özgüven...

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
39
nasıl özgüvenli olunur?evlilikte veya insan ilişkilerinde özgüvensiz insanların hareketleri ve özgüvenli insanların hareketleri arasındaki fark nelerdir?sizlerden yorum bekliyorum..

Boyle seylerin yeri bdv mi bilmiyorum ama ozguvenli insan her zaman özgüvensiz olandan 5 adim ondedir. Once sen kendine guveneceksin ki baskalari da guvenebilsin. Sahbsen Şahsen benim en nefret ettigim tip pisirik pisirik oturup "ayy ben yapamam ki, ayy ben bu konuda igrencim.." diyen tipler. Ego tavan yapsin demiyorum sadece kendinize guveniniz olsun

bu uzun zaman alacak bir süreç.
internette kaynak çok ama doğrusunu bulmak lazım kişisel gelişim açısından.
para sıkıntısı yoksa bir danışmana ya da psikoloğa da gidebilirsiniz.

bu uzun zaman alacak bir süreç.
internette kaynak çok ama doğrusunu bulmak lazım kişisel gelişim açısından.
para sıkıntısı yoksa bir danışmana ya da psikoloğa da gidebilirsiniz.
gittim yeni başladım ama ne faydası olur ki?eşimin beni özgüvensiz olarak algılamasını istemiyorum.kendimden emin olmak istiyorum ama yapamıyorum

Her gün istisnasız bir özgüven konusu açılıyor, ne özgüvensiz milletmişiz arkadaş...

Bunun anahtarı kendini geliştirmektir bence. Çok okur, çok araştırır, çok öğrenirseniz toplum içine girdiğinizde konuşacak şeyleriniz olur. Ya da kendinizi savunmanız gereken bir durumda daha güzel cümlelerle daha net savunabilirsiniz kendinizi.

tarifle olacak şey mi insanın içinde karakterinde olacak.

nasıl özgüvenli olunur?evlilikte veya insan ilişkilerinde özgüvensiz insanların hareketleri ve özgüvenli insanların hareketleri arasındaki fark nelerdir?sizlerden yorum bekliyorum..
Özguvenli insanlar; hayatta hep başarılı olan ınsanlardır ; öncelikle insan ilk once kendısıne ınanmalıdır ,kendısını sevmelıdır...Özgüven ve egoyu bırbırıne karıstırmamak gerek tabıkı aynı zamanda özgüveni olmayan ınsanlar ne kendısıne ınanır ne karsısındakıne ve ne yazık kı hayata 1 0 eksık başlarlar...

Özgüvenin meslekle,diplomayla alakası olduğunu düşünmüyorum.
Ortalama bir mesleğim ve diplomam var,maaşım da süper yüksek değil.
Ancak aldığım aldığım aile terbiyesi ve eğitimine çok güveniyorum.
Şükürler olsun sağlığım yerinde olduğu sürece hiç bir sıkıntının beni alt edeceğini sanmıyorum.
Hiç bir zaman "yapamam,edemem" diye burun kıvırmadım.
Her zorlukla mücadele ederek çiçek demetleri oluşturdum hayatımda.
Çünkü ailemden öyle gördüm,"tabii ki yaparsın,sen biriciksin" ile büyütüldüm.
Hatta egom tavan bile olabilir ama hayatta bunun o kadar çok artısını gördüm ki doğru yolda olduğumu düşünüyorum.

özgüven insana gerçek farkı katandır bence..
çoğu zaman eğitimle daahi alakası olmuyor, tamamen kişilik...
öyle müthiş üniversitelerden mezun tipler gördümki.. süklüm püklüm, eline para verip ekmek almaya gönderemezsin, yapabilirmi ki dersin, ta okadar..
valla öylede düz lise mezunları gördümki, cengaver gibi her yerde kendini belli ediyo, nerelere gelmiş kazıya kazıya..
elbetteki hayatlarının her evresinde kazananlar özgüvenli kişiler oluyor..
imkansız değil bence,
ayna karşısında konuşmayı duymuştum bir yerde..
gerek telefonla konuşuyor gibi, gerek toplum önünde konuşma yapıyor gibi..
deneyin, kendinizi izleyin..

Aile sevgisi almış, fazla maddi sıkıntı görmemiş, çaresizlik yüzünden 3 kuruşluk insanların ağız kokusunu çekmemiş, değer görmüş, başarıları desteklenmiş kişiler özgüvenli olur...
Özgüven sonradan gelmez.
Ben de çok özgüvensizim, ailemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum, bazıları çok şanslı oluyor aile yönünden.Bunu bu şekilde karşılaştırmak yanlış ama gerek dış görünüş gerek eğitim ve meslek olarak benim yarım kadar bile olamayan insanlara bakıyorum öyle özgüvenli öyle rahatlar ki. Ailesinden çevresinden hep değer görmüş takdir edilmiş kimseler özgüvenli oluyor...

Son düzenleme:
Özgüvenin okumakla giyinmekle görmekle yemekle içmekle olmuyor
tamamen karakter ve kendini sevmek beğenmek

özgüvenli insan genelde bir yerlere gelmiştir..özgüvensiz insan yerinde sayar..
özgüvenli insan neyi nerde konuşacağını bilir..özgüvensiz insan bilmez..
özgüvenli insan kendini iyi ifade eder..özgüvensiz insan edemez..
özgüvenli insanın çevresi geniştir..özgüvensiz insanın pek çevresi yoktur..
....................................................vs..........................................................

bence özgüven once aileden baslıyor. baskı altında büyüyen ailenın kapı onune cıkartmadıgı her seyi anne babadan izin alarak yasayan bir insanda özgüven zor çok zor.

benım annem babamda boyleydi üniversıteye kadar gezmeye gıttıgımı bılmem amcam yazın denıze goturmustu bir keresınde denıze bile bayramlıklarımla giden ınsandım bilmedıgımden gormedıgımden.

unıversıteye gıttım sureklı para sıkıntısı cektım okudugumdan da bır şey anlamadım ezik yaşadım el memleketınde.

ne zaman kendı paramı kazanmaya basladım ailem degıstı ben değiştim. o zaman özgüvenım olustu dik durmayı öğrendim konusmasını bildim oturmayı kalkmayı bildim. cok sukur özgüvenımde tam herseyımde.

Ablamın bir arkadaşı var.Gerçekten hiç güzel bir bayan değildir.Bunun o da farkındaydı zaten.Bir gün bana ''Aynanın karşısına geçip ben çok güzel bir kadınım!diyorum ve her gün bunu yapıyorum''demişti.Kadın böyle diye diye ona gerçekten çok aşık olan bir adamla evlendi ve maşallah çok güzel bir evlilikleri var 4 yıldır.Kendine güveni geldiğinden beri o çirkin kadın gitti sanki biz bile ne kadar güzelleşti diye konuşuruz aramızda.Bu da bir öneridir...

gittim yeni başladım ama ne faydası olur ki?eşimin beni özgüvensiz olarak algılamasını istemiyorum.kendimden emin olmak istiyorum ama yapamıyorum

özgüvensizlik yetiştirilme şeklinizle alaklı olabilir.
gelişme döneminde girdğiniz dönemde haksız/yersiz eleştirilere maruz kaldıysanız olabilir.
ağır, aşağılayıcı bir ilişki deneyiminiz sonucunda olabilir.
ek olarak, karakteriniz öyle olmayabilir.

ilk üçünde suçu dışsallaştırmayla, kendini kabulle kademe kademe özülebilecek bir durum.
sonucusu biraz zor çünkü ruhunuzla alakalı.

desteğinize devam edin ve başaracağınıza inanın.
ek olarak üstesinden gelebileceğiniz sorumluklar alın, eserler ortaya çıkarın.
mücadele ederseniz illa ki sonuç alırsınız.

X