Özellikle öğretmenlerdende yorum bekliyorum.karşımızda haddini bilmeyen kadın var.

Ya aklima bir ani geldi bu sinif anneleriyle alakali.
yegenim 2. Sinifa giderken ablam dogum yapti yegenimi kisa sure ben goturup getirdim okula.kimseyide tanimiyorum.sinif annesi ogretmrnin pazar alisverisini yapiyor fasulyelerini ayikliyordu olmustum duydugumda.
O ara ogretmrn emekli oldu yerine gecici ogretmen geldi kadin toplanti yapti benim.puanim dusuk daha yuksek puanli ogretmen olursa o gekecek kalici goreve dedi sizin anlattiginiz gibi bir veli vardi kimseyi konusturmuyor ogretmenin sozculigunu yapiyordu.aman hocamm cok calisinda yuksek puan alinda siz kalici olun demisti
Ogretmen bisey soyluyor hoca hanim sunu demek istedi diyor sanki turkce ingilizce tercumanlik yapiyor ya da oradakiler anlama ozurlu gibi.isin komigi yaptigi sozculugude yanlis yapiyor alakasiz aktarim yapiyordu ogretmen en son hayir onu demek istemiyorum dedi bir musade ederseniz herkes anlayacak zaten dedi
Bu tip kraldan cok kralci insanlar kimse tarafindna kabul gormez.siz izlemede kalin bir sure emin olun ya baska bir veli ya da ogretmenin hismina ugrar

Angarya işleri seviyor demekki yerinizde olsam bıktırırdım. MEB bikaç yıl evvel sınıf anneliği olmaması için valiliklere dilekçe göndermişti. Eminim aranızda sınıf annesi olan vardır alınmayın ancak öğretmenin yapmak istemediği ya da lüzumsuz işlerini yaptığı, öğrencileri istediği gibi ayıran öğretmenin yerinde olmadığı halde öğretmenmiş gibi havalanan bir makam.
Yani anlattığınız kişiyi kırmak öğretmenin işine gelmicektir. Başa çıkmaya çalışın ne diyim Allah kolaylık versin

Yani benim anlamadığım o kim oluyor,hangi sıfatla kimin nerede oturacağına karar veriyor,abartıp sen kalk o otursun diyebiliyor? Muhtemelen tanıdığı bir velinin çocuğudur o oturttuğu çocuk. Hoop deseydiniz orada bir dur. Vasfı neymiş ki sizde susup izlediniz.
Ben olsam" kızım kalkmıyorsun,öğretmenin uygun görürse yer değiştirirsiniz"derdim çocuğuma,kadınada "pardon siz hangi sıfatla müdahil oluyorsunuz kimin nerede oturacağına"der haddini bildirirdim.
Sinıf annesi seçilmiş zaten çekeceğiniz var bu kadınla ,baştan duruma müdahil olmalıdınız ki size diş geçiremeyeceğini bilsin.

Evet tanıdığının çocuğuydu.dedim anlamadıki kadın.

Aynen katılıyorum. Müsait olan hatta sektörde olan veliler muhakkak vardır,alınacak şeyler istenir,tüm veliler üzerine düşeni yapar illaki dışarda alınacak vs olduğunda. Bencede gereksiz. Geçen gün bankada denk geldim 3 kişilik bir gruba,biri sınıf annesi,diğerleri yardımcısı,bir hesap açacaklar tam bir saat kalkamadılar bireysel müşteri temsilcisinin önünden,kimin imza yetkisi olsun,hesap kimin adina olsun,ben olmasam kim çeker,sen olmasan ne olur diye diye 1 saat bankacıyı ve tabi bekleyenleri delirttiler. Koordine olamamışlar,parayı aldıkları gibi koşup gelmişler ,karar vermeden ne yapılacak,nasıl yapacak. Sonra bu insanlardan iş beklenecek,alışveriş beklenecek,daha bankada bir hesap açmayı beceremediler ne yardımi.

Okulda yasak var ama uyan yok.
Bakın bu meseleyide konuşun öğretmeninizle. "Ben okulda olmak istemiyorum,gelmedimde arada bazen ama kızım "anne herkesin annesi geliyor"dediği için vede öyle olduğu için mecbur hissediyorum kendimi,artık gelmese hiçbir veli okula alışmaları daha kolay olmazmı"diye anlatın derim.

Ne hadsizlik yahu? Kendilerini ne zannediyorlar da bir ogretmene kalkip da hediye aliyorlar?
Gönülden gelen bir şey değil karşılık bekleyerek yapmışlar işte klasik veli.
İçten bir kutlama ne
Siz de bize hediye alırsınız denirse evet böyle algılanıyor. Duyunca çöpe atasım geldi.

Daha sert olun o zaman,gerekirse gidip gözünün içine bakarak konuşun. Ben uzaktan falan seslenmezdim,direk yanına gider,göz teması kurar söylerdim.
Siz öğretmene söyleyin bu yer degiştirme mevzusunu
İnanırmısın kadın göz teması bile kurmuyor.o kadar havalı yani.seninle konuşurken başka tarafa bakıyor.havayi gibi birşey durduğu yerde duramıyor.

İnanırmısın kadın göz teması bile kurmuyor.o kadar havalı yani.seninle konuşurken başka tarafa bakıyor.havayi gibi birşey durduğu yerde duramıyor.
Anlıyorum sizi ama konuyu ve yorumları okudum bastan sonra,çok zarifsiniz öğretmeni sikmak istememişsiniz tamamda,herkes birşeyler söylüyor,hep bu minvalde cümleler kuruyorsunuz. Yani bir yolunu ya bulacaksınız,yada susacaksınız boşver diyeceksiniz. Başka yolu yok ki. Hepimiz aynı şeyi söyledik,rahatsızsanız çocuğunuza müdahale edildiği noktada dur diyebilmelisiniz. Diyemediyseniz öğretmenle paslaşmalısınız. Bahçede sigara içiliyorsa onuda gerekiyorsa okul müdürüyle paylaşmalısınız. Olmamalı bu herşeyi kenara koysak dahi sigara mevzusu problem. Çok meraklıysa gitsin otursun bir cafede içsin zıkkımını ama okul bahçesinde içemez. Zaten kimsenin uyarmamasi umursamaması tuhaf,nasıl bir okulmuş o.

Sinif annesi olunca ne oluyor ki .yok kitap parasi yok fotokopi parasi topluyor anca.
Ha bide birinci sinifsa ne kadar gereksiz kutlama varsa onu planliyor
Aynen. sınıf annesi olunca kendilerini çok önemli birsey zannediyorlar.

Okul müdürlerimizi olsun ögretmenlerimizi seviyorum.çok anlayışlılar.velilerini kırmadan birseyler anlatmaya calışıyorlar ama veliler anlamak istemiyor.velilerde bunu kullanıyor.evet yani dedigin gibi ya konuşacağım ya susacağım.bakalım uygun zamanlarında konuşmaya deniyeceğim.inşallah istedigim doğrultuda gider.

Okul bahçesinde sigara yasak dışarıda içiyor içenlerde okulun dışında gerekirse şikayet edin.

sınıf annesi olmak demek bence öğretmenin angarya olarak gördüğü yapmaya zamanı olmadığı ayak işlerini yapan biri olmak demek.para toplamak anneler günü ve öğretmenler gününde öğretmene hediye almak ama bunun yanında kendini okul müdürü sanmak gibi garip bi görev.

benim takıldığım şey hiçbir sıfatı yetkisi olmayan bir kadının,kızının yerini değiştirmesine nasıl izin verdin.

Sınıf anneliğini de ilk kez duyuyorum. Öğretmen yardımcısı gibi birşey galiba.

ben oğlumun sırasını bir velinin değiştirmesine asla musade etmezdim
diğer herşey için kendisini yok sayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…