“Özgür Kürdistan'a bu yıl kavuşacağız”

İngilizce yapalım derlerse ingizce olur halk ne yapabilir bu konuda?

apo demiştim tek suçu düşüncemi sizce taladınız sorularımı neden?ırza geçme ,tecavüz demiştim?

pkk engellledi doğuya hizmet gitmesini..yıllardır araştırıyoruz burada bizde devleti haksız sanıyorduk işin aslı öyle değilimiş..

isterse tüm evlerin üzerine helikopter pisti yapın.ben ciğerim parçalanıyor, ölüyorum diyorum siz makyaj yapabilseydiniz güzel görünürdünüz diyorsunuz.dil, kültür ve kimlik, bunlar olmadan hizmet ancak ruhu olmayan bir beden gibi olur ona da ceset denir.

apo demiştim tek suçu düşüncemi sizce taladınız sorularımı neden?ırza geçme ,tecavüz demiştim?

apo,ahmet,mehmet,hasan önemli değil.Önemli olan bu halkın kendi değerleriyle yaşaması.Şahıslar beni ilgilendirmiyor.

ne ölmesi şu an evler internet ,uydu vs dolu Türk gençleri yabancı kaynaklardanda herşeydende dejenere oluyor zaten..yurt dışından bu kaynaklar sayesinde ışıda katılanlar oldu..sadece kürtlerinmi sorunları var..bizlerin yokmu

apo,ahmet,mehmet,hasan önemli değil.Önemli olan bu halkın kendi değerleriyle yaşaması.Şahıslar beni ilgilendirmiyor.
apo ve arkasında hdp var..başkanı diyorki boşuna ordada tutuluyor..adam öldürtmeye azmettirmek boşunamı sizce?

pkk nın arkasında hangi devlet kimler var biliyormusunuz?hiç araştırdınızmı?

belkide tavuk bile kesemeyecek biri elini hiç kana bulamamış,azmettirmesini bilmiş,ırza geçmesini bilmiş,hepsi içinde kendince haklı nedenleri bulmuş?ruh hastası?bedavacı?

başta Yunanistan diyor..yunanistanın amacı sizi özgürleştirmek olablirmi?buna 5 yaşında çocuk bile inanmaz..

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit düşen 24 güvenlik görevlisine Allah’tan rahmet dileyin, sonra da bu alçaklığın neden hala sürdüğünün şu kanıtlarına bir göz atın lütfen!
Albay Hasan Attila Uğur, “Öcalan’ı Nasıl Sorguladım?” adlı kitabında, PKK’yı bunca yıl kimlerin, nasıl ayakta tuttuğunu anlatıyor. Öcalan lafa Yunanistan’la başlıyor: “Bize ta baştan beri çok destek verdi. Kamplar kurduk. Maddi desteğini de hiç esirgemedi. Teknik konularda yardımcı oldu. Sabotaj ve orman yakma eğitimlerini bize Yunan istihbaratı verdi.” Ah cayır cayır yanan Türkiye’min güzelim ormanları ah!
Suriye’deyse Öcalan, Hafız Esad’ın kardeşi Cemal Esad’la görüştüğünü anlatıyor. “Suriye’de kamplar açtık. Örgütlenmemize de izin verdi Suriye. Ticaret de yapıyorduk; yılda 1 milyon dolar kazanıyorduk. Sınırı geçerken, zaman zaman, Suriye istihbaratının (El Muhaberat) arabalarını kullanıyorduk.” Peki ya İran? “İran gizli sevisi İttiaat’tan Sait adında biriyle görüşüyordum. Bize silah, SAM7 füzeleri ve lojistik destek sağladılar. Sonra bir hastane üç de kamp kurmamıza izin verdiler. Silah ve hayvan ticaretinden pay alıyorduk.”
Peki ya Batılı “dostlarımızın” ilişkisi ne boyuttaymış Öcalan ve tayfasıyla? Sırbistan’dan 20 adet Strella Füzeleri satın almışlar önce. Ama sonra Sırplar, çok daha fazlasını bedava vermiş. TNT, C-4 gibi patlayıcıları da Sırbistan sağlıyormuş. Romanya’da evleri ve dernekleri varmış. Türkiye’den PKK’ya katılanların ilk eğitim gördükleri yermiş Romanya. İstihbarat birimleri de gece görüş dürbünü, telsiz gibi malzeme sağlamış.
Gelelim Almanya’ya. Öcalan, Alman Gizli Servisi’yle görüşmekten tutun parlamementerlerle sohbete kadar, dilediğince at koşturmuş. Örgüt yöneticisi Kani Yılmaz’a pasaport vermişler, Türk vatandaşlarını konsolosluklar önünde sürüm sürüm süründürürken! “Her anlamda güçlü olduğumuz bir ülkeydi!”
İngilere için söyledikleri de çok ilginç: “Hiç birebir siyasi ilişki kurmadılar. Ama gizli olarak en büyük desteği İngiltere’den alıyorduk.” Ya Hollanda? “Bizim üslenme ve eğitim alanımızdır. En çok para ve destek bulduğumuz ülkedir.” Öyle olması da gerekir. Hollanda uyuşturucu ve uyuşturucu kaçakçılarına göz yummasıyla ünlüdür zaten! Fransa tahmin edebileceğiniz gibi, “her zaman yakın” durmasıyla biliniyor. Hatırlayın Madam Mitterand’ı!
Peki PKK’ya destek vermeyen ülke var mı? Libya! “İşçiler arasında iyi örgütlenmiştik. Yılda 500 bin dolar bağış topluyorduk. Ama Libya devletiyle aramız hiç iyi değildi. Bütün isteklerimizi geri çevirdiler. Kaddafi bize hiçbir zaman sıcak bakmadı!” Kala kala kalmışız Kaddafi’ye! İşte bu komşular ve sözde dostlar yüzünden yıllardır PKK pisliğiyle boğuşup duruyoruz; şehit üstüme şehit veriyoruz!
Apo’yu biraz daha iyi anlamak isterseniz bir de şu olaya bir göz atın Hasan Attila Uğur’un kitabından: “Sorgunun son gününde çay molası verdik. Odadaki pilli radyoyu açtık: Barış Manço’nun öldüğünü söyledi bir arkadaşımız. Apo yüzüme baktı, suratı asıldı: ‘Öldüğüne çok üzüldüm. Peki kim öldürmüş?’ diye sordu. Tabiri caizse o anda hepimiz koptuk!” Soru da bir şey yok aslında. Teröristin dünyasında doğal ölüm olur mu hiç?http://www.habervitrini.com/gundem/iste-pkknin-arkasindaki-ulkeler-564518/

Bu ülkede hak, hukuk olmadığı ve yargı mekanizmasının çok sorunlu olduğu konusunda hemfikiriz. Ancak cezalar düzgün uygulanmıyor diye suçluyu suçlayamamak neyin kafasıdır, yapmayın :)

Aslında kendi kimliğinizle ve kültürünüzle onurlu birer yurttaş olarak demokratik özerklik almadan da yaşabilirsiniz. Şu an öyle aman aman bir baskı yok, değil mi? Bana her fırsatta sayıp döktüğünüz Türkiye Devleti'nde onurlu birer yurttaş olarak yaşamaktan rahatsız olmadığınız fikri çok samimi gelmedi açıkçası. Sosyal devletin avantajlarından faydalanmak, maddi çıkarlar ve rant Türkiye'den tamamen ayrılmamak için daha mantıklı sebepler sanki.

Siveyle dalga gecilme demek. Bir Laza bunu soylemek de abesle istigal. Lazca da ogrenilmesi gerekiyor mu? Ama Cerkezcenin hatri kalir dur!

Kacak elektrik olayi munferit gibi gostermene ise hicbir sey soylemiyorum. Herkes neyin ne oldugunu pekala biliyor. Secim sonuclarini birak sen. Sectigin adamlari hangi ulkenin meclisine yolluyorsun? Senin yasadigin toprak hangi ulkenin?

Dilini sokakta,evin içinde konuşmada artık baskı yok diye buna sevinilmeli mi ? Eğitim ve öğretimde dil kullanılmadan hiçbirşey başarılmış sayılmaz bana göre.İkinci sorunuzun cevabı kişiden kişiye değişir aslında, kimisi derki ben Türkiye bayrağımı, vatanımı seviyorum, kimisi derki Türk arkadaşlarımla birarada yaşamayı seviyorum, kimisi dediğiniz gibi maddi açıdan yaklaşabilir olaya.Herkes için kesin bir cevabı yok bunun.Bana soruyorsanız, ben sadece İstanbul'u, Antalya'yı, Kuşadası'nı şehir olarak, bölge olarak sevdiğim için Türkiye'den tamamen ayrılma fikrini istemem.

Demogojiye alismissin. Senin o kendimize gore onemli deigin kisiler terorist oldugu icin, gosterilerinde bayrak diye terorist pacavrasini salladigin icin karisiliyor. Sen kalk ulkeyi bolmek icin daga cik binlerce vatan evladini sehit et. Sonra da o dagdaki leslerin isimlerini vermeye kalk onlarin pacavralarini salla!

oldu biz sizi arariz

Almanyadaki Turkleri orgutlemek lazim. Cocuklarina Almanca mi ogeetecekler Turkce egitim versinler mecburlar sonucta!

Çerkez veya Lazların her birinin birey olarak hassasiyeti kendilerini bağlar.Tabiki öğrenmeleri gerekiyor, geliştirmeleri gerekiyor ama istiyorlarsa, talep ediyorlarsa.Kimseye zorla birşey yaptıramazsınız.

Ben şahsen Batı'da yaşıyorum.Memleketimde oy kullansaydım da seçtiğim kişileri Türkiye Cumhuriyeti Meclisine gönderdiğimi, yaşadığım toprağıda Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlı Kürdistan coğrafyası olarak görürdüm.Siz bu coğrafyanın isminin böyle olmasından rahatsızsanız, sizin zihniyetnizdeki insanların bu coğrafyada Kürtlerle beraber bizzat yaşayıp, tarihsel süreç içerisinde nüfus olarak en az onlar kadar veya daha fazla olmanız gerek.Rahatınızı bozmaya var mısınız ?

Dilini sokakta, evinde konuşuyorsun diye sevinmeniz gerektiğini söylemedim, şu an eskisi gibi bir baskı ortamının olmadığını söyledim. Bakın sizin özelinizde değil ama genel anlamda bu istekler ezberletilmiş, bunu alırsak zafere bir adım daha yaklaşacağız mantığıyla konulmuş hedefler gibi. Dış işlerinde her anlamda Türkiye'ye bağlı olup iç işlerinde özerk olacaksanız Kürtçe eğitim ve öğretimin mantığı nedir? İsterseniz Kürtçe kurslara da gidebilirsiniz -ki kurslar ilgisizlikten kapandı o ayrı- aile içinde, sokakta, halk arasında nerede isterseniz Kürçe de konuşabilirsiniz ama devletin resmi dili Türkçe iken ve resmi yazışmalar Türkçe yapılıyor iken, ekonomide Türkiye'ye bağlı iken, sosyal devlet hizmetlerini Türkiye'den alıyor iken Kürtçe eğitim öğretim sizi ileri taşıyacak bir şey değil ki? Zafer kazanmış gibi hissettirmekten öteye geçecek, fayda sağlayacak bir uygulama değil.

Almanya örneğiniz o kadar komik ki, Almanya'daki Türkler orada göçmendir.O topraklarla ilgili hiçbir tarihsel bağları yoktur.Burada insanlar kendi memleketlerinde yaşıyorlar, Singapur'dan göçmen gelmediler.

Almanya örneğiniz o kadar komik ki, Almanya'daki Türkler orada göçmendir.O topraklarla ilgili hiçbir tarihsel bağları yoktur.Burada insanlar kendi memleketlerinde yaşıyorlar, Singapur'dan göçmen gelmediler.
şive diyorsun annemle babam ,kayınvalidem kayınpederim Karadenizli şiveli konuşuyorlar,ne olmuş yani,şive ile dalga geçecek hatta başka herşeyle dalga geçecek insanlar hep olacak..kayınpederim tam lazdı..lazca öürenimle ilgili konuşma hiç duymadım onlardan..

Göçmen olunca "onurlu bir yurttas olarak yasama" haklari olmuyor mu ?

Senin apo pisligini lider olarak gormen bile dusuncelerinin zehirli oldugunu gosteriyor. Azalarak bitin

Biliyor musunuz çok komiksiniz .. Ama size üzülmekten gülemiyorum bile . Ülkemin acı gerçeklerindensiniz .
Kürtçeyi gidip bir Türkçe, Fransızca, İngilizce ile bir tutuyorsunuz ..
Sizin o bahsettiğiniz çocuklar da Türkiye Cumhuriyet'inde yaşayan Tc. nüfus cüzdanı taşıyan resmi dili Türkçe olan bir
ülkede eğitim gören öğrenciler .. O yüzden okullarda tabiki de o ülkenin resmi dili ne ise o dilde eğitim verilecektir .
Sizin kast ettiğiniz yerler bölge, farklı bir ülkeden, milletten bahsetmiyoruz .
Kürtçeyi zaten sizler kendi aranızda aktif olarak kullanıyorsunuz çoçuklarınız kürtçeyi bilmeden yetişiyo olamazlar.
Ayrıca yine ve yine kendinizle çelişiyorsunuz, Çocuklar yaşadıklarını ülkenin resmi dilini bilmiyorlarsa da bu sizlerin
ailelerinin ayıbıdır ..
Hiçbir imla, gramer taşımayan bir dilin eğitimini istiyorsunuz, ama bunun nasıl olacağı ile ilgili en ufak bir düşünceniz
fikriniz yok .. Ayrıca o örnek verdiğiniz Uganda da bir ülke Uganda Cumhuriyeti bunu da belirtmek isterim eşit
şartlarda değilsiniz örneklemeleriniz gerçekten çok tuhaf durmuş .
Ayrıca sizin Hakkari ye vermek istediğiniz sokak ismi benim askerimi, polisimi, evladımı, vatandaşımı şehit eden
pislik teröristin teki ise ben karışırım hanımefendi İzmir'den de İstanbul'dan da Her yerden karışırım .
Siz bu ülke sınırları içinde yaşayıp bu ülke evlatlarını şehit eden, kalleşçe tuzaklar kuran teröristleri ve onların bayrak
sandıkları paçavraları destekleyi hal ve hareketlerde bulunursanız evet size heryerden tepkiler yağar da artar da.
Siz bundan nefret etseniz de bu ülkenin sınırları içerisinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunuz sürece
vatandaşı bulunduğunuz ülkenin birlik ve bütünlüğüne tehdit oluşturduğunuz sürece, aklı başında
her vatandaştan hep aynı cümleyi duymayı beğenmeyen kendini ait hissettiği yere gitsin ..
Son olarak şunu da belirteyim de bu ülkede doğuya yapılan teşvik ayrımcılığı hiçbir yere yapılmıyor, o yüzden
Artvin yine doğru bir örnek olmamış..
Konuşuyorsunuz ama ezbere ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…