Özgüvene ihtiyacım var..

Evet kıskanıyorum ama o kadar sosyal değilim. Biriyle arkadaş olmak istesem beni terslerse yanlış anlama anlarsa diye düşünüyorum. Okulda beni ilk dışladılar bu sene. Sonra bikac arkadaşım oldu. Ama çok yakin değiliz.

sırf bu yüzden çok şükür o kızlardan değilim dememelisin. yaşın çok küçük daha sosyal yaşamın aktif olsa sen de öyle olursun. gezersin dolaşırsın. arkaaşlarınla aranı bulman için de sen çabalayabilirsin. aktivite yapmaya davet et. bowling sineme vs vs..

Çevresi kötü olan kızlar için konuşuyorum zaten. Dertlesecek kimsem yok. Yalnız kaldım. Bi gidip çarşıda arkadaşlarımla kahve icemiyosam napıyım ki ben. Ben kimseyi cagirmasam kimse cagirmiyor beni. Cagirsam gelen yok. Çok bunaldım.

17 yaşındayken bizim de yoktu. ama intihar etmedik.

Bu kadar negatif bir insanla kimse zaman geçirmek istemez ki.
Napayım o zaman. Bu ruh halimi üstümden atamıyorum. Bide benim kötü bi huyum var. Birseyi kafaya iyice takarım. İnsanlar çok acımasız kalp kırmaktan hic çekinmiyor. Ama ben kelimelerimi seçerim konusurken. Psikolojim bozuldu.

Şu an yaşının verdiği duygusallıkla çok negatif şeyler düşünüyorsun. Neden kazanamayasın. Kıymetini bil bu günlerin. Ben 28 yaşındayım zamanında yol gösteren olmadı bu yaştan sonra ikinci üniversiteyi okumayı düşünüyorum 35 yaşına kadar meslek sahibi olmam için hala elimden geçmiş sayılmaz diye düşünürken sen benden 10 yıl daha şanslısın hayatını şekillendirmen için bence zor değil üniversite kazanmak sadece böyle saçma sapan şeyleri bi kenara atıp derslere odaklan... İlerde mesleğin olunca istedğin kişiyle mutlu olursun çünkü bu devirde erkekler kadınlarda güzellikten çok mesleğe bakıyor emin ol. Ayrıca 66 kilo öyle çok abartılacak bi kilo değil. İstersen kiloyu rahat verrisin ama önce derslere konsantre ol bak son sınıfa geçtim diyosun seneye ygs ye gireceksin çok iyi bi şekilde hazırlanmaya bak....

17 yaşındayım.
Kendime karşı özgüvenim yok. Daha gençsin falan diyeceksiniz biliyorum. Ergenlikte olur böyle şeyler ama intihara sürüklüyor bu durum her insani sürükler. Mesela bi elbise giyemiyorum 66 kiloyum. Bi anda ağlayabiliyorum. Lise 3. Sınıfa geçtim. Ben mezuniyetime filan gitmicem. Belki üniversiteyi hiçbi zaman kazanamam. Kişiliğinden değilde dış görünüşümden nefret ediyorum. Mesela hic teklif eden bile olmadı. Çirkin değilim tek kilom var. Kim ne yapsın beni onca nice güzeller varken beni niye seçsin diye düşünüyorum. Sevgili benim için büyük bi eksiklik değil ama insanda begenilmek ister. Psikologa gitmek istiyorum ilaç kullanmak istemiyorum. Ama gidemiyorum 18 den küçüğüm ve annemler beni anlatsam da anlamaz bir suru soru sorarlar. Kimsenin beni anlamasını beklemiyorum zaten. Belkide omur boyu boyle yalnizligimda boğulur giderim. Bugün olmazsa yarın intihar ederim.

ergenliğin doruklarındasın :/
intihar edince ne olcak?

kilo veriyim, çalılıp üniversite kazanayım diyeceğine ölüp kurtulayım mı diyorsun?
peki sen bilirsin.

ergenliğin doruklarındasın :/
intihar edince ne olcak?

kilo veriyim, çalılıp üniversite kazanayım diyeceğine ölüp kurtulayım mı diyorsun?
peki sen bilirsin.
Bende isterim ama mahallede zaten yaşıtım yok orayı geçiyorum. Okulda herkesin ayrı bi grubu var. Yanında biri olmayınca ne anlamı kalıyor ki bowlingmis sinemaymış.

Napayım o zaman. Bu ruh halimi üstümden atamıyorum. Bide benim kötü bi huyum var. Birseyi kafaya iyice takarım. İnsanlar çok acımasız kalp kırmaktan hic çekinmiyor. Ama ben kelimelerimi seçerim konusurken. Psikolojim bozuldu.

Şimdi ergensin, dünyanın yükü omuzlarında gibi geliyor, dünyanın en mutsuz, en dertli insanı sensin sanıyorsun çok normal. Ama geçecek. Bu ruh halinin kalıcı olmasını engelle. Hayatta her zaman, kaç yaşında olursan ol güler yüzlü, pozitif, herşeyi kafaya takmayan insanlar bir sıfır önde olur bunu unutma. Eş seçiminden, iş mülakatına, okuldaki hocalarla diyalogtan, arkadaşlarla geçirilen zamana kadar pozitif insan her zaman tercih edilen olur. Sen geri planda mı olacaksın tercih edilen mi ona karar ver.

Bende isterim ama mahallede zaten yaşıtım yok orayı geçiyorum. Okulda herkesin ayrı bi grubu var. Yanında biri olmayınca ne anlamı kalıyor ki bowlingmis sinemaymış.

illa grubun olmasına gerek yok
1-2 arkadaşın olsa yeter
zaten yazmışsın 4 arkadaşım var diye.

ortaokul ve lisedeyken insanları çok önemserdim.
kimseye hayır diyemezdim, herkes beni joker kart gibi kullanırdı.
başka arkadaş bulamadı mı hmm o zaman zeytin gelir onu çağıralım derlerdi.
bunu bir gün tesadüfen öğrendim ve o günden beri kimseyi sallamıyorum.
kendi kendime de çok eğlenebilen bi insan olduğumu fark ettim.
çıkarım yemeğe giderim, alışveriş yaparım, tatlı ısmarlarım kendime.
o zamandan beri insanlar bana koşmaya başladı.
canım isterse konuşuyorum istemezse konuşmuyorum.
kimse beni sevsin diye bir derdim yok
ama telefonum hiç susmuyor, bıktım arkadaşlardan şimdi de :P

bunların hepsi kendime dair kötü algılarımı değiştirdiğimde oldu.
eşimle de böyle tanıştım.

Şimdi ergensin, dünyanın yükü omuzlarında gibi geliyor, dünyanın en mutsuz, en dertli insanı sensin sanıyorsun çok normal. Ama geçecek. Bu ruh halinin kalıcı olmasını engelle. Hayatta her zaman, kaç yaşında olursan ol güler yüzlü, pozitif, herşeyi kafaya takmayan insanlar bir sıfır önde olur bunu unutma. Eş seçiminden, iş mülakatına, okuldaki hocalarla diyalogtan, arkadaşlarla geçirilen zamana kadar pozitif insan her zaman tercih edilen olur. Sen geri planda mı olacaksın tercih edilen mi ona karar ver.
Cevremde ergen dönemindeyim diye oturup dinleyen yok. Hepsi geçer diye diye umursamayarak kimse dinlemiyor. Yediği önünde yemediği arkasında diyolar. Okulda pozitif olsak çok cıvık bi kız diyorlardı. Kendimden büyük biriyle konuşurken beni pek umursamıyor. Yanlış anlaşılıyorum. Evet size bunlar hep mantıksız geliyor. Nasıl kurtulucam.

Biz onlara patavatsiz diyoruz sen yine kimsenin kalbini kirma bu kk daki kadinlara soyleye soyleye bazilarimizi.biktiran bir sey gercekten cok itici ...dusunmeyeceksin onu bunu... senin yaslarindayken bende kilolluydum cok hizli bir sekilde kilo verdim doktorum bile taniyamadi.birden boy atmistim,yarin kalkip zayiflamayi bekleme egzersiz yap sıkilasirsin (olisabilecek catlaklar icin tedbirini al yaglar var mutlaka sur )yavas yavas verirsin belkide hizli verirsin metabolizma ni bilmiyorum...insanlarin bakislarindan etkinlenme dusunmeyecegim diye kendine soz ver dusunmezsin dikkatini baska yone ver ve sana ufak.bir tavsiyem daha var hic bir kiza ay ne guzelsiiin deme kimsenin egosunu oksama seviyorsan bir kiz arkadasini ya da tavirlari hosuna gideni onunla ortak noktani bulmaya calis baktin sana gore biri yok uzak.dur kalbinin isinmadigi insana.yaklasma ,iyi insanlarla arkadaslik et cafede kahve icmelik olmasinlar bunlar onemli

Cevremde ergen dönemindeyim diye oturup dinleyen yok. Hepsi geçer diye diye umursamayarak kimse dinlemiyor. Yediği önünde yemediği arkasında diyolar. Okulda pozitif olsak çok cıvık bi kız diyorlardı. Kendimden büyük biriyle konuşurken beni pek umursamıyor. Yanlış anlaşılıyorum. Evet size bunlar hep mantıksız geliyor. Nasıl kurtulucam.

Hepimiz geçtik bu dönemlerden. Büyüyünce geçecek. İki sene sonra ne saçma sapan şeylere üzülmüşüm diyeceksin. Şimdi inanmıyorsun muhtemelen ama gerçekten öyle. Hepsi hormonlarının oyunu.

Cıvık desinler ne olacak, neden kafaya takıyorsun. Kendini kalıpların içine sokma. Erkek arkadaşların olsun samimi olduğun, erkekler daha anlayışlıdır kızlardan. Ama arkadaşın olan çocuklara aşık olma. İnsanları kategorileme asla. Bu kötü bu iyi bunun arkadaş çevresi şöyle diye. O kategoriler hep yanlıştır. Kötü diye yaklaşmadığın insan sana çok iyi dost olabilir.

Ve kendinle mutlu olmayı öğren. Mutluluğunu başkalarına ya da olaylara endeksleme. Polyanna ol biraz. Kötü olaylardan iyi sonuçlar çıkarmaya çalış.

Tesekkur ederim tavsiyeleriniz için. Ama bu yeni değil 2 yildir böyleyim. Ama inanın insanları memnun etmenin sonu yokmuş bunu gördüm. İnsanlar çok seviyor yukardan bakmayı. Ben kimsenin kilosuyla veya değiştirmeyeceği şeyleriyle dalga gecmedim.
Haftaya diyetisyene gidicem sephora İyi hissetmeye kendimi iyi hissettiğim şekilde düşünmeye yasamaya başlıcam. Regl oluyorum zaten bide onun stresi. Aslında okulda beni çok severler sınıf hariç. Koridorda en az 10 kişiyle selamlasirim ama niyeyse kimsenin aklina gelmiyorum. Kimse bana bayilsin gibi niyetimde yok ama bu hale düştüm.

17 yaşındayım.
Kendime karşı özgüvenim yok. Daha gençsin falan diyeceksiniz biliyorum. Ergenlikte olur böyle şeyler ama intihara sürüklüyor bu durum her insani sürükler. Mesela bi elbise giyemiyorum 66 kiloyum. Bi anda ağlayabiliyorum. Lise 3. Sınıfa geçtim. Ben mezuniyetime filan gitmicem. Belki üniversiteyi hiçbi zaman kazanamam. Kişiliğinden değilde dış görünüşümden nefret ediyorum. Mesela hic teklif eden bile olmadı. Çirkin değilim tek kilom var. Kim ne yapsın beni onca nice güzeller varken beni niye seçsin diye düşünüyorum. Sevgili benim için büyük bi eksiklik değil ama insanda begenilmek ister. Psikologa gitmek istiyorum ilaç kullanmak istemiyorum. Ama gidemiyorum 18 den küçüğüm ve annemler beni anlatsam da anlamaz bir suru soru sorarlar. Kimsenin beni anlamasını beklemiyorum zaten. Belkide omur boyu boyle yalnizligimda boğulur giderim. Bugün olmazsa yarın intihar ederim.

Ben de lisede farklı sebeplerden depresyonlarda sürükleniyordum bir ara. Ailem seninki gibiydi. Anlatsam anlamaz gereksiz onları da sıkıntıya sokmayayım diye gizledim hep yaşadıklarımı. Mezuniyete de gitmedim. Ailem zor izin verirdi zaten güzel olacağını da düşünmedim ondan gerek duymadım. Ben senden bi 10 15 kilo şişmandım. Tabii ki onun da etkisi oldu üzerimde ama elbise de giyiyordum çok güzel sevgilim de oldu. Lise zamanları herşey kötü olsa bile güzeldir. Bir sürü boş zamanın oluyor. Kitap oku oyun oyna müzik aleti öğren resim yap hatta başka bir dil öğren. Zamanında ben de yaptım hepsini ama keşke daha fazla yapsaydım diyorum. Lisedeyken her gün okula gidip beklemek zorundasın bitene kadar. E sonrasında da dersane aynı şey. Aralarda derste ders işlenmeyen zamanlar vs o kadar boşmuş ki. Üniversiteye geçince anlıyorsun. Ben hem dersi takip edip not alırken kenara resim filan çizip bir de kitap okuyordum :halay:. Üniversitede iki dk bakma konu değişmiş oluyor. Neyse diyeceğim odur ki bu depresyon şunu yap bunu yapla pek geçen bir şey değil. Ya yaşam tarzı değişikliğine ya da zamana ihtiyacın var. En azından bende öyle gelişti durumlar. Benim depresyonumun kaynağı çok sevdiğim bir abimin arkadaşımın erken yaşta ölmesiydi. Senin için genel durum olduğundan farklı olabilir tabii ki. Ama kendini başka şeylere vermen yeteneklerini keşfetmeye çalışman sıkıntılarını birazcık hafifletecektir. Zayıflamak istiyorsan da zayıflarsın nolcak o kadar zor asla olmaz bir şey değil.

Ben de lisede farklı sebeplerden depresyonlarda sürükleniyordum bir ara. Ailem seninki gibiydi. Anlatsam anlamaz gereksiz onları da sıkıntıya sokmayayım diye gizledim hep yaşadıklarımı. Mezuniyete de gitmedim. Ailem zor izin verirdi zaten güzel olacağını da düşünmedim ondan gerek duymadım. Ben senden bi 10 15 kilo şişmandım. Tabii ki onun da etkisi oldu üzerimde ama elbise de giyiyordum çok güzel sevgilim de oldu. Lise zamanları herşey kötü olsa bile güzeldir. Bir sürü boş zamanın oluyor. Kitap oku oyun oyna müzik aleti öğren resim yap hatta başka bir dil öğren. Zamanında ben de yaptım hepsini ama keşke daha fazla yapsaydım diyorum. Lisedeyken her gün okula gidip beklemek zorundasın bitene kadar. E sonrasında da dersane aynı şey. Aralarda derste ders işlenmeyen zamanlar vs o kadar boşmuş ki. Üniversiteye geçince anlıyorsun. Ben hem dersi takip edip not alırken kenara resim filan çizip bir de kitap okuyordum :halay:. Üniversitede iki dk bakma konu değişmiş oluyor. Neyse diyeceğim odur ki bu depresyon şunu yap bunu yapla pek geçen bir şey değil. Ya yaşam tarzı değişikliğine ya da zamana ihtiyacın var. En azından bende öyle gelişti durumlar. Benim depresyonumun kaynağı çok sevdiğim bir abimin arkadaşımın erken yaşta ölmesiydi. Senin için genel durum olduğundan farklı olabilir tabii ki. Ama kendini başka şeylere vermen yeteneklerini keşfetmeye çalışman sıkıntılarını birazcık hafifletecektir. Zayıflamak istiyorsan da zayıflarsın nolcak o kadar zor asla olmaz bir şey değil.
Evet ingilizceme güveniyorum. Tabi bu sene düştüm çünkü hoca berbattı. Tabi ana dilim gibi süper degil ama sınavlardan yüksek alıyordum 9. Sınıfta ortaokulda falan. Gecen haberlerde okudum 300 kilo kadin 95 e düşmüş. Öyle şaşırdım ki helal olsun dedim.

Tesekkur ederim tavsiyeleriniz için. Ama bu yeni değil 2 yildir böyleyim. Ama inanın insanları memnun etmenin sonu yokmuş bunu gördüm. İnsanlar çok seviyor yukardan bakmayı. Ben kimsenin kilosuyla veya değiştirmeyeceği şeyleriyle dalga gecmedim.
Haftaya diyetisyene gidicem sephora İyi hissetmeye kendimi iyi hissettiğim şekilde düşünmeye yasamaya başlıcam. Regl oluyorum zaten bide onun stresi. Aslında okulda beni çok severler sınıf hariç. Koridorda en az 10 kişiyle selamlasirim ama niyeyse kimsenin aklina gelmiyorum. Kimse bana bayilsin gibi niyetimde yok ama bu hale düştüm.

İki yıldır ergenlik dönemindesin çünkü hatta belki daha uzun zamandır. 21 yaşına kadar sürmesi muhtemel ama şiddeti azalacak. Hormonların normal seviyelere geldiğinde ruh halin de düzelecek.

Boşver okuldakileri sen kendine bak, derslerine odaklan. İnan güzellik falan boş, elinde iyi bir mesleğin cebinde paran olunca erkekler de arkadaşlar da sıraya diziliyor. O zaman da sen umursamayacak olgunluğa erişmiş oluyorsun.

Kilonu ver tabi kendini iyi hissetmek için. Hem metabolizman hızlıdır bu yaşlarda, istersen çok rahat verirsin kilonu. Kendine bak. Cildine, saçlarına bakım yap. Süslenip püslenmekten daha önemli bunlar.

Back
X