Özgüvenimi yitirdim!

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
706
238
103
Merhaba hanımlar. Geçen gün teyzem geldi bize onları ağırladım yemek falan yaptım her neyse. Teyzem ertesi gün de annemlere geldi bide teyzemin kızı beni görmek istemiş oda bize geldi teyzem anneme kzın ortam içinde çok kambur duruyo ona söyle öyle kambur durmasın demiş. Teyzemin kızı geldi oda anneme gitmiş işte elanur çok kambur duruyo özgüveni yok gibi bişi söylemiş yani o anlamda. Ben bekarlıktan beri kalabalık ortamlarda kasılırım özgüven eksikliği sanırım bu. Annem de bana bunu güzel bir şekilde anlattı. Ama bu benim elimde değil ki. Geçen gün de misafirliğe gittik yediğim yemeği gören bi akrabamız neden öyle nazik nazik yiyosun dedi ben de ne dedi dedim. Kaynanam ölü gibi yiyosun demek istedi dedi. Sorun bende mi anlamıyorum. Kambur duruyomuşum nazik yiyomuşum. Onlar öyle söyleyince ortam içine girmek istemiyorum. Beni uyarmaları güzel bişi belki ama rencide edici şekilde yapmaalrı hoş değil .Brn özgüvenimi nasıl kazanabilirim.

Öncelikle üstüne vazife olmadan konuşanları susturarak başlayabilirsiniz. Kimse sizin yemenize içmenize duruşunuza karışamaz. Herkes dört dörtlük sanki, bu konularda eleştirme hakkını kendilerinde nasıl buluyorlar anlamıyorum. Herkesin bir duruşu tavrı vardır ve kimseyi ilgilendirmez.

Öncelikle üstüne vazife olmadan konuşanları susturarak başlayabilirsiniz. Kimse sizin yemenize içmenize duruşunuza karışamaz. Herkes dört dörtlük sanki, bu konularda eleştirme hakkını kendilerinde nasıl buluyorlar anlamıyorum. Herkesin bir duruşu tavrı vardır ve kimseyi ilgilendirmez.
Ki bu gerçekten bilerek yaptığım bişi değil neden insanlar bu kadar acımasızca eleştirir anlamam.

Benımde sırtımda fııtık oldugu için başka evlere gittiğimde kasılırım rahat olamma . Bana da rahat otur falan derler . Ben böyleyım de geç ..

Kambur durmak evet hoş bir görüntü değil ve aşırı pasif bir izlenim oluşturuyor.
Dik durmak için korseler var onlardan kullanabilirsin. Hem kambur durmak bel ağrısı da oluşturur.
Ama kuzeninin sırf bunun için seni ziyaret etmesi aşırı anormal.
Nazik yemende bir sorun yok.
"Evet ben böyle yavaş ve minik lokmalarla yiyorum tarzım bu" diyebilirsin.
Kaynananın tercümesi daha fiyasko
Ona da "hominigırtlak tıkınmaktansa kibar ve ölü gibi yemeyi tercih ediyorum" diyebilirsin. Cevapsız kalma lafını yutma sende değil onlarda hazımsızlık yapsın.

Size ne de kapat ağızlarını arkadaşım. İnsanlar böyle maalesef karşı tarafı yumuşak uysal buldu mu tepesine biniyorlar. Sorsan hepsi iyi niyetlidir hiç prim verme. Bu arada kambur durmak bende de var pilates yoga yapıyorum çok çok faydalı oldu boyun uzadı diyor insanlar. Belediyenin filan dersleri oluyor onlara bir bak istersen. Eleştirenler mutlu oldun diye değil kendiniz için yapın

Kambur durmak evet hoş bir görüntü değil ve aşırı pasif bir izlenim oluşturuyor.
Dik durmak için korseler var onlardan kullanabilirsin. Hem kambur durmak bel ağrısı da oluşturur.
Ona da "hominigırtlak tıkınmaktansa kibar ve ölü gibi yemeyi tercih ediyorum" diyebilirsin. Cevapsız kalma lafını yutma sende değil onlarda hazımsızlık yapsın.

arkadasa katılıyorum

Ben öyle dediklerinde güldüm kafama taktığımı bilmesinler diye. Ama ne bilim tuhaflar ya

Size ne de kapat ağızlarını arkadaşım. İnsanlar böyle maalesef karşı tarafı yumuşak uysal buldu mu tepesine biniyorlar. Sorsan hepsi iyi niyetlidir hiç prim verme. Bu arada kambur durmak bende de var pilates yoga yapıyorum çok çok faydalı oldu boyun uzadı diyor insanlar. Belediyenin filan dersleri oluyor onlara bir bak istersen. Eleştirenler mutlu oldun diye değil kendiniz için yapın
Ben ortam içinde kambur duruyorum normalde kambur duran biri değilim. Ortamlarda gerildiğimden kamburlaşıyorum

Ben öyle dediklerinde güldüm kafama taktığımı bilmesinler diye. Ama ne bilim tuhaflar ya
Cevap vermedikçe yorum yapma hakkı bulurlar kendilerinde.
Yapıştır cevabı kapatsınlar çenelerini.
Ortamlarda gerilmenin sebebi biri laf edecek mi korkusu bence.
Gülüp geçmeyip kendini savunur cevap verirsen hem rahatlarsın hem de kasılmazsın belki de bu kız laf sokuyor anca diye çağrılmazsın bile ve 2 taşla bir kuş yani katılmak zorunda da kalmazsın şahane yöntem.

Etrafınızdakiler sizi sürekli incelemeyi bıraksınlar bence :KK20:
Kaynanada çok fenaymış valla fırsatını bulunca affetmemiş lafı sokmuş :-)

Arkadasim.niye geriliosun...kimse kimseden ustun degil...kimse senden ustun degil...bu tarz konusanlara yanitini ver icine atma...ayrica dik dur...ozguvenini gelistirmek istiosan bir hobi edin dikis dikmek olur spor ya da orgu ormek yani neyi seviyosan...ve internette ozguven gelistirmek icin pek cok makale var onlari oku

Arkadasim.niye geriliosun...kimse kimseden ustun degil...kimse senden ustun degil...bu tarz konusanlara yanitini ver icine atma...ayrica dik dur...ozguvenini gelistirmek istiosan bir hobi edin dikis dikmek olur spor ya da orgu ormek yani neyi seviyosan...ve internette ozguven gelistirmek icin pek cok makale var onlari oku
Doğru söylüyosunuz teşekkür ederim:)

Back
X