Özgürlük alanı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tahin Helva aşağıdaki yazıyı konu sahibinin 2018deki konusundan kopyaladım. Adamın tıyneti hakkında bilginiz olsun. Herkes atıp tutmuş ya. Ev işleri yapacak ışığı almışım demek ki dün akşam Öyle bir ilişkiden böyle laflara nasıl gelindi onu da anlayamadım. “Merhaba, hemen konuya giricem. Eşimle meslektaşız. Hatta iş ortağıyız. Kafa dengiyiz. Kari koca gibi değil arkadas gibiyiz. Butun ev islerini beraber yapariz. Mutlu sayilabilecek bir evliligimiz var. Bir de 3,5 yasinda oglumuz.”

Bu kadar iyi anlaşıp arkadaş gibi olduğu koca mı, eve biraz geç kaldı diye kızıp, yemeği kur diye emir vermiş? Bu konuda eşinin sadece ders verdiğini, çocuklarıyla da kendinisini ilgilendiğini yazmış. 3 yılda cok şey değişmiş hayatlarında demek ki.

Çocuk tek değil mi? Oğlumla yazmış dünkü konuya. O da şimdi okula giden bir çocuktur zaten. Hani bebek bakmak gibi olmuyor okula giden çocuğa bakmak. Benim de var iki tane biri okula gidiyor da ordan biliyorum. Velhasılkelam adam pislik hödük falan değil işte, yapıyormuş daha üç sene önce. Boşuna aldım beğenmedimleri ya başka şeylerden yıprandılar ya da dediğim gibi 11 dersi ben versem ben de kocamdan hizmet beklerim. Ha 11 ders vermediğim günlerde de beklerim yorgunken. Sonuçta evimiz için kazandığım bir para sözkonusu çalışmanın sonucunda. Eşimden bu bağlamda düşünce ve saygı beklerim. Belki adam da buna kızdı.

Suan ki şartlarda çok yoğun olan eşi idare edip, ev ve çocukla ilgilenen, arkadaş çevresi bile olmayan arada bir ablasına giden kadına eve biraz geç geldi diye kızıp, laf den eş benim için hödüktür açıkçası.
Sonuçta konu sahibinin de dersi varmış aynı gün.
Daha çok çalıştı diye hizmette kusur istemiyorum havasına giremez eşler birbirine karşı.

Bu duruma gelmelerinin çeşitli sebepleri vardır. Adamın üslubu elbette yanlış. Eşiyle ev işlerini ortak yapan bir adamken bu duruma nasıl geldi bence asıl mesele burada saklı. Yönetemedikleri bir şeyler olmuş

yemekle saygı olmaz yahu ne alaka.
ki buna rağmen beş dk kala gelmiş zaten. valla bana böyle davranacaksa 11 yerine 8 ders alsın eve daha az para girsin daha iyi. her şey eve para getirmekte değil sonuçta. saygı dediğiniz önüne yemek koymak değil bence sadece.. dışarıdan gelen, hem çalışan hem çocuk bakan hem yemek hazırlayan eşe saygı nerede?

Ya neden burada her şeyi tane tane açıklamak zorunda kalıyorum ki... ben yemeği severim, hoşuma gider çeşit tatlı falan. Eşim ben seviyorum diye hazırlarsa bana saygı göstermiş değer vermiş olur. Eşim hediye almayı seviyorsa ben ona sürpriz yapsam hediye versem bu saygımdan sevgimdendir. Konudaki adam da onca dersten sonra acıktıysa hazır sofra kurmak bir saygı göstergesidir. Sadece yemek değil mevzu, eşin beklentisini karşılamak. Eşi de konu sahibine bir jest yapar belki başka zamanlarda başka şekillerde beklentisine uygun hareket eder. Konuyu açıp kaçtığı için öğrenemiyoruz bunları

e tamam bende bunu diyorum zaten. 11 derse giren eşi için 5 dakika erken gelmiş, sabretse sofrayı kuracakmış zaten kız. azarlamaya gerek yok, kapıdan çıktığı gibi ağzına lokma sokmak zorunda değil ya. sonuçta o gün derse giren, çocukla ilgilenen ve dışarı çıkan biri var. eşi de diyemiyor mu tüm gün çocukla ilgileniyor ekstra derse giriyor, 15 dakika da ben saygımdan bekleyeyim. bu işler dediğiniz gibi karşılıklı zaten. ayrıca ben size kızarak bağırarak yazmadım, neden burada her şeyi tane tane açıklamak zorunda kalıyorum demenizi gerektirecek? sonuçta bende fikrimi size tane tane açıklıyorum. kavga etmiyoruz.

Yok sizden önce de benzer cümleler yazıldı da ilk cümlem geneldi burada derken kusura bakmayın. Evet adamın konuşması çok terbiyesizce yani onun savunulacak yanı yok. Üç yıl önce ev işleri ortakmış. Demek ki bu yazdıklarınızı düşünebiliyormuş birkaç yıl önceye kadar. Başka zamanlar ne yaşanıyor, eve temizliğe biri geliyor mu, market alışverişi internetten yapılabilir mesela bu kolaylıklardan yararlanıyorlar mı, bu öğretmenler okulda da çalışıyor mu... bunları bilsek tavsiye verirdik

ben aradaki yorumları okumadım.. kaçırmışım demek ki. konu sahibi yazıp kaçıyor olan bize oluyor

Ben eşler arasında bu tip susmaları doğru bulmuyorum sakin bi şekilde eşinize anlatmaliydiniz baktınız anlamıyor ona tanıdığınız özgürlük alanını da alın da görsün

Hanımlar tartışmaya gerek yok ki, kadının da erkeğin de birbirinden ayrı geçireceği zamanlar olmalı, sofra geç kuruldu vb gibi fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplerden tartışmak da manasızdır.

ben aradaki yorumları okumadım.. kaçırmışım demek ki. konu sahibi yazıp kaçıyor olan bize oluyor
Öyle.. yoksa ben de ev işlerini hayatının merkezi haline getiren arkadaşıma kendine alan açmasını söylüyorum.bayağı yol aldı hatta her şey karşılıklı hizmetkarlığın anlamı yok. Yalnız arkadaşın eşi en baştan böyleydi, ev işlerine el sürmeZ çocuğuyla ilgilenmezdi. Konu sahibinin olayında önemli noktalar var bilmediğimiz

sofra geç kuruldu vb gibi fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplerden tartışmak da manasızdır.
ben pazar sabahı kahvaltı hazırlaması uzun sürüyor diye eşiyle tartışan biri olarak buna katılamıyorum. Tansiyonum mu düşüyor nedir gelemem açken beklemeye.

ben pazar sabahı kahvaltı hazırlaması uzun sürüyor diye eşiyle tartışan biri olarak buna katılamıyorum. Tansiyonum mu düşüyor nedir gelemem açken beklemeye.
Hayatım ben de sabah kahvaltılarını beklemek de zorlanıyorum, kan şekerim düşüyor sanırım zaten sinirli de bir yapım var uyanınca hemen sofraya oturmak istiyorum ama eş olmak yemekmiş, ev işiymiş gibi küçük meselelerde birbirimizi tolere etmek değil midir?
Şu an tam yerinde bir örnek olacak, ben çay keyfi yapıyorum eşim süpürüyor günün bir vaktinde de ben etrafı sileceğim, şimdi eşim bana ben süpürdüm bir kalkıp silmiyorsun, KK'da cak cak çene çalıyorsun keyif yapıyorsun dese olur mu?
Kırdığına değmez çünkü kadın ve erkekler hayatta bir tek yemek ev işi için mi beraberler, yeri geliyor kadın maddi manevi en zor zamanda eşinin en büyük destekçisi oluyor, erkek üzüldüğünde morali bozulduğunda onunla her zorluğu göğüsleyen kadın aynı zamanda en iyi de dert ortağı oluyor, sofra hemen kurulmadı diye bağırmak yerine ağzına tatlı bir şey atıp kan şekerini düzenleseydi de beraber kursalardı sofrayı, erkek yoğun çalışıyormuş tamam ama kadınlar da yoruluyor, yalnızca iş güç değil hayat başlı başına yorucu, erkeklere tanıdığımız konforu onlar da bizim için sağlasın istiyoruz.

İkisi de gelecekleri ve çocukları için çalışıyor, adam çok çalışıyorsa kadın da fedakarlıklar yapıyor, o da çalışıyor, eşinin üstündeki yükü hafifletmek için tüm işleri yapıyor, oğullarının sorumluluğunu bile kadın üstlenmiş, bir yemek için kalp kırmaya değdi mi?

böyle bir adam cocuklarımızı eğitmesin ya ciddiyim.
yazık vay haline bunun erkek öğrencilerine

Ablam bence adam bunları hiç bilmiyor değil. Bilmeseydi en baştan yapmazdı. Örneklerini çok gördüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…