var ama uyan yok.
Gönülden gelen bir şey değil karşılık bekleyerek yapmışlar işte klasik veli.Ne hadsizlik yahu? Kendilerini ne zannediyorlar da bir ogretmene kalkip da hediye aliyorlar?
Siz de bize hediye alırsınız denirse evet böyle algılanıyor. Duyunca çöpe atasım geldi.Ay ben çok üzüldüm bu yazdığınıza, ben de sene sonunda öğretmene bu tarz şeyler almıştım, bir sene boyunca verdiği emeğin karşılığı bana göre asla olamaz, benim için değerli olduğunu göstermek istemiştim ama üzüldüm okuyunca demek böyle algılanıyor.
İnanırmısın kadın göz teması bile kurmuyor.o kadar havalı yani.seninle konuşurken başka tarafa bakıyor.havayi gibi birşey durduğu yerde duramıyor.Daha sert olun o zaman,gerekirse gidip gözünün içine bakarak konuşun. Ben uzaktan falan seslenmezdim,direk yanına gider,göz teması kurar söylerdim.
Siz öğretmene söyleyin bu yer degiştirme mevzusunu
Anlıyorum sizi ama konuyu ve yorumları okudum bastan sonra,çok zarifsiniz öğretmeni sikmak istememişsiniz tamamda,herkes birşeyler söylüyor,hep bu minvalde cümleler kuruyorsunuz. Yani bir yolunu ya bulacaksınız,yada susacaksınız boşver diyeceksiniz. Başka yolu yok ki. Hepimiz aynı şeyi söyledik,rahatsızsanız çocuğunuza müdahale edildiği noktada dur diyebilmelisiniz. Diyemediyseniz öğretmenle paslaşmalısınız. Bahçede sigara içiliyorsa onuda gerekiyorsa okul müdürüyle paylaşmalısınız. Olmamalı bu herşeyi kenara koysak dahi sigara mevzusu problem. Çok meraklıysa gitsin otursun bir cafede içsin zıkkımını ama okul bahçesinde içemez. Zaten kimsenin uyarmamasi umursamaması tuhaf,nasıl bir okulmuş o.İnanırmısın kadın göz teması bile kurmuyor.o kadar havalı yani.seninle konuşurken başka tarafa bakıyor.havayi gibi birşey durduğu yerde duramıyor.
Aynen. sınıf annesi olunca kendilerini çok önemli birsey zannediyorlar.Sinif annesi olunca ne oluyor ki .yok kitap parasi yok fotokopi parasi topluyor anca.
Ha bide birinci sinifsa ne kadar gereksiz kutlama varsa onu planliyor
Okul müdürlerimizi olsun ögretmenlerimizi seviyorum.çok anlayışlılar.velilerini kırmadan birseyler anlatmaya calışıyorlar ama veliler anlamak istemiyor.velilerde bunu kullanıyor.evet yani dedigin gibi ya konuşacağım ya susacağım.bakalım uygun zamanlarında konuşmaya deniyeceğim.inşallah istedigim doğrultuda gider.Anlıyorum sizi ama konuyu ve yorumları okudum bastan sonra,çok zarifsiniz öğretmeni sikmak istememişsiniz tamamda,herkes birşeyler söylüyor,hep bu minvalde cümleler kuruyorsunuz. Yani bir yolunu ya bulacaksınız,yada susacaksınız boşver diyeceksiniz. Başka yolu yok ki. Hepimiz aynı şeyi söyledik,rahatsızsanız çocuğunuza müdahale edildiği noktada dur diyebilmelisiniz. Diyemediyseniz öğretmenle paslaşmalısınız. Bahçede sigara içiliyorsa onuda gerekiyorsa okul müdürüyle paylaşmalısınız. Olmamalı bu herşeyi kenara koysak dahi sigara mevzusu problem. Çok meraklıysa gitsin otursun bir cafede içsin zıkkımını ama okul bahçesinde içemez. Zaten kimsenin uyarmamasi umursamaması tuhaf,nasıl bir okulmuş o.
Okul bahçesinde sigara yasak dışarıda içiyor içenlerde okulun dışında gerekirse şikayet edin.Yasak arkadaşım uymuyorlar.anca bahcede sigara icip lak lak yapıyorlar.birde çeneleri bir düsükki.hiç düşünmüyorlar icerde cocuklar ders çalışıyorlar sesten rahatsız olurlar diye.kapıdan kovulsalar bacadan giriyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?