İngilizce yapalım derlerse ingizce olur halk ne yapabilir bu konuda?O zaman sizde Türkçe'yi bırakın.Bakın İngilizce dünyada tek geçerli olan dil.Gelin Türkiye'nin resmi dili İngilizce yapalım ve hepimiz İngilizce öğrenelim 7'den 70'e.Madem dil özgürlük değil, tek önemli olan can güvenliği.
apo demiştim tek suçu düşüncemi sizce taladınız sorularımı neden?ırza geçme ,tecavüz demiştim?O zaman sizde Türkçe'yi bırakın.Bakın İngilizce dünyada tek geçerli olan dil.Gelin Türkiye'nin resmi dili İngilizce yapalım ve hepimiz İngilizce öğrenelim 7'den 70'e.Madem dil özgürlük değil, tek önemli olan can güvenliği.
pkk engellledi doğuya hizmet gitmesini..yıllardır araştırıyoruz burada bizde devleti haksız sanıyorduk işin aslı öyle değilimiş..
apo demiştim tek suçu düşüncemi sizce taladınız sorularımı neden?ırza geçme ,tecavüz demiştim?
ne ölmesi şu an evler internet ,uydu vs dolu Türk gençleri yabancı kaynaklardanda herşeydende dejenere oluyor zaten..yurt dışından bu kaynaklar sayesinde ışıda katılanlar oldu..sadece kürtlerinmi sorunları var..bizlerin yokmuisterse tüm evlerin üzerine helikopter pisti yapın.ben ciğerim parçalanıyor, ölüyorum diyorum siz makyaj yapabilseydiniz güzel görünürdünüz diyorsunuz.dil, kültür ve kimlik, bunlar olmadan hizmet ancak ruhu olmayan bir beden gibi olur ona da ceset denir.
apo ve arkasında hdp var..başkanı diyorki boşuna ordada tutuluyor..adam öldürtmeye azmettirmek boşunamı sizce?apo,ahmet,mehmet,hasan önemli değil.Önemli olan bu halkın kendi değerleriyle yaşaması.Şahıslar beni ilgilendirmiyor.
pkk nın arkasında hangi devlet kimler var biliyormusunuz?hiç araştırdınızmı?apo,ahmet,mehmet,hasan önemli değil.Önemli olan bu halkın kendi değerleriyle yaşaması.Şahıslar beni ilgilendirmiyor.
belkide tavuk bile kesemeyecek biri elini hiç kana bulamamış,azmettirmesini bilmiş,ırza geçmesini bilmiş,hepsi içinde kendince haklı nedenleri bulmuş?ruh hastası?bedavacı?apo düşünceleri nedeniylemi orada tutuluyor sizce..binlerce insanı adam kadın bebek öldürmeye azmettiren kimdi,tek suçu düşüncesimi..
oturduğu yerden azmettirmiş sadece hiç bir zaman o savaşın içinde yeralmamış..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...an-kalsen.785153/#post-38729493kardeşlerinize bunun yapılmasına izin vermeyin..pkk ya karşı birlik olunapo,ahmet,mehmet,hasan önemli değil.Önemli olan bu halkın kendi değerleriyle yaşaması.Şahıslar beni ilgilendirmiyor.
Kaçak elektrik kullanan her kimse nerede olursa olsun, idari ceza uygulanmalıdır.Bunu tartışmaya gerek yok ve bu konuda hem fikiriz.Elektriği dağıtımını yapan firma hukuk yoluyla bu cezaları verdiremiyorsa, demek ki bu ülkede ya hukuk yok ya da hukuk kararlarını uygulayacak kolluk kuvvetleri.Bundan dolayı suçluyu suçlayamazsınız.Cezayı uygulatmak devletin işi.
Türkiye'de onurlu bir yurtdaş olarak kendi kimliğimizle yaşamaktan rahatsız değiliz demek ki de özerklik istiyor bu halk.Eğer siz hayır kendi kimliğiniz ve kültürünüzle onurlu birer birey olarak yaşamak için bağımsız devletiniz olması gerekir diyorsanız ve bu halka başka hiçbir çıkar yol, alternatif bırakmazsanız o zaman tabiki bu halkda ölümü, değil yaşamayı seçecektir her ne şart altında olursa olsun.
Siveyle dalga gecilme demek. Bir Laza bunu soylemek de abesle istigal. Lazca da ogrenilmesi gerekiyor mu? Ama Cerkezcenin hatri kalir dur!Zoruma giden birşey yok, Siirt'de de, Diyarbakır'da da durum belli.Zoruna giden, seçim sonuçlarını hazmedemeyen sensin.
Kaçak elektriği kesmeye gelen görevli linç edilmeye teşebbüs ediliyorsa, bu bir adli vakadır.İstanbul'daki bir gecekondu mahallesinin yıkımında mahallelinin göstediği tepki gibi yani.Bunun cezasınıda yapan kişiler çekmelidir.Kim olursa olsun, kaçak elektrik kullanan kimse her türlü idari cezaya çarptırılsın.Buna karşı olan yok.
Benim ne sorunum olduğunu benim yerimde olmadan bilemezsin.En basitinden bir sorunumu söyleyeyim mi sana, ben lütfedip senin dilini öğrenmeye çabaladığım halde, hala şive üzerinden komiklikler yapılması, aşağılanman, hangi birini sayayım ki..Birde sen Türk olarak Kürtçe öğrenmeyi denesende, birazda biz görsek bakalım sen nasıl kusursuz sonradan öğrendiğin bir dili konuşabiliyorsun ve buna rağmen alay edilmek nasıl birşey, bunları bir hissetsen keşke.
Bu ülkede hak, hukuk olmadığı ve yargı mekanizmasının çok sorunlu olduğu konusunda hemfikiriz. Ancak cezalar düzgün uygulanmıyor diye suçluyu suçlayamamak neyin kafasıdır, yapmayın :)
Aslında kendi kimliğinizle ve kültürünüzle onurlu birer yurttaş olarak demokratik özerklik almadan da yaşabilirsiniz. Şu an öyle aman aman bir baskı yok, değil mi? Bana her fırsatta sayıp döktüğünüz Türkiye Devleti'nde onurlu birer yurttaş olarak yaşamaktan rahatsız olmadığınız fikri çok samimi gelmedi açıkçası. Sosyal devletin avantajlarından faydalanmak, maddi çıkarlar ve rant Türkiye'den tamamen ayrılmamak için daha mantıklı sebepler sanki.
Ben sadece o yörelerden alınıyormuş demedim, siz sadece vergiyi biz veriyoruz dediniz bende bunun böyle olmadığını, dolaylı vergilerin Türkiye'nin her yerinden toplandığını belirttim.Doğu illerinden hangi vergiler alınmıyormuş açıklar mısınız ? Ezbere atıp tutmayın.Gelişmemiş bölgelere verilen yatırım teşviği ayrı birşeydir, Artvin'e neyse Hakkari'ye de odur.
Tek bir başkanlık sistemi mi var ? Parlementerler, belediye başkanları neci peki ? Hakkarili sizin İzmir'deki iradenize karışmıyor, siz bir caddeye size göre değerli bir kişinin adını verdiğinizde Hakkarili'nin buna karşı durma durumu söz konusu değil.Ama örneğin Hakkarili bir caddeye kendine göre değerli bir insanının adını verdiğinde veya kendine özgü renkleri gösterilerde kullandığında siz bu iradeye taaaa İzmir'lerden,İstanbul'lardan saygı göstermeyi geçtim, birde üstüne üstlük kendi dediğinizi zorla yaptırmaya çalışıyorsunuz.Halkın iradesine saygı bu mu ? Siz yaşadığınız yerde nasıl biliyorsanız öyle yapın, ama başka mahallenin işine karışmayın, bırakın o mahalleli kendi sorununu kendi çözer.
Dilin öğrenim amacı sadece iletişim için değildir, bir halkın bireylerinin kuşaktan kuşağa kalıcı olabilmesi için dilin gelişimi çok önemlidir.Dilin gelişmesi ve hayatta kalması içinde o dilin eğitim ve öğretimde kullanılması gerekir.Amaç sadece iletişimse çok iyi İngilizce bilen Türkler de İngilizce iletişim kursunlar o zaman ? Her halk için kendi dili önemlidir ve bunu bir sonraki nesile en iyi şekilde aktarabilmek için tüm gücüyle seferber olup, diline her alanda sahip çıkması gerekir.Siz Türkçe bir kelime yanlış bile kullanılsa, rahatsız oluyorsunuz, Türkçemiz bozuluyor, Türkçe'yi düzgün kullanalım diye sitem ediyorsunuz.Ama karşı tarafta bir dilin sadece evlere, sokaklara hapsolarak uzun vadede ölüme gitmesini öneriyorsunuz.Bunun neresi vicdan? Bir Kürt çocuğu ilkokulda dersi mi öğrenecek yoksa hiç bilmediği bir dili öğrenmeye çalışıp birde üstüne üstlük dersi mi öğrenecek ? Buna çabalarken bile karşı karşıya kaldığı alaycı tavırlar, hep anadili Türkçe olan çocuklardan bir adım geride kalması eğitim ve öğrenimde..Ne gerek var bunlara ? Bu çocuk dünyaya bir defa gelecek ve ona en kolay gelen dili olan anadilde öğretim görmesi onun en doğal hakkıdır.Bu Ugandalı bir çocuk içinde aynı, bir Kürt çocuğu için de.
Ülkede yaşayan diğer toplulukların kendi kültürleri ve dilleriyle olan hassasiyetleri kendilerini ilgilendirir.Dilerlerse biz toplum olarak kendi dilimizi bırakıyoruz, Fransızca çok daha güzel ve dünyada geçerli bir dil bizim bundan sonra dilimiz Fransızca olsun da diyebilirler.Bu onların sorunu ve buna ancak saygı duyarız.Ama Kürt halkının önemli bir bölümü dilinde ısrarlı ve bunu varlık sebebi olarak görmeye devam ediyor ve edecek her halk gibi.
Milyonlar Türk değilim diyor, HDP'ye oyunu veriyor ve bu insanlarda bulundukları bölgede azınlık konumuna düşmeden hiçbir yere gitmezler.Eğer bu insanların biryerlere gitmesini istiyorsanız, batıdan doğuya göç başlatacaksınız ama rahatınızı bozacağınızı hiç ama hiç sanmıyorum, Türklük için Hakkari'de yaşamak, nutuk atmaya benzemez.
Çerkez veya Lazların her birinin birey olarak hassasiyeti kendilerini bağlar.Tabiki öğrenmeleri gerekiyor, geliştirmeleri gerekiyor ama istiyorlarsa, talep ediyorlarsa.Kimseye zorla birşey yaptıramazsınız.Siveyle dalga gecilme demek. Bir Laza bunu soylemek de abesle istigal. Lazca da ogrenilmesi gerekiyor mu? Ama Cerkezcenin hatri kalir dur!
Kacak elektrik olayi munferit gibi gostermene ise hicbir sey soylemiyorum. Herkes neyin ne oldugunu pekala biliyor. Secim sonuclarini birak sen. Sectigin adamlari hangi ulkenin meclisine yolluyorsun? Senin yasadigin toprak hangi ulkenin?
Dilini sokakta,evin içinde konuşmada artık baskı yok diye buna sevinilmeli mi ? Eğitim ve öğretimde dil kullanılmadan hiçbirşey başarılmış sayılmaz bana göre.İkinci sorunuzun cevabı kişiden kişiye değişir aslında, kimisi derki ben Türkiye bayrağımı, vatanımı seviyorum, kimisi derki Türk arkadaşlarımla birarada yaşamayı seviyorum, kimisi dediğiniz gibi maddi açıdan yaklaşabilir olaya.Herkes için kesin bir cevabı yok bunun.Bana soruyorsanız, ben sadece İstanbul'u, Antalya'yı, Kuşadası'nı şehir olarak, bölge olarak sevdiğim için Türkiye'den tamamen ayrılma fikrini istemem.
Demogojiye alismissin. Senin o kendimize gore onemli deigin kisiler terorist oldugu icin, gosterilerinde bayrak diye terorist pacavrasini salladigin icin karisiliyor. Sen kalk ulkeyi bolmek icin daga cik binlerce vatan evladini sehit et. Sonra da o dagdaki leslerin isimlerini vermeye kalk onlarin pacavralarini salla!
oldu biz sizi arariz
Almanyadaki Turkleri orgutlemek lazim. Cocuklarina Almanca mi ogeetecekler Turkce egitim versinler mecburlar sonucta!
şive diyorsun annemle babam ,kayınvalidem kayınpederim Karadenizli şiveli konuşuyorlar,ne olmuş yani,şive ile dalga geçecek hatta başka herşeyle dalga geçecek insanlar hep olacak..kayınpederim tam lazdı..lazca öürenimle ilgili konuşma hiç duymadım onlardan..Almanya örneğiniz o kadar komik ki, Almanya'daki Türkler orada göçmendir.O topraklarla ilgili hiçbir tarihsel bağları yoktur.Burada insanlar kendi memleketlerinde yaşıyorlar, Singapur'dan göçmen gelmediler.
Almanya örneğiniz o kadar komik ki, Almanya'daki Türkler orada göçmendir.O topraklarla ilgili hiçbir tarihsel bağları yoktur.Burada insanlar kendi memleketlerinde yaşıyorlar, Singapur'dan göçmen gelmediler.
Bu halk kimseden akıl istemedi ki. Siz kendi kendinize akıl vermeye kalkıyorsunuz ? Kötülükse, kötülük, iyilikse iyilik.Her halk kendiyle ilgili kararı kendi verir ve bunun sonuçlarına iyi veya kötü kendisi katlanır veya mükafatını görür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?