- 23 Eylül 2014
- 3.882
- 4.026
- 178
Siz öncekikle bölgede dağıtım yapan Dicle Elektrik özel sektör şirketi mi yoksa devlet tarafından mı işletiliyor onu öğrenin ondan sonra bedavacılık edebiyatı yapın.Ayrıca toplanan vergilerin %80'i dolaylı vergilerden toplanıyor, Hakkari'deki insan ekmek alırken KDV'sini ödüyor, doğrudan gelir vergisi ayrı birşey.Çok büyük çapta iş yapan Kürt işadamlarıda doğrudan milyonlarca lira vergi veriyorlar devlete, örneğin Nihat Özdemir.Bu mantıkla sizde Kürt işadamlarının ve halkının verdiği dolaylı vergilerden nemalanırken neden yüzünüz kızarmıyor ?
Kürt halkının sorunu ekonomik değil, dil sorunudur.Kürtçe hayatın her alanında yaşamın bir parçası olmadan eşit bir yaşam olmaz.Beğenmeyen gitsin ama nereden ? Eğer sizin düşüncenizdeki insanlar birgün Siirt'de, Hakkari'de, Van'da, Diyarbakır'da yaşarda, belediyeler MHP'ye geçerse, o zaman gerçekten hazmedemeyen, beğenmeyen gider belki bir yerlere.Ama şuan böyle bir sorun yok, halk demokratik seçimini yapmış, rahat rahat yaşıyor memleketinde.Hakkari'de söz sahibi olmak için Hakkari'de yaşayacaksınız bir zahmet.
Bi yerde soz sahibi olmak icin orada yasamaya gerek yok. Hakkari de Siirt de Diyarbakir da TURKIYE CUMHURIYETINE ait zoruna gitmesin hic.Siz öncekikle bölgede dağıtım yapan Dicle Elektrik özel sektör şirketi mi yoksa devlet tarafından mı işletiliyor onu öğrenin ondan sonra bedavacılık edebiyatı yapın.Ayrıca toplanan vergilerin %80'i dolaylı vergilerden toplanıyor, Hakkari'deki insan ekmek alırken KDV'sini ödüyor, doğrudan gelir vergisi ayrı birşey.Çok büyük çapta iş yapan Kürt işadamlarıda doğrudan milyonlarca lira vergi veriyorlar devlete, örneğin Nihat Özdemir.Bu mantıkla sizde Kürt işadamlarının ve halkının verdiği dolaylı vergilerden nemalanırken neden yüzünüz kızarmıyor ?
Kürt halkının sorunu ekonomik değil, dil sorunudur.Kürtçe hayatın her alanında yaşamın bir parçası olmadan eşit bir yaşam olmaz.Beğenmeyen gitsin ama nereden ? Eğer sizin düşüncenizdeki insanlar birgün Siirt'de, Hakkari'de, Van'da, Diyarbakır'da yaşarda, belediyeler MHP'ye geçerse, o zaman gerçekten hazmedemeyen, beğenmeyen gider belki bir yerlere.Ama şuan böyle bir sorun yok, halk demokratik seçimini yapmış, rahat rahat yaşıyor memleketinde.Hakkari'de söz sahibi olmak için Hakkari'de yaşayacaksınız bir zahmet.
Bi yerde soz sahibi olmak icin orada yasamaya gerek yok. Hakkari de Siirt de Diyarbakir da TURKIYE CUMHURIYETINE ait zoruna gitmesin hic.
Hele su kacak elektrik ile ilgili söylediklerine neremizle gulsek? Kacak elektrigi kesmeye gelen yetkileleri linc etmeye kalkisanlari gormesek inanacagiz.
Sizin hicbir sorununuz yok sorununuz sadece ekmek yediginiz kaba pislemek baska da bi sey değil.
Siz öncekikle bölgede dağıtım yapan Dicle Elektrik özel sektör şirketi mi yoksa devlet tarafından mı işletiliyor onu öğrenin ondan sonra bedavacılık edebiyatı yapın.Ayrıca toplanan vergilerin %80'i dolaylı vergilerden toplanıyor, Hakkari'deki insan ekmek alırken KDV'sini ödüyor, doğrudan gelir vergisi ayrı birşey.Çok büyük çapta iş yapan Kürt işadamlarıda doğrudan milyonlarca lira vergi veriyorlar devlete, örneğin Nihat Özdemir.Bu mantıkla sizde Kürt işadamlarının ve halkının verdiği dolaylı vergilerden nemalanırken neden yüzünüz kızarmıyor ?
yüreğine ssağlık..kolaydı öyle özgür devlet olmakAnlamadığım nokta madem bu kadar özgürlük düşkünüsünüz, elektriğinizi, vergilerinizi düzenli ödüyorsunuz, hayırsever Kürt iş adamlarıyla dolup taştınız neden tam bağımsız Kürdistan istemiyorsunuz da demokratik özerkliğe tav oluyorsunuz? Benim bildiğim özgürlük ben iç işlerinde istediğimi yapayım ama dış işlerinde benim arkamı biri toplasın, beni dışarıya karşı korusun, benim paramı ödesin, bana hizmet sunsun gibi şeyler içermez.
Ayrıca kaçak elektrikle ilgili buyrun daha geçen aylarda olan bir olay. Münferit değil gayet yaygın.
http://www.59saniye.com/urfada-kacak-elektrik-cekerken-direkte-olen-adam/
yüreğine ssağlık..kolaydı öyle özgür devlet olmak
Orada yaşayan halkın elektrik faturasını bile İzmirliler ve diğer illerden alınan vergilerle o beğenmediğiniz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ödüyorlar .. Buarada İzmir, İzmirliler ne alaka ? İzmirliler battı herhalde size .
Oradaki halkın da seçme ve seçilme hakkı, her türlü yasal hakkı vardı hala da var siz neden bahsediyorsunuz ..
Türkiye Cumhuriyeti Topraklarında yaşayıp bu halkın vergileri ile bedavacılık yapıp, bu ülkeye maddi manevi zararlar verip
Hala yetinemeyen sizler ..
Beğenmeyen gitsin diyorum .
İzmir tek yürek olmak demek
İzmir istikrar demek
Birincisi ben bu konuda sizden çok daha bilgiye sahibim, şükürler olsun ki olaya sadece sizin baktığınız açıdan bakmıyorum
.... Gözlerime at gözlüğüde takmış değilim ...
Sizin o bahsettiğiniz vergileri ekmekte bile doğu, batı , kuzey, güney tüm Türkiye de ödeniyor zaten sanki sadece o yörelerden alıyormuş gibi bahsetmeyin bence komik duruma düşüyorsunuz ..
Doğu illerinden de bir çok verginin alınmadığını da hepimiz biliyoruz ve bunu evet yine söylüyorum,
bizler ödüyoruz ..
Biraz tarafsız haberler izlerseniz doğu illere yapılan yatırımlar için kürt, laz, çerkez farketmeksizin hiçbir iş adamından
vergi vs alınmıyor belli bir müddet .. Sizin bildiğiniz o kürt iş adamları da biraz kendi memleketlerine yatırım yapsınlar
vergi vermek istemiyorsa, ayrıca sadece kürt değil bütün iş adamlarından alıyor o bahsettiğiniz vergiler de .
.. Siz yukarı bahsettiklerinizi unuttunuz galiba bir öyle bir böyle savunma yapıyorsunuz ..
Sorun ne sizler de bilmiyorsunuz maalesef ..
Bu ülke şehir, şehir farklı bir şekilde yönetilmiyor, tek bir başkanlık sistemimiz var ve siz bunu beğenmesenizde
Benim İzmir'den verdiğim oy sizin Hakkari'de seçim sonuçlarınızı etkiliyor, aynı zamanda tam tersi olduğu gibi .
Kürtçeyi hayatın hangi alanında kullanacaksınız ki iş yaşamında mı ?
Zaten kendi aralarında kürtçe bilenler konuşuyorlar, dilin öğrenim amacı iletişim içindir bununla ilgili ne gibi bir
probleminiz var hala çözemedim .
Bu ülke zaten karşık toplumlardan oluşuyor .. Lazı,kürdü,çerkezi,yörüğü .... bu böyle uzar gider, şu saydığım ve
saymadığım tüm toplumlarında kendilerince bir konuşma şekli sizin deyiminizle dilleri var, değişik alışkanlıkları
mevcut..
Kendinizi ayrıştırmaktan vazgeçin artık bu ülkede farklı etnik kökene sahip olan tek topluluk kürtler değiller bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak farklı etnik kökenlerden oluşan bir milletiz ..
Ben Türk değilim diyende buyursun gitsin kendini nereye ait hissediyorsa diyorum ...
pkk engellledi doğuya hizmet gitmesini..yıllardır araştırıyoruz burada bizde devleti haksız sanıyorduk işin aslı öyle değilimiş..Ben sadece o yörelerden alınıyormuş demedim, siz sadece vergiyi biz veriyoruz dediniz bende bunun böyle olmadığını, dolaylı vergilerin Türkiye'nin her yerinden toplandığını belirttim.Doğu illerinden hangi vergiler alınmıyormuş açıklar mısınız ? Ezbere atıp tutmayın.Gelişmemiş bölgelere verilen yatırım teşviği ayrı birşeydir, Artvin'e neyse Hakkari'ye de odur.
Tek bir başkanlık sistemi mi var ? Parlementerler, belediye başkanları neci peki ? Hakkarili sizin İzmir'deki iradenize karışmıyor, siz bir caddeye size göre değerli bir kişinin adını verdiğinizde Hakkarili'nin buna karşı durma durumu söz konusu değil.Ama örneğin Hakkarili bir caddeye kendine göre değerli bir insanının adını verdiğinde veya kendine özgü renkleri gösterilerde kullandığında siz bu iradeye taaaa İzmir'lerden,İstanbul'lardan saygı göstermeyi geçtim, birde üstüne üstlük kendi dediğinizi zorla yaptırmaya çalışıyorsunuz.Halkın iradesine saygı bu mu ? Siz yaşadığınız yerde nasıl biliyorsanız öyle yapın, ama başka mahallenin işine karışmayın, bırakın o mahalleli kendi sorununu kendi çözer.
Dilin öğrenim amacı sadece iletişim için değildir, bir halkın bireylerinin kuşaktan kuşağa kalıcı olabilmesi için dilin gelişimi çok önemlidir.Dilin gelişmesi ve hayatta kalması içinde o dilin eğitim ve öğretimde kullanılması gerekir.Amaç sadece iletişimse çok iyi İngilizce bilen Türkler de İngilizce iletişim kursunlar o zaman ? Her halk için kendi dili önemlidir ve bunu bir sonraki nesile en iyi şekilde aktarabilmek için tüm gücüyle seferber olup, diline her alanda sahip çıkması gerekir.Siz Türkçe bir kelime yanlış bile kullanılsa, rahatsız oluyorsunuz, Türkçemiz bozuluyor, Türkçe'yi düzgün kullanalım diye sitem ediyorsunuz.Ama karşı tarafta bir dilin sadece evlere, sokaklara hapsolarak uzun vadede ölüme gitmesini öneriyorsunuz.Bunun neresi vicdan? Bir Kürt çocuğu ilkokulda dersi mi öğrenecek yoksa hiç bilmediği bir dili öğrenmeye çalışıp birde üstüne üstlük dersi mi öğrenecek ? Buna çabalarken bile karşı karşıya kaldığı alaycı tavırlar, hep anadili Türkçe olan çocuklardan bir adım geride kalması eğitim ve öğrenimde..Ne gerek var bunlara ? Bu çocuk dünyaya bir defa gelecek ve ona en kolay gelen dili olan anadilde öğretim görmesi onun en doğal hakkıdır.Bu Ugandalı bir çocuk içinde aynı, bir Kürt çocuğu için de.
Ülkede yaşayan diğer toplulukların kendi kültürleri ve dilleriyle olan hassasiyetleri kendilerini ilgilendirir.Dilerlerse biz toplum olarak kendi dilimizi bırakıyoruz, Fransızca çok daha güzel ve dünyada geçerli bir dil bizim bundan sonra dilimiz Fransızca olsun da diyebilirler.Bu onların sorunu ve buna ancak saygı duyarız.Ama Kürt halkının önemli bir bölümü dilinde ısrarlı ve bunu varlık sebebi olarak görmeye devam ediyor ve edecek her halk gibi.
Milyonlar Türk değilim diyor, HDP'ye oyunu veriyor ve bu insanlarda bulundukları bölgede azınlık konumuna düşmeden hiçbir yere gitmezler.Eğer bu insanların biryerlere gitmesini istiyorsanız, batıdan doğuya göç başlatacaksınız ama rahatınızı bozacağınızı hiç ama hiç sanmıyorum, Türklük için Hakkari'de yaşamak, nutuk atmaya benzemez.
apo düşünceleri nedeniylemi orada tutuluyor sizce..binlerce insanı adam kadın bebek öldürmeye azmettiren kimdi,tek suçu düşüncesimi..Ben sadece o yörelerden alınıyormuş demedim, siz sadece vergiyi biz veriyoruz dediniz bende bunun böyle olmadığını, dolaylı vergilerin Türkiye'nin her yerinden toplandığını belirttim.Doğu illerinden hangi vergiler alınmıyormuş açıklar mısınız ? Ezbere atıp tutmayın.Gelişmemiş bölgelere verilen yatırım teşviği ayrı birşeydir, Artvin'e neyse Hakkari'ye de odur.
Tek bir başkanlık sistemi mi var ? Parlementerler, belediye başkanları neci peki ? Hakkarili sizin İzmir'deki iradenize karışmıyor, siz bir caddeye size göre değerli bir kişinin adını verdiğinizde Hakkarili'nin buna karşı durma durumu söz konusu değil.Ama örneğin Hakkarili bir caddeye kendine göre değerli bir insanının adını verdiğinde veya kendine özgü renkleri gösterilerde kullandığında siz bu iradeye taaaa İzmir'lerden,İstanbul'lardan saygı göstermeyi geçtim, birde üstüne üstlük kendi dediğinizi zorla yaptırmaya çalışıyorsunuz.Halkın iradesine saygı bu mu ? Siz yaşadığınız yerde nasıl biliyorsanız öyle yapın, ama başka mahallenin işine karışmayın, bırakın o mahalleli kendi sorununu kendi çözer.
Dilin öğrenim amacı sadece iletişim için değildir, bir halkın bireylerinin kuşaktan kuşağa kalıcı olabilmesi için dilin gelişimi çok önemlidir.Dilin gelişmesi ve hayatta kalması içinde o dilin eğitim ve öğretimde kullanılması gerekir.Amaç sadece iletişimse çok iyi İngilizce bilen Türkler de İngilizce iletişim kursunlar o zaman ? Her halk için kendi dili önemlidir ve bunu bir sonraki nesile en iyi şekilde aktarabilmek için tüm gücüyle seferber olup, diline her alanda sahip çıkması gerekir.Siz Türkçe bir kelime yanlış bile kullanılsa, rahatsız oluyorsunuz, Türkçemiz bozuluyor, Türkçe'yi düzgün kullanalım diye sitem ediyorsunuz.Ama karşı tarafta bir dilin sadece evlere, sokaklara hapsolarak uzun vadede ölüme gitmesini öneriyorsunuz.Bunun neresi vicdan? Bir Kürt çocuğu ilkokulda dersi mi öğrenecek yoksa hiç bilmediği bir dili öğrenmeye çalışıp birde üstüne üstlük dersi mi öğrenecek ? Buna çabalarken bile karşı karşıya kaldığı alaycı tavırlar, hep anadili Türkçe olan çocuklardan bir adım geride kalması eğitim ve öğrenimde..Ne gerek var bunlara ? Bu çocuk dünyaya bir defa gelecek ve ona en kolay gelen dili olan anadilde öğretim görmesi onun en doğal hakkıdır.Bu Ugandalı bir çocuk içinde aynı, bir Kürt çocuğu için de.
Ülkede yaşayan diğer toplulukların kendi kültürleri ve dilleriyle olan hassasiyetleri kendilerini ilgilendirir.Dilerlerse biz toplum olarak kendi dilimizi bırakıyoruz, Fransızca çok daha güzel ve dünyada geçerli bir dil bizim bundan sonra dilimiz Fransızca olsun da diyebilirler.Bu onların sorunu ve buna ancak saygı duyarız.Ama Kürt halkının önemli bir bölümü dilinde ısrarlı ve bunu varlık sebebi olarak görmeye devam ediyor ve edecek her halk gibi.
Milyonlar Türk değilim diyor, HDP'ye oyunu veriyor ve bu insanlarda bulundukları bölgede azınlık konumuna düşmeden hiçbir yere gitmezler.Eğer bu insanların biryerlere gitmesini istiyorsanız, batıdan doğuya göç başlatacaksınız ama rahatınızı bozacağınızı hiç ama hiç sanmıyorum, Türklük için Hakkari'de yaşamak, nutuk atmaya benzemez.
özgürlük için dağa kaçan gencecik kürt kızlarının ırzına kim geçti..aponun yanında görevli kadınlar apo seni özgürleştirecek daha ne istiyorsun diyormuş..ve sonrasında aponun adamları tecavüz ediyorlarmış kızlara. ve bu suç sayılmıyormuş..özgürlük bumu..Ben sadece o yörelerden alınıyormuş demedim, siz sadece vergiyi biz veriyoruz dediniz bende bunun böyle olmadığını, dolaylı vergilerin Türkiye'nin her yerinden toplandığını belirttim.Doğu illerinden hangi vergiler alınmıyormuş açıklar mısınız ? Ezbere atıp tutmayın.Gelişmemiş bölgelere verilen yatırım teşviği ayrı birşeydir, Artvin'e neyse Hakkari'ye de odur.
hangi özgürlük..bizlerde çoğunluk çocuklarımız Osmanlıca öğrenmek istemiyor dedik ne oldu?dille özgürlükmü olur..can güvenliğdir önemli olan..Ben sadece o yörelerden alınıyormuş demedim, siz sadece vergiyi biz veriyoruz dediniz bende bunun böyle olmadığını, dolaylı vergilerin Türkiye'nin her yerinden toplandığını belirttim.Doğu illerinden hangi vergiler alınmıyormuş açıklar mısınız ? Ezbere atıp tutmayın.Gelişmemiş bölgelere verilen yatırım teşviği ayrı birşeydir, Artvin'e neyse Hakkari'ye de odur.
Bi yerde soz sahibi olmak icin orada yasamaya gerek yok. Hakkari de Siirt de Diyarbakir da TURKIYE CUMHURIYETINE ait zoruna gitmesin hic.
Hele su kacak elektrik ile ilgili söylediklerine neremizle gulsek? Kacak elektrigi kesmeye gelen yetkileleri linc etmeye kalkisanlari gormesek inanacagiz.
Sizin hicbir sorununuz yok sorununuz sadece ekmek yediginiz kaba pislemek baska da bi sey değil.
Bunların tek derdi kendilerini ayrıştırmak, sonunun ne olduğunu bilmeden bir çukura dalmak istiyorlar ..
O imralı daki pislik terörist çıksa sanki bunların hakkını mı düşünecek doğru kaçacak yurt dışına .
Hiçbir toplum bunlar kadar, bile isteye kendine bu kadar da kötülük edemez herhalde ..
kötü olan biz halkız sizde hepimiz ama siz zarar göreceksiniz apo ve hdp den..Bu halk kimseden akıl istemedi ki. Siz kendi kendinize akıl vermeye kalkıyorsunuz ? Kötülükse, kötülük, iyilikse iyilik.Her halk kendiyle ilgili kararı kendi verir ve bunun sonuçlarına iyi veya kötü kendisi katlanır veya mükafatını görür.
Anlamadığım nokta madem bu kadar özgürlük düşkünüsünüz, elektriğinizi, vergilerinizi düzenli ödüyorsunuz, hayırsever Kürt iş adamlarıyla dolup taştınız neden tam bağımsız Kürdistan istemiyorsunuz da demokratik özerkliğe tav oluyorsunuz? Benim bildiğim özgürlük ben iç işlerinde istediğimi yapayım ama dış işlerinde benim arkamı biri toplasın, beni dışarıya karşı korusun, benim paramı ödesin, bana hizmet sunsun gibi şeyler içermez.
Ayrıca kaçak elektrikle ilgili buyrun daha geçen aylarda olan bir olay. Münferit değil gayet yaygın.
http://www.59saniye.com/urfada-kacak-elektrik-cekerken-direkte-olen-adam/
hangi özgürlük..bizlerde çoğunluk çocuklarımız Osmanlıca öğrenmek istemiyor dedik ne oldu?dille özgürlükmü olur..can güvenliğdir önemli olan..
pkkdan uygulayamıyor işte devlet görevini maalesef..bu işin ucu şimdi kime dokunuyorsa yarında sizi dokunacak..Kaçak elektrik kullanan her kimse nerede olursa olsun, idari ceza uygulanmalıdır.Bunu tartışmaya gerek yok ve bu konuda hem fikiriz.Elektriği dağıtımını yapan firma hukuk yoluyla bu cezaları verdiremiyorsa, demek ki bu ülkede ya hukuk yok ya da hukuk kararlarını uygulayacak kolluk kuvvetleri.Bundan dolayı suçluyu suçlayamazsınız.Cezayı uygulatmak devletin işi.
Türkiye'de onurlu bir yurtdaş olarak kendi kimliğimizle yaşamaktan rahatsız değiliz demek ki de özerklik istiyor bu halk.Eğer siz hayır kendi kimliğiniz ve kültürünüzle onurlu birer birey olarak yaşamak için bağımsız devletiniz olması gerekir diyorsanız ve bu halka başka hiçbir çıkar yol, alternatif bırakmazsanız o zaman tabiki bu halkda ölümü, değil yaşamayı seçecektir her ne şart altında olursa olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?