Özgüvenim sıfır

Bende de oyle bir ozguven eksikligi var ki..Banada mesela en ozensiz makyaksiz oldugum zamanlarda hic beklemedigim insanlar bakiyor.Diyorum cok cirkinimde mi bakiyorlar diye.Yada cok ozenmisim makyajima falan bu seferde diyorum cok mu abarti cok mu kotu duruyorumda herkes bana bakiyor ya diyorum.Hemen rujumu yiyorum dudaklarimdan..Sacimi kulagimin arkasina atiyorum hani normale doneyim diye dusun.Kimsenin yuzune bakamiyorum cok utaniyorum makyajliyken cok abarti geliyo cok kotu geliyo.Bende boyle ozguven eksigi manyagiyim...

Özgüven için dış görünüş şart.Bu bir gerçek,olmazsa olmaz.Ama dış görünüşten kastım ne? Mesela dış görünüşünüzde beğenmediğiniz ve "değiştirebileceğiniz"yerleri değiştirerek başlayın önce.Örneğin kilo sorununuz varsa önce bir fazlalıklarınızdan kurtulmaya bakın.Beğenmediğiniz yerleriniz varsa,estetik yaptırabilirsiniz(maddi durum elverdiğince)spor yapın,hem fiziğiniz için hem de mutluluk hormonu ile kötü düşüncelerinizden kurtulursunuz.Taş gibi vücut yapın o zaman görelim özgüven hala yok mu ?Daha sonra giyim tarzınızı oluşturun.Nasıl giyindiğiniz çook önemli.Mutlaka belli bir tarzınız olmalı ve asla uç noktalarda olmamalısınız.Dış görünüşten sonra da genel kültür çok önemli.Dil bilmek,genel kültürlü olmak bunlar hep özgüveni tavan yaptıran şeyler.Baktım akademisyenmişsiniz üzüldüm,ben de o yoldayım.Çok mu idealisttiniz?Kendinizi mi ihmal ettiniz ne oldu?Benim o biçim mesela.Başka tavsiyeler de verebilirim,özelden de yazabilirsiniz.

Var çevrem lakin ben her anlamda dikkat çekmek istiyorum bir de sessiz,sakin bi tipim.heyecanlanırım,konuşamam hoilandığım biri varsa.ama dışarıdam baksan ukala dersin snlayamazsın bu durumu.ne bileyim ilginç işte
Ben de biraz öyleyim.Dışardan soğuk dururum utangaç bir yapım var azıcık.Ancak ben de şu an kilo problemi yaşamama rağmen çok dikkat çekiyorum,bu da ben de sosyal fobi yaptı biraz.İnanın dikkat çekmemek çok daha iyi.Keşke ben de çekmesem,keşke görünmez olsam.Topkekimi insanların içinde rahat rahat yesem mesela,ya da konuşunca herkes bana dönüp bakmasa.Bunun neyle alakası var bilmiyorum(ki şu an gerçekten büyük kilo problemim var güzel değilim,dikkat çekecek kadar çirkin de değilim)ama çok dikkat çekiyorum.bu da ben de evden çıkmama sosyal fobi topluluk önünde konuşamama gibi şeylere sebep oldu.yerinizde olmak isterdim.

Ya annemle bile dışarıda yürürken anneme bakıyolar,bana bakmıyolar.ya tamam çirkinim de özgüvenim sıfır yanımda kim varaa ona bakıyorlar ama bana hiiiç bakan kimse yok.ya eakiden bakılırdı bana bir yere girince, yolda yürürken ne oldu bilmiyorum.casper gibiyim..

Not: çok daha büyük sıkımtılarım var,evet ama anlatamıyorum..bu dert değil biliyorum
Allah aşkına bana özelden bi fotoğrafını atarmısın gerçekten seni çok merak ettim neden bu kadar takıntılısın bilmiyorum fotoğrafın hakkında yorum yapacam gerçekten çirkinmisin. yahu sanki dünyanın en çirkin kadını sensin gibi konuşuyorsun çirkin olupta kendini çok beğenen insanlarda var ne yapalım yani? Lütfen bana fotoğrafını atarmısın.

Allah aşkına bana özelden bi fotoğrafını atarmısın gerçekten seni çok merak ettim neden bu kadar takıntılısın bilmiyorum fotoğrafın hakkında yorum yapacam gerçekten çirkinmisin. yahu sanki dünyanın en çirkin kadını sensin gibi konuşuyorsun çirkin olupta kendini çok beğenen insanlarda var ne yapalım yani? Lütfen bana fotoğrafını atarmısın.
Yok ya hu atamam kaşın güzel gözün güzel diyeceksin,ruhun yok diyeceksin.de yaşlanmaktan olduğuna karar verdim ben.kırışıklık sarkıklık yok ama yaşlı görünüyorum.nedenini bilmiyorum

Back
X