ÖzGüven sorunsalı.

düşündüm başlamayı da vazgeçiyorum. cesaretim yok.

herkes çok degişti..
sosyal medya degiştirdi insanlari..
kimse kimseyi merak etimyor.
ne bilim bunlar yüzünden yalnizlaştim...

Eh bende yalnızım. Emin ol belki seninle bir değil ama böyle sorunlar yaşadım. Psikolojik sorunlar yüzünden kabuguma çekildim ama fark ettim ki en sonunda benimle kalan kişi kendimim. Başka kimse değil. Benden başka herkes benim için bugün var yarın yok. O zaman neden kendime kötü davranayim ki. Benim kim olduğumu onlar belirlemiyor, kim olduğumu yaptığım seçimler, davranışlarım, tepkilerim, kendime olan saygım belirliyor. Dışarıdakiler adı üzerinde disaridalar. Kim oldugunu, neler yapabileceğini, başarabileceğini kimse senden iyi bilemez. Kalk ve silkelen. Hikayen belki de iyi başlamadı ama bu seni etkilememeli, önemli olan şey hikayene nasıl devam edecegin.

hep o kayınvalıdenler yuzunden
gorusme sunlarla mesafe koy valla bak

Çok afedersin de işitme engelli birinin muhabbetini eleştirenler g.zekalidir.
Tatlım acil psikolojik destek al. İmkânın varsa tayin iste, başka bir yere git. Ailecek tatile gidin, eşin gelmiyorsa kızını da al git. Esin seni çok manipüle ediyor galiba.
Bu arada işitme kaybı doğuştan mı yoksa sonradan mı oldu

Günlük küçük şeylerle başlayın. Mesela kuaföre gitmek, alışverişe, tek başına parkta oturmak, tek başına bırseyler yapmak. Ayrıca onlar ancak konuşur konuşur konuşur.... Hicbirsey cahil insan kafasındaki engelden güçlü değildir

Migi, niye bir cafeye gidip kahveni içemiyorsun anlamadım.

Takma kimseyi ya, istediğin gibi yaşa. Sigaraya başlamak gibi bi saçmalık yapma ama.

migi sen her seyden önce cok degerlisin.
bunu sakin unutma.

Migi, daha önce bir konu açmıştın ve ben sana video göndermiştim hatırlıyor musun?
Sonra da şöyle yazmıştım:

İşitme engelim var dediğin halde sana bir şarkı gönderdim.
Neden umursamadan gönderdim biliyor musun? Şarkılar senin için klibinden vücut dilini okuyacağın, sözlerini şiir gibi derinleştirebileceğin nitelikte. Tıpkı benim, bir bipolar hastası olmam gibi.

Yanlış anlamayacağını düşündüğüm için rahatlıkla yolladım; kendini kapama.
Senin elinde tatların, kokuların, dokunuşların var... Ben ne yapayım? Bana oyun oynayan bir beynim, kendimden emin olamayacağım halüsinasyonlarım var bazı bazı, hiçbir duyu organıma güvenemeyeceğim zamanlarım var... Engelli raporu alabilirim başvursam da, pek umursamadım, insanın kalbinde engel olmasın gerisinin önemi yok.
Kendini deşip deşip derinleştirme ki engellerin, "gerçekten" engellerin olmasın arkadaşım.

Güzel bir psikolojik destek ile "Bu sadece ilaçla değil, konuşma çabaların olsun, psikolog dinlesin seni sabırla" vs. başlayıp devamını kendinin getireceği bir yol. Bence hayat aynı yerde saplanıp kalmak için çok kısa.

Son düzenleme:
Sonradan oldu canım

Psikolojiye gittim dalga geçer gibi test yaptı zorlandım o kısmı kadını da sevmedim neyse ya ama bol bol kıtap okuyorum bide okurken yüksek sesle okumaya çalışıyorum insanlarla iletişim için ben nelerı vermezdim ya muhabbet edeyim uzun uzun bişeyler anlatmak istiyorum baya bişeyler dinlemekten çok anlatmak istıyorum tepkimi de göstermek istiyorum bilmiyorum bunub için ben neler uğraştım ama sonuç başarısız Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum herşeyi denedım

Ben burada yaşadıklarımı anlatmak istıyorum öle güzel cümle kuranları çok özeniyorum benım elimde değil yazabildiğim kadarı yazıyorum
Bana böle atarı davranan var diyor ki sen yabancı biri misin nerelisin aksanın çok farklı
Yok ben türküm
Anlamıyorlar. Ben kaçıyorum oradan yazasım gelmiyor anlamayacakları da bal gibi biliyorum çünkü

Psikolojik bir tedavi sürecinin (ilaçlık kısım hariç) başarılı olabilmesi için doktor-danışan uyumu o kadar önemli ki, elbette sevmediğin o kadın sana bir fayda sağlamaz, hoş elektrik almadığımız insanların yanında ancak nezaketen/idare etmelik hallerde dururuz, kaldı ki kendimizi tedaviye açacağız ha? Mümkün değil.
Tek bir doktor, seni bu yönden geri döndürmesin. Benim doğru teşhis ve kabul ederek tedaviye başlama sürecimde sayamadığım kadar doktorum değişti. Kendim için en doğrusunu hissettiğim birini bulana kadar çok kapı gezdik. Ümidini kırma lütfen.

İnsanlarla iletişim için illaki bir şeyler söylemen gerekmiyor da Migi, bak bu bir araştırma sonucu:
Beden Dili

Beden dili insanlık tarihi açısından en eski iletişim aracımızdır. Beden dili duygu ve düşüncelerimizin yansımasıdır. İnsanların yüzyüze kurdukları ilişkide, kelimeler %10, ses tonu %30, beden dili %60 önem taşır.

Ben niçin sana "Vücut dili" incele diyorum? İlla ağzın laf yapması gerekmez, karşındaki kişi "Anlayacaksa" gerekirse bir "Hıh" demenden canının sıkkınlığını alır, bir tebessümünden "Buruk mu, alaycı mı, neşeli mi" olduğunu kapar. Sen tüm sorunu(!) da kendine yükleme sakın; karşındaki kişilerin de iletişimde ne kadar başarılı olduğu daima tartışılır, kimilerine 5 duyusu değil 7 duyu olsa yetmez.

Çevreni genişlet, ilerlet, bunun için yeni şeyler yapmaktan kaçınma, kendini kabuğuna çekme birkaç olumsuzluk gördün diye. Beden dillerini, temasları vb. anlatan videoları izle-kitapları incele vs...

Benzer yolları adımladığınız insanlarla bir araya gelebileceğin organizasyonları incele-takip et.
Bana en iyi gelen, en anlaşıldığımı, en hoş iletişimi kurduğumu hissettiğim kişiler, genellikle bipolar hastalarıdır. Çünkü çok yakın bir yerden yaralıyızdır ve yaralarımızı sarmışızdır. Sen de bunları hep düşün, yollarını oluştur. Öyle kaçıp saklanmak olmaz.

Bunlari söyleyen kimse cahilin ta kendisidir. Hadsiz insanlarin sozlerini cok da onemsemeyin.

MİGİ bir çok yazını paylaşımını okuyorum ve seni gayette iyi anlıyorum. Anlamak isteyene sivrisinek saz anlamayana davul zurna az. Bence sen zaten kendini geliştirmeye çalışan ailesi için çabalayan gayet iyi bir annesin, kim ne derse desin. Bence mesafe koy öyle insanlara arkadaşların dediği gibi destek de alabilirsin ama sen herşeyin üstesinden gelirsn bunu unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…