düşündüm başlamayı da vazgeçiyorum. cesaretim yok.Rica ederim başlama. Çünkü sigara içen insanlar içmeyenlere göre daha mutsuz agresif ve gergin oluyor. Hazır içiyorsun başlamak niye? Nefesin saçların ellerin üstün kokar, dişlerin sararır ve cildin matlaşıp sağlıksız görünür. ve haliyle bir ortama girdiğinde itici olursun. Ona vereceğin parayla şöyle güzel bir parfüm al. Güzel kokmak insanlara herzaman çekici gelir ve birçok insan size daha olumlu yaklaşmasını sağlar. İlk intiba herzaman önemlidir
kullandim uykum geliyor devam edemedim.Bana kalırsa önce psikoloğa gidin , buraya yazdığınız gibi anlatın onada bu durumu yenmeye yardımcı olmak için destek olacak ilaç desteği verebilir belki
herkes çok degişti..
sosyal medya degiştirdi insanlari..
kimse kimseyi merak etimyor.
ne bilim bunlar yüzünden yalnizlaştim...
yok engelli ile alakasi yok..Peki bunlar engelinden dolayı mı anlamadım ki nasıl çevre bu
hep o kayınvalıdenler yuzundenselam kızlar..
içimi dökmek istedim...;
30 yaşındayim... işitme Engelliyim yazdiklarimi iyi anlayamiyorsaniz kusura bakmayin bunun engel ile ilgisi yoktur.
sadece ben yaşadıklarimi anlatmak istiyorum...
bana gelen diyalojlari
Sen çok cahilsin...
konuşmayı beceremiyorsun..
konuşmayı bilmiyorsun...
muhabbet bile edemiyorsun..
nasıl başlayacagini bilmiyorsun..
nasıl iletişim kurmayı bimiyorsun...
anlamazsin hiç bişeyden...
bunlar çevremden duyduklarim...
evet topluma giremiyorum çekiniyorum...
anlamaz beni diyorum..
bilmiyorum evet..
çocukken yaşadığım o hayat dolu enerjim gitmiş..
hiç bişey hissedemiyorum artık...
hiç bişeyden keyf alamiyorum...
hiç bişeyden mutlu degilim...
mutlu olmak istiyorum....
konuşmak derdimi anlatmak istiyorum anlayan yok...
eşime anlatsam oda cıks... anneme anlatsam cıks...
güvenemiyorum özgüven sorunum var.
nasıl yapacagim bilmiyorum artık topluma girmek istiyorum bi cafeye gidip kahve içmek istiyorum..
çok şey istiyorum galiba....
mesafeliyim..hep o kayınvalıdenler yuzunden
gorusme sunlarla mesafe koy valla bak
Sonradan oldu canımÇok afedersin de işitme engelli birinin muhabbetini eleştirenler g.zekalidir.
Tatlım acil psikolojik destek al. İmkânın varsa tayin iste, başka bir yere git. Ailecek tatile gidin, eşin gelmiyorsa kızını da al git. Esin seni çok manipüle ediyor galiba.
Bu arada işitme kaybı doğuştan mı yoksa sonradan mı oldu
Çok teşekkür ederimmigi sen her seyden önce cok degerlisin.
bunu sakin unutma.
Psikolojiye gittim dalga geçer gibi test yaptı zorlandım o kısmı kadını da sevmedim neyse ya ama bol bol kıtap okuyorum bide okurken yüksek sesle okumaya çalışıyorum insanlarla iletişim için ben nelerı vermezdim ya muhabbet edeyim uzun uzun bişeyler anlatmak istiyorum baya bişeyler dinlemekten çok anlatmak istıyorum tepkimi de göstermek istiyorum bilmiyorum bunub için ben neler uğraştım ama sonuç başarısız Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum herşeyi denedımMigi, daha önce bir konu açmıştın ve ben sana video göndermiştim hatırlıyor musun?
Sonra da şöyle yazmıştım:
İşitme engelim var dediğin halde sana bir şarkı gönderdim.
Neden umursamadan gönderdim biliyor musun? Şarkılar senin için klibinden vücut dilini okuyacağın, sözlerini şiir gibi derinleştirebileceğin nitelikte. Tıpkı benim, bir bipolar hastası olmam gibi.
Yanlış anlamayacağını düşündüğüm için rahatlıkla yolladım; kendini kapama.
Senin elinde tatların, kokuların, dokunuşların var... Ben ne yapayım? Bana oyun oynayan bir beynim, kendimden emin olamayacağım halüsinasyonlarım var bazı bazı, hiçbir duyu organıma güvenemeyeceğim zamanlarım var... Engelli raporu alabilirim başvursam da, pek umursamadım, insanın kalbinde engel olmasın gerisinin önemi yok.
Kendini deşip deşip derinleştirme ki engellerin, "gerçekten" engellerin olmasın arkadaşım.
Güzel bir psikolojik destek ile "Bu sadece ilaçla değil, konuşma çabaların olsun, psikolog dinlesin seni sabırla" vs. başlayıp devamını kendinin getireceği bir yol. Bence hayat aynı yerde saplanıp kalmak için çok kısa.
Psikolojiye gittim dalga geçer gibi test yaptı zorlandım o kısmı kadını da sevmedim neyse ya ama bol bol kıtap okuyorum bide okurken yüksek sesle okumaya çalışıyorum insanlarla iletişim için ben nelerı vermezdim ya muhabbet edeyim uzun uzun bişeyler anlatmak istiyorum baya bişeyler dinlemekten çok anlatmak istıyorum tepkimi de göstermek istiyorum bilmiyorum bunub için ben neler uğraştım ama sonuç başarısız Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum herşeyi denedım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?