• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özgüven eksikliği

neden özgüveniniz yok acaba?
ilk önce onu anlatırsanız derdinize derman olmaya çalışırız..

ne gibi özgüven eksiklikleri biraz açarsanız yardımcı oluruz

ya nebileyim mesela bi ortamda toplantıda konuya giremiyorum tam bişey dicek oluyorum acaba yanlış bişeymi söylerim diye geri çekiliyorum. bazen arkadaşlarda durumu farkediyo beni de konuya dahil etmek için banada sorular soruyolar o anda kalbim yerinden çıkacak gibi oluyo. bazen biriyle tartışma yaşıyorum ben haklı oluyorum ama kendimi savunamıyorum susup kalıyorum. sonrada kendime kızıyorum.

bu durum ilk önce birgün susma konuşmaya başla bir ortamda konuştukça açılırsın insanlar ne düşür diye düşünme en eğlenmene bak bir kere bunu yaptınmı devamı gelir

ya nebileyim mesela bi ortamda toplantıda konuya giremiyorum tam bişey dicek oluyorum acaba yanlış bişeymi söylerim diye geri çekiliyorum. bazen arkadaşlarda durumu farkediyo beni de konuya dahil etmek için banada sorular soruyolar o anda kalbim yerinden çıkacak gibi oluyo. bazen biriyle tartışma yaşıyorum ben haklı oluyorum ama kendimi savunamıyorum susup kalıyorum. sonrada kendime kızıyorum.

1- İnsanların senin hakkında ne düşündüğünü o kadar çok umursamayacaksın: dışarıdan olumlu bir düşünceyle hayatın mükemmel bir hal almayacağı gibi, herhangi bir eleştirinin de hayatının sonu olmadığını bileceksin.
2- İnsansan hata yapma payı mutlaka vardır: Ben kusursuz olacağım; her yaptığım, her söylediğim hatasız olacak ya da ne birşey yaparım, ne konuşurum diye kendini frenlemeyeceksin.
3- Kendinle barışık olacaksın: Kafandaki ideal tipi oynamak yerine, kendin gibi olmayı seçeceksin.

Kendını oldugun gıbı kabullen, sev ve saygı duy.. Olmak ıstedıgın ınsan profılını oynama, oldugun kalıbı ortaya cıkar.. Burda demek ıstedıgım kendını daha cok tanıman.. Kendınle barış.. ve baskalarını onemseme..

Bende cogunlukla oyleyim bu aralar asmaya calisiyorum suan en buyuk sikintim cok uyumak ve tembelligim.ozguvenim eskisinden daha iyi.kendine zaman ayirmak bunda cok onemli,artik kendi istedigim yemefi yapiyorum kendi istedigimi aliyorum,kendime deger veriyorum.daha iyiyim sanada tavsiye ederim

özgüven eksikliği kendini sevmeme beğenmeme
kendinin hatalarını büyütüp herhangi bir insan gibi hataları olabileceğini kabul etmeme dir benim bildiğim
ama kendine güvenmek ise durumlara göre değişir
mesela siz sanırım sosyal konularda kendinize güvenmiyorsunuz? ama bu özgüven olayı değil kendinizi hala seviyor olaiblirsiniz ben öyle biliyorum da ondan:)
sosyal fobi gibi bir şeyiniz varsa bunu aşmak için üstüne gidin işte o an neyden çekindiyseniz onu mutlaka yapın mesela bir kere olsun olmaz mı?

Bende cogunlukla oyleyim bu aralar asmaya calisiyorum suan en buyuk sikintim cok uyumak ve tembelligim.ozguvenim eskisinden daha iyi.kendine zaman ayirmak bunda cok onemli,artik kendi istedigim yemefi yapiyorum kendi istedigimi aliyorum,kendime deger veriyorum.daha iyiyim sanada tavsiye ederim

bende çok uyuyorum napcaz bizzzzzzz

bende küçükken öleydim büyüynce şirret oldum fazla özgüven oldu bende sen kendine gel bir aynada pratik yap özgüvenli nasıl dururum diye sonra icraata dök ortamda:) ben öyle yapıyordum:) başarılı oluyor

Yüzde doksan dokuz söylediğimı yaparsan aşarsın.kalabalık bir yerde bir kez olsun insanların senin hakkında ne düşüneceğini düşünmeden «kendimi seviyorum» diye bağır unutmaki o insanları br daha görmeyeceksn.sana deli demeleri umrunda olmasın.bunu yapabilir misin?

bu halin daha iyidir emin ol her toplum içinde vır vır konuşan baskın karakter olmaya çalışan insanlardan bin kat daha iyisindir, takılma bırak gerektiği zaman konuş, çok konuşucaksın da ne olucak.

her gece uykuya dalacagin an ve sabah uyandigin an KENDIMI SEVIYORUM.. KENDIME GUVENIYORUM.. BEN DEGERLIYIM.. HER KES BENI SEVIYOR.. HER KESIN DIKKATINI CEKIYORUM.. HER KES BANA SAYGI DUYUYOR.. BEN HER SEYIN EN IYISINI HAK EDIYORUM.. HAYAT COK GUZEL.. GUVENILIR INSANLARI KENDIME CEKIYORUM .. BEREKETI KENDIME CEKIYORUM.. SAYGIYI HAK EDIYORUM.. SEVILMEYI HAK EDIYORUM.. diye telkinleri vere bilirisn..gercekten ise yariyor.. bunlari soylerken asla suphe duymuyacaksin.. inanacaksin.. cunku soylediklerim yalan degil gercek.. sen bir birey olarak sevilmeyi saygiyi hak ediyorsun.. her kes degerlidir ve sende degerlisin.. fikirlerini ozgurce ifade ede bilirsin cunku benim gibi bir cok insan senin fikirlerini merak ediyor.. belkide senden cok guzel seyler ogrenecegiz.. kendini savun.. haksizken ozur dile ama hakliyken kendini ezdirme.. senden bi tane daha yok.. baskalarini umursama.. cunku sen varsan baskalarida senin icin var sen yoksan baskalarida senin icin yok.. sen sevilmeye layiksin her insan gibi..

Back
X